Evliliğimde içinden çıkamadığım sorunlarım

Çok yüz vermişsin, restini çekmekte geç bile kalmışsın. Böyle adam tatlı dilden alttan almadan anlamaz, anladığı dilden konuşucaksın. kendine çeki düzen vermesi konusunda sert ve kesin bir dille uyarmalı aksi halde kapının yolunu göstermelisin böyle ömür geçmez.Deli midir nedir tost mevzusundan kavga mı çıkar.. Evlat olsa eldivenle sevilmez yeminlen...

bana bağırana bende bağırırıp hiç kusura bakmasın.. kendini bi halt zanneden koca modeli..

Bak mesela; benim eşim de asabidir. Ben de pısırık bi insanım. İnsanlar öfkelendiklerinde bazen ne dediklerini ne yaptıklarını bilmiyorlar ve ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor. Ben sessiz savaşıyorum. Ve kazandım diyebilirim. En azından artık sinirliyse diyor ki "canım çok sinirliyim ben biraz dinleneceğim" ben de anlıyorum ve üstüne gitmiyorum. Sonra sorun neyse konuşup anlaşıyoruz.

Sessiz savaş ne peki? Sus arkadaşım. Baya sus. Küs ya bildiğin. Odasına gitme yanına oturma ya da otur ama onunla asla knouşma. En sonunda patlar bi yerlerinden "aşkım ya nölüyoğ amağğ?!" demeye başlar. O zaman al sazı eline. Sen bunu böyle söyledin ben de buna kırıldım/kızdım/etc. Yanına yat ama sarılma. En sonunda anlar.

Sizdeki sorun: 1) eşinin öfke kontrolunu bilmemesi, ki mesela eşim de bunu bilmediğinden ve kendisine öğretilmediğinden dolayı ne kadar üzüldüğünü defalarca söyler, 2) senin eşinin tavırlarındaki yanlışlığı görmesinde yardımcı olamaman. Ama neden böyle? Hani ben de bişeyler dersem şiddet uygular korkusu mu, yoksa uğraşmycam ya amaaan mı demen bilmiyorum.

Bi müddet ailenin anında kal. Uzaklaş. Ailene söyleme sebebini ama eşine de " ben senin bu tavırlarından bıktım artık". Bırak bakalım uğraşıyor mu elde edebilmek için ya da ne tepki veriyor.
Brawo size sonuna kadar katiliyorum!bende sessiz savasanlardanim,normalde biraz cingeneyimdir ama benim esimde asabidir,diyelim bi seye sinirlendi bagirip cagiriyo,hicc karsilik vermem sadece gozlerinin icine bakarim susarim..ama dediginiz gibi ne yaninda otururum,ne gozune gorunurum bisey sorsa soguk,kisa ve net cvp veririm yataga yatsam hic yanasmam ayni gunun aksami kendisi sarilir,oper kedi gibi sirnasir,bende yaptiginin yanlis oldugunu cok kirildigimi sakin bi ses tonuyla anlatirim,bu ani ofkene dayanamiyorum derim oda pisman oldugunu hata yaptigini soyler,ve lutfen bana bagir cagir ama boyle soguk davranarak susarak cezalandirma beni der,yani aslinda anlayana tabi susarak,tavir alarak cezalandiracaksin!tabi butun erkekler icin gecerli degil malesef,kimine sivri sinek saz,kimine davul zurna az demisler..

Bu ne canım otur otur kalk kalk robotu musun sen o seni :KK20:azarliyorsa sende onu azarla baktin şiddet var kac kurtar kendini eşinin anladığı dil bu

Cok dengesizce davraniyor, belki davranislari dengesiz degildirde kendisi dengesizdir. Bu bir donem mi yoksa evliliginizin basindan beri ayni seylerimi yasiyosun?

Iyi sabrediyosun bu arada.

Canim bu ne hiddet böyle eşinde.Senle alakasız şeylere bile çok tepkili

İşin zor. .
Sürekli agresif. .
Destek alsın sakinleşir. .
Acaba bir sıkıntısı mı var . .

Aynı benim abim..
Oda böyledir deliler gibi bağırır çağırır etrafı yumruklar 1 saat geçmez gelir özür diler sarılır .
Çorabım nerde sebebiyle bile yapabilir bunu..
Allahtan farkında durumun ve öfke kontorl seanslarına katılmak istiyor.
Eşinizinde durumu psikologluk..
Anlattığınızda evet haklısın diyordur sonra 1 gün sonra yine aynısı..
Ama böyle gitmez ki..
Ben abimi çekemiyorum bu zamanlarda koca moca hiç uğraşamazdım yani..
Seninkide can

Sen niye gidip salonda aglayip onun gelmesini bekliyorsun ki ? Bu psikolojideki bir adam senin duygu somurusu icin agladigini dusunur ve doner kicini yatar. Cek resti ya adam ol ya da bana musaade de. Bu ne ya hayata bir kere geliyorsunuz yemisim boyle askin izdirabini!!

pek yabancı gelmedi konu bana. çünkü benim eşimde de bazıları mevcut. mesela;
yatmışızdır, aradan 2 dk gecer,uyudun mu derim bir bagırır uyudum tabı neden uyandırıyorsun falan dıye.
ya da bır şeyı 2 kez sorsam neden 50 kez soruyorsun deyıp kızabılır.

ve hatta şuan karsımda ve bak kk da bır bayanın eşi de senın gıbı yapıyormuş dedim. gülüyor:KK53::KK53::KK53: senın kı kadar olmasa da arada oluyor. ama senınkının dozu çok fazlaymış.

Sessiz kalmayin yoksa tepenize çikacak bir tip var karşinizda.
Kibarca konuşmana bile bağiran bi adam normal gelmedi bana.
Sabun bittiyse doldursun sen onun hizmetçisi değilsin.

Bi derdi var belli ve seni engel ya da yük gibi görüyor ki sinirini senden çıkarıyor.benim eşimde böyleydi boşandım.sonradan ortaya çıktı derdi baskası varmış.seninkinim böyle biley yoktur umarım.bi masa hazırla güzel koy iki kadeh.dertleş bakalım.belki bi derdi vardır açılır sana

Kız kardeşim de böyle. Tamamen şımarıklık gibi geliyor bana, öyle alışmış her şeyi bağıra çağıra çözmeye çalışır sokakta dahi 30 saniye gördüğü birine bağırıp kavga çıkarma potansiyeline sahip. Eşinin yanında yaptı bir gün, ben sana kaç kere söyledim ablanla düzgün konuş diye çemkirdi sevgili enişteciğim :)) Ondan daha baskın olmadığınız sürece zor çözülür bu mesele. Psikolog da çözüm olabilir elbet ama bana bu daha çok alışkanlık gibi geliyor. Yaptırımlarınız olsun, bana bir daha böyle davranırsan yaparım diyin ve gerçekten uygulayın derim. Ağlamakla olacak iş değil bu.

Back
X