EVLILIGI YURUTMENIN ALTIN KURALLARI NELERDIR buyrun hanımlar!

Shostakovich

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
758
35
68
İstanbul
Evliligi kayinvalide, kayinpeder, gorumce, elti, kayin, hatta kadinin kendi ailesinden sorun cikaran insanlara ragmen yurutmenin yollari nelerdir?

Bu konuyu acmak istedim cunku biliyorum ki burada cogu evli insanlar bosaniyorlar, cok kotu sorunlar yasiyorlar, ve elbette hep bu sorunlar yuzunden cogu zaman kadinların omuzlarında evlilikten pişman ettirecek kadar çok sorumluluklar yükleniyor.

Kimimiz kayınvalidemizden şikayetçiyiz kimimiz eşimizden...Kimimiz eltimizden şikayetçiyiz kimimiz görümcemizden...

Bazen bizim de hata yaptığımız olmuyor değil...Sonuçta biz de insanız... Hatasız kul olmaz...

Ama evliliği zehir etmek isteyen, bizi daima mutsuz etmek isteyen, sinirlendiren insanlar yok mu! Var elbette...

Evlilik bize sabrı, tevazuyu, çoğu zaman kavga çıkmasın diye susup içimize atmayı, belki akşam yatağa girince ağlamayı, eşimize anlatıp onunla 3. şahıslar yüzünden papaz olmamak gerektiğini...Daha neleeer neeleeeer öğretti...Hepimiz biliyoruz.

Burada gelip de kaynanamla çok iyiyim diyenler de olabilir..Sorunum hiç yok diyenler de...

Amacım 1 yıllık 1 aylık 10 yıllık 50 yıllık neyse evli olan hanımların burada bize EVLİLİĞİ YÜRÜTMEK ile ilgili kilit cümleler yazmasıdır.

Burada açılan konuları göz önüne getirelim.

MESELA eltisinden şikayetçi bir hanım çocuğu düştüğü için eltisinin kahkaha attığını söylemiş...Buna hangi ana yüregi dayanır?

Hanım kardeşimiz yorumunda demişki onun amacı da zaten seni mutsuz etmek...

DEMEKKİ BİZİ MUTSUZ ETMEK İSTEYEN İNSANLARA KARŞI GÜLÜNCE MUTLU OLUP YOK SAYINCA ÇİLEDEN ÇIKIYORLAR...

bunun gibi işte ne tavsiyeniz olursa paylaşalım lütfen... Yorumlarınız belki de yeni evlenecek insanların daha az hata yapmasına yarayacaktır... Eşlere karşı da yorum yapılabilir...

Herkese teşekkürler şimdiden.

1 cogunlukla sorunlar erkegin annesinden ciktigi icin esi ve ailesi arasinda dengeyi kurmasi
2 taraflarin birbirini sevmese bile saygi duymasi aradaki mesafeyi korumasi,
3 erkeklerin artik bir birey oldugunu idrak etmeleri,ic islerine kimseyi karistirmamalari
4 eslerin digerinin annesi,ailesi vb hakkinda kotu yorum yapmamasi haketseler bile(zor oluyor ama:))
5 kayinvalidelerin cocuklarinin evine yerlesme merakindan vazgecmeleri onlarin da bir hayatinin olacagini kafalarinin basmasi:)
6 esler arasinda tartisirken es verebilmek sakinlesince duzgunce konusabilmek
aklima gelenler bunlar.

Altın kural klasiklerden canım o sinirliyken sen susacaksın sen sinirliyken de o susacak:34:
Olmasını istediğin şeylere diretmeyeceksin gülerek cilveyle nazla yaptıracaksın
Ne kadar güçlü olsanda bunu erkeğine hissettirmeyeceksin; hep ona ihtiyacın olduğunu sanacak:9:
Yeri gelince özür dilemeyi bileceksin.
Ailesiyle uğraşma! Onları sevmek zorunda değilsin tabi ama kötüleme sadece sürekli artık ailen benim mesajı ver.
Onun sevdiği şeylerle ilgili hoşlanmasanda bilgin olsun. Mesela adam futbol hastasıysa sen de taç nedir forvet nedir bil bişey kaybetmezsin.:34:
Gününün nasıl geçtiğini sor. Boşver kötü fena değil gibi net ve keskin kelimelerle cevap veriyorsa üstüne gitme sen anlat ben bunları yaptım diye:31:

Ya eltiye kaynanaya nasil davranmali?

Siz nasil karsilik veriyorsunuz? Yada pismanim, yanlis yapmisim dediniz mi hic?

Ben cok dedim... Pismanliklarim cok... Evliligimin kac yili boyle heba oldu...

