Evliliği HİÇ Düşünmeyen Kadınlar

Bu konu benlikmiş.
Evet ben de hiç düşünmüyorum evliliği. özellikle bu ülkede düşünmüyorum çünkü gördüğüm şu ki burada evlenirken bin tane görev bin tane rol yükleniyor omzuna.. öyle evlendim ne güzel kocamla yaşayayım olmuyor bir kere aileler ve hatta dıdısının dıdısı burnunu sokma hakkı görüyor kendinde. o yüzden evlenmek istemeyip beraber yaşamak da mantıklı çünkü aile, rol şu bu derdiniz olmuyor.

pek çok kadın kendini sadece evlilikle değerli gördüğü için bizim gibi kadınları anlayamazlar.
hayatta tek varlıkları evlilik olan kadınların bizi anlamalarını da beklemiyorum.

yarın evlenmek istersem de asla bu ülkede olmaz.
bu zihniyetler değişmedikçe bu ülkede evlenilmez.
kocan istediği kadar iyi olsun o rollere boyun eğiyor bir yerden sonra. senden anası ya da komşusu gibi geleneksel bir kadın olmanı bekliyor.

en basiti cinsellik konusu göreve dönüyor.
istememe hakkın yok. bir istemedin tamam dedi iki istemedin tamam dedi üçüncüsünde başlıyor mızmızlanma. sebebi sen evli olduğun için paşa bey ne zaman isterse o zaman bacaklarını açman lazım. evlisin ya.
bir süre ara vermek isteme ya da bir hafta bunu yaşamak istememe hakkın yok.

bilmiyorum batıda yaşadığım için uzunca bana abes geliyor bu durumlar ama bu kadına ve erkeğe keskin roller biçen bir ülkede evlenmek bana göre değil.
birlikte yaşamak daha uygun.
bir kere birlikte yaşayınca sana rol, görev dayatamıyor erkek.
arkasında aile gücü yok çünkü.

bazı şeylerin değişmesi lazım ama durum kötü yani.

Benim yabancı sevgilim de oldu annesi bizim kaynanalardan beterdi inanın gerçi bu benim şansızlığım da olabilir :D ya sorun aile filan da değil benim için ne bileyim gerekli görmüyorum sevgilimle yaşıorum bir süredir benden 20 yaş byük annesi vefat etmiş yıllar önce babası 80 küsür yaşında ve zaten tiyatro kökenli bir aileler birbirleriyle bile görüşmüyorar benim ailem desen ben ne istersem o şekilde davranırlar asla rahatsızlık vermeyecek bir ailem var sevgilim çocuk istemiyormusun diye sorup duruyor e yapalım çok istiorsan dedim çocuk lafı bahane tabi çocuğu istersem evlenirim gibi görüyor adam öyle empoze edilmiş işte huzur çok önemli huzurlu olduğum şeyi yaparım ben bu hayatta bir imzaya güven duymamak güzel bişey aslında keşke tüm kadınlar bu gücün farkına varsa

Sırf evlenmiş olmak için evlenenlerin görüyoruz, yok kocam beni aldattı, yok dövdü affettim, evliliğim kurtulaun diye çocuk yaptım , boşanıyoruz vs. Karşınıza icinize sinen biri çıkarsa evlenirsiniz. Arada aşk olmadıktan sonra bir evi bir erkekle değil bir evcil hayvanla paylaşmak daha mantıklı görünüyor.

Yani kafanızda bitirmişsiniz ama karşımıza sizi isteyen kafanıza uyan biri gelse reddedecek gibi durmuyorsunuz sanki?

Eğer onu da Bile bile reddedecek durumdaysanız ilerde pişman olabilirsiniz tabi.

Sırf evlenmiş olmak için evlenenlerin görüyoruz, yok kocam beni aldattı, yok dövdü affettim, evliliğim kurtulaun diye çocuk yaptım , boşanıyoruz vs. Karşınıza icinize sinen biri çıkarsa evlenirsiniz. Arada aşk olmadıktan sonra bir evi bir erkekle değil bir evcil hayvanla paylaşmak daha mantıklı görünüyor.

benim kız kardesım oyle yaptı mesela ustune bır de cocuk yaptı evlılıgı kurtulsun dıye neymıs sonradan akıllanırmıs dıyeymıs. sımdı ben cok korkuyorum ve etrafımda bana evlılıge ozendırecek kımse yok hepsının sorunlu.

