evliliğin artıları ? eksileri ?

Dream_on

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2010
1.312
806
323
ben bekar bir bayan olarak bu konu üzerinde bir süredir düşünüyorum ve sizlerinde fikrini almak istedim kızlaar Sizce evliliğin yaşantıya kattığı artılar ve eksiler nelerdir?

Ben eksisi oldugunu düşünmüyorum :)

Artıları, kendine aitlik hissini daha yoğunlaştırıyor, sevdiğinle her an olma fikri mutlu edıyor, sorumluluk duygusu hiç olmadıgından fazla ağır basıyor ve olgunlaştırıyor, güzel tum duyguları biraada yaşayabılıyosun hem de sevdiğin insanla.

Bunları eylülden sonra da yıllar sonra da aynı inançla söyleyebılmeyi diliyorum Allahtan.

inş canım yeni evlenicek bir adaysın sanırım dilerim hep mutlu olursun ama bana olumsuzluğu da var gibi geliyor mesela çok zor olur çalışan bir bayanın çocuk yapıp evine bakabilmesi cambazlık gibi bir şey

aile kurumunun karşılıklı sevgi ,saygı ve hoşgörüyle
bir eksisi olduğunu düşünmüyorum ben de..
iki tarafta birbirine kullanabikcekleri alanlar yaratmalı..
ilişki ve birylerin farklı kişilikleri olduğu unutulmamalı
diye düşünürüm..bu doğrultuda bakınca her ne kadar
tartışmalar,anlaşamamazlıklar da olsa iyi gitmeyecek bir
evlilik olamaz..evliliklerin çoğuna baktığımızda aslında bir çıkar
çatışması..ya aileler kabul edilmiyor ya egolar üst seviyelerde..
ya aşkla boyanmış gözler gerçeği görmekte güçlük çekmiş ve
sonrasında yaşanılanlar...kaç kişi senin gibi sorguluyor evliliği
diye düşünüyorum bazen...

ben bekar bir bayan olarak bu konu üzerinde bir süredir düşünüyorum ve sizlerinde fikrini almak istedim kızlaar Sizce evliliğin yaşantıya kattığı artılar ve eksiler nelerdir?

ben eşimin masum durmasına aşık oldum ilk önce sonra beni kıskanmasına önemsemesine romantik olmasına vs. sonra bide baktımki bunlar yetmiyor ruh eşi olmak lazım aynı şeyi düşüne bilmek karşındakinin hassasiyetleriyle ilgilenmek vs.bunlar olmadımı aşkın anlamı yok bence eşimle ikimizinde 2.evliligimiz eşiminde benimde 2 oglumuz var herkezin kendisinde velayeti benim çalışmam nedeniyle annem baktı çocuklarıma eşiminkilerede annesi bakmış evlendik ben onun 2 oglunada bakıyorum bende küçük oglumu getirdim oglum eve sıgmadı herşeyi kabahat oldu çok kavgalar verdik ve annem gecen yaz oglumu aldı gitti dün anneler günüydü büyük oglum mektup yazmış çok duygulandım sürekli gözlerimden yaş döküldü beni anlamadı bile ve o 3yıldır emek verip baktıgım çocuklar bile anneler günümü kutlamadı ve bir kavga çıktı ben ben patladım oda suçlu oldugu halde altta kalmadı yani hayat zor evlenmeden insanlar anlaşılmıyor...

Bir Kadının Günlüğü (tüm kadınlara ithaf olunur.)

>*Biriyle tanıştım .

>Çok hoş .

>Galiba o da benden hoşlandı .

>Bakışlarından anladım .

>Hem hoşlanmasa neden telefonumu istesin ?

>*Acaba arayacak mı ?

>Aslında ben de onu ararsam olur ama çok hevesli olduğumu anlamasın.

>*Aradı .

>Sesini duyunca çok heyecanlandım .

>Saçma sapan konuştum .

>Sanki beklemediğim bir telefondu .