Altın kural falan yoktur. Her ilişkinin kendine has kuralları vardır.

valla adamlar güdüleriyle yaşarlar. karnı doyduysa, cinsel ihtiyaçları karşılandıysa önüne de çayını koyduysan misss:))))

Altın kural falan yoktur. Her ilişkinin kendine has kuralları vardır.

Elbette canim. Fakat birtakim meseleler var hergun dert yaniyor insanlar burada... KAyinvalide elti gorumce es magdurlari...

Tabii ortak noktalar var... Genel itibariyle uc maymunu oynamak vardir ya, ben oyle bir seylerden bahsedelim istedim. Yoksa her kari kocanin iliskisinin farkli oldugu gibi aileler ve kulturler de farklidir.

Elbette canim. Fakat birtakim meseleler var hergun dert yaniyor insanlar burada... KAyinvalide elti gorumce es magdurlari...

Tabii ortak noktalar var... Genel itibariyle uc maymunu oynamak vardir ya, ben oyle bir seylerden bahsedelim istedim. Yoksa her kari kocanin iliskisinin farkli oldugu gibi aileler ve kulturler de farklidir.

Nasıl denk gelirse bence.

Kayınaile mükemmel oluyor, geline ne yapsalar batıyor.

Gelin mükemmel oluyor, ne yapsa yaranamıyor.

Bildiğim tek sey mesafe, saygı.

Nasıl denk gelirse bence.

Kayınaile mükemmel oluyor, geline ne yapsalar batıyor.

Gelin mükemmel oluyor, ne yapsa yaranamıyor.

Bildiğim tek sey mesafe, saygı.

bence mukemmel olacam diye parcalanmaya da gerek yok...

Tabii karsindakine gore degisir dogru soyluyorsun. Ama benim eltim şöyledir mesela: Bir toplumda özellikle kayınvalidemin yanında bana karşı yüzünden güller açar. Köye yolcularken ikisini de öptüm. Kayınvalidem taksiye bakarken tam eltim beni öptüğü sırada eltim onun başka yere baktığını görünce yüzünü asıp birden benden çevirdi. Ben konuşurken hı hı evet doğru deyip kaynanam bakmadığında kaşlarını çatıp yoksun sen karşımda diyor sanki...

Ben de bir türlü başaramıyorum. Hep ıskalıyorum. Zaten yapım müsait değil. Böyle desem kaynanama böyle böyle yapıyor zaten tam haksız duruma düşmüş uydurukçu olmuş olurum.
Ben de öyle davranmak istemiyorum. Şaştım kaldım...

Son düzenleme:
bence mukemmel olacam diye parcalanmaya da gerek yok...

Tabii karsindakine gore degisir dogru soyluyorsun. Ama benim eltim şöyledir mesela: Bir toplumda özellikle kayınvalidemin yanında bana karşı yüzünden güller açar. Köye yolcularken ikisini de öptüm. Kayınvalidem taksiye bakarken tam eltim beni öptüğü sırada eltim onun başka yere baktığını görünce yüzünü asıp birden benden çevirdi. Ben konuşurken hı hı evet doğru deyip kaynanam bakmadığında kaşlarını çatıp yoksun sen karşımda diyor sanki...

Ben de bir türlü başaramıyorum. Hep ıskalıyorum. Zaten yapım müsait değil. Böyle desem kaynanama böyle böyle yapıyor zaten tam haksız duruma düşmüş uydurukçu olmuş olurum.
Ben de öyle davranmak istemiyorum. Şaştım kaldım...

Bende kendisini çok fazla dikkate almamalısın. O sana böyle davranıyor diye sende aynen karşılık vermek zorunda değilsin. O onun kişiliği. Ayrıca kv yi niye karıştırasınki bu mevzulara. Önemseme boşver güzelim

mesafe,mesafe,mesafe................

ben bu konu uzerine çok düşünüyorum hatta uygulamaya çalışıyorum. mesela eltimle içli dışlı olmuyorum. gülmeler kahkahalar falan komik şeyler paylaşmalar yok...

onu tek gördüğümde gülümseyip selam verirdim karşılık alamayınca onu da bıraktım.

ama bu sefer de kayınvalidem siz niye konuşmuyorsunuz deyip beni ayağına götürüyor... onun yanında da güler yüzlü davranmak bana o kadar koyuyorki anlatamam.

acaba suratına bakmadan mı konuşsam... bir türlü yapamıyorum... teke tekken sorun yok çünkü teke tek kalmıyorum artık. kendimi de yıpratmıyorum gelinlik edicem diye...

