Evliliğimdeki çatırdamaları duyar gibiyim..............................?

ZARUTEL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
284
12
68
İstanbul
Merhaba;2.5 yıllık evliyim eşim ile severek evlendik.onunla tanışırken ben çalışıyordum. Evlendikten 1 yıl sonra çalışmayı bıraktım.çünkü hamileliğim kötü idi 9 ay boyunca.bebek doğduktan sonrada bebeğin bana ihtiyaçı vardı.
Bebeğin 40,diş çıkarması,yemek yeme problemleri derken eşimle iyice koptuk gibi.artık bişey konuşamıyoruz.hep tartışıyoruz.o artık dışarı yönelmeye başladı ben onun için çoğu arkadaşlarımla bile görüşmüyorum.sizce ne yapmalıyım.

canim haftasonu bebisinizi annenlere falan birak biraz basbasa zaman gecirin bence

kızım sürekli hasta ve çok mızmız benden başkası onu idare edemiyor.denedim ama kızım ağlamaktan çatlamış sonunda annem gel diye aradı.bide bebeği biz ortak karar vermiştik benim yanımda olması gerekmez mi.

bebek doğduğu ilk zamanlar böyle oluyor canım üzülme zamanla rayına oturacak eskisi gibi olacaksınız...
ama sen biraz birşeyler yapmalısın...eşinin sevdiği ilgi alanlarıyla ilgili...mesela sevdiği yerlere gitmek için gidelimmi gibi teklifler etsen...yada bebek uyuyunca gece güzel bi dvd seçip izleyin... onun sevdiği yiyecekler yapın..mesela pasta gibi, senin için yaptım deyin...yürüyüşe çıkın...vs..
bu tür şeyler basit görünsede ilişkiyi canlı tutar diye düşünüyorum...

dışarıya yöneldi derken? küçücük bebeğiniz var zaten ne olmasını bekliyodu acaba onun seninle daha çok ilgilenip yükünü azaltmaya çalışması gerek ama bazı anneler de kimseye eşlerine bile güvenipte hiç sorumluluk fln vermiyo bebekle ilgili belki sizde biraz dışlamış olabilir misiniz?

Canim tabiki ortak karariniz ama bebis yanindayken kocanla yeterince ilgilenemessinki

Keske erkekler azcik kadinlara benzeseydi..
Hamileyken gozleri disarda..
Dogurunca gozleri disarda..
Biraz yaslanmayagor gozleri disarda..
Kadinlik cok zor.....

Keske bebek dogdugu anda sorumlulugu paylassaydin. Onunda gorevleri oldugunu bilseydi..
Hala gec degil bence. Tatil yapma sansiniz varsa onu deneyin ve mumkunse tatilde yukun cogunu esinize biraksaniz...

Keske bebek dogdugu anda sorumlulugu paylassaydin. Onunda gorevleri oldugunu bilseydi..
Hala gec degil bence. Tatil yapma sansiniz varsa onu deneyin ve mumkunse tatilde yukun cogunu esinize biraksaniz...

Yaaa problem tatil değil yeni geldik tatilden .fakat tatilde bile bebek rahat vermedi kızamık oldu.6 gün boyunca serum yedi.bebeğimi böyle görmek beni üzüyor.eşimde bişey yapmak için sürekli komut bekliyo yani kendiliğinden hiç bişey yapmaz. bebekten sonra sanırım çok geriliyoruz.acısını birbirimizden çıkarıyoruz.sürekli tartışıyoruz.bu arada eşimde kötü biri değil iyi ama offffffffff ne bileyim karışık.

Canim tabiki ortak karariniz ama bebis yanindayken kocanla yeterince ilgilenemessinki

doğru söylüyorsunuz fakat;bebeğim doğunca bazı sıkıntıları vardı onlar için doktora götürdük birde baktık sarılık olmuş.1.5 ay onunla uğraştık sonra gazlı zamanlar,diş çıkarmalar.....ben ameliyat oldum derken yeni yeni rahatlıyoruz gibi.

canım açıkcası ben erkeklere zaman ayırmak için bebeği başkasına bırakma fikrine karşıyım sonuçta o sizin bebeginiz ve birliktede çok güzel zaman geçirebilirisiniz bence sen bütün yükü kendine almışsın eşinind sıkılmaya fırsatı kalmış kendini dışarıya atıyor.bırak işten gelince o ilgilensin bebeğinizle altını degiştirsin mamasını versin uyutsun sende biraz daha rahatlarsın emin ol gerginlikler azalır

bebekle birlikte akşam yürüyüşlerinide çıkın dışarıda yemek yiyin bebiş uyuyunca film izlieyin vs vs................

bebek bıraz daha buyuyunce rahatlarsınız dıye dusunuyorum 1 yasından sonra..

Evliliği kurtarmak da, çatlatmak da ikinizin elinde:13:
Bebek doğdu diye neden vazgeçtiniz birbirinizden, halbuki daha çok bağlanmanız gerekmez mi?
Sen kendini uzak tutma sakın eşinden ve oturun konuşun sakince.

deli gibi bebişim gelsin bana diye bekliyen biri olarak bende birşeyler yazayım...

bebeğe bakmak sadece senin görevin olmasın. eşinde biraz yardım etsin sana.. hani işte çok yoruluyor yazık ben yapayım diye düşünme... üçünüz birden birşeyler yapın. bebişi eşinizin eline verin. sevsin.... içi ısınsınn.... baba olduğunu anlasın.... mamasını o yedirsin.. o uyutuversin bir günde.... sende ona yardım et.. yanında ol... birlikte büyütün...

(eşimle hayal kurarken eşimin bana yardım ettiğini, ikimizin birden bebişi büyüttüğümüzü hayal ediyorum.. ona anlatıyorum, bazen gözü korkar gibi oluyor. ama evladım olcak yaparım diyor)...

bebeğinin sadece sana ihtiyacı yok.. hepinizin birbirinize ihtiyacı var...

Yanlis anlamisin beni canim..
Evliligi kurtarmak icin tatil yapin demiyorum.
Mesala tatile gittiginizde sorumlulugu ona yukle biraz.
Cok sorunlu bi bebek demisin mesala hastalanma dis cikarma zor gecti diye... Aglarken bebegin ver babasi sustursun sen o arada ilaclari hallet manasini hazirla..
Sen bebegi fazla sahiplenme duygusu yasiyosun ve kendin bile farketmeden babasina hic gorev dusurmuyosun..
Komut verme babaya , birak bebegi eline karisma hicbisiye. Nasil anneler ic guduye sahipse babada sahip. Buluyolar bir yontem hemen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…