evliliğimizde gerçek anlamda ne kadar mutluyuz

eşimle evleneceğimiz zaman kayınpederim eşim ve ben odayız.yanıma geldi'söyle kızım ne zadar altın istiyorsun onu alalım sana sen karar ver diye sormuştu'durumu iyidir.baba dedim sen bana 'pırlanta'değerinde evlat veriyorsun o altınları ne yapayım hiç bir şey istemiyorum dedim.alnımdan öptü beni helal olsun sana demişti sonra odadan çıkıp gitti.hala eşime karının kıymetini bil der.niye anlattım bunu biliyormusunuz.evliliğin temeli çok önemlidir yalan dolan çıkar hesapları ne koparsam kardır hesapları o an için mutlu edr sizi.ya sonra?önünüze çıkmayakmı bunlar çıkacak elbet.üzülen başkalarının gözünde değerini yitiren zarar gören yine siz.mutlu evlilik karşındaki insanı gerçekten tanımakla onu olduğu gibi kabul etmekle olur.nasıl olsa değişir gözüyle bakmamalı hayır asla değişmez değiştirmeye çabaladıkça sorunlar başlar.o insanı o yönüyle kabul edebilirsan et ve asla bunun üzerine gitme.karşındakide savunmaya geçecektir tabi senin zayıf noktanı bulmaya yada seni değiştirmeye uğraşacaktır.yıpranmalar başlar.böyle işte............eşimle evlendiğimiz ilk günlerde uzun ve ciddi bir konuşma yapmıştık.'biz artık evlendik BİZ oldukn evlerimizden koptuk kendi yuvamızı kurduk.ailelerimiz asla bu eve müdehale etmemeli karışmamalı.bu gün pasta yeriz belki yarın kuru ekmek olsun bizim hayatımız bu.tartışmalarımız anlaşmazlıklarımız olacak tabiki bunu kimseye anlatmayalım özelimiz özel kalsın.sen farklı bir ailenin farklı kültürle yetiştirdiği birisin bende öyle.bunu hiç unutmayalım ailelerimize senin ailen benim ailen gözüyle değil anne baba gözüyle bakalım...saygı sevgi dürüstlük güven ve sadakat temelimiz olsun mutlu olalım.aynen yaptık bunları hiç kolay olmadı bunları hayata geçirmek.sabır gerekiyor

Benzer şeyler bizde de yaşanmıştı. Benim de maddiyata önem vermediğimi (ailemin durumu çok şükür iyidir herşeyi gördüm geçirdim) , hatta mihr olarak bile maddi beklentim olmamıştı. Aynen eşimin ailesi çok şaşırmıştı bu zamanda böyle kız mı kaldı diye söylemiş kayınpederim.
Ama olmayınca olmuyor canım. Herşey eşinde bitiyor. O doğru insan olursa herşeyin üstesinden de gelinir. Senin o konuşmalarına benzer şeyleri ben tek başıma yaptım eşimle. Bak ilerde tüm güzellikleri bitiririz, yapma etme eyleme , birbirimize kıymet verelim vs. tarzı...
Bir kulağından girdi bir kulağından çıktı. Öyle bir kurmuşlar ki adamı, kurmuşlar ve üzerime salmışlar. Ama kendisini de kurduran , etkilenen izin veren kendisi olmuş. Evliliğimizin herşeyi ortada onların ağzında... Ben bile hala anlatmıyorum neler yaşadığımızı bayan olduğum halde...
Bence mesele en önce doğru insan olabilmek...
Bilmem anlatabildim mi..

çok iyi anlıyorum evet doğru insan.tek taraflı evlilik yürümez nereye kadar çabalayabilirsin. tek başına mücadele etmek evlilik adına birşeyler başarmak size kalmış.umarım eşiniz geç kalmadan evlilik kavramını anlar

çok iyi anlıyorum evet doğru insan.tek taraflı evlilik yürümez nereye kadar çabalayabilirsin. tek başına mücadele etmek evlilik adına birşeyler başarmak size kalmış.umarım eşiniz geç kalmadan evlilik kavramını anlar

Anlasa nolacak geçti artık biz ayrılıyoruz...

Üstelik bir insan kendisinde sıfır hata görüyorsa o evlilik hiç yürümez.. Hala sen düzelebilirsin buna inanıyorum evliliğimiz yürüyecek diye kandırmaya çalışıyor :) Düzelebilirim diyerek değil...

sizinki çoktan bitmiş uzatmaları oynuyorsunuz galiba.her iki taraf için de hayırlısı olsun yaşamın neler getireceğini kimse bilemez umarım bundan sonraki hayatınızda gerçek sevgiyi doğru insanı bulursunuz şans sizinle olsun.......

sizinki çoktan bitmiş uzatmaları oynuyorsunuz galiba.her iki taraf için de hayırlısı olsun yaşamın neler getireceğini kimse bilemez umarım bundan sonraki hayatınızda gerçek sevgiyi doğru insanı bulursunuz şans sizinle olsun.......

