Sizin halledilmeyecek bir sorununuz yok canım.
Sadece öfkelenince birbirinizin canını gereksiz sözler ve tehditlerle yakıyorsunuz o kadar.
Normal zaman da bizde de aynıdır eşim sigara içmez ben içerim ama eşim bana hadi çay yap aşkım içelim der ben balkona sigara içmeye çıkarım eşimde gelir yanımda oturur.Eşinize sigara konusunda içmeseniz de balkonda iştirak edin evinde sigarasını rahatça ve keyifle içmesini sağlayın ve asla sigarayı bırakın demeyin.
Makyaj konusuna gelince eşiniz sizi çok seviyor ve kıskanıyor.Belli ki makyaj yapınca daha da güzel oluyorsunuz

ve eşinize karşı olan dominant ve unursamaz davranışlarınız eşinizin erkeklik egosunu şaha kaldırdığı için sizi baba evine göndermekle tehdit ediyor

Oysa eşiniz sizin ne kadar güçlü bir karakter olduğunuzu farkın da fakat BABA demek saygıdır ya hani sizi babanızı aramakla tehdit ediyor tabi yersen

Sizin sorun dediğiniz şeyleri millet hergün evliliğin de leblebi gibi yiyor ve geçinip gidiyor.
Siz belli ki akıllı bir kadınsınız isteseniz eşinizi çok güzel idare edersiniz ama biraz sabırsızsınız onuda hallederseniz hiç sorun kalmaz gibime geliyor.