eşimle evleneceğimiz zaman kayınpederim eşim ve ben odayız.yanıma geldi'söyle kızım ne zadar altın istiyorsun onu alalım sana sen karar ver diye sormuştu'durumu iyidir.baba dedim sen bana 'pırlanta'değerinde evlat veriyorsun o altınları ne yapayım hiç bir şey istemiyorum dedim.alnımdan öptü beni helal olsun sana demişti sonra odadan çıkıp gitti.hala eşime karının kıymetini bil der.niye anlattım bunu biliyormusunuz.evliliğin temeli çok önemlidir yalan dolan çıkar hesapları ne koparsam kardır hesapları o an için mutlu edr sizi.ya sonra?önünüze çıkmayakmı bunlar çıkacak elbet.üzülen başkalarının gözünde değerini yitiren zarar gören yine siz.mutlu evlilik karşındaki insanı gerçekten tanımakla onu olduğu gibi kabul etmekle olur.nasıl olsa değişir gözüyle bakmamalı hayır asla değişmez değiştirmeye çabaladıkça sorunlar başlar.o insanı o yönüyle kabul edebilirsan et ve asla bunun üzerine gitme.karşındakide savunmaya geçecektir tabi senin zayıf noktanı bulmaya yada seni değiştirmeye uğraşacaktır.yıpranmalar başlar.böyle işte............eşimle evlendiğimiz ilk günlerde uzun ve ciddi bir konuşma yapmıştık.'biz artık evlendik BİZ oldukn evlerimizden koptuk kendi yuvamızı kurduk.ailelerimiz asla bu eve müdehale etmemeli karışmamalı.bu gün pasta yeriz belki yarın kuru ekmek olsun bizim hayatımız bu.tartışmalarımız anlaşmazlıklarımız olacak tabiki bunu kimseye anlatmayalım özelimiz özel kalsın.sen farklı bir ailenin farklı kültürle yetiştirdiği birisin bende öyle.bunu hiç unutmayalım ailelerimize senin ailen benim ailen gözüyle değil anne baba gözüyle bakalım...saygı sevgi dürüstlük güven ve sadakat temelimiz olsun mutlu olalım.aynen yaptık bunları hiç kolay olmadı bunları hayata geçirmek.sabır gerekiyor
Benzer şeyler bizde de yaşanmıştı. Benim de maddiyata önem vermediğimi (ailemin durumu çok şükür iyidir herşeyi gördüm geçirdim) , hatta mihr olarak bile maddi beklentim olmamıştı. Aynen eşimin ailesi çok şaşırmıştı bu zamanda böyle kız mı kaldı diye söylemiş kayınpederim.
Ama olmayınca olmuyor canım. Herşey eşinde bitiyor. O doğru insan olursa herşeyin üstesinden de gelinir. Senin o konuşmalarına benzer şeyleri ben tek başıma yaptım eşimle. Bak ilerde tüm güzellikleri bitiririz, yapma etme eyleme , birbirimize kıymet verelim vs. tarzı...
Bir kulağından girdi bir kulağından çıktı. Öyle bir kurmuşlar ki adamı, kurmuşlar ve üzerime salmışlar. Ama kendisini de kurduran , etkilenen izin veren kendisi olmuş. Evliliğimizin herşeyi ortada onların ağzında... Ben bile hala anlatmıyorum neler yaşadığımızı bayan olduğum halde...
Bence mesele en önce doğru insan olabilmek...
Bilmem anlatabildim mi..