evliliğimizde gerçek anlamda ne kadar mutluyuz

çok güzel yaa maşallah inşalllah oda olur mutlu yuvanızın mutlulugunu dahada arttıran bir bebişş ayy inşlalh rabbim cümle isteyenlerede versin yaa :))

canım aminnn inşallah çookk sağol dualarını esirgeme yeter e mi:)

bir çok kaçan kişi genelde hep pişmanlıgını dile getirir okuyunca vay bee dedim maşallahh inşalalh hep böyle devam eder allahım pişman etmesin hep mutlu olun bebekte çok küçükmüş daha ya canım benim allahım analı abbalı büyütsün inşallah

bir çok kaçan kişi benim kadar çabalamamıştır yani genelde kaçmayı kolaylık sanıyorlar tabi herkes için demiyorum oysaki kaçmak daha zor düşünsenize ailenize ayak basıp koca evine gidiyorsunuz ama benimki öyle olmadı 1 buçuk sene direndim ikna etmeye çalıştım babamı hiç hak etmediğim hakaretler yememe ragmen sonra oturup düşündüm gerçekten eşim için değer mi diye sonuçta iyi yada kötü benim ailemdi haksız yere hakaret etseler de istemediğim şeyleri yapmak zorunda bıraksalar da düşündüm ki evleneceğim adamı iyice tanıyor muyum tamam 4 yıl beraberdik ama aynı eve girmeden bilemeyiz gercekten cok iyi eşim dedim ya hersey ilk günden daha iyi oluyordu gün geçtikçe ve değer dedim kendi kendime ve kaçtım evlendim. bir gün içinde karar verdik 4 saat içinde evlendik :) hiç pişman değilim evet yine olsa yine çabalardım ama eğer olmuyorsa direnmeye gerek yok yine aynı şeyi yapardım

çocugu cok istiyordun sevgiliyken hayaller kurardık hemen yaptık :) ilk ay olmadı tabi ikinci ay kaldım hamile 37 gnlük oldu oğlum inşallah hayırlı bi evlat olur sizin evliliğiniz neden bitiyor çok özel bi sorum mu oldu yoksa ?

Yine de evlilik farklı birşey. Önce evliliği oturtup öyle çocuk olmalı diye düşünüyorum ama tabi herşeyin hayırlısı...
Sevgi, saygı , güven bitti ondan bitiyor canım...

Yine de evlilik farklı birşey. Önce evliliği oturtup öyle çocuk olmalı diye düşünüyorum ama tabi herşeyin hayırlısı...
Sevgi, saygı , güven bitti ondan bitiyor canım...

tabiki farklı birsey iyi kötü herseyi yaşıyorsun iki bedende tek yürek olmaya çalısıyorsun çok düşünerek olan birseydi bizde cocuk evlendik artık cocuk yapabiliriz diye düşünmedik senelerdir onun için yatırım bile yaptık sevgili olmamıza ragmen :)

çok üzülüyorum böyle evliliklerin bitmesine hersey bir rüya gibi baslıyor sonra ne oluyorsa kabusa dönüyor hersey için hayırlısı diyorum artık ben allah kimseyi şaşırtmasın iyi eş hayırlı evlat versin

tabiki farklı birsey iyi kötü herseyi yaşıyorsun iki bedende tek yürek olmaya çalısıyorsun çok düşünerek olan birseydi bizde cocuk evlendik artık cocuk yapabiliriz diye düşünmedik senelerdir onun için yatırım bile yaptık sevgili olmamıza ragmen :)

çok üzülüyorum böyle evliliklerin bitmesine hersey bir rüya gibi baslıyor sonra ne oluyorsa kabusa dönüyor hersey için hayırlısı diyorum artık ben allah kimseyi şaşırtmasın iyi eş hayırlı evlat versin

Sizinki de enteresan olmuş. Demekki evliliğin ilk yıllarında yaşamanız gerekenleri yaşamışsınız...
Sizin tercihiniz tabi...

