Evliliğimdeki engeller

Krblk

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
704
174
323
35
Ağrı
Merhaba arkadaşlar Benim derdim dağlardan büyük Bi erkek arkadaşım var Günlük hayatta iyi anlaşıyoruz 2.5 yıldır beraberiz İlişkimizin 6. Ayından beri ailem biliyor Erkek arkadaşımla mezhep farklılığımız var Başta aileler tanıştı İlk zamanlarda da biraz tepki vardı ama biz zamanla aşarız diye düşündük Ama zaman geçtikçe tersi oldu be ailemin bu mezhep farklılığına tepkisi arttı İki gün önce ailesiyle evimize geldi Kovmaktan beter ettiler Ne yapacağımı şaşırdım

zaman ver biraz ailene ve kararlı ol. Bende farklı mezhepten biriyle evliyim her şey gelip geçiyor. Ne annem ne babam başta istemiyordu şimdi ise el üstünde tutuyorlar. Her şey sende bitiyor o insanlar eve gelmeden sen ailene ayar vermelisin

İki tarafında birbirini saygıyla karşılaması gerekirdi..
Nereden açıldı mevzu ?

Mesela benim sözlüm alevi..
Benim ailem bunu biliyor, onun ailesi de biliyor bu durumu..
İki ailede birbirlerine saygıda kusur etmediler 4 sene oldu..

Bu muhabbeti biz sözlümle üzerinde bile durmuyoruz..
Çünkü hiç kimse bir kişinin dini inancını yadırgamamalı.Sorgulamamalı..

Üzüldüm arada kaldığınız için..

Son düzenleme:
İşte arkadaşlar inanç yargılamaya döndü olay Yok onlar şunlara inanmıyolar diyor babam İlerde çocuğuna ne öğreteceksin felan diyor Ben razı değilim Eğer evlenirsen yok senin gibi evladım diyor Benim erkek arkadaşım da alevi Aslına bakarsanız kendi mezhebini de yaşamıyorlar İşte babam da buna takmış İnanç adına tek Bişey yapmıyorlarmış felan filan Erkek arkadaşımda haklı olarak en başta biliyorlardı alevi olduğumu diyor Neden 2.5 yıldır oyaladılar bizi diyor

mezhepini bilerek vermedi mi baban canım?
şimdi neden sorguluyor,vermiş bile sözlüsün?

Yok daha verme olmadı Sadece tanışma felan olmuştu ailelerin İlk başta sorun yoktu Bana arkadaşlık yapmam için izin verdi Aradan 2,5 yıl geçince mezhebi sorun oldu

insanlar sadece ikiye ayrılır
iyi insanlar ve kötü insanlar
keşke artık herkes bunu anlayabilse

konu sahibi sana gelince çok insan tanıyorum başta olmaz diyip kıyameti koparan daha sonra damadını yada gelinini çok sevip bagrına basan..
pes etmemelisiniz.

Çok üzüldüm durumunuza Allah yardımcınız olsun.
Ailenizin yaptığı çok yalnış bence, eve gelen birisi kovmaktan beter edilmez her ne olursa olsun ki bu kişiler senin sevdiğin adam ve Ailesi. ne kadar yalnış
Ailenize bunun üzerine ne söylediniz? erkek arkadaşınız ne yaptı
Kim bilir o kişilerin ailesi ne kadar üzülmüştür ve artık size ve sizin aileye önyargılı olacaklar ve belkide onlarda seni istemeyecekler. Aile ve Sevdiğin adam arasında kalmak çok zor bir durum
Ama engeller aşılmak için vardır Eğer siz birbirinizi seviyorsanız birbirinize kenetlenerek üstesinden gelebilirsiniz
Sevginin gücüne hep inanırım ben
Ama ilk olarak ailenizle bir konuşun gerçekten bu yaptıkları çok ayıp.
Diğer ailede bir özürü hak ediyor bence..
Çok zor işiniz.. ama imkansız değil. sakın pes etme pes etmeyin.

Son düzenleme:
Yok daha verme olmadı Sadece tanışma felan olmuştu ailelerin İlk başta sorun yoktu Bana arkadaşlık yapmam için izin verdi Aradan 2,5 yıl geçince mezhebi sorun oldu

ikinizin mezhepleri nedir ki?
sonucta müslüman degilmi ya?
anlamıyorum insanları ayrım neden var
alıntı ile cevaplarsan sevinirim

ben aleviyim ve nişanlım sünni. ikimiz için de bu durumun zerre kadar önemi yok. Allah var babam hiç ses etmedi ama annem ilk öğrendiğinde biraz mırın kırın etti. baktı ben vazgeçmem tamam dedi. şimdi nişanlımdan iyisi yok. el üstünde tutuyorlar ve tutuluyorlar. ama sizinkiler biraz abartmış. tamam size onay vermedilklerini diyebilirler fikir verebilirler ve siz de bunu aşmaya çalışırsınız. ama sizinkiler resmen aileyi evden kovmuş. açıkçası ailelerin arasına bu kadar büyük bir problem girdikten sonra herşeyin düzelmesini bekleme. o ailenin yerine bi kendini koy. evden kovmak ne demek ya çok ayıp çok üzülmüşlerdir. şu an yapacağın şey aileni ikna etmeye çalışmak, aileleri fazla bir araraya getirmemeye çalışmak.

Ben sünniyim o alevi Evet her ikimizde müslümanız ama ibadet açısından hiç ortaklık yok Bizim kabul ettiklerimizi onlar etmiyorlar felan Biz kutsal kitabı kabul ederiz mesela onlar için öyle değildir O kadar farklı ki düşünceler anlatamam Kimseyi yargılamıyorum ben Erkek arkadaşım çok iyi bi insan Kimsenin mezhebini seçme şansı yok Babam ben alevi olmasına Bişey demiyorum ama Kuran'da yazılı şeylerin reddedilmesi bize göre değil diyor İbadetleri yapmayabilir insanlar ama reddetmek olmaz diyor Müdlümanlığa uymaz bu diyor Çok farklı düşünceler Diğer tarafta bizim alevi olduğumuzu biliyordunuz diyor Eğer sizin gibi namaza oruca inansak neden aleviyiz diyelim diyorlar Çok karışık

Beni alevi arkadaşlar yanlış anlamasın Ben hiç insanları ayırt etmem Sorunu başka türlü anlatamazdım. Özür dilerim

Ailesi beni biliyor canım Babası kızımızla vedalaşalım dediler Ben onu kendi kızım gibi sevdim dedi Annesiyle babasıyla sarıldık annesi de ben de gözyaşımızı tutamadık Eve giderken de erkek arkadaşıma annesi senden çok o kıza üzüldüm ben demiş

yaa coook zor bi durum.
ama herkes inancını yasar.
bu nası bişi böyleeee

Canim ben kimsenin inancina karismam ama basimdan geceni anlatmak istedim. Bnm amcam alevi bir kizla birlikteydi biz cok sevdik onu hic umursamadik bu durumu. Aileler tanisti falan. Ama ailenin bizim inancimiza saygilri hic yoktu. Onlardayken namaz kilmak icin bize gösterdikleri yerde alinin resimleri vardi tsm önümüzde. Kaldirmalarini rica ettik yada baska oda dedik. Oda bizimicin kıymetli kusura bakmayin dediler. Ramazanda biz orycluyken yenge hanim tutmuyordu ve bize hwp cok sacma olduğunu falan söylüyordu. Amcam bakti ilcak gibi degil ayrildilar. Evet aileler ne kadar anlayisliyiz deselerde iliskiler zor durumda kalıyor hep.. babanizda hakli sen yarin çocuğuna hz muhammedi anlatacaksin o aliyi. Sen orucu anlatacaksin o neden dicek. Yani keske şimdiyle kalsa sorunlar. ..

Allah yardimcin olsun.
Ailen cok haksiz var cok yanlis yapiyolar ...
umarim en yakin zamanda cozersin sorununu..

ailen baştan beri karşı olur da sen sevdigin icin mucadele edersin, ikna etmeye calısırsın vs anlarım.
ama şu alıntıladıgım cumle maalesef ailenin hatalı oldugunu gosteriyor... erkek arkadasın cok haklı bence.

seviyorsan istiyorsan mucadele edeceksin ya da gorusmeyeceksin. başka alternatif yok zaten.
son kez goruselim falan diyerek olayı dramatize edip uzatmaman hem senin icin hem de karsı taraf icin daha iyi olur...

Durumunuza üzüldüm gercekten. Bende aleviyim.

Ailene sunlari anlat, biz kurani red etmiyoruz. Ama kurani cümlelerle yazilanla kabul etmiyoruz, o cümlelerin arkasindaki manayi arariz. Ayrica alevilikte 72 insana ayni gözle bakariz deriz, yani kimsenin dinine inancina ibadetine karismayiz, saygi gösteririz. Emin ol ki, sevgilinin ailesi ne namazina nede orucuna karisir hic bir zaman.
Onlara bunlari anlat, aleviligi sevgilinin ailesi onlara belki daha ayrintili anlata bilir. Sonucda insan tanimadigi seyden korkar dimi?

Bi alevi arkadasim sünni bir kizi istemege gitdiginde, kizin babasida kiz vermedi. Sonra arkdasim birdaha dayisiyla kizin ailesine gitdi, ve aleviligi anlatdi detaili olarak. Sonra ne mi oldu? Kizi verdiler, simdi kac senedir mutlu evliler ve cocuklari var. Dedigim gibi, insan tanimadigi, bilmedigi birseyden korkar. Babadir, seni korumak istiyordur, haklida. Sende ona korkmasina gerek olmadigini göster.

Hizir yardimciniz olsun

Son düzenleme:
Cnm bende Aleviyim (her şeyden önce insanım tabi ayrım yapmak amaçlı söylemiyorum ) seni de anlıyorum babanı da sözlünüde empati kurmaya çalışıyorum çünkü...bazı insanlar bizim hakkımız da yanlış şeyler düşünür babanda onlardan etkilenmiş belli ki sözlünde haklı 2 yıldır Alevi olduğunu biliyordunuz ama sırf Alevi olduğu için bitmesi yazık olmuş ..tabi ki herkesin iyisi kötüsü vardır ama bizim nasıl insanlar olduğumuzu baban bilseydi insanın bi çocuğun bile bizde ne kadar önemli olduğunu bilseydi belki de bu düşüncelerinden pişman olurdu ama insanlar ön Yargıdan malesef vazgeçemiyorlar Allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…