• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliği ayakta tutan kadın mıdır erkek mi

aslında kısıden kısıye ılıskıden ılıskıye degısır bır durum bu kımı ılıskı vardır kadın hep bagırır erkek hep alttan alır bu genelde az rastladıgımız bır durumdur kım ne derse desın kadınlar bıraz alttan almasa emınım sımdıye kadar yasadıgımız ulkede evlı kımse kalmazdı ılk kavgada herkes bosanırdı bu demek dıılkı hep bız kadınlar alttan alıyoruz ılk onve alttan alıp sonra acısını cıkarıyoruz ee ne demısler KADINLAR UNUTMAZ SINEYE CEKER ZAMANI GELINCE IADE EDER

Evliliği ayakta tutan hem kadındır hem erkek...
Sevgi saygı hoşgörü anlayış varsa o evlilik zaten yürür.
Tek taraf çabalayıp yürütmeye çalışıyorsa o evlilikten hayır mayır gelmez ki...

Malesef genel anlamda kadın ayakta tutuyor evliliği.
Fedakarlıklarıyla, görmezden gelmeleriyle, aza kanaat etmesiyle,
sabrıyla, unutmasa da unutmuş gibi yapmalarıyla kadın yürütüyor..

Ama tek tarafın çabasıyla ayakta kalan evlilik mutsuz,topal bir evliliktir..
Güzel olan iki tarafın da çabalamasıdır. Kimi zaman erkek tutmalı, kaldırmalı
kimi zaman kadın. O şartlara göre değişir..

çok doğru, keşke kadının yaptığı fedakarlıkların yarısını erkekler de yapabilse ,eminim o zaman çok daha sağlıklı yuvalar ve sağlıklı nesiller yetişecektir...

nereye kadar tek taraf tutabilir ki?
misal trenin bir tarafına yük bindirirseniz sizi bir süre götürür ama hiç beklemediğiniz bir yerde devrilir, yolda kalırsınız.

yani tek tarafla olmaz.
iki tarafta sorumluluğu paylaşmalı.

iki tarafta yükü/zorluğu paylaşmalı.
eşine destek olmalı:16:

eşler dışarda çalışarak,yorularak bütün yükün kendilerinde olduğunu zannediyor ama maddi yükten ziyade manevi yüktür insanın belini büken...

evin yükü,temizliği,yemeği kadının üzerinde
çocuğun bakımı ,eğitimi,hastalığı v.s kadının üzerine
eşin kaprisleri,bakımı,nazı niyazı, kuralları kadının üzerinde
eşin ailesini hoşnut etmek,arayı hoş tutmak kadının üzerinde
ve daha bir çok şey..

ben kendi evliliğim için söylüyorum benim çabamla ayakta duruyor her evlilik farklıdır tabi ama bizim ülkemizde genelde kadınlar daha yapıcı ve idareci yani yük daha çok kadınlarda maalesef
bu sağlıklı bir durum mu hiç değil :50:en güzeli kadının da erkeğin de evliliğin yükünü paylaşması omuz omuza vermeleri mutluluk için iki taraf da çabalamalı:31:

keşke herkes bu durumun farkında olsa canım

Kadin kadin kadin! kadin alttan almazsa verici olmazsa sabretmezse evliliklerin cogu biter. kadin karsilik beklemeden verecek soylenmicek yorulmucak yani brz kor sagir dilsiz olursa gider

kadın biraz konuştu mu -yine çenesi düştü- olur...konuşana değil konuşturana bakmak gerek aslında...

kadın biraz konuştu mu -yine çenesi düştü- olur...konuşana değil konuşturana bakmak gerek aslında...

aynen öyle benim kocamda ne kadar çok konuşuyorsun bir lafı bin kere söylüyorsun der:19: bende zaten bana bir lafı bir defa söyletecek koca istiyorum diyorum susuyor beni dinlese dediğimi yapsa ben delimiyim niye aynı sözleri tekrarlayayım ama yok erkek milleti kadını dinlemez anlamaz kadın konuşunca da adı dıdırcı olur:23:

üzerinde oturduğum sandalyemi düşündüm.
bir ayağı olmazsa nice olurdu halim.:31:

evlilik de böyle aslında..pek çok bacağı var.sevgi,güven,sadakat,özveri,anlayış...
bir tanesi bile gitse eksikliği hissediliyor,insanı sarsıyor.

kadın olmuş erkek olmuş önemi yok bu uğurda.iki tarafında katkısı aynı olmalı.

Ne tamamen erkek ne tamamen kadın...
Eskiler 'yuvayı dişi kuş yapar.' lafını bizlere öylesine aşılamışlar ki günümüzde bile bunu sorgular hale gelmişiz...
Bence her iki taraf da değil. :19:
Evlilik ruhların uyuşmasıyla tek beden haline gelip bir bütün olmaktır... Ancak o bütün bir evliliği ayakta tutar. :34:

Çoğunluktan duyduğum ;kadın.Ataerkil bir toplumda yaşamamızın sonuçları.Böyle olmasına ben de çok üzgünüm ;yükün çoğunun kadının omuzunda olmasından hem de çok üzgünüm...Gelişim adına ne yapılması gerekiyorsa varım,ki etrafta bu sözlerimi sarfetmişliğim vardır..Bazı kadınların da koca=hünkar gibi laf etmelerine de,davranmalarına da kızmışlığım vardır..
Ancak..Bazıları nasıl bu konuda ileri gidiyorsa ,ben de biraz eksikmişim aslında,zamanla öğrendim..
Bize düşen görevler..Ya bu deveyi güdeceksin,ya bu diyardan gideceksin..Deveyi gütmesi mi kolay,bu diyardan gitmesi mi kolay ;hangisi seni daha az yoruyorsa onu yapacaksın..

