- 21 Eylül 2017
- 2.838
- 7.042
- 158
Hediyesi süprizi yapmaması mutlu etmeye calısmaması yüzüme vurulan bır eksıklık gıbı hıssettım arkadaslar. Ev ıcı gıderlerde ıse ne bıttı desem söylenır. Ben bu evın gıderlerıne yetısemıyorum. Hıc bıtmıyor. Hergun bır suru masraf yapıyorum vb. Inanın artık onunla markete gıttıgımde ekstra canımın ıstedıgı bırsey almaya korkar oldum laf soyledıgı ıcın. Evın ıhtıyaclarına bıle laf soyluyor. Kaldıkı gereklı olmayan bırsey aldıgımda ne soylıcek dıye alamıyorum. Sankı evın ıhtıyaclarını karsılayarak lüks gıbı gosterıyor ısın kötüsü benı bu duruma alıstırıyor ve ben artık bırsey bıttı demeye bıle cekınıyorum. Bu yuzdenmıdır bılmem cok içim acıdı kendıme , bir bize baktım , birde onlara
Benim yasadıgımla onların yasadıgı arasında dağlar kadar fark var. Çok üzüldüm.
Hiç kavgamız gürültümüz olmaz cocugumuzla vakıt gecırırız fakat bu ev gıderlerı hakkındakı soyledıklerı benım ıcın bırsey yapmaması cok gözume gozume battı aksam. Nasıl toparlarım kendımı bılmıyorum ıcıme oturdu. Ben huzursuzlukda vermıyorum esıme. Neden boyle bılmıyorum.
Kadın evin ihtiyaçlarını alamıyorum diyor nerde kendine gidip hediye almasıhayatta kiii felsefem; kimseden fazlaca birşey beklememek hatta hiç beklememek bu kişi eşin olur çocuğun olur annen, baban, kardeşin olur vs..
Bekleme ki;
Kırılma !
Üzülme !
İncinme !
Sen önce kendine hediyeler al kendini sevindir mutlu et şımart ..
Gereksiz üzüntü yaşanmazsın o zaman emin ol ..
Karşında ki kim olursa olsun değer verilmeyi çokta umursama gereksiz üzüntü yaşarsın.
Senin bir başkasına özenişin kıskanışın belkidr onun derdidir acısıdır bilemezsin..
Bazen sinavla olsa son tercih olmayacak insanla evlendigini sonradan anlıyor insan...en büyük surprizleri de evlendikten sonra bambaşka biri olarak çıkmalari..insanoğlu tanımakla bitmiyor orası kabul de bazıları kendini çok iyi saklıyorEsini baskalariyla kiyaslarsan uzulursun... o adami sen sectin sonucta
Başından beri sürekli karşılık beklemeksizin verici olduğunu farkettiğinde insan hiçbir şey yapmak istemiyor artık.ben de insanım ve ben de mutlu edilmeyi hak ediyorum . Başkalarını mutlu etmek de mutluluk sebebi haklisiniz. Ama bir yere kadar.evliligi herşey rutine bindiğinde bu ufak dokunuslar ince dusunmeler canlı tutuyor.herkesten herşey beklenmemeli ama eşler başka...hayatta kiii felsefem; kimseden fazlaca birşey beklememek hatta hiç beklememek bu kişi eşin olur çocuğun olur annen, baban, kardeşin olur vs..
Bekleme ki;
Kırılma !
Üzülme !
İncinme !
Sen önce kendine hediyeler al kendini sevindir mutlu et şımart ..
Gereksiz üzüntü yaşanmazsın o zaman emin ol ..
Karşında ki kim olursa olsun değer verilmeyi çokta umursama gereksiz üzüntü yaşarsın.
Senin bir başkasına özenişin kıskanışın belkidr onun derdidir acısıdır bilemezsin..
Orasi oyle ama onemli olan sevgisini hissetmek bisekilde bence.. benim esimde evlenmeden once suprizleri severdi ama evlendikten 2 sene sonra supriz yapmayi birakti onun yerine daha cok dillendirmeyi secti ben suorizlere hediyelere bayilirim herkes gibi ama herkesin icinde hediye vermesi yerine benim hatunum şöyledir demesi en guzel hediyeye bedel yani sevgi varsa biryerde birsekilde yakalarsin ama sadece gormek istedigini ararsan olmayinca uzulen yine insan kendi olur :) sadece bakis açısı onemli benceBazen sinavla olsa son tercih olmayacak insanla evlendigini sonradan anlıyor insan...en büyük surprizleri de evlendikten sonra bambaşka biri olarak çıkmalari..insanoğlu tanımakla bitmiyor orası kabul de bazıları kendini çok iyi saklıyor
Hııı öylemiymişKadın evin ihtiyaçlarını alamıyorum diyor nerde kendine gidip hediye almasıarkadaşım sen sürprizi filan geç ama evin ihtiyaçları için çenesini kapatmayı güzel bir dille ona anlat çok kırıldığını söyle hatta lafını ettiği bir şeyi yeme bi anlat kendini sonra o sürpriz işlerine girersin
Onun aslında sorunu hediyeden çok daha büyük ama sadece gittiği evdeki evlilik bunu farketmesine bi kapı aralamış adam arada çiçek alsa da hödük netBayan
Hııı öylemiymiş
Konusunda evlerine misafire gittiği bayanı kıskanmış evliliğini kıyaslamış eşinin kndisine hediyeler anlayışına içerlemiş gibi okudum..
Konu sahibi bıraksın başkalarının hayatını evine baksın herşeye söylenen evinin ihtiyaçlarını almayan eşine baksın ..
Sonra misafirliğe gittiğinde milletin birbirlerine aldığı hediyeleri davranışını kıskansın .. değil mi ???
Evet eş başka ama inanın yeri geliyor artık umursamıyorsunuz ..Başından beri sürekli karşılık beklemeksizin verici olduğunu farkettiğinde insan hiçbir şey yapmak istemiyor artık.ben de insanım ve ben de mutlu edilmeyi hak ediyorum . Başkalarını mutlu etmek de mutluluk sebebi haklisiniz. Ama bir yere kadar.evliligi herşey rutine bindiğinde bu ufak dokunuslar ince dusunmeler canlı tutuyor.herkesten herşey beklenmemeli ama eşler başka...
Kesinlikle çok haklısınız.masallah eşinize de...yapmayı bıraktığı güzelliklerin yerini aslında daha anlamlı şeylerle doldurmuş sizin de bunu görüp tatmin olmanız çok güzel.bir güzel söz bile duymayanlar ve başkalarının yanında sizin gibi onore edilmeyenler var...bakış açısı önemli ama aynı pencereden aynı olaya bakanlar için geçerli bu.veriler farklı olunca... İnsan o gönül boşluğuna dusebiliyorOrasi oyle ama onemli olan sevgisini hissetmek bisekilde bence.. benim esimde evlenmeden once suprizleri severdi ama evlendikten 2 sene sonra supriz yapmayi birakti onun yerine daha cok dillendirmeyi secti ben suorizlere hediyelere bayilirim herkes gibi ama herkesin icinde hediye vermesi yerine benim hatunum şöyledir demesi en guzel hediyeye bedel yani sevgi varsa biryerde birsekilde yakalarsin ama sadece gormek istedigini ararsan olmayinca uzulen yine insan kendi olur :) sadece bakis açısı onemli bence
Yani haklisiniz bunların eger hicbiri yoksa bence sevgide yoktur oyuzden o dusunceye kapilmalari normal ama eger gercekten yoksa... cunku esimde hediye almayi bir anda kestigi icin kendimi cok boslukta hissetmistim ama farkettim ki esim benimle övünüyor arkadas aile is ortami farketmeksizin ozaman hatayi kendimde buldum keske herkes biryerden yakalasa gorse o sevgiyi ama gostermeyen kisilerle hayat eminimki cok zordur ama yinede tek tavsiyem o kisiler kiyaslamasin herkesin beklentisi sevgi anlayisi cok farklidir bende baskalarina bakarak niye boyle degil dediğim oldu ama esiminde bana karsi olan tutumunu kimse heryerde haykirmiyor yani kiyaslamak iyi degil ama umarim sadece hesiye sorunu varde umarim konu sahibinin oda gorur insallah bu yazdiklarimizi ona gore düşünürKesinlikle çok haklısınız.masallah eşinize de...yapmayı bıraktığı güzelliklerin yerini aslında daha anlamlı şeylerle doldurmuş sizin de bunu görüp tatmin olmanız çok güzel.bir güzel söz bile duymayanlar ve başkalarının yanında sizin gibi onore edilmeyenler var...bakış açısı önemli ama aynı pencereden aynı olaya bakanlar için geçerli bu.veriler farklı olunca... İnsan o gönül boşluğuna dusebiliyor
Bence fazla abartiyorsunuz yaptığınız en büyük hata eşinizi başkalarıyla kıyaslamak .her ilişkinin dinamiği farklıdır.benim eşimde öyle özel şeyler yapmaz ama asla bunu bı eksiklik olarak düşünmüyorum . Kendi evliliginizi kendi dinamiginiz içinde değerlendirin öyle o güne kadar sorunsuz iyi bir evliliğim vardı saniyodum ama öyle değilmiş falan çok yanlış bence . Şu kadınlar da neden eşlerinin onlara aldığı hediyeleri surprizleri anlatırlar bunu da anlamıyorumMerhaba hanımlar. Evliliğimde hiçbir sorun yok diye düşünüyordum aslında taki yakınımıza misafirliğe gidene kadar. Canımı sıkan şey yakınımızın eşi hanımına süpriz ismine özel hediyeler , bısey ıstemeden onun sevdıgı seyı alıp getırmeler vb. Hanımını mutlu edecek seyler yapmaya calısıyor. Cok guzel davranıyor hanımına karsı. Cok sevındım esıne boyle guzel davranmasına daha ıyı olsunlar fakat benım esımın davranısları yakınımızın esının esıne davranısının yanında benı sevmıyor mu dıye dusundurdu bana.
Benım esım ıse ben bısey bıttı desem hıc bıtmıyor eksık dıye soylenır. Hedıye en son ne zaman aldı hatırlamıyorum bıle. En sevdıgım meyveyı bıle alıp gelıp benı sevındırmez. Bana karsı mutlu etmek gıbı bır cabası yok. Ondan pahalı seylerde beklemıyorum zaten ama ufacık bısey bıle alıp getırmez doğum gunu gıbı gunlerde ıse gıder bır dal cıcek alır gelır. Yakınımızın esının davranısları ıle benım esımın davranısları arasında cok fark var. Esım sozde benı sevıyor bırde evladımız var cok şükür. Aramızda bır problemımızde yok. Ama bana karsı hıc mutlu etmedıgını aksam farkedınce kendı ıcımde üzüldüm. Benım esım neden boyle seyler yapmıyor. Benmı haketmıyorum dıye düşündüm. Yapısı budur belkı bılmıyorum. Ama gercekten içim acısı kendıme. Çünki bende herkes gıbı mutlu edılmeyı hakedıyorum. Ben ara sıra da olsa bıseyler yapıyorum ama esım neredeyse gül almak dısında yapdıgı hıcbırsey yok. İçimi dökmek istedim sadece. Teşekkür ederim okuyan arkadaslara.
beklentin ne kadar çok olursa hayal kırıklığın da o kadar büyük olur. aranız iyiyse dert etme. aldığı bir gül se onu almayanları da düşün :)Merhaba hanımlar. Evliliğimde hiçbir sorun yok diye düşünüyordum aslında taki yakınımıza misafirliğe gidene kadar. Canımı sıkan şey yakınımızın eşi hanımına süpriz ismine özel hediyeler , bısey ıstemeden onun sevdıgı seyı alıp getırmeler vb. Hanımını mutlu edecek seyler yapmaya calısıyor. Cok guzel davranıyor hanımına karsı. Cok sevındım esıne boyle guzel davranmasına daha ıyı olsunlar fakat benım esımın davranısları yakınımızın esının esıne davranısının yanında benı sevmıyor mu dıye dusundurdu bana.
Benım esım ıse ben bısey bıttı desem hıc bıtmıyor eksık dıye soylenır. Hedıye en son ne zaman aldı hatırlamıyorum bıle. En sevdıgım meyveyı bıle alıp gelıp benı sevındırmez. Bana karsı mutlu etmek gıbı bır cabası yok. Ondan pahalı seylerde beklemıyorum zaten ama ufacık bısey bıle alıp getırmez doğum gunu gıbı gunlerde ıse gıder bır dal cıcek alır gelır. Yakınımızın esının davranısları ıle benım esımın davranısları arasında cok fark var. Esım sozde benı sevıyor bırde evladımız var cok şükür. Aramızda bır problemımızde yok. Ama bana karsı hıc mutlu etmedıgını aksam farkedınce kendı ıcımde üzüldüm. Benım esım neden boyle seyler yapmıyor. Benmı haketmıyorum dıye düşündüm. Yapısı budur belkı bılmıyorum. Ama gercekten içim acısı kendıme. Çünki bende herkes gıbı mutlu edılmeyı hakedıyorum. Ben ara sıra da olsa bıseyler yapıyorum ama esım neredeyse gül almak dısında yapdıgı hıcbırsey yok. İçimi dökmek istedim sadece. Teşekkür ederim okuyan arkadaslara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?