>Ya aptal olduğumu düşünüp bir daha aramazsa .

>*Her an aklımda .

>Çok yakışıklı .

>Saçlarının önü dökük .

>Tam beğendiğim gibi .

>*Nihayet tekrar aradı .

>Akşam buluşuyoruz .

>Heyecandan ölüyorum .

>Ne giyeceğim ben şimdi ?

>Çok güzel olmalıyım .

>Vurulmalı .

>*Kahretsin , saçım hiç güzel olmadı .

>*Harikaydı .

>Gözleri çok güzel .

>Çok da güzel bakıyor .

>*Galiba , aşık oluyorum .

>Adını duyduğumda bile avuçlarım terliyor .

>*Bugün elimi tuttu .

>Ölüyorum zannettim .

>*Aşığım .

>Kesinlikle .

>O da bana .

>Eminim .

>Sanki birbirimiz için yaratılmışız .

>*Ten uyumu dedikleri bu olmalı .

>Ya ona hiç rastlamasaydım .

>*iki dakikada bir telefonu kontrol ediyorum .

>Mesaj var mı diye .

>*Gelen mesajları alt alta yazsam , harika bir aşk şiiri çıkar ortaya

>Tabii benim gönderdiklerimden de .

>*Çok iyi anlaşıyoruz .

>Onun sevdiği her şeyi seviyorum .

>*Müthiş biri .

>Beni çok seviyor .

>Her an beni düşündüğünü söylüyor .

>Ben de onu .

>Ona çok güveniyorum .

>Onun dışında başka şeylerle uğraşmak zorunda kalmaktan nefret ediyorum .

>Her an yanında olmak istiyorum .

>*Arkadaşlarımı atlatıp onunla buluştum .

>Her şeyi biliyor .

>Hayranım .

* * *
>*Bugün arkadaşlarıyla maç seyredeceklermiş .

>Bozuldum .

>Maç benden önemli mi ?

>*Eski sevgilisi nasıl biriydi acaba ?

>*Bugün sadece 6 defa aradı .

>Oysa dün 8 defa aramıştı .

>Allah'ım çok mutsuzum .

>*Çok mutluyum .

>*Çok mutsuzum .

>*Acaba benden öncekilere de aynı şeyleri söylüyor muydu ?

>*Onu çok seviyorum , ama o benimle yeterince ilgilenmiyor .

>Saçlarımın ucunu 1 cm. kestirdiğimi fark etmedi .

>Çok mutsuzum .

>*Beraberken televizyon seyrediyor .

>Eskiden sadece gözlerime bakardı .

>Beni aldatıyor olabilir mi ?

>*Harika bir gün geçirdik .

>Birbirimizi çok seviyoruz .

>*Gece yatınca düşündüm de , akşam yemekte bir an arka masadaki kıza baktı galiba .

>*Saçlarımın rengini bir ton daha açmalıyım .

>*Evet .

>Artık eminim .

>Beni sevmiyor .

>Saçımın rengini açtığımı anlamadı ,

>'' Sen makyajını mı değiştirdin ? '' dedi .

>*Ölsün istiyorum .

>Hayır .

>Önce ben öleyim , o da vicdan azabından ölsün .

>*Beni aldatıyor .

>Kesinlikle .

>Gerçi elimde hiçbir ipucu yok ama , eminim .

>Hem neden aldatmasın ?

>Erkek değil mi ?

>*Şüphelerimde haksızmışım .

>Uzun uzun beni ne kadar sevdiğini anlattı .

>Ben de onu seviyorum .

>*Ben de onu aldatmalıyım .

>Görür o gününü .

>*Sürekli dır dır ettiğimi söyledi .

>Kıskançlığımdan bunalmış .

>Çok mutsuzum .

>Bugünden itibaren başka biri olacağım .

>Beni zıvanadan çıkaran kendisi .

>Sürekli başka şeylerle meşgul. ışi , arkadaşları , maçlar , arabası , televizyon ...

