Evliliğim başlamadan bitiyor galiba

Umarım böyle düşünüp onlar da anlayışlı karşılar ama çok korkuyorum bana cephe alacaklar diye. Zaten yalnızım. Kayınbabam ve kayınvalidem düzelir cephe almaz çünkü “yüzünüze bakacak yüzümüz kalmadı” dediğim de bile ne oldu da kalmadı kızım bunlar da rezillik mi diyorlar kayınbabam özellikle ben anlıyorum seni annenleri özledin o yüzden böyle oluyor falan diyor ama görümcelerim fena sadece onların bunları duyması bile yeter imalarda bulunmaları için. Kayınvalidem kendisi söyledi kimseye fırsat verme kuzum ben kendi kızlarıma bile bahsetmiyorum bu olanlardan diye ama işler böyle büyüyüp giderse bugün olmazsa yarın elbet herkesin herşeyden haberi olacak o yüzden çok korkuyorum .

Bende sizin gibiydim annemler gidene kadar hiç yanlarından ayrılmadım hatta. Balayına bile gitmek istemedim onlarla daha fazla zaman geçirmek için. Annem de bi kaç kere şahit oldu tartışmamıza. Şu sözünü hiç unutmuyorum bana dedi ki bak kızım benim 2 tane daha evladım var sen en büyüklerisin sende bu kadar yıprandıysam onlara nasıl güvenip evlendireceğim benim neler çektiğimi sen biliyorsun senin çektiğinde bişey yok kocanın yuvanın kıymetini bil. Bu olayların üzerine de beni psikoloğa annem götürmüştü zaten. Bunları yazarken bile ağlıyorum. Bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim. Çok özlüyorum umarım zamanla alışırım :KK43:
Selamlar, Sizinki yalnızca annenizi özlemek değil bence çünkü ülke değiştirmişsiniz siz, alıştığınız düzeni bırakıp yepyeni bir düzene geçmişsiniz ve artık kalıcısınız canınız isterse diğer alıştığınız büyüdüğünüz ülkeye taşınamayacağınızı biliyorsunuz. Bu içten içe çok bunaltabilir. Ülke deşirtirmek başlı başına bir sorun. Herşeyi yeniden kuruyorsunuz, birçok şeyi yeniden anlamaya çalışıyorsunuz Türkiye'de doğmuş olsanız da buranın sistemine aşina değilsiniz, alışkanlıklarınızı özlüyorsunuz. Bu çok çok gerer insanı. Ben bunları kendim de yabancı bir ülkede yaşadığım için biliyorum. Buraya Türkiye'den evlenip gelen insanlar da aynı bunalıma giriyor. Benim kız arkadaşım buraya gelin geldi ve aynı sizin yaşadığınız olayları yaşadı. Kolay değil tüm arkadaş çevrenizi, hayatınızı, alışkanlıklarınızı bıraktığınızı düşünüyorsunuz.

Sizin zamana ihtiyacınız var. Düzen oturdukça sisteme alıştıkça daha iyi hissedeceksiniz. İçten içe bu beraberlik için çok bedel ödediğinizi ve karşılığındaki mutluluğu hemen alamadığınızı düşünüp içleniyor ve doluyorsunuz muhtemelen. Sonrada patlama noktası...Yaşınız da bütün bu duyguları yönetebilecek kadar olgun değil. ben o yaşlarda duygularımı yönetmeyi bilemediğim için şefime bile bağırmıştım mesela. Allahtan çok iyi insandı da beni idare etti. Başkası olsa "bağıran genç çalışan" diye kapının önüne koyardı. Kendinize zaman verin kendinizi anlamaya çalışın psikoterapi yardımcı olabilir ama zaman ve çaba ister yeni ülkeye alışmak. İşe girseniz, yorulsanız, biraz arkadaşınız olsa bu kadar agresifleşmezsiniz. İnşallah halledersiniz. Sevgilerimle..

Ama konu sahibi de annesini ailesini bırakamamış. Balayına annemi özlerim diye gitmek istememek ne demek??? Saçmalık, size eşiniz dese ki ben ailemi özlerim balayına gitmeyelim, ne dersiniz??? Eee o zaman evlenmeseydi, kimse zorla evlendirmedi ki? Eşinin kurulu düzeni ve işi var, neden yurtdışına gitmek için işini bırakıp sıkıntı çeksin ki. Hem orda düzen kurmak çok mu kolay sanıyorsunuz. Buradan yurtdışına evlenip giden erkekler buradan yurtdışına giden kadınlardan daha zor adapte oluyor ve daha zor iş buluyorlar. Orda burda Türk kasabında, Türk marketinde çalışır artık veya gider milletin tuvaletini temizler yurtdışında. Çok kolay ya orda iş sahibi olmak. Üniversite okumuş bile olsa 2 lisans 2 üniversite diploması ve denkliğinin olması lazım doğru düzgün bir iş bulabilmesi için. Eşi de haksız tabiki ama eşi de elinden geleni yapmış bence, psikologa, psikiyatriste bile yönlendirmiş. Keike ailelere yansıtmasaydı.
Erkekler niye daha zor iş bulsun kadınlardan? Kadınlara hazır işler kucağını açmış bekliyor mu? Konu sahibi de öğretmenim dedi sanki acaba onun da kurulu düzeni var mıydı ki? Eşinin de kurulu düzeni aile ile yaşadığı evdir. Bakin konu sahibi de iş bulamıyormuş burda. Belki diploma denkliği bile yok kpssye bile girip atanamiyor. Ben zaten demedim ki eşi yurt disina gelse hemen iş bulur her şey güllük gülistanlık olur. Ama eşi için yaşadığı yerden ayrılmak bile siz konusu olmamis kadından beklenmiş her şey. Tabii kadın çalışmasa da olur ki şu an issizmis bulamıyormuş ya. Konu sahibi illa haklı değil ama alttan alınmalı bence..her şey yeni önün için bir de özlem ekleniyor. Yine diyorum konu sahibi cesaretli imiş gelmiş her şeyi bırakıp. Eşine ven gelmiyorum sen gel dese ayrılırdı büyük ihtimal adam. Bu mu evliliğe hazır seven adam..hiç de sanmıyorum. Ikisi de hazır değil o zaman.

Bir önceki günden kavgalıydık ve evet saçma sapan bi sebep yüzünden çıkmıştı. Kavga büyüyünce çıktı gitti arabada yatmış . Ertesi gün geldi yemek hazırlayacaktım hazırlama yemeyeceğim dedi. Sonra gece oldu baktım yastığı yorganı almış kanepede uyumaya gidiyor bende saçmalama dedim gel yatalım yatağımızda dedim yatmam ben o yatakta birdaha yatmayacağım dedi yine bi kavga çıktı. Bu şekilde yani olayın en başıma gidince hep ceviz kabuğunu doldurmayan sebeplerden çıkan tartışmalar. Ailesi de böyle söylüyor bunun için kavga mı edilir siz napıyorsunuz bi kendinize gelin diyorlar .
Öfkenizi anlıyorum, gösterdiğiniz tepki belki fazla ya da değil bilemiyorum ama şu anlattiklarinizin her cümlesinde siz haklısınız.
Evet şimdi bunu sebebi duyanlar özellikle ailesi belki size ne var sanki sussaydin yarini bekleseydin konuşmak için diyebilir zaten buyuk ihtimalle sessiz kalıp yarini bekleseniz oda duzelebilirdi ama neden ?
O neden yetişkin bir adam gibi konuşup çözmeyi denemeyin daha 1 aylık karısına hem de onun bütün düzenini değiştirmiş ve alışmaya çalışan karısına bu kadar şımarık ve çocukça davranıyor.
Sakin ol psikolojine kendine yüklenme o ustune düşeni yapsa sen de bunu yapmazdın.
Yalniz hissetme bana özelden yazabilirsin ne zaman dertleşmek istersen konuşabiliriz.

ne guzel ya annesiz babasiz arkasiz kizi alip aile arasina boyle psikolojik siddet gostermek. sen neden sana sucluymus gibi hissettirmelerine izin verip nasil duzeltecegim diye dusunuyorsun. oglunun karisisin pasa pasa bakacak yuzune. o gonul alinmasi gereken konumdaymis gibi vicdan azabi cekiyorsun. ogullari evliligi yurutemiyor, kaldiramamis sorumlulugu suc sana yukleniyor.

Neden kavga ediyorsunuz?Böyle eksık anlatmışsınız.Konu nedır?

Panik ve takıntılı birisin. Bu özelliklerini törpülemezsen ortada evlilik kalmayacak. Açıkçası ben çok ümitli görmedim senin olayını.

Evliliğin en zor zamanları bunlar 3 4 aya alışmaya başladıkça toparlanır Eşin ailesini çağırmaktan vazgeçsin kendiniz atlatın sorunları ve ehlenceli şeyler yapmaya calışın evde film gecesi şarap gecesi vs

Size ne kadar teşekkür etsem az kızlar. Gün boyu yazdıklarınızı okudum aynı yorumları defalarca okudum hatta. Akşama kadar da düşündüm. Eşim akşam eve gelince güzel güzel konuştum. Birdaha bu tür tartışmalar yaşamayalım yaşasak da bu kadar ileri gitmeyelim aileleri işin içine katmayalım dedim. Ben dün annen ve babanın yüzündeki o hayal kırıklığı ifadesini gördüm çok üzüldüm onlara birdaha bunu yaşatmayalım dedim. Evet annemi özlüyorum ama anne kuzusu gibi davranmamın da bir anlamı yok sen beni buraya zorla getirmedin, beni kandırmadın, bu yaşantıyı birlikte seçtik dedim. Bundan sonra ben elimden geleni yapacağım gibi şeyler söyledim o kadar mutlu oldu ki boynuma sarıldı çok sevindi. Senin başına bişey mi düştü aşkım falan dedi çok şaşırdı. Bunda hepinizin katkısı büyük. Bi ablamla, en yakın arkadaşımla konuşup dertleşmiş gibi hissettim çok rahatladım. Yorumlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim umarım bundan sonra mutlu oluruz. Şuan tek kafama takılan konu ailesinin gözünde durumu nasıl toparlayacağım kızlar yani biz iyi huzurlu oldukça onlarla da aram düzelir mi beni cadı, arsız, saygısız biri olarak görmezler değil mi?
Çok sevindim.... Hep devamını dilerim öfkeye dikkat yalnız.... Görmezler görmezler normal olun normal davranın geçer zamanla siz mutlu olun onlarda olur.. Normali aile budur.... Sevgiler 🙏

Anlamadim ben simdi🙄 tam olarak sorun nedir? Senin aileni ozlemen mi? Bunun boyle olacagini bilmiyor muydun? Alistigin ortamdan uzaksin.. yurt disinda nerde yasadin bilmiyorum ama oralarda yasadiktan sonra turkiyede insanin gozune batar hersey.. yeterince asosyal burokratik ve tam bir dedikodu kazani gibi.. hak verdim sana ama bir secim yapmak Zorundasin..

Ama sirf iyi insan diye birinin yaninda kalmak
Sacma.. muhim olan esler arasindaki uyumdur.. 2 iyi insan ayni yone bakmiyorsa cok zor

Eşinde büyük hata var eş ailesindede hata var seni manipule etmek için yaptığı şeye bak ayıp ya...ev içinde kalan şeyler evde kalmalı anlatilmamali ama eşim ailesine kadar gitmiş ..siz öpüşür koklasir barisirdiniz ama aileler işin içine girdimi onlar unutmaz sana kin beslerler ..bunu esinle konuş. Ev mahrem yerdir sen benim mahremimi koruyamadin annene babana evde ne oluyorsa anlatmakla kalmayıp bizzat eve çağırdın ben bunu kaldıramıyorum. Şayet cagirmasaydin devam ettirirdim ama şartlar altında ailen bana saygı duymayacak bunuda ben kaldiramam de..eşimde dünya iyi birisi değil hatta en nefret ettiğim erkek tipi ondan çok daha iyiler var..yani koca insan kendi sorununu cozemiyir annesini çağırıyor ne çocukça ne ayıp sey
Konu sahibi olayi bosanmaya kadar getitdigi icin esi durumu ailesine anlatmis o kadarda olsun yani abartmayin

Kızlar bugün görümcemin evine gittim. O da olayları biliyormuş yani kayınvalidemlerin bize geldiği gün onlar orda kalmışlar ki doğru olduğundan eminim her haftasonu çocuklarıyla birlikte kayınvalidemde kalıyorlar kayınvalidemin önceden söylediğini de hatırlıyorum haftasonu bizde kalacaklar diye . İster istemez duymuş yani. Ben haberdar olduğunu bilmeden bugün ona gittim oturmaya ve ben bu insanlara çok haksızlık yaptığımı anladım kızlar. Ne en ufak bi imada bulundu ne de soğuk bi tavır sergiledi. Aksine çok sıcakkanlı davrandı annemleri özlememle, buraya alışmamla ilgili konuştuk bana destek oldu. Ben kayınvalidemin, kayınpederimin yanında eşime “sen kimsin kendini çok fazla mı önemsiyorsun nedir?” demiştim o kadar vicdan azabı duyuyorum ki şuan. Kayınvalidem de oradaydı bugün ve biraz durgundu üzgündü. Sanırım en başından beri hatalıydım . Kayınpederim bugün evimize alışveriş yapmış eksikleri almış halimi hatırımı sordu. Bu insanların gönlünü alabilirim değil mi yaptıklarımı telafi edebilirim değil mi çok üzgünüm çünkü . Kimsenin gözünden düşmek istemem. Kendi anneme de hiçbişey yansıtmadım son olayı bilmiyor bilse o kadar üzülür ki onunla konuşurken bile vicdan azabı çekiyorum. Tek yapabildiğim sorun çıkarmamak ve eşimi mutlu etmeye çalışmak bi kaç gündür gözlerinin içi gülüyor lütfen unutulsun kötü anılar 🙏

Son düzenleme:
Kızlar bugün görümcemin evine gittim. O da olayları biliyormuş yani kayınvalidemlerin bize geldiği gün onlar orda kalmışlar ki doğru olduğundan eminim her haftasonu çocuklarıyla birlikte kayınvalidemde kalıyorlar kayınvalidemin önceden söylediğini de hatırlıyorum haftasonu bizde kalacaklar diye . İster istemez duymuş yani. Ben haberdar olduğunu bilmeden bugün ona gittim oturmaya ve ben bu insanlara çok haksızlık yaptığımı anladım kızlar. Ne en ufak bi imada bulundu ne de soğuk bi tavır sergiledi. Aksine çok sıcakkanlı davrandı annemleri özlememle, buraya alışmamla ilgili konuştuk bana destek oldu. Ben kayınvalidemin, kayınpederimin yanında eşime “sen kimsin kendini çok fazla mı önemsiyorsun nedir?” demiştim o kadar vicdan azabı duyuyorum ki şuan. Kayınvalidem de oradaydı bugün ve biraz durgundu üzgündü. Sanırım en başından beri hatalıydım . Kayınpederim bugün evimize alışveriş yapmış eksikleri almış halimi hatırımı sordu. Bu insanların gönlünü alabilirim değil mi yaptıklarımı telafi edebilirim değil mi çok üzgünüm çünkü . Kimsenin gözünden düşmek istemem. Kendi anneme de hiçbişey yansıtmadım son olayı bilmiyor bilse o kadar üzülür ki onunla konuşurken bile vicdan azabı çekiyorum. Tek yapabildiğim sorun çıkarmamak ve eşimi mutlu etmeye çalışmak bi kaç gündür gözlerinin içi gülüyor lütfen unutulsun kötü anılar 🙏

Back
X