Aslında sinyallerini alıyorsunuz ama çok önemsemiyorsunuz. Bu da bir nevi aslında kader. Kader deyip geçmesini sevmem ama öyle :)
Amin inşallah Allah sonumuzu hayreylesin.

Sizinki de enteresan olmuş. Demekki evliliğin ilk yıllarında yaşamanız gerekenleri yaşamışsınız...
Sizin tercihiniz tabi...

Aslında sinyallerini alıyorsunuz ama çok önemsemiyorsunuz. Bu da bir nevi aslında kader. Kader deyip geçmesini sevmem ama öyle :)
Amin inşallah Allah sonumuzu hayreylesin.

öyle oldu galiba eşimi çok seviyordum 2 seneden sonra sadece onunla aile kuracagım günü bekledim gibi birsey oldu daha olmayan ailemiz için birseyler yaptık bi cinsel hayatımız yoktu aynı evde de yasamıyorduk sevgiliydik ama evli gibiydik sanki :)

eşimle 8 yıl flört 1 yıl nişan tam 9 yıl bekledik birbirimizi.tanıştığımızda ben 15 o 16 yaşındaydık.çok uzun geçen zor yıllardı bizim için aşk sevgi saygı dolu.biz en önemlisi emek verdik birbirimize askere uğurladım onu 1.5 yıl hiç görmeden tek bir fotoğraf gönderebilmişti bana oda elleri yara olmuş soğuktan .ağlamadım tek bir günüm geçmedi .kosovada barış gücü askeriydi metrelerce mektuplar yazardım cevap bile gönderebilecek bir zamanı yoktu operasyonlardan.hasreti yaşadık biz yıldız tutmayı sadakati güvenmeyi umut etmeyi........giderken gözlerin içine bakıp 'eğer sana baktığım gibi bakarsam birinin gözlerine o an kör olsun bu gözlerim'demiştim.sözümü tuttum ve o dünyalar tatlısı kalbimin sahibi 2 oğlumuzun babası adamın gözlerinin içine bakıyorum her gün.8.5 yıldır hergün onun kokusuyla uyandığım için şükrediyorum allaha.16 yılımızı verdik birbirize umut'tu bizi her gün birbirimize bağlayan güç onun için küçük oğlumuzun adını umut koyduk..................sevgi neydi emekti bizce.....

eşimle 8 yıl flört 1 yıl nişan tam 9 yıl bekledik birbirimizi.tanıştığımızda ben 15 o 16 yaşındaydık.çok uzun geçen zor yıllardı bizim için aşk sevgi saygı dolu.biz en önemlisi emek verdik birbirimize askere uğurladım onu 1.5 yıl hiç görmeden tek bir fotoğraf gönderebilmişti bana oda elleri yara olmuş soğuktan .ağlamadım tek bir günüm geçmedi .kosovada barış gücü askeriydi metrelerce mektuplar yazardım cevap bile gönderebilecek bir zamanı yoktu operasyonlardan.hasreti yaşadık biz yıldız tutmayı sadakati güvenmeyi umut etmeyi........giderken gözlerin içine bakıp 'eğer sana baktığım gibi bakarsam birinin gözlerine o an kör olsun bu gözlerim'demiştim.sözümü tuttum ve o dünyalar tatlısı kalbimin sahibi 2 oğlumuzun babası adamın gözlerinin içine bakıyorum her gün.8.5 yıldır hergün onun kokusuyla uyandığım için şükrediyorum allaha.16 yılımızı verdik birbirize umut'tu bizi her gün birbirimize bağlayan güç onun için küçük oğlumuzun adını umut koyduk..................sevgi neydi emekti bizce.....