>O halde neden benimle birlikte ?

>*Ayrılmamız lazım .

>Ondan nefret ediyorum .

>Allah'ım ya beni terk ederse ?

>*iki gündür beni sevdiğini söylemedi .

>Başka birine aşık olmuş olabilir mi ?

>Çok mutsuzum .

>*Bir kucak çiçekle geldi .

>Beni çok seviyor .

>Ben de onu .

>Zaten ne yapıyorsam aşırı sevgiden yapıyorum .

>*Aşırı sevgimin bir faydasını görmemiş .

>'' Beni normal sev '' dedi .

>Ruhsuz .

>Allah'ım ben bu adamı nasıl sevdim ?

>Aşkın , '' a '' sından haberi yok .

* * *
>*Benim gibi bir kadına bu nasıl yapılır ?

>Çok bencil .

>Nasıl daha önce fark etmedim ?

>Yıllarım ziyan oldu .

>Bunun acısını çıkaracağım ondan .

>Ona bir oyun edeceğim , hiç unutamayacak .

>*Allah 'ım , onu kaybetmek istemiyorum .

>Kel kafalı , patlak gözlü ne olacak .

>*Beni bir gün bile mutlu edemedi .

>Onu başkasına yar etmeyeceğim .

>Dokunduğumda tüylerim diken diken oluyor .

>Sinir şey .

>Onu hiçbir zaman sevmedim zaten .

>Terk ediyorum .

>Kesin kararlıyım .

>*Hayır , terk etmiyorum .

>Ona hayatı zindan edeceğim .

>*Yarın bütün yaptıklarını bir bir yüzüne haykıracağım .

>Onu çok sevdim .

>Bunu hiç anlamadı .

>Duygusuz.

>Sesini bile duymak istemiyorum .

>*Neden aramıyor acaba ?

>*inanamıyorum .

>Ortada hiçbir şey yokken benden ayrılmak istediğini söyledi .

>Asla ayrılmam .

>Onu çok sevdiğimi söyledim .

>Öldürmek istiyorum .

>Aşkımdan ölmeli , ayaklarıma kapanmalı .

>Bu ilişki ancak o zaman bitebilir .

>PAKİZE SUDA

Yıllardır birlikte çalıştığım müdürüm ; 'evlilik insan doğasına aykırı' demişti bir gün. Hadi canım dedim olur mu öyle şey.

Üzerinden 10 yıl geçti artık haklısınız diyorum hem de evlenmediğim halde

Son düzenleme:

evet çok doğru tespitler yapmışsınız gerçekten kiminin gözü aşktan kör kimi egolarından müzdarip ama her ilişkide farklı değişkenler söz konusu kendi değişkenlerimi tespit etmeyi çok isterdim doğrusu

çok üzüldüm durumunuza ama sebep ne olursa olsun oğlunuzdan keşke ayrılmasaydınız tabi bilmediğim birçok detayı vardır ama sizde mutlu değilseniz yaptığınız fedakarlığa değmemiş ki hiç azımsanacak bir fedakarlık değil annenin çocuğundan ayrılması umarım kısa zamanda her şeyi yoluna koyarsınız

1-çocuk
2-çocuk
3-çocuk

galiba biraz haklı zamanda zaman böyle düşünmüyor değilim bende

Aslında düşününce evlilik çok güzel ama işte aması var ,eğer azda olsa fikirleriniz uyuşuyorsa,en önemlisi önemsiyor ve aynı şekilde önemseniyorsanız,saygı görüp verebiliyorsanız,zevkleriniz birbirinize uymadığı halde uyum göstermeye karşılıklı olarak çabalıyorsanız evet evlilik eksileriylede artılarıylada güzel tabiki.Yeter ki aynı dilden konuşulsun.Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah.Benim annemin bir lafı vardır :Evlilik kumardır der,kimi oynar kazanır,kimi oynar kaybeder.Siz kazananlardan olun inş.

