Evliligimi ,esimi sorgulamaya basladin

cancanguness

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
386
583
33
38
4 yillik evliyim. Oncesinde de 6 yil flort ettik. Flort donemim cok guzeldi. Esimle cok mutluydum. Anlayisli kibar bana asik mukemmel bi insandi. Gezerdik eglenirdik tam hayalimdeki adami buldugumu dusundun. Nisanliligimiz biraz uzun surdu ama ondada problem yoktu.. Evlilige 3 ay kala onun degistigini hissettim. Bana karsi sinirli gergin. EvimiI kurarken begendigim esyalari pahali buldu gelinligi pahali buldu. Cok tartismaya basladik. Ama evlilik telasi stres bunlara yordum. Cunku cok uzun bir birlikteligim vardi. Degismesi mumkun degildi. Evlendikten sonra bu degisiklik onda kaldi. Surekli sinirlenen kizan bi es haline geldi. Tartismalarimiz artti. Ama zaten ikimizde cok calisiyorduk. Yorgunduk. Tatlillerimizde mutluyduk. Ekonomik sorunlarimizda oldu. Ama esim bidaha evlilik oncesindeki gibi olmadi. Kirici kaba bi adam oldu. 30 yasindaydim ve bebek sahibi olmak istedim. Cok tatli bi bebegim oldu. Tabiki sorunlarimiz devam ediyor.ama bu kez is cocuk yetistiremedigime iyi anne olamadigima geliyor . Aramiz hep gergin. Ne yapacagimi sasirdim. Konismaya calistigimda beni anlamiyor. Ben sen degistirdin diyor. Sana sabrim kalmadi diyor. Benimde ona sabrim kalmadi .

Evlilik flört gibi değil maalesef
Evlenince sorumluluklar, borçlar, hem ev hem iş düzeni, yorgunluk, çocuk her şey üst üste biniyor
İnsanlar yoruluyor, sürekli düşünüyor ve tüm bunlar arasında iletişim zayıflıyor,tahammül azalıyor
Mesela eşim film izleyelim diyor, dur diyorum şu işi halledeyim geliyorum, suratı düşüyor birden, anlıyorum ama yapmam gereken de sorumluluğum, mesela akşam film sonrası mayışacağım uykum gelecek ve o işi yapacak enerjim kalmayacak, haliyle bende haklıyım o da haklı. Hayat şartları ağır, hem de çok ağır biraz iletişimi arttırmak lazım rahatlamak için

Uzun dönem flört, uzun dönem nişanlılık, evlilikte yaşanacak bazı duyguları belkide bu 10 yılda tükettiniz, karşılıklı olarak ama bebiş olunca yenilenme olması gerekirdi. Bazı çiftlerde özellikle hasır altı edilen sorunları olan insanlarda çocukla beraber problemler görünür hale geliyor sizi ki de böyle olmuş, ya devam ya tamam diyeceksiniz ama devam diyecekseniz destek almanızda fayda var

Nisanlilik ailelerin dahil olmasi ile yipratici oluyor. Ne yasadiniz da tahammul bu kadar dustu?
Bazi kirmizi cizgileri asmamak gerekir yoksa geri donus cok zor olur. Destek almak cok guzel fikir, bolca konusmak sakinlemek ve iyi geliyorsa ortak bir hobiye baslamak, iYi gelmiyorsa biraz ayri takilmak.

benzer durumlari yasiyoruz.

esim de sik sik 'beni sen bu hale soktun' der.

ne yazik ki diger arkadaslarin da belirttigi gibi evlilik ile flort ayni degil. mesela biz flort ederken tavuk pilavciya giderdik; evlendik cocuklarimiz oldu, artik fast food olmayan - fine dinner denilen restoranlara gitmeyi tercih ediyorum. esim degistin diyor, hayir. flort ederken ikimiz her seyi yapabilirsik ama su an cocuklarima bir kultur asilamaya calisiyorum.

bu ve bunun gibi farkliliklar sanirim ki iliskiyi yipratiyor. ama unutmayin ki bunu her cift yasiyor.

evliligin hemen oncesinde nasil yetecegim korkusunun stresi, evlilikle hasss... nasil olacak korkusuna donuyor; uzerine bebek gelince tahammulsuzluk basliyor. ama cocuk biraz buyuyup, yuk azalinca bu korkularin da seviyesi iniyor.

ya sabir.

Herkes yasiyor mu? Bilmiyorum ben kendimi cok mutsuz dunya yikilmis ben altinda kalmisim gibi hissediyorum.

Evliliğin getirmiş olduğu sorumlulukları kaldıramamış olabilir .
O Yüzden kendinize Boşluk Alanları yaratabilirsiniz .
Mesela kısa tatiller , kaçamaklar vs olabilir.
Her ikinize de iyi gelebilir.

Herkes yasiyor mu? Bilmiyorum ben kendimi cok mutsuz dunya yikilmis ben altinda kalmisim gibi hissediyorum.

tabi ki yasiyoruz. biz esimle evlenirken, parmagima yuzugu takarken sesi titreyen gozu dolan adam; 2 sene de beni oldurme imkani olsa gozunden yas gelmez hale geldi.

olur. oluyor. herkeste. siz niye disariya kendini pamuk seker pembesi sunanlara kaniyorsunuz? her evlilikte, ozellikle cocuk sonrasi bunlar yasaniyor.

Anneliginize laf etmesi hos olmamis maalesef. Bu kadar zaman gecmis. Yipranmissiniz. Uzun suren sevgililik, nisanlilik derken artik eski heyecan kalmamis. Ama hemen kestirip atmayin. Alttan alin. Guzelce sarilin ve konusun esinizle. Yumusak davranin. Eger yine ayniysa ne diyim artik.

Herkes sorun yaşıyor mu? Diye sormuşsunuz.
Sorun olmayan, tartışma yaşanmayan evlilik yoktur. Benim evliliğim mükemmel diyen de yalan söylüyordur.
Bununla birlikte sorunların kaynağı, ortaya çıkış şekli, ifade edilişi,tartışmaların ,anlaşmazlıkların seyri ve nasıl sonuçlandığı üzerinde durmak lazım bence.
Evliliğin ilk yılları daha zor , evlilik zamanla oturuyor. Çocuk ise yolunda giden evlilikleri bile sarsıyor bazen.
Size verebileceğim tek tavsiye flört döneminizle kıyaslamayın evliliğinizi.
Fazla bir sorumluluk yok ki flörtte, buluş, gez, dolaş,sevgi sözcükleri söylensin akşam herkes evine. En fazla nereye gidelim? Ne yiyelim? Anlaşmazlığı olur.
Evlilik öyle mi? Kirası,faturası,tencerede ne kaynayacak? İki tarafın ailesi,akrabası, evin işleri,çocuğun bakımı,eğitimi, say say bitmez.
Evliliği sağlıklı yürütmek için yüksek iletişim becerisi, saygı ve karşılıklı anlayış lazım.
Bir de geçinmeye gönlü olmalı insanın.
Güzelce bir sorup öğrenin bakalım, beyfendi neden sıkılıp bunalmış.
Sorunun kaynağını,altta yatan esas sebebi bulmadan boşa konuşuyoruz.

Ne yazık ki uzun süren flört sonrası evliliklerde bu tip problemler yaşanıyor,ayni şekilde cok kisa sürede evlenen ciftlerde de birbirini iyi taniyamamaktan kaynaklı problemler ortaya çıkıyor. Genellikle maddiyat zaten problemlerin kaynağı son zamanlarda. Eğer kayinvalide görümce problemleriniz varsa bundan kaynakli iyi anne degilsin tarzi yorumlarla karşı karşıya kalıyor olabilirsiniz
. Erkekler gec olgunlaşıyor. Malesef her erkekte evliligi kaldıramıyor. Aranizda sevgi varsa ki var gibi duruyor,bu durum düzelir bence
Yaşlarınız da küçük değilmiş.

Tam da şu noktada terapi alınmalı bence ilişki adına. İmkanınız yoksa da uzlaşmaya yönelik davranılmalı. Rest çekerek, inat yaparak bu durumda her şey daha kötüye gidebilir. Yapıcı davranılmalı eğer ümit varsa.

Sorunsuz tartısmasız evlilik yok emin olun onemli olan saygı sevgi cercevesnde bunları yaşamak kimse sizin anneliginiz eleştiremez sessiz kalmayın kira seninde kiran fatura senin de faturan tbiki flört gibi olmayacak evlilik sorumluluk üstlenmek zorundayız kendine güvenmeyen evlenmesin tozpembe degil dünya

Sanırım 10 yıl ilişki için kırılma noktası ya da çocuk bilemiyorum ben de severek evlendim 5 yıl onu uzak ilde bekledim ise girer girmez evlendim ama şu an birbirimizi öldürecek haddeye geldik ama beni yıpratacak çok şey yaptı tabi durup dururken böyle olmadik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…