SORUN ŞU Kİ MESAFELİ OLMA KURALINI BİRAZ DAHA AÇIN NOOLUR... MESAFELİ OLUCAM DERKEN MİLLET DİYO BUZ GİBİ. ARADA BİR GÜLSEM YİNE ÖYLE...

Bende kendisini çok fazla dikkate almamalısın. O sana böyle davranıyor diye sende aynen karşılık vermek zorunda değilsin. O onun kişiliği. Ayrıca kv yi niye karıştırasınki bu mevzulara. Önemseme boşver güzelim

canım konu benim kaynanayla eltiye döndü ama kayınvalidemle birlik oturdukları için önemsemek zorunda kalıyorum. bir şekilde dolduruyor onu.

güler yüzlü olmasam bana dönüp diyorki bak o seni ne kadar çok seviyor sen niye böylesin... zaten benim için ikisinin de bir önemi yok ama benim amacım ötemesin bana kayınvalide...

öyle zorki bunlarla baş etmek.. yani laf edemesin ondan önce ben davranayım mahall vermeyeyim istiyorum. desinki bak güler yüzlü geçimli gelin.. umurumda değil ama mecburum bi bilseniz... yoksa kavga çıkıyor eninde sonunda... mecbur numaradan öyle olmak zorundayım işte...kafayı bile sıyırdım zaten onlar yüzünden... ahhh ahh...

açıkça içimdekini söyleyeyim mi?

dünyayı yıksan umurumda değil ben mutluyum mesajını vermek istiyorum ki anlasın ben ona pabuç bırakmayacağım.

buna yavaş yavaş başladım. ama bu arada ittifak yapıyorlar bana karşı...

ikisine de laf vermeden yapmam lazım...

pembe diziye döndü hayatım bee

İşe ilk önce eşten başlamak gerekiyor..erkeğin dengeyi kurabilmesi çok önemli..seninle ailesinin ayrımını yapabilmeli bunu başarabilirse ne ala..aileye karşı her daim saygı ve mesafe olmalı..mesafe olmassa ilişkiler laçkalaşıyor..
Eşine karşı çok yumuşak davranmanı tavsiye etmem..seni sindirmeye ve isteklerini yaptımaya çalışıyorlar...
Yeri geldiğinde sert ve kararlı yeri geldiğinde kırılgan,naif ol..benden sana tavsiye..
Velhasıl iş ailede değil eşte bitiyor..eşini avucunun içine al yeter..

çiftlerin sevgi saygı ve sadakatle birbirlerine bağlı olması... iç meselelere aileleri karıştırmama.. özellikle erkeğin ailesine, ve ailesinin kendi evli oğlundan beklentilerinin en asgari düzeyde olması... çiftlerin kendi aileleriyle seviyeli ilişkileri..... diyebilirimm

Bunu altın bir kuralı olduğunu sanmıyorum. Olsaydı zaten boşanmalar da olmazdı. Tek bildiğim kişiliğini koruyabilmen ve saygını kaybetmemen.

Ben bu konuyu eşimin cümlesi ile özetleyeyim çok severim çok da anlamlı bulurum bizim evliliğimizin mottosu bu:

"evlilik kale gibidir... Ne içeriden dışarı sızmalısın ne de dışardan içeri sızılmasına izin vermelesin. Sen ve ben özeliz, biz bir takımız, artık bize karşı: DİĞERLERİ."

Yani ne olursa olsun bencillik yapmadan iki taraf da ortak mutluluğu hedef alırsa sorun kalmıyor. Dış etkenlerin yaptıkları da ancak sinek vızıltısı oluyor. Kayınvalideniz, anneniz, gorumceniz, eltiniz... Dış etken her türlü kisvenin altına bürünebilir ama siz içerde kaleyi saglam tutarsanız her hamleleri kale duvarlarınızdan geri döner.

Mantık bu yani uygulama çiftlere kalıyor artık.

sorunların onda dokuzu erkekğin ailesi tarafından çıktığı için, kocanın bu dengeyi kurması lazım, yada denge kurulamayacak bir ailesi varsa, ailesinden uzakta tutması lazım...az görüş az didiş yönetemi gibi...

saygı çok önemli...birçok evlilikte aşk yok ama karşılıklı saygı vesilesiyle yıllarca sürüp gidiyor...
saygı olmadan sevgide olmaz zaten...o yüzden evliliğin temeli saygıda gizli bence...

bi cümle okumuştum geçenlerde, evlilikte huzur tarafların kusursuz olması değil, kusurların görmemeye çalışılmasındadır..
yani her hatayı her kusuru ince ince didik didik inceleyip huzursuzluk çıkmasına mani olmak gerekir...biraz hoşgörülü olmak şart...

daha çok şey var ama yaz yaz bitmez :)

Back
X