evliliğimde nasıl davranacağımı bilemediğim için hep bocalıyorum:/yazar tavsiyesi işe yaradı gibi!

greenliis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2014
227
89
kızlar evli bayanların genel sorunları galiba, bu konuda yanlız olmadıgımı dusunuyorum. nasıl davranacağımı bılemıyorum en son söyleyeceğimi en basta söylüyorum, olaylara esimın hareketlerine anlam veremıyorum vs vs derken cok zorlanıyorum zaman zaman cıkmaza giriyorum. arkadasım bı yazar ismi verdi kitaplarını alıp okumaya basladım. benım acımdan epey faydası oldu sanki. yazarın uslubu sankı hep kadın ödün vermeliymiş gibi geliyo ınsana ama oyle değil. burda sizinle de paylaşmak istedim ismini söyleyebiliyor muyuz ?

kitap şöyle yapın böyle yapın demıyor zaten.. o tarz akıl verıcı kıtaplar bende işe yaramıyor. bu yazar kendısıne gelen mektupları yasanılan olayları hıkayelestırmıs bölüm bölüm anlatıyor sen payına dusenı alıyorsun, kendı dersını cıkartıyorsun. en azından ben öyle yapıyorum.
Bilenler vardır zaten Sema MARAŞLI. neredeyse tüm kitaplarını aldım bı kac tanesını okudum da bazı konularda benim için etkili oldu

bende hep Dogan Cuceloglu Ustun Dokmen Dale Carnegie filan okurum cok severim ama uygulamam.
en azindan kendime iyi gelen yonlerini uygularim insanlara ikinci bir sans verin der ben vermem mesela insanlara empati kurun der ben kurmam insanlari sevin der brn sevmem...
bi bebegim var Adem Gunes okuyorum onu harfiyen uygularim uyguluyorum cunki kizimi seviyorum Dogan Ustun Daleyi okuyup seviyorum ama uygulamiyorum cunki insanlari sevmiyorum.
Degmez tek ve yerinde olan kelime bu!!!

kitap şöyle yapın böyle yapın demıyor zaten.. o tarz akıl verıcı kıtaplar bende işe yaramıyor. bu yazar kendısıne gelen mektupları yasanılan olayları hıkayelestırmıs bölüm bölüm anlatıyor sen payına dusenı alıyorsun, kendı dersını cıkartıyorsun. en azından ben öyle yapıyorum.
Bilenler vardır zaten Sema MARAŞLI. neredeyse tüm kitaplarını aldım bı kac tanesını okudum da bazı konularda benim için etkili oldu
sema süper yazıyor ama,semanın anlamadığı birşey var,erkekler memnun,kadınlarda,sadece ölesine şikayete edıyor,semaya kzıdığım tek nokta,ona gidip şikayet edenler çözüm aramıyor,bazen şok oluyorum,sema le aynı beyındeyım

Yani okuduğunuz hikayelerden kendinizce ders çıkarıp uygulamanız normal bir şey bence. Ama işe yarar diye bakmayın sonuçta bu bir taktik oyunu değil, hayat

Kitaptan bir kaç örnek vermen daha faydalı olabilir.
Ben de merak ettim bu dahi fikirleri.

Evlenmeden önce okuduğm kıtaplar arasında Sema Maraşlnn da kıtabı var.Yalnız her dedığı şeye katılmıyorum.Ona göre bayanlar hep alttan almalı..Burda eğer konunz Sema Maraslnn krıtıgı ıse cok yorum yapabılırım.Ama eger sizin sıkıntınz evlılıkle alakalı ise,önce eşinizi tanımanz lazım..Yavaş yavaş tecrube ednırsnz.İletşm sıkıntılarınızı çozersnz.Ama söz konusu yazarsa bazen çok abartı gelıyor yorumları..Her erkeğe kuzu kadın modeli sökmez :KK59:

Sema maraşlı en son diyordu ki benim kitaplarımı atın çöpe hiçbiri bir işe yaramaz sonunda siz kaybediyorsunuz ben yaşadım gördüm diyor:KK53: kadın sanırım ya boşandı yada boşanmak üzere. Öyle yani kadın kendi diyo kitaplarımı kaale almayın diye:KK51:

Sema maraşlı en son diyordu ki benim kitaplarımı atın çöpe hiçbiri bir işe yaramaz sonunda siz kaybediyorsunuz ben yaşadım gördüm diyor:KK53: kadın sanırım ya boşandı yada boşanmak üzere. Öyle yani kadın kendi diyo kitaplarımı kaale almayın diye:KK51:
Sema Maraşlı bır kere boşanmış bı bayan.Ama ıkınci evlılığı vardı galıba yanlş hatrlamıyorsam.Yenıden oyle bı durum yaşamşsa bılmıyorum.Şaşrmamak lazım süreklı fedakarlk modunda ,hata bende dıyen kadın ezılmeyı kabull etmiş demektr.Bence erkekler kadirşınas değil..Ya da sema hanımn teorılernı uygulamyo :KK47:

Sema Maraşlı bır kere boşanmış bı bayan.Ama ıkınci evlılığı vardı galıba yanlş hatrlamıyorsam.Yenıden oyle bı durum yaşamşsa bılmıyorum.Şaşrmamak lazım süreklı fedakarlk modunda ,hata bende dıyen kadın ezılmeyı kabull etmiş demektr.Bence erkekler kadirşınas değil..Ya da sema hanımn teorılernı uygulamyo :KK47:
Aynen bu tarz bir söylemi vardı hangi gazete röportajıydı hatırlamıyorum fakat kitaplarundaki kadın modelini uygulayınca kendindede ters tepkileri olan bi durum yaşamış. Alttan almak fedakarlık yerine göre olur ama yazarın kitapları her daim bunun kadının görevi gibi algılatıyordu. Son durumdan haberim yok bir kitabı var bendede iletişim üzerine onuda anlatış tarzından sevmemiştim.

Kadına şiddeti meşrulaştıran bir yazarı okuduğun yetmiyor bi de tavsiye ediyorsun.

Sorunların azalması normal cariye konumuna yüksekdiğin için eşinle tartışamazsın bile. Efendi be derse o , sadece itaat !

dikkatinizi çektiyse ben size ooo süperr mükemmel her dediği doğru demiyorum arkadaslar. bayanlar üzerine fazla yükleme yapmış gelinler ve kız annelerı hep alttan almalı o konu bence de abartı zaten inkar etmıyorum, onun bende farkındayım zaten harfiyen uygulanan bısey de yok okuyan ıstediğini istediği gibi alır. aralarda işime yarayan tiyolar buldum ben basit ama küçük detaylar..

mesela aklıma gelen bi örnek;
bi durum oldugunda esıme kızardım veya olumsuz bı cevap aldıgımda triplenır sorunu dag gıbı yapardım bı yerde efelenırdım ve sesımı yukseltır surat asardım bu durumda onunda bana saygısı kalmazdı sorunlar buyurdu. şimdi o an susuyorum olay buyumuyor ama sonrasında benım dedıgım oluyor hatta sert yaptıgı ıcın kendı pısman olup etrafımda dolanıo.. ama onceden hem uzuluyordum hemde istediğimde olmuyordu. sonra bı baktım benım kv ıle görumcegın taktıgı zaten buymus onlar işin yolunu bulmuslar bana ıse kıtap yol gösterdı ben sonrasında hikayeleri okudukca farkettım...

aynen canım boşanmıs bı bayan zaten ilk kitaplarında kadın egemen bı uslup kullanmıs erkekler alttan almalı iyi olmalı.. sonraki kitaplarında da bu durumun tersını savunmus

X