senin yernddeeee olsam gerekrse o adamdan boşanır çocuklarımın yanında olur onlarla yaşardım,onları asla bırakmaz ve annem bile olsa emanet etmezdm bu çok kötü bişey, çocuklarının yernde olmayı hiç istemezdm

doğru insan,doğru zaman,doğru mekan... ise herşey süper.. ama bu orantı tutmadıysa ne yapsan olduramassın.

oldurdum sanarsın,kendini yersin, kendinden vazgeçersin,hissizleşirsiz...

herşey bir anda balkabağına dönüşür. artık aşkın değil alışkanlığın oluverir.

ama aşkı yaşıyorsanız doğru kişi ve doğru zaman isee herşey süperdir. kendini prenses gibi hissedersin.

çok teşekkr ederim umarım sizde kazananlardan ya da kazanacaklardan birisinizdir :) evet biraz kumar ama yine de perşembenin geleceği çarşambadan biraz belli ediyordur kendini bana kalırsa

çok teşekkr ederim umarım sizde kazananlardan ya da kazanacaklardan birisinizdir :) evet biraz kumar ama yine de perşembenin geleceği çarşambadan biraz belli ediyordur kendini bana kalırsa

Ben o kumarı 14 yıl önce oynadım bazen kazandığımı,bazen de kaybettiğimi düşünüyorum yani biraz dalgalı deniz misali.Canım bazı şeyler evliliğin içine girmeden bilinmiyor.Allah yeter ki kıymet bilenlerle karşılaştırsın ,zorrr iş zorr

aslında ben pek aşk yaşamıyorum kaldı ki aşka inancı çok yüksek biri değilim. birlikte olduğum insana karşı sevgim saygım hep en üst seviyede aşktan gözüm kör olmuş değil olmasını da istemem aklımla kalbimle çok seviyorum ve ileriye doğru giden bir ilişki bu yıl okulum bitiyor çünkü o yüzden sizden yorumlar almak istedim

Valla ben evliliğin hiç iyi olduğunu düşünmüyorum. Ama bu benim psikolojimden de kaynaklanabilir tabii.Evlilik dediklerinde tamam iyi yönleri olduğunu bende biliyorum ama o sorumluluk duygusu ve aynı adama 50 sene bağlı kalma ne kadar seversen sev inanılmaz geliyor bana. Hatta bir erkek arkadaşım sen aynı erkek mantığındasın demişti

Burda 100 tane konu var ne kadar mükemmel adam diye. O adamların (genelleme yapıyorum) çoğu ailesine ezdirir. Aynı evde yaşayınca başka başka yönlerini görürsün. Bir kere özgürlük elden gider. Önceleri herşeyi onla yapmak güzeldir ama sonra sana özel alanın kalmaz. Eve bakmak sorumluluk ister belki sana kalsa 3 gün aynı yemeği yersin ama adama yediremezsin, adama yedirsen annesi cıngar çıkartır seni sevse bile oğlu onun için daha önemlidir nasıl aynı yemeği yer 3 gün diye.

Yani sonuç olarak evli bayanlara başka dünyadan gelmiş gibi bakıyorum ve inanaılmaz saygı duyuyorum. Buna çocuk eklenince bütün bunları nasıl yapıyorlar hele birde çalışıyorlarsa. Burdan bütün annelerin de ellerinden öpüyorum. Şahsen benim için evlilik kuzey kutbu kadar uzak geliyor :)

böyle diyenler hep erken evlenir derler canım umarım hakkında hayırlısı olur evet sanırım bütün olumsuz özelliklerini görmüş olduk

evlilik şans işi canım eğer eşin saygılı uyumlu sadık bir erkekse evliliğin hiçbir eksisi olmaz aksine sevdiğinle birlikte mutlu huzurlu bir yuvan olur ama karşılıklı saygı yoksa sadakat yoksa evliliğin hiç tadı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…