Evliliği isteyipte korkanlar ve soğuyanlar ....ele karışıp yele karışanlar yardım :(

hepsenhep

standart ...
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
5.158
22
88
Herkese merhaba kızlar,

Öncelikle erkek arkadaşım askerde ,gelince de bir şey düşünüyoruz ama ben artık korkuyorum çünkü ailesi beni çok sıkmaya başladı her dakka nerdeyse arıyolar bu aşırı ilgi alaka beni bunalttı ,evlenince nolcak falan diye inanın ağlayasım geliyo ben evimi ailemi nasıl bırakırım falan diye böyle bi düşüncelere girdim..birde ev mevzusu var ailesi kendilerine yakın istiyolar bende ne kendi aileme yakın ne onun ailesine yakın istiyorum napcaz bilmiyorum ,bide bana evi anlatıolar bakarsın falan diye ben de pek uygun olmaz dedim sonuçta daha sözlü bile değiliz yani cidden çok sıkıldım daha şimdiden evlenince nolur falan diye napcam bilmiyorum ...Ev konusunda erkek arkadaşıma ben orda oturamam diyorum benim aileme çok uzak diyorum gerçektende çok uzak o da benden taraf eğer geldikten sonra değişmezse daha ortada bir şey yokken bu kadar detaylar sıkıyo beni napcam bilmiyorum napmam lazım

Son düzenleme:
biraz ağırdan al ortada bişey yokmuş daha

Valla işte söyledim benim gelmem yakışmaz dedim anlayan anlamıştır heralde diye düşünüyorum ,arama konusunda da ben aramıyorum zaten fırsat vermiyolar aradıklarından dolayı cidden bunaldım

sakın ailene uzak ev tutma ayrıca evlendin diye ailenden ayrılmak zorunda değilsin ayrı ev konusunda anlaş ve kabul etme!

o kendi ailesiyle gününü eylesin sen ailene hasret yaşa olmaz öyle..

sakın ailene uzak ev tutma ayrıca evlendin diye ailenden ayrılmak zorunda değilsin ayrı ev konusunda anlaş ve kabul etme!

o kendi ailesiyle gününü eylesin sen ailene hasret yaşa olmaz öyle..

Ayrı ev olacağı kesin de zaten, semt olarak onlar kendilerine çok yakın yerlere bakıolar başka semt bile değil aynı semt aynı mahalle...Neden bu erkek ailelerinde böyle bana yakın olsun derdi var pek anlamış değilim ben anca erkek arkadaşıma baskı yapabiliyorum şu durumda ama aileninde bana istersen gel bak demesi çok saçma geldi bana neticede benimde bi ailem var şimdiden böyle telefonlar sık sık diyorum yarın öbür gün nolur bilmiyorum cidden canım sıkıldı ya askerlik bitince güzel şeyler olcak diye hayal kurarken şimdi hiç bir şey düşünmüyorum böyle kafam allak bullak oldu.

Valla işte söyledim benim gelmem yakışmaz dedim anlayan anlamıştır heralde diye düşünüyorum ,arama konusunda da ben aramıyorum zaten fırsat vermiyolar aradıklarından dolayı cidden bunaldım
bi de şimdiden seni baskı altına almışlar evin kime yakın olacağı konusunda falan.

bi de şimdiden seni baskı altına almışlar evin kime yakın olacağı konusunda falan.

açık açık söylüyolar da işte ben henüz bi tepki veremiyorum anca erkek arkadaşıma söylüyorum o da tamam diyo ama aceleci bi tavır var bide hani sözlü bile değiliz ben bir şey desem laf olmıcağını nerden bilicem hayırlısı olsun ne diyim dedim anca iş bulunsun ona göre bakılır dedm başka da ben o semtten istemem diyemedim o kadar valla evlenmekten korkar oldum bu aile mevzuları yüzünden

Herkese merhaba kızlar,

Öncelikle erkek arkadaşım askerde ,gelince de bir şey düşünüyoruz ama ben artık korkuyorum çünkü ailesi beni çok sıkmaya başladı her dakka nerdeyse arıyolar bu aşırı ilgi alaka beni bunalttı ,evlenince nolcak falan diye inanın ağlayasım geliyo ben evimi ailemi nasıl bırakırım falan diye böyle bi düşüncelere girdim..birde ev mevzusu var ailesi kendilerine yakın istiyolar bende ne kendi aileme yakın ne onun ailesine yakın istiyorum napcaz bilmiyorum ,bide bana evi anlatıolar bakarsın falan diye ben de pek uygun olmaz dedim sonuçta daha sözlü bile değiliz yani cidden çok sıkıldım daha şimdiden evlenince nolur falan diye napcam bilmiyorum ...Ev konusunda erkek arkadaşıma ben orda oturamam diyorum benim aileme çok uzak diyorum gerçektende çok uzak o da benden taraf eğer geldikten sonra değişmezse daha ortada bir şey yokken bu kadar detaylar sıkıyo beni napcam bilmiyorum napmam lazım

baştan tepkini fikrini tavrını koymazsan,tepene cıkarlar indiremezsin biraz duruşunu belli edip kendınden taviz verme sakın böyle bir hata yapma