Hepimiz kendimize dürüst olsak bir dusunsek kaç kişi evli ve cok mutlu ki? Ama evlenmemek kötü gösteriliyor bu toplumda.

Evlenip aynı evde iki yabancı olacağına hiç evlenmemek en güzeli. Cok zor evlilik en mutlu görünen çiftler bile çoğu kez kendilerini kandiriyorlar. Nasıl mutluysaniz öyle yapın hersey gönlünüzce olsun.

İyi geceler kızlar
Gözlerinizi ve basınizi agirtmadan direk konuya gireyim.
Daha once hic erkek arkadasi olmamis biriyim çok güzel değilim ama çirkinde sayılmam hatta cevremde guzel oldugumu söyleyenlerde var hic teklif almadimda degil ama hic kafama uyan birileri olmadi acikcasi bi coguda sacma sapan kisilerdi özetle anlayacaginiz hic kimse olmadı yani...
Gerek dogru duzgun kimsenin cikmamasi ve olmayinca sogumaktan dolayi gerekte bir kac nedenden dolayı evlilik fikrini kesin kez aklimdan attim olmamasi gereken birsey ve ben gercekten vazgectim bazen cevremde lafi acildiginda duşunmedigimi söyledigimde kimisinin kinayeli bir sekilde bulmadigimdan kafama gore birini bulsam hic reddetmeyecegimi soyluyor kimide sacmalama diyor sanki evlilik olmazsa olmaz gibi anlayacaginiz insanlara aciklama yap dur bi hayatim var.Mumkun okdugu kadar kesin net cevap verip kapatiyorum ama uzatmaya merakli olanda uzatip duruyor.

Neyse bunuda atlatip asıl sadede geleyim zaman zaman bu duygu yokluyor hic aile olamayacak olma duygusu (zaten oyle aile gibi bi ailemiz yoktu evliligi istedigim zamanlardada en cok bunun icin isterdim)

Yada ne bileyim bazen kendimi cok yalniz hissettigimde keske yanimda biri olsa destek olurdu varligini hissetsem yeter diyordum.Bazende parkta arkadas oturmalarinda falan cocugu olan arkadaslarima bakinca bi annelik dürtüsü yokluyor.Ama dedigim gibi ben evlilik fikrini kesin kez aklımdan atmış biriyim evet evlilik istegini degil ama fikrini kesinlikle aklımdan attim.

Konu acma nedenim ise uyeler arasinda benim gibi dusuncesi olanlar vardir yani evlilik fikrine uzak yada cevresinde oyle olanlar arkadaslar ben bu fikri icinden attimda istekte zamsnla icimden gecer mi unuturmuyum yada benim gibi olanlar nasil attiniz icinizden bu istegi nasil vazgectiniz

Birde gecen bi erkek arkadasim hata yapiyorsun yarin oburgun bu dusuncenden vazgececeksin o gun onune cikan ilk insanla evlenirsin ya o kisi sacma sapan biri olursa diyor

Yada benim cemremdede senin gibi ayse teyze fatma abla var simdi cok pismanlar diye gosterilen ornekler var ya oyle bir pismanlik yasarsam korkusunu icimddn nasil atabilirim

Simdiden okuyan herkese tesekkur ederim
Ben de sizin gibi düşünen biriyim. 23 yasindaym 2 iliskim oldu birinde kafalarimis çok farklıydı olayli ayrildik sonra kimseyle konusmak istemedim ama birine daha yakin hissedip konustum 5 ay sonra evli oldugunu öğrendim. Artik kimseye guvenemiyorum ve kendime göre birisi çıkmayacak diye düşünüyorum. Sanki anlasabilecegim guvenebilecegim biri hayal gibi geliyor ama illa biri olmali diye de düşünmüyorum. Kendi hedeflerim hayallerim var onlar icin ugrasmak istiyorum sonra kafama uygun biri olursa olur diye düşünüyorum

Bence siz evlilik düşünmemekten ziyade evlilik istiyor ve düşünüyorsunuz ama Karşınıza kimse çıkmıyor .

Back
X