ÇOK DUYGULANDIM YA FİLİM GİBİ bende hep böyle bri aşkla evlenmek istedim ama kısmetimde yokmuş demekki çok imrendim okurken gülümsedim içlendim sevindim ama mutlulugunuzu okumak sizi tanımasamda çok güzel rabbim ayırmasın hep böyle sevin inşalalh birbirinizi rabbim hiç ayırmasın sizi

çok teşekkür ederim canım kendim ve eşim adına.inan yazarken süzüldü yaşlar gözlermden eski günlere gittim sayende.teşekkürler bunun için de.film gibi gerçekten de.umarım herşey gönlünüzce olur allah herşeyin güzelini,doğrusunu,hayırlısını çıkarır karşınıza.......iyi bakan iyi görür, kimse annesinin karnından kötü biri olarak doğmaz.kalbinizi temiz tutun gülen gözlerle bakın hayata.ben böyle yapıyorum.her şerde bir hayır vardır mutlaka.

İnan gözlerim yaşararak okudum :43:
Gerçekten film gibi bir aşk hikayesi ve bunun yıllarca devam ediyor olması da ne güzel.
Bizim evliliğimizi de sevgisizlik bitirdi bence...
Tek başıma benim sevgim yetmedi... O sevdiğini söylüyor ama insan sevdiği insana bu şekilde davranmaz, davranamaz...
Sevmeyi bilemedi karşımdaki, kıymetini bilemedi benim ve sevgimin. Kimseye karşı daha önce böyle duygular hissetmemiştim ama o ailesini tercih etti. Ailesine (annesine, babasına, kardeşlerine vs. - zira onun gerçek ailesi onlardı) aynen senin bahsettiğin gözleri pırıltılı olacak şeklinde baktı. Ben o sevgi farkını görünce anladım ve aradan çekildim, benim içimdeki sevgimi de bitirdi. En ufak kırıntısını bile bırakmadı !
Kendime bile bu cümleleri söylemiyordum; çünkü hiçbirinin önemi kalmadı artık. O tercihini baştan yapmıştı zaten...

Burdan ders: Sevginizi haketmeyecek kimseye vermeyin !
Sizi sevenlerin de kıymetini bilin...

İnan gözlerim yaşararak okudum :43:
Gerçekten film gibi bir aşk hikayesi ve bunun yıllarca devam ediyor olması da ne güzel.
Bizim evliliğimizi de sevgisizlik bitirdi bence...
Tek başıma benim sevgim yetmedi... O sevdiğini söylüyor ama insan sevdiği insana bu şekilde davranmaz, davranamaz...
Sevmeyi bilemedi karşımdaki, kıymetini bilemedi benim ve sevgimin. Kimseye karşı daha önce böyle duygular hissetmemiştim ama o ailesini tercih etti. Ailesine (annesine, babasına, kardeşlerine vs. - zira onun gerçek ailesi onlardı) aynen senin bahsettiğin gözleri pırıltılı olacak şeklinde baktı. Ben o sevgi farkını görünce anladım ve aradan çekildim, benim içimdeki sevgimi de bitirdi. En ufak kırıntısını bile bırakmadı !
Kendime bile bu cümleleri söylemiyordum; çünkü hiçbirinin önemi kalmadı artık. O tercihini baştan yapmıştı zaten...

Burdan ders: Sevginizi haketmeyecek kimseye vermeyin !
Sizi sevenlerin de kıymetini bilin...

:50::50::50::50::50::50:
üzülmeyin inşallah sizin degerinizi bilecek dogru kişi çıkacaktır karşınıza

bu konu ilk açıldığı gün çoooooooook mutsuzdum. şu an ise gayet iyiyim, hep bi gel git yaşıyoruz. eşim çok dengesiz. olmadık şeye kızıyor, sinirleniyor, kafasına olmadık şeyleri takıyor, beni çok bunaltıyor. dün yine böyle surat 5 karıştı işten geldiğimizde, sonra birden düzeldi. ben kızımı uyuttum dalmışım kızımın yanında, beni çağırdı; aşkım gel beraber mutfağı toparlayalım diye, topladık, adam benden çok iş yaptı sağolsun. o kadar uykum vardı o kadar yorgundum ki yine de ona yardım ettim(ne garip bir cümle oldu, 1 senedir ilk kez o bişey yaptı ve ben de ona yardım ettim!). sonra gayet mutlu mesut bana bişeyler anlattı, işi bitirdik yattık uyuduk. anlam veremiyorum ona, eskisi kadar takmıyorum ama bazen beni canımdan bezdiriyor, dünyanınm en mutsuz insanı oluyorum onun yüzünden...

