Ben eksisi oldugunu düşünmüyorum :)
Artıları, kendine aitlik hissini daha yoğunlaştırıyor, sevdiğinle her an olma fikri mutlu edıyor, sorumluluk duygusu hiç olmadıgından fazla ağır basıyor ve olgunlaştırıyor, güzel tum duyguları biraada yaşayabılıyosun hem de sevdiğin insanla.
Bunları eylülden sonra da yıllar sonra da aynı inançla söyleyebılmeyi diliyorum Allahtan.
ben bekar bir bayan olarak bu konu üzerinde bir süredir düşünüyorum ve sizlerinde fikrini almak istedim kızlaarSizce evliliğin yaşantıya kattığı artılar ve eksiler nelerdir?
aile kurumunun karşılıklı sevgi ,saygı ve hoşgörüyle
bir eksisi olduğunu düşünmüyorum ben de..
iki tarafta birbirine kullanabikcekleri alanlar yaratmalı..
ilişki ve birylerin farklı kişilikleri olduğu unutulmamalı
diye düşünürüm..bu doğrultuda bakınca her ne kadar
tartışmalar,anlaşamamazlıklar da olsa iyi gitmeyecek bir
evlilik olamaz..evliliklerin çoğuna baktığımızda aslında bir çıkar
çatışması..ya aileler kabul edilmiyor ya egolar üst seviyelerde..
ya aşkla boyanmış gözler gerçeği görmekte güçlük çekmiş ve
sonrasında yaşanılanlar...kaç kişi senin gibi sorguluyor evliliği
diye düşünüyorum bazen...
ben eşimin masum durmasına aşık oldum ilk önce sonra beni kıskanmasına önemsemesine romantik olmasına vs. sonra bide baktımki bunlar yetmiyor ruh eşi olmak lazım aynı şeyi düşüne bilmek karşındakinin hassasiyetleriyle ilgilenmek vs.bunlar olmadımı aşkın anlamı yok bence eşimle ikimizinde 2.evliligimiz eşiminde benimde 2 oglumuz var herkezin kendisinde velayeti benim çalışmam nedeniyle annem baktı çocuklarıma eşiminkilerede annesi bakmış evlendik ben onun 2 oglunada bakıyorum bende küçük oglumu getirdim oglum eve sıgmadı herşeyi kabahat oldu çok kavgalar verdik ve annem gecen yaz oglumu aldı gitti dün anneler günüydü büyük oglum mektup yazmış çok duygulandım sürekli gözlerimden yaş döküldü beni anlamadı bile ve o 3yıldır emek verip baktıgım çocuklar bile anneler günümü kutlamadı ve bir kavga çıktı ben ben patladım oda suçlu oldugu halde altta kalmadı yani hayat zor evlