• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim sanırım bitmek üzere. .

Evlenmeden önce nasıldınız ? Hanı cıcım ayları derlerya o zamnlarınız nasıl gecerdı yıne aynı sekıldemı ? maddı durumunuzla alakalı bır gergınlık olabilirmi ?
Evlenmeden once de tartışıyoruz ama aşağılama hakaret vs yoktu. Maddi durum?

yerinizde olsam once evlilik terapistine gider, hala duzelme yoksa ona bireysel olarak bir uzmana gitmesini yoksa bosanacagimi soylerdim.
gider ve birseyler degisirse ona bir sans verirdim ancak ayni sekilde davranmaya devam ediyorsa evlilignizin cekilir yani yok.

ustelik sizi asagilayan, cocugnuz bir hata yaptiginda da benzer bicimde davranabilir...
cunku sorunun sizinle ilgili kisisel bir mesele olmaktan ote, direkt onun karakteriyle daha dogrusu esinizin ruh sagligi ile alakali oldugnu dusunuyorum.

Hepinize teker teker teşekkür ediyorum arkadaşlar.
Kendisi nin aşağılık kompleksi var. Bana sürekli hakaret psikolojik şiddet uygulayarak beni ezmeye çalışıyor. Normal bir konuda dahi konusamiyoruz hemen bagrış hakaret devreye giriyor ki bende artık konuşmuyorum bunaldım.
Yakın zamana kadar oğlum benle daha mutlu olur diye düşünüyordum en azından psikolojisi normal bir anne olabilirim ama eşim 20 gündür izinli ve birlikteyiz oğlum sürekli bizi ayağa kaldırıp sarılmamızı istiyor ve karşımıza geçip gülüyor gözlerinde mutluluğu görüyorum.
Düşünüyorum çocuğum için evet katlanmalisin. O mutlu olsun.
Sonra diyorum ki anne Boşansaydın banane dermi ilerde bilemiyorum. ..
Bu arada evliligi ve kendini normal gördüğü için Terapisi kabul etmedi. Ben ruh hastası ymış im ben gitmeyi misin tek başıma..
Her zaman diyorum ki gerçek hastalar hiçbir zaman psikiyatri gitmiyor, gerçek hastaların hasta ettikleri gidiyor. .

7 yıl görüştük çok uzun uğraşlar verdik 8. Yilimizda evlendik.
İstersem 70 yol goruseyim eşini tanımayacak misim.
Bi kaç kez hatta dört beş kez bosanmanib eşiğinden döndük.
Bi gün oturdum hadi bosandim. Vicdanim rahat mi dedim. Yanlislarimi gordum. Kendime 2 hafta verdim. Her gün kocami sarilarak kapida karsiladim. Ömrüm hayatin bitanemsiz konuşma dim. Öperek uyandirdim,yorgunsa masaj yaparak uyuttum.
Anammm bi vaktim herşey çok güzel gidiyi:) o gün bugündür bildiğiniz evcilik oynuyordu. Çok güzel herşey. Kavga ederken birbirimizden kaciyoruz çünkü göz göze gelince gulesimiz geliyo:)
Zör zamanlar tavizle atlatilir. Küçük tavizler ver yapmadigin ,yapmam dediğin şeylerden birini yap.

aklı başında birine benziyorsun. istediklerini direkt söyle, ''bunlardan şikayetçiyim, bunları istiyorum'' diye. eger diyaloga girmek cidden çok zorsa, birbirinizin lafını kesecekseniz monolog olsun, ne istiyorsan hepsini yaz kagıda ver sakin bir zamanında oturup okusun.

Oğlunuz için ne olursa olsun çabalamanız taraftarıyım , belki bi psikolojik destek ala bilirsiniz.

Otur bir mektup yaz ona.
Ve guzel anlarinizi ve bunlari bitiren nedenleri.asaglanmaktan,hakaretlerden,anlasilmamaktan cok mutsuz oldugunuzu,yazin.icinizi dokun.belki konusarak ifade edemediklerinizi yazarak anlatabilirsiniz.
Ben hemen agladigim icin,cok ifade edemem kendimi.
Cebine veya arabasi varsa arabasina koyun.ve onu okumasini isteyin.