bende eşimden şikayetçiyim işten eve gelir gelmez bilgisayarın başına geçiyor
saatlerce kalkmıyor bilgisayar oyunları onda bağımlılık yaptı galiba benimle hiç ilgilenmiyor
varsa yoksa bilgisayar kumam oldu ya :14:

:50::50::50::50::50::50:
üzülmeyin inşallah sizin degerinizi bilecek dogru kişi çıkacaktır karşınıza

Canım daha önce bekarken çok çıktı karşıma. Sadece ben belki aşk arıyordum. Yani karşıma birisi çıksın gibi bir derdim yok artık çocuğum da var. Öncelikle zaten çocuğum bundan sonra da...
Ben genelde uyumlu biriyimdir. Hayat dolu biriydim. Yani önceden öyleydim diyeyim, şimdi kaldı mı bilmiyorum. Adam beni evlendikten sonra çok değiştirdi...
Ama ayrılma kararı aldığım andan itibaren kendime gelmeye başladım. Bir de şu ayrılma aşamasını atlatırsam daha da güzel olacak...
Birçok kişi ayrıldıktan sonra hayat çok da güzel olmayabilir daha da zor olacak dese de; benim daha iyi olacağıma inancım var.
Hiç olmazsa baskı olmayacak üzerimde...
Yakın arkadaşlarımdan da daha iyi olacağım konusunda destek ve fikir var.

eşimi seviyorum ama sevgi malesef karın doyırmuyor.
ailemle yaşadığım hayatı hep arıyorum. her zaman ailemin yanında olmak istiyorum onlarla vakit geçirmek iyi geliyor bana.
psikolojim çok bozuldu evlendiğimizden beri hep sıkıntı hep sorun hep parasızlık artık altından kalkamıyorum.
hiç mutlu değilim yüzüm gülmüyor artık.
dışarı karşı oynamaktanda sıkıldım artık. ayrılmak istiyor muyum bilmiyorum ama böyle mutlu değilim.
maddiyat beni çok yıprattı. eşim bir türlü düzenli bir işe girip dikiş tutturamadı onunda şanssızlıkları oldu ama bana göre sorumsuzdu.
elde avuçta ne varsa hep sattık.
kartlara kredilere dünyanın borcu oldu ve tüm borçlar benim adıma.
bugün 2 banka daha aradı avukata veriyorlarmış.
paranın olmadığı yerde mutluluk olmuyor en azından ben hep sıkıntı içinde boğuşarak mutlu olamıyorum artık.
ayrılırsam ailem üzülür, herkes laf eder diye cesaret edemiyorum. bir yandan da eşimi istiyorum hayatımda olsun.
bu da bir süreç geçecek sabret diyorum ama daha ne kadar sabretcek gücüm kaldı bilmiyorum.