Evet uzatmalar da bitti. Sondayız...
Teşekkür ederim güzel dileklerin için...
Bundan sonraki yaşamım çocuğum için olacaktır...

Sizinki bence maddi sıkıntı biraz da. İnşallah geçer diyeceğim ama...
Bir de niye borçlar senin üzerine ? Bence çalışmasın eşin evde otursun , sen çalış daha iyi.
Dikiş tutturamadı madem limon satsın en garantili iş. Bu hayatta değer mi ya böyle hep böyle sorunlarla mı uğraşacaksın.
Çözüm de kaçıp gitmek değil. Eşini de seviyorsun, sizinki biraz maddi mesele yüzünden sanırım anlattığın kadarıyla.
Ama sürekli sorumsuzluk yapıp yine böyle devam edecekse tabiki ömür boyu sırtında taşımana da gerek yok.
Eşimi istiyorum hayatımda olsun dediğine göre bu evliliği de bitirmenin manası yok.

benim sorunum maddi sıkıntılar malesef. alışkın olmayınca da sıkıntıya zor geldi yaşadıklarımız.
evlendiğimizden beri sorunlarla uğraşmaktan kendimizle ilgilenemedik bir türlü.
boşanmak gibi bir düşüncem yok. daha iyi olsun istiyorum herşey para sıkıntısı çekmeyelim istiyorum artık.
çalışkan biri eşim aslında ama hep şanssızlık peşimizden geldi.
ömür boyu taşıyacak gücüm yok zaten. kendimce ona zaman biçtim gözlemliyorum artık ne yapacak ne edecek izliyorum.
sürekli söylüyorum mutsuz olduğumu zaten kendiside biliyor artık tükendiğimi
borçlar niye benim üstüme çünkü ben çalışıyoruz öderiz dedim kart çıkardım, kredi çektim ona sorumluluk vermedim. burada suçlu ben olabilirim. bir de düzenli işi yoktu onun için kendimi attım öne. ele güne rezil olmayalım herşeyimiz olsun mahrumiyet yaşamayalım dedim ama yanlış yapmışım. rabbim yardım ederde bir an önce düzeliriz inşallah.

kırgınlıklarla,üzüntülerle ve geçmişle yaşanmıyor.
bundan 1 ay önce sorsan evlendıgıme pişmanım derdim ama şuan çok farklı..
hayatta ne tam anlamıyla mutluluk ne de tam anlamıyla üzüntü olmadıgını kabullenmek lazım..
ve evlilikteki ince nokta bence biriktirmeden bir sonrakı güne geçmek,çok faydasını gördüm şahsen
ve çok şükür mutluyum

canım harika bir bakış açısı:BİRİKTİRMEMEK.bunu yapabilen mutlu olur.bir de şöyle bir söz vardır;mutluluğunu sorguladığın anda mutsuz olursun.

bu arada hani sinir anında karşınızdakini öldürecek kadar öfkelenir sinir krizleri geçirirsiniz ya,sonrasında durulunca hiç o ana ve o andakı halıne gülenler varmı:)

Bumesajı görünce yazmadan edemedim :) bizim çoğunlukla o anda delırdıgımız konular gün geliyor gülme krizine sokuyor bizi... Sanırım hayatı ve evliliği çok ciddiye almamak lazım... 2 yıllık evliyim çok badıreler atlattım sonuçta sakınlestık zamanla oluyor sanırım herkes bısılerı kabullenıp biraz daha kendine dönüyor. Mutluluk içimizde bizden başka kimse mutlu edemez bizi
Küçük tavsiye bir hobi mutlaka edinin kızlar neye ilginiz varsa mutlaka edinin .

Bazen nefes alamıyorum yok ya sonu yok sanki gibi diyorum..
ama en çok beni düşünen de o oluyo en zor zamanlarımda en sıkkın zamanlarımda yanımda hep onu buluyorum..
Bana bakarken gözleri gülüyo
Her nekadar süslü sözler söylemeyi beceremese de ansızın sarılmaları öpmeleri hepsini unutturuyo..
Çok mutusuzm ben diye zırlarken mutlulukdan uçuran da bu adam. aynı adam aynı duyguları yaşatan..
o bensiz ben onsuz yapmam..
O dönemlere kadar geldik çünki vazgeçemedik..
Herkes mutlu olsun mutlu olduğunun yanında olsun olur da umarım..
Sevgiler..

Dogru insanla evliyim, Allahin sansli kullarindanim.
Hayatimda basima gelen en güzel sey: esim sonrada meslegim.
Allah herkesi benim mutlu oldugum gibi yapsin Insallah, hayati cok seviyorum.

kocam ve evladım dışındaki hiçbir durumdan memnun değilim :51:

en önemli olanda bu iki şey degilmidir zaten ..