Herkese merhaba kızlar,

Evlilik zaten zor sorumluluk gerektiren bir kurum , geri dönüşüde yok sadece bekara kadın boşamak kolaydır.acelen ne evlenme ..sevgilin askerdeyse Allah bilir sen ne kadar küçüksün. git gez toz hayatın en güzel çağında bunları düşünmek için çok erken.

baştan tepkini fikrini tavrını koymazsan,tepene cıkarlar indiremezsin biraz duruşunu belli edip kendınden taviz verme sakın böyle bir hata yapma

Ev konusunda gidip bakamıcağımı söyledim zaten uygun olmıcağnı söyledim,erkek arkadaşma söylüyorum o diyo mesela sen ol yeter diyo bende öyle evet ama senin ailen kendine yakın istiosa bencillik oluyo bu durum dedm hatta bana kalırsa o ev alıncaksa bi söz nişan olur sonra gidilir bakılır erkek arkadaşm da haklısın diyo başka bir şey diyemiyorum anladığım tek şey bi acelecilik var oda yakından bi yerden kendilerine ev almak.Mesela bide devamlı arıyolar cidden çok sıkıldım ben aramıorum onlar arıolar artık annem bile gene mi falan diyo çok bunaldım şimdiden :(

Evlilik zaten zor sorumluluk gerektiren bir kurum , geri dönüşüde yok sadece bekara kadın boşamak kolaydır.acelen ne evlenme ..sevgilin askerdeyse Allah bilir sen ne kadar küçüksün. git gez toz hayatın en güzel çağında bunları düşünmek için çok erken.

çok küçük değilim aslında 26 yaşındayım iş bakıyorum ...Bunları bana düşündürüolar resmen ya sık sık aramaları etmeleri sıkıldım her şeyden bide bu ev muhabbeti çıktı şimdi benim bakmam uygun olmaz dedm anlayana artık zor işlermiş bunlar şimdiden ben daralmaya başladım :(

Ev konusunda gidip bakamıcağımı söyledim zaten uygun olmıcağnı söyledim,erkek arkadaşma söylüyorum o diyo mesela sen ol yeter diyo bende öyle evet ama senin ailen kendine yakın istiosa bencillik oluyo bu durum dedm hatta bana kalırsa o ev alıncaksa bi söz nişan olur sonra gidilir bakılır erkek arkadaşm da haklısın diyo başka bir şey diyemiyorum anladığım tek şey bi acelecilik var oda yakından bi yerden kendilerine ev almak.Mesela bide devamlı arıyolar cidden çok sıkıldım ben aramıorum onlar arıolar artık annem bile gene mi falan diyo çok bunaldım şimdiden :(

belki de kötü niyetli değillerdir ama bunu bilemezsin tabi, temkinli olmanda fayda var,aceleleri senı elden kacırmamak mı acaba birde askerlik durumu var degıl mı belkı cocuk askerdeyken sen baska birine bakma diye yapıyolardr klasık düşünceler işte

belki de kötü niyetli değillerdir ama bunu bilemezsin tabi, temkinli olmanda fayda var,aceleleri senı elden kacırmamak mı acaba birde askerlik durumu var degıl mı belkı cocuk askerdeyken sen baska birine bakma diye yapıyolardr klasık düşünceler işte

benimde bi ailem olduğunu unutuyolar bide evi aceleye getiriyolar bence o evde kim oturcaksa o bakar beğenir yerini mevkisini falan ben öyle düşünüyorum..başka birine bakar falan öyle düşünceler söz konusu değilde ben de askerden gelip iş bulduktan sonra ciddi adım atılmasını istiyolar artık diye düşnüyorum ama onlar beni böyle sıktıkça ben de o istek azalmaya başladı

atlamıç olabilirim, şimdi sizin aranızda söz-nişan yok, sevgilinizin ailesi ev bakmaya mı çağırıyor?
şaşırdım böyle bir durum varsa, bu acele neden

bizim ilişkimizin başlarında da sevgilimin ailesi benle çok samimi olmak istiyordu
Baktım içli dışlı olmak zarar getiriyor saçma sapan şeyler oluyor

mesela aradıklarında bazen açmadım, meşguldum dedim, okuldaydım dedim, çalışıyordum dedim vs
böyle böyle aramalar azalıyor sonra bitti aramalar

sen de telefonlardan bazılarını açma, her zaman müsait olacak değilsin ya
ev için de nişan olmadan bir şey demem de

askerden bi dönsün de öyle konuşun, şimdi iletişim probleminiz olur

bizim ilişkimizin başlarında da sevgilimin ailesi benle çok samimi olmak istiyordu
Baktım içli dışlı olmak zarar getiriyor saçma sapan şeyler oluyor

mesela aradıklarında bazen açmadım, meşguldum dedim, okuldaydım dedim, çalışıyordum dedim vs
böyle böyle aramalar azalıyor sonra bitti aramalar