eşimi seviyorum ama sevgi malesef karın doyırmuyor.
ailemle yaşadığım hayatı hep arıyorum. her zaman ailemin yanında olmak istiyorum onlarla vakit geçirmek iyi geliyor bana.
psikolojim çok bozuldu evlendiğimizden beri hep sıkıntı hep sorun hep parasızlık artık altından kalkamıyorum.
hiç mutlu değilim yüzüm gülmüyor artık.
dışarı karşı oynamaktanda sıkıldım artık. ayrılmak istiyor muyum bilmiyorum ama böyle mutlu değilim.
maddiyat beni çok yıprattı. eşim bir türlü düzenli bir işe girip dikiş tutturamadı onunda şanssızlıkları oldu ama bana göre sorumsuzdu.
elde avuçta ne varsa hep sattık.
kartlara kredilere dünyanın borcu oldu ve tüm borçlar benim adıma.
bugün 2 banka daha aradı avukata veriyorlarmış.
paranın olmadığı yerde mutluluk olmuyor en azından ben hep sıkıntı içinde boğuşarak mutlu olamıyorum artık.
ayrılırsam ailem üzülür, herkes laf eder diye cesaret edemiyorum. bir yandan da eşimi istiyorum hayatımda olsun.
bu da bir süreç geçecek sabret diyorum ama daha ne kadar sabretcek gücüm kaldı bilmiyorum.

Sizinki bence maddi sıkıntı biraz da. İnşallah geçer diyeceğim ama...
Bir de niye borçlar senin üzerine ? Bence çalışmasın eşin evde otursun , sen çalış daha iyi.
Dikiş tutturamadı madem limon satsın en garantili iş. Bu hayatta değer mi ya böyle hep böyle sorunlarla mı uğraşacaksın.
Çözüm de kaçıp gitmek değil. Eşini de seviyorsun, sizinki biraz maddi mesele yüzünden sanırım anlattığın kadarıyla.
Ama sürekli sorumsuzluk yapıp yine böyle devam edecekse tabiki ömür boyu sırtında taşımana da gerek yok.
Eşimi istiyorum hayatımda olsun dediğine göre bu evliliği de bitirmenin manası yok.

eşimle evleneceğimiz zaman kayınpederim eşim ve ben odayız.yanıma geldi'söyle kızım ne zadar altın istiyorsun onu alalım sana sen karar ver diye sormuştu'durumu iyidir.baba dedim sen bana 'pırlanta'değerinde evlat veriyorsun o altınları ne yapayım hiç bir şey istemiyorum dedim.alnımdan öptü beni helal olsun sana demişti sonra odadan çıkıp gitti.hala eşime karının kıymetini bil der.niye anlattım bunu biliyormusunuz.evliliğin temeli çok önemlidir yalan dolan çıkar hesapları ne koparsam kardır hesapları o an için mutlu edr sizi.ya sonra?önünüze çıkmayakmı bunlar çıkacak elbet.üzülen başkalarının gözünde değerini yitiren zarar gören yine siz.mutlu evlilik karşındaki insanı gerçekten tanımakla onu olduğu gibi kabul etmekle olur.nasıl olsa değişir gözüyle bakmamalı hayır asla değişmez değiştirmeye çabaladıkça sorunlar başlar.o insanı o yönüyle kabul edebilirsan et ve asla bunun üzerine gitme.karşındakide savunmaya geçecektir tabi senin zayıf noktanı bulmaya yada seni değiştirmeye uğraşacaktır.yıpranmalar başlar.böyle işte............eşimle evlendiğimiz ilk günlerde uzun ve ciddi bir konuşma yapmıştık.'biz artık evlendik BİZ oldukn evlerimizden koptuk kendi yuvamızı kurduk.ailelerimiz asla bu eve müdehale etmemeli karışmamalı.bu gün pasta yeriz belki yarın kuru ekmek olsun bizim hayatımız bu.tartışmalarımız anlaşmazlıklarımız olacak tabiki bunu kimseye anlatmayalım özelimiz özel kalsın.sen farklı bir ailenin farklı kültürle yetiştirdiği birisin bende öyle.bunu hiç unutmayalım ailelerimize senin ailen benim ailen gözüyle değil anne baba gözüyle bakalım...saygı sevgi dürüstlük güven ve sadakat temelimiz olsun mutlu olalım.aynen yaptık bunları hiç kolay olmadı bunları hayata geçirmek.sabır gerekiyor

Back
X