Dogru insanla evliyim, Allahin sansli kullarindanim.
Hayatimda basima gelen en güzel sey: esim sonrada meslegim.
Allah herkesi benim mutlu oldugum gibi yapsin Insallah, hayati cok seviyorum.

maşallah hayatı hep böyle sevin :D

tam mutluyum herşey yolunda gidiyor diyorum kafamı kurcalayan bişeyler çıkıyor.düşünmeyim belkide bosyere kuruntu yapıyorum diyorum kendime hakim olamıyorum ya.eşim eve benden çok önce geliyor ve bu kalan süreçte hep ablasında.ben eve gelmeye yakında hiç vakit kaybetmeden eve geçiyor.niye geldin bende ablana gelseydim ya diyorum.canım öyle istedi diyor ve beni bigün aramadan duramayan msjsız bırakmayan insanlar kayınvalidemde dahil ne arıyor ne soruyorlar.sizce bişeyler mi dönüyor?bunları kafaya takmasam mutlu olucam ama gercek anlamda ne kadar mutluyum bende çözemiyorum artık off :(

Son düzenleme:
bende mutluyum çok şükür .şanslıyım sanırım eşim çok anlayışlı ve sakin biri hatta öle sakin ki bazen beni deli ediyor .bir kere ağırmadı terslemedi beni şimdiye kadar .ufak bir şey söylediyse suratımı assam hemen gelir barışır .çok seviyorum onu .doğru insanı buldum sanırım .şükürler olsun .

benim sorunum maddi sıkıntılar malesef. alışkın olmayınca da sıkıntıya zor geldi yaşadıklarımız.
evlendiğimizden beri sorunlarla uğraşmaktan kendimizle ilgilenemedik bir türlü.
boşanmak gibi bir düşüncem yok. daha iyi olsun istiyorum herşey para sıkıntısı çekmeyelim istiyorum artık.
çalışkan biri eşim aslında ama hep şanssızlık peşimizden geldi.
ömür boyu taşıyacak gücüm yok zaten. kendimce ona zaman biçtim gözlemliyorum artık ne yapacak ne edecek izliyorum.
sürekli söylüyorum mutsuz olduğumu zaten kendiside biliyor artık tükendiğimi
borçlar niye benim üstüme çünkü ben çalışıyoruz öderiz dedim kart çıkardım, kredi çektim ona sorumluluk vermedim. burada suçlu ben olabilirim. bir de düzenli işi yoktu onun için kendimi attım öne. ele güne rezil olmayalım herşeyimiz olsun mahrumiyet yaşamayalım dedim ama yanlış yapmışım. rabbim yardım ederde bir an önce düzeliriz inşallah.

Zor ya tüm sorumluluğu almak...
Hakkınızda hayırlısı olsun...
Kendini fazla tüketmeden bak çaresine..

tam mutluyum herşey yolunda gidiyor diyorum kafamı kurcalayan bişeyler çıkıyor.düşünmeyim belkide bosyere kuruntu yapıyorum diyorum kendime hakim olamıyorum ya.eşim eve benden çok önce geliyor ve bu kalan süreçte hep ablasında.ben eve gelmeye yakında hiç vakit kaybetmeden eve geçiyor.niye geldin bende ablana gelseydim ya diyorum.canım öyle istedi diyor ve beni bigün aramadan duramayan msjsız bırakmayan insanlar kayınvalidemde dahil ne arıyor ne soruyorlar.sizce bişeyler mi dönüyor?bunları kafaya takmasam mutlu olucam ama gercek anlamda ne kadar mutluyum bende çözemiyorum artık off :(

Çok haklısın aslında şüpheye düşmekte. Zamanında ben kurcalamadım bu türlü şeyleri ve kurcalamam gerektiğini düşünüyorum. Bence açıkça eşinle konuşabilirsin. Kafanı kurcalayan şeylerin üzerine düş derim. Hani paranoya yapıyormuş gibi değil de , normal şartlar altında sohbet şeklinde konuşabilirsin bence...

nerdesiniz millet gelin az çene yapalım.kalbim sıkışıyor.elim kolum uyuşuyor.çok karmaşığım.

Bu kadar panik yapma, sakin ol.

son zamanlarda iyiyiz ama bundan öncesine baktığımda resmen dağılıyorum....
cidden çok yıprandım artık...

son zamanlarda iyiyiz ama bundan öncesine baktığımda resmen dağılıyorum....
cidden çok yıprandım artık...

benim 7 senelik evliliimde yıpranmak kelimesi az kalır heralde canım
ben geçen sene öldüm dirildim sanki hayatta degil gibiydim çökmüştüm ama güçlü rolu oynuyordum
çok şükür bu sene iyiyim geçmişe takılırsak daha çok dagılırız en iyisi elimizden geldiği kadar geçmişi hatırlamamaya çalışmak ne kadar başarırsak oda tabi :) sevgilerrrr :D

Back
X