- Konu Sahibi aparmanyengesii
Bu konu benlikmiş.
Evet ben de hiç düşünmüyorum evliliği. özellikle bu ülkede düşünmüyorum çünkü gördüğüm şu ki burada evlenirken bin tane görev bin tane rol yükleniyor omzuna.. öyle evlendim ne güzel kocamla yaşayayım olmuyor bir kere aileler ve hatta dıdısının dıdısı burnunu sokma hakkı görüyor kendinde. o yüzden evlenmek istemeyip beraber yaşamak da mantıklı çünkü aile, rol şu bu derdiniz olmuyor.
pek çok kadın kendini sadece evlilikle değerli gördüğü için bizim gibi kadınları anlayamazlar.
hayatta tek varlıkları evlilik olan kadınların bizi anlamalarını da beklemiyorum.
yarın evlenmek istersem de asla bu ülkede olmaz.
bu zihniyetler değişmedikçe bu ülkede evlenilmez.
kocan istediği kadar iyi olsun o rollere boyun eğiyor bir yerden sonra. senden anası ya da komşusu gibi geleneksel bir kadın olmanı bekliyor.
en basiti cinsellik konusu göreve dönüyor.
istememe hakkın yok. bir istemedin tamam dedi iki istemedin tamam dedi üçüncüsünde başlıyor mızmızlanma. sebebi sen evli olduğun için paşa bey ne zaman isterse o zaman bacaklarını açman lazım. evlisin ya.
bir süre ara vermek isteme ya da bir hafta bunu yaşamak istememe hakkın yok.
bilmiyorum batıda yaşadığım için uzunca bana abes geliyor bu durumlar ama bu kadına ve erkeğe keskin roller biçen bir ülkede evlenmek bana göre değil.
birlikte yaşamak daha uygun.
bir kere birlikte yaşayınca sana rol, görev dayatamıyor erkek.
arkasında aile gücü yok çünkü.
bazı şeylerin değişmesi lazım ama durum kötü yani.
Benim yabancı sevgilim de oldu annesi bizim kaynanalardan beterdi inanın gerçi bu benim şansızlığım da olabilir