Ben, toplumun genel durumundan az biraz bihaber,güya devrimci deve güdücü ;deveyi gütmekte zorlanınca ,deve tarafından toslanıldım:)

Ama bunun şiddeti biraz da erkeğine ve erkeğin aile yapısına bakıyor..Bazı erkekler ataerkillikte uç noktada ,bazılarının ise ataerkilliği daha az..Bazıları ise ataerkilliği az sanırsın ama ailesinin yapısına uymak istediğinden evlendikten sonra ataerkil kesilir..Böyle durumlarda bundan rahatsız kişiler ataerkilliği daha az erkeklere yönelse daha iyi sonuçlar alınabilir..

Son düzenleme:
Çoğunluktan duyduğum ;kadın.Ataerkil bir toplumda yaşamamızın sonuçları.Böyle olmasına ben de çok üzgünüm ;yükün çoğunun kadının omuzunda olmasından hem de çok üzgünüm...Gelişim adına ne yapılması gerekiyorsa varım,ki etrafta bu sözlerimi sarfetmişliğim vardır..Bazı kadınların da koca=hünkar gibi laf etmelerine de,davranmalarına da kızmışlığım vardır..
Ancak..Bazıları nasıl bu konuda ileri gidiyorsa ,ben de biraz eksikmişim aslında,zamanla öğrendim..
Bize düşen görevler..Ya bu deveyi güdeceksin,ya bu diyardan gideceksin..Deveyi gütmesi mi kolay,bu diyardan gitmesi mi kolay ;hangisi seni daha az yoruyorsa onu yapacaksın..

Ben, toplumun genel durumundan az biraz bihaber,güya devrimci deve güdücü ;deveyi gütmekte zorlanınca ,deve tarafından toslanıldım:)

Ama bunun şiddeti biraz da erkeğine ve erkeğin aile yapısına bakıyor..Bazı erkekler ataerkillikte uç noktada ,bazılarının ise ataerkilliği daha az..Bazıları ise ataerkilliği az sanırsın ama ailesinin yapısına uymak istediğinden evlendikten sonra ataerkil kesilir..Böyle durumlarda bundan rahatsız kişiler ataerkilliği daha az erkeklere yönelse daha iyi sonuçlar alınabilir..

dediğiniz gibi toplumumuzda ailede erkeğin fikir ve düşünceleri hep ön plandadır.karar verme aşamasında erkek,uygulama aşamasında kadın devreye girer.kadının sırtlandığı yük tartışalamayacak düzeyde büyüktür...

Ne tamamen erkek ne tamamen kadın...
Eskiler 'yuvayı dişi kuş yapar.' lafını bizlere öylesine aşılamışlar ki günümüzde bile bunu sorgular hale gelmişiz...
Bence her iki taraf da değil. :19:
Evlilik ruhların uyuşmasıyla tek beden haline gelip bir bütün olmaktır... Ancak o bütün bir evliliği ayakta tutar. :34:

İki ayrı kültürde,ailede yetişmiş iki insanın aynı evde yaşaması durumunda çıkabilecek problemleri anlayabilirim ama çıkan problemler karşısında kadının her zaman haksız edildiği durumları anlayamıyorum. malesef günümüz evliliklerinde ruh uyumu gibi bi durum pek mümkün olmuyor,uyum için çaba göstermek gerek,zorla ayak uydurulunca bi yerde patlak veriyor işte. keşke her evlilik dediğiniz gibi olabilseydi:31::31::31:

Bi arkadasimin kocasi az konusuyo diye birakti yemin ederim. Birakan koca da akrabam. Kiz gerçekten böyle muhabbet falan etmez cok ama yuh yani konussan bi dert konusmasan baska dert. Adam adam degilse kacmak istiyorsa bahane buluyor. Şaşırmistim baya bunu da okuyunca paylasmak istedim:)

iki tarafada çok büyük sorumluluk düşüyo bence.
birinin yapamadığını diğeri yapar öyle böyle bnce gayet güzel devam eder evlilik ama biri taraf biraz bile boşlarsa kendini bence sorunlar çıkmaya hemen başlar..

Bi arkadasimin kocasi az konusuyo diye birakti yemin ederim. Birakan koca da akrabam. Kiz gerçekten böyle muhabbet falan etmez cok ama yuh yani konussan bi dert konusmasan baska dert. Adam adam degilse kacmak istiyorsa bahane buluyor. Şaşırmistim baya bunu da okuyunca paylasmak istedim:)

evet çok doğru,istemeyen adam ipe un serer gerekirse ,yapacak bişey yok:1:

Back
X