Ben bosan yada bosanma diyemem isin zor bi yanda evladinin gelecegi bi yanda senin duygularin ahh bu erkekler hic anlamiyolar bizi biz gercekten cok sey istemiyorz sen biraz gormezden gelsen sen ilgi gostersen yada terapiye o gitmiycek blli sen gitsen ve nasil devranmaliyim diye ogrensen ins kurtarirsiniz biseyleri

Benim kriterlerime vore bosanmak icin ueyeri kadar sebebiniz var. Ama oncesinde esinizden duzelmesini, aksi halde bosanacaginizi soyleyin. En azindan sans vermedim demezsiniz.

Esinizin kendine guveni olmadigi icin ve sizin ondan daha iyi oldugunuzu gordugu icin sizin kendinize olan guveninizi kirmaya calisiyor.. Var boyle okuzler cunki! Karisinin cok guzel, tatli, zekali basarili oldugunu gorup onu cekemiyen manyaklar var!! Kendinizi ezdirmeyin. Esiniz istemiyorsa siz eglenin gezin, cocugunuzla disari cikin. Esinizi tek birakin belki ozaman degisir bazi seylerin farkina varir..

o halt etmis oylesi iliskiler filmlerde olurmus ne yapsa etse suscakmissin varmi boyle bi dunya hem ayrica sen cocuk icin surdurmuyosun bu evliligi kendini kandirma.ayrilirsam boslukda kalirim yapabilirmiyim ayaklarimin uzerinde durabilirmiyim diye korkuyosun bunun adinada cocuk icin takmissin aslinda herkez boyle cocuk icinde cocuk icin ama zaten cicuk boyle hakaretin icinde buyurse ayni esine benzer ve hayati boyunca mutsuz olur.en iyisi erkenden ayrilma emin ol kimse ayrilinca ölmuyo tecrubeyle sabit

ben 7bucuk yil bekledim aynisiydi.hep cocuk icin diyodum ama kendimi kandiriyodum sanki ondan baskasi yok dunyada ayaklarimin uzerinde duramam saniyodum evi ben gecindirdigim halde ama bende her yanimi kirana kadar dayakda vardi.ailem benden yuz cevirdi neden bosanmiyosun diye hep zaman isteyip cileyi uzatiyodum.dusundum nereye kadar ve benim gencligim gidiyo elden cocuk buyuyo.anne birakalim kacalim babami biktim artik dedi.baktim ufacik cocuk biseyleri goruyo ben kor olmusum.10gun gecmeden cekip kapiyi ciktim.cok sukur iyiki cikmism bir an pisman olmadim.simdi hayatimda bi insan var ve ben bulutlarin uzerindeyim.eski koca ayaklarima kapaniyo hala ama nafile cocugumdaki gegisimi gordukce binkere sukrediyorm.sakin cocugunu boyle mutsuz bi ortamda buyutme esinde duzelme bekleme basi neyse sonuda oyle gider

cnm haklısın kesinlikle..
bende 2,5 yıllık evliyim 1 oğlum var Allah uzun ömür versin evlatlarımıza sağlıkla.
ama hala mesaj beklerim eşimden. özel günlerde özel şeyler isterim. neden mi??
evliliğimi canlı tutsun her şey sıradanlaşmasın diye.
ewt evlenince hatta çocuk olunca çok farklı oluyor ilişki ama senin beklentilerin abartı değil. en indirgenmiş beklentiler.
mesela istediğim her ana dışarı çıkamam, ilişki her istediğin an olmaz fakat ayda bir ne demek yaa
istediğin ya da beğendiğin bir şeyi hemen alamazsın.
baş başa yemek yiyemezsin çay keyfin bölünebilir her an.
ama olmaz değil hepsi de pekala olur. sen gülerken neden gülüyorsun komik mi diyeceğine gülmek sana çok yakışıyor deyip hep gülmeni temenni etmesi gerekir. zira gülmek herkese yakışır.
yaptığın şeylere burun bükeceğine teşekkür etmesi gerekir. hem çocuk hem iş hem de evle ilgilendiğin için minnettar olması gerekir.
sadece içki kumar için boşanılmaz. zaten onlar yapmaması gereken şeyler bu bir lütuf değil yani.
asıl böyle mutsuz, üzgün ve yaşamayı sevmeyen anne olursan evladına ilerde ne diyeceksin.. bence biran önce sorunlarınızı halledin. bir kadın mutsuzsa o evde hiç kimse mutlu olamaz..