sen de telefonlardan bazılarını açma, her zaman müsait olacak değilsin ya
ev için de nişan olmadan bir şey demem de

askerden bi dönsün de öyle konuşun, şimdi iletişim probleminiz olur

açmıyorum mesela ertesi gün tekrar hayırdır kızım bir problem yok ya falan oluo cidden içimdeki sıkıntıyı kimse bilemez şimdiden hayatıma 2 kişi daha dahil olmuş gibi bi gün şey dedim her dakka telefon elimde gezmiyorum dedm zaten canıma tak etti ,,arada bir aranır bir şey demiorm hatta derim ne güzel beni düşünüolar diye ama zırt zırt hiç düşünmüolar ailesi var biz her dakka arıyoruz falan diye benim bi konum vardıda orda ben askerliğin ilk zamanları gitmşliğim falan olmştu sonra hatalarımın farkına vardım kendimi çektim gitmedm izne geldi bi kere gittim çağrımalarına rağmen falan ...Ev içinde benim gelmem uygun olmaz dedm anlayan anlamştr heralde erkek arkadşmda beni bekleyin diomuş ama bi acelelik söz konusu o da yakından ev olsun diye kannımca..

açmıyorum mesela ertesi gün tekrar hayırdır kızım bir problem yok ya falan oluo cidden içimdeki sıkıntıyı kimse bilemez şimdiden hayatıma 2 kişi daha dahil olmuş gibi bi gün şey dedim her dakka telefon elimde gezmiyorum dedm zaten canıma tak etti ,,arada bir aranır bir şey demiorm hatta derim ne güzel beni düşünüolar diye ama zırt zırt hiç düşünmüolar ailesi var biz her dakka arıyoruz falan diye benim bi konum vardıda orda ben askerliğin ilk zamanları gitmşliğim falan olmştu sonra hatalarımın farkına vardım kendimi çektim gitmedm izne geldi bi kere gittim çağrımalarına rağmen falan ...Ev içinde benim gelmem uygun olmaz dedm anlayan anlamştr heralde erkek arkadşmda beni bekleyin diomuş ama bi acelelik söz konusu o da yakından ev olsun diye kannımca..

erkek arkadaşın ailesiyle konuşabilir mi peki? bu kızı bu kadar bunaltmayın anne bu kadar çok aranır mı ya napıyosunuz tarznda

Herkese merhaba kızlar,

evlat uzakta olunca onun en sevdiğine sarılıyo işte. bence bu durum normalde sen aramalarına izin verme kendin ara :) belki böyle mutlu olursun.

Ev için konu açıldığında da gayet açık konuş, biz sözlü nişanlı bile değilken bakmam doğru değil diye.

ayrıca hayat şartları ne gerektiriyorsa öyle olur canını sıkma, ben ilk evlendiğimde kendi evimde oturuyodum 2 annemede aynı uzaklıkta. ama iş ve ev güzergahı çok ters olduğu için hem kiraya hem cici anneme yakın oturmak zorunda kaldım. Tavrını baştan koyarsan hiç ıkıntı yaşamazsın tabii bu birlikte olduğun kişiylede alakalı

canım bunalman normal bende eşimle sevgiliyken aılesı cok arıyordu ama eşim kızı cok arayıp bunaltmayın demıs, senınkıde soylesın saygısızlık olarak algılanmasın bu, benım eşimde aılesıne cok saygılıdır...ustelık ben 20 yaşında evlendım 5 ay oldu evleneli 20 yaşındaykende daha zor gelıyor ınsana hele o aılelerle kaynaşma dönemi nişan evlilik telaşı, aıleler gercekten bunaltıyor ınsanı. ama ınan hepsi geçiyo, yanı benımkı gectıyse herkesın hayli hayli gecer :16:

Herkese merhaba kızlar,

Begüşümm sıkıntı etmişsin gene kendine yavrummm.. aslında kesinlikle haklısın yani abartmışlar biraz, ve bencillik ediyorlar ama demekki bir yanan da seni benimseişler askerden gelince hemen düğün istiyorlar :) Burası kötü bir kısım değil ama evini kesinlikle kendin seçmelisin, hayır durumları yok da ev alınamıcaksa bilmem ne zaten kendinize göre ayarlarsınz ama şu evde oturcan diye diretmek olamz yani, seçme şansı varken olmaz..

Bence açık konuş Begüşüm her zaman bu işe yarar, annesiyle düzgünce konuş, bakın de bizim bi yol çizmemiz için askerin dönmesi lazımi ev için şu an çok erken bizim birlikte ikimizin karar vermesi lazım de, yani oldu olacak her şeyi ayarlasınlar Burak gelince direk nikah masasına otursun.. biraz sakin olsalar iyi olur ama sıkma tatlı canını bence biraz sakin ol tatlım şimdidien kafana takma bu kadar bunlar çok sonraki işler yahu, önce bunun sözü nişanı var biiii onları takacan daha :)

Back
X