• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliliğimin ilk ayları :(

nalaaan

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2013
353
140
323
merhaba arkadaşlar;
Kulubü uzun süredir takip ediyorum birkaç sorunumu da paylaşmıştım. Ben evlendim 4. ayı doldurmak üzereyiz. 4 yıllık beraberliğimizden sonra evlendik.Şimdi ise kavgalarımız bitmiyor ve nedense heep ben hatalıyım yoruldum artık sabah uyandığında ise hiç birşey olmamış gibi davranması tuz biber oluyor.
Flört döneminde de kavga ederdik ama hatamızı anlardık. Kırılacağımız kelimeler dememeye çalışırdık. Bende değiştim farkındayım ama ona göre ben heep böyleydim. :KK16: herkesin evliliğimi böyle zamanla düzeliyormu yoksa sonuç hep kötümü bitiyor... anlatacak çok şeyim var ama sizleri bunaltmak istemiyorum. çözümü ağlamakta buluyorum şimdi ise gözlerimi işyerinde açamıyorum. Allahım sen yardım et bize.

Son düzenleme:
sırf 4 yıl sevgili oldunuz diye, mecburiyet ve hatır için evlenilmezki. siz o 4 yılda birbirinizi tanıyamamışsınız aynı eve girincede birbirinize tahammülünüz kalmamış. en güzel olması gerekn zamanlarınızı kavgayla geçirmeyin

Keşke mecburiyetten,geçen yılların hatrından evlenmeseydiniz. Uzun flörtten sonra evlendik biz de ama aşık olduğum için evlendim. Sizi eski heyecanınıza götürecek şeyler yapmaya çalışsanız,kavga sebeplerinizi,kırıldığınız noktaları bulup anlatsanız düzelecek bence. yeterki konuşun,içinize atmayın

merhaba arkadaşlar;
Kulubü uzun süredir takım ediyorum birkaç sorunumu da paylaşmıştım. Ben evlendim 4. ayı doldurmak üzereyim ama sanki yıllar geçmiş gibi... 4 yıllık beraberliğimizden sonra evlendik. Evlenirken biraz mecburiyet, biraz geçen yılların hatrı, birazda sevgi vardı. Yani bu benim için değilde hissettiklerimdi. Şimdi ise kavgalarımız bitmiyor ve nedense heep ben hatalıyım yoruldum artık sabah uyandığında ise hiç birşey olmamış gibi davranması tuz biber oluyor.
Flört döneminde de kavga ederdik ama hatamızı anlardık. Kırılacağımız kelimeler dememeye çalışırdık. Bende değiştim farkındayım ama ona göre ben heep böyleydim. :KK16: herkesin evliliğimi böyle zamanla düzeliyormu yoksa sonuç hep kötümü bitiyor... anlatacak çok şeyim var ama sizleri bunaltmak istemiyorum. çözümü ağlamakta buluyorum şimdi ise gözlerimi işyerinde açamıyorum. Allahım sen yardım et bize.

niçin mecburiyet vardı?
4 yılda birbirinizi tanımış olmalısınız. birbirinizin damarına basacak hareketlerde bulunmayın.
her zaman eşinize karşı özenli davranın.
aslında eşinizin hiçbir şey olmamış gibi davranması kavgayı uzatmak istememesinden olabilir ki bence bu İYİ bir şey.
surat yapıp küsmesi daha kötü olurdu.
ama en azından karşılıklı özür dilemelisiniz.
ben haklı da olsam haksız da olsam bir gerginlikten sonra eşimden özür dilerim o da benden diler.
sürekli ağlarsanız artık eşiniz için etki etmez.
daha tazecik evlilikte mutlu olmak varken böyle üzülmek niye?
kavga ederken de "sen şöyle dedin, sen böyle yaptın" gibi birbirinizi suçlamayın bence.

Kişiden kişiye değişir mutlaka şu cicim ayları dedikleri fakat bana göre hiçte cicim olmayan aylar ..
Çevremde ve kendimden de bildiğim için söyleyeyim ilk aylarda insan nedense dinamit gibi oluyor hele ki bazı erkekler
çok çekilmez oluyorlar değişik bir psikolojiye giriyorlar, tabi çiftlerin karakterleri de önemli bu durumda ..
Sonuçta aynı evin içine giriyorsun, kardeşinle bile uyuşamazken, eşinle de uyuşamıyorsun ..
Sonuçta iki farklı ailenin yetiştirdikleri bireylersiniz ..
Tabi bu herkeste böyle değil ben genelleme olarak konuşuyorum ..
Sizin tartışma sebepleri nedir ? Önemli olan bu .

düzelip düzelemeyecegini biz bilemeyiz ki? herkesin yaşam tarzı farklı.

merhaba arkadaşlar;
Kulubü uzun süredir takım ediyorum birkaç sorunumu da paylaşmıştım. Ben evlendim 4. ayı doldurmak üzereyim ama sanki yıllar geçmiş gibi... 4 yıllık beraberliğimizden sonra evlendik. Evlenirken biraz mecburiyet, biraz geçen yılların hatrı, birazda sevgi vardı. Yani bu benim için değilde hissettiklerimdi. Şimdi ise kavgalarımız bitmiyor ve nedense heep ben hatalıyım yoruldum artık sabah uyandığında ise hiç birşey olmamış gibi davranması tuz biber oluyor.

Yaslariniz kac acaba?

Ya bunu burda o kadar çok okudum ki.
Yani çoğu insan bundan yakınıyor, yalniz değilsin.
Evlenmicem ben arkideş :KK14:

merhaba arkadaşlar;
cnm bu çatışmalar evliliğin ilk zamanlarında görülür emin ol 5 kişiden 3 ü mutlaka yaşar bir ablan olarak öğüt vereyim sakin ve ılımlı ol dört duvar içinde kendi ailemizle çatıştığımız çok şeyler olmuştur farklı kişilik farklı beden ve farklı bir ruhla bir ömür geçireceğiz elbette uyum için zaman gerek ve tabiki saygı ve anlayışta bu da zamanla oturur bence sakince hep konuşmayı dene neticede ruh ikizimiz değiller biz algıları duygularla yönetmeye çalışırız ki hatadır onlrsa biraz daha donuk bakarlar bu durum düzelir tabikide isterseniz.........

Uzun yillar cikan insanlar nedense evliliginde aradigini bulamiyor.uzun yillar cikiyorsunuz zaten cogu sey yasanip tüketiliyor.arada yapilan kavgalar vs yipratiyor iyice...genelde boyle oluyor.bir insani tanimak icin yillar yetmez...insanlar degisebilir cunku.siz zaten 4 senedir evli gibi olmussunuz simdi farkli birsey beklemeyin bence..

keşke daha somut şeyler yazsaydın
böyle yapılan yorumlar çok afaki olur

eşin kavganın ertesi günü küslüğü uzatmamak için de bir şey yok gibi davranıyor olabilir
ya da ne çiğ yemiş ne karnı ağırmış edasıyla da davranıyor olabilir

veya çok başka sebepleri vardır
somut şeyler yazarsan daha net cevaplar alabilirsin canım:KK66:

Uzun yillar cikan insanlar nedense evliliginde aradigini bulamiyor.uzun yillar cikiyorsunuz zaten cogu sey yasanip tüketiliyor.arada yapilan kavgalar vs yipratiyor iyice...genelde boyle oluyor.bir insani tanimak icin yillar yetmez...insanlar degisebilir cunku.siz zaten 4 senedir evli gibi olmussunuz simdi farkli birsey beklemeyin bence..

bu durum da geçerli olabilir tabi.
ama bu 4 seneyi bi avantaj olarak kullansalarmış keşke

Bizde çok kavga ederdik daha doğrusu ben ederdim.eşimin kavga ettiğimiz şeyler genelde umrunda olmazdı. Sanki her an boşancak gibiydik.Cicim ayı daha sonra geldi.Eşim sabırlı biri olmasa boşuna boşanabilirdik.

Son düzenleme:
Back
X