Her evlilikte zaman zaman olabilecek sorunlar belki 1 ay belki 1 sene belkide 1 omur surer mutsuzsun anliyorum seni canim inatlasma var sizin aranizda bosanma dusuncesini aklina bile getirme derim duzelebilece sorunlar ama nekadar surer duzelmesi iste o muamma"bosan bundan kocami olur diyenlerede hayret ediyorum"halimize sukredip kendimizden kotu olanlari dusunelim eger bunlarin uzerine birde seni aldatip hergun icsede seni ve cocugunu dovse ne yapardin?tamam sen haklisin yerden goge kadar!ama biraz daha mucadele, yazdiklarin cok aci bir evlilikte en buyuk sorun cinsel iliski sorunudur eşler birbirine dokunmayinca uzaklasirlar tbiki normal degil 1 yada 2 ayda sevişmek

Her evlilikte zaman zaman olabilecek sorunlar belki 1 ay belki 1 sene belkide 1 omur surer mutsuzsun anliyorum seni canim inatlasma var sizin aranizda bosanma dusuncesini aklina bile getirme derim duzelebilece sorunlar ama nekadar surer duzelmesi iste o muamma"bosan bundan kocami olur diyenlerede hayret ediyorum"halimize sukredip kendimizden kotu olanlari dusunelim eger bunlarin uzerine birde seni aldatip hergun icsede seni ve cocugunu dovse ne yapardin?tamam sen haklisin yerden goge kadar!ama biraz daha mucadele, yazdiklarin cok aci bir evlilikte en buyuk sorun cinsel iliski sorunudur eşler birbirine dokunmayinca uzaklasirlar tbiki normal degil 1 yada 2 ayda sevişmek esinin sorunlari var diye dusunuyorum ve aranizda cok buyuk inatlasmalar var canim sen surekli bosanma dusuncesini aklindan cikarmazsan o eve geldiginde yuzun nasil gulsun eminim caba gosterip her yola basvurdugunu dusunuyorum sana onerim"evliligine 3.kisileri karistirma, esin eve geldiginde daha hosgorulu davran biliyorum cok zor karsiliksiz sevgi gosterisi, pazar gunu gezmek istemiyormu birak otursun evde zorlama sanki beraber gidince dahami iyi oluyor hayir olmuyor senin burnundan geliyor ve cocuklar sanki buyuk bir yetiskin gibi herseyin farkindalar eve birsey aldiginda yada iyi bir davranisinda tesekkur et, tatli dil yilani deliginden cikarir yilan degilya bu adam"evlilik terapisine gidermi bilmiyorum bence kabul etmez bunuda insallah yavrunuz mutlu bir yuvada buyur bol bol dua et Rabbim sıkıntılarını gidersin.Bunlari yazdim diye cok eleştiri alicam nezaman birine bosanma biraz daha deneyin desem boyle oluyor ama herkese acik bir form dusuncelerimi yazmakta ozgurum bende kendine eziyet et cek bu adami yillar sursede duzelmesi demiyorum yok illa olmuyosa bir sure ayri kalmakta hemen dava acmadan beklemekte fayda var çünki bazi erkekler kaybedince anlarlar yok yinemi olmadi son care bosanmak kendine iyi bak canim oglun icin moralin yuksek olsun dualarim seninle..

buyuk konusmak ıstemem ama ben sevılmedıgımı hissettiğim birinin yanında kalamazdım..eşim olması bir şey değişmez..belki benım mizacım bu ama.cocugum olması da bende bısey degıstırmez ilerde askerlık üniversıte evlilik zaten yalnız kalıcaksın.erkek evlat sonucta...suan da yalnızssın kalabalıgın içinde..kendim için yaşardım.maddi özgürlüğümün olup olmaması muhım değil.bi süre para biriktirir çalışmıyosam işe girer o öküze de s.k.tiri cekerdim.üstüne de orta şekerli kahvemle galatada kitap okurdum....cok cıddıyım bunu yapardım..

geçiyor bu günler de
öyle de böyle de geçiyor ömür
boşanmak zor,çocuğun varsa daha da zor
terapist tabiki çok etkili bir yol
herkesin dünyadaki imtihanı farklı
dua et canım, dualarda ne mucizeler saklı

Sen bunu beceremezsin, neyi yapabiliyorsun ki, altından kalkamazsın, seni aşar, geri zekalı, kendini hint kumaşı sanma gibi cümleler duymayayım istiyorum. Pişirdiğim yemeği beğensin, yaptığım bir şeyi takdir etsin istiyorum.. Onun için özenip süslendiğimde bir kez olsun farketsin istiyorum. Ogluyla
ilgilenmeyi

KENDİMİ BULDUM SÖZLERİNDE.. MALESEF... BÖYLE İNSANLARDA VARMIŞ TEK DEĞİLMİŞİM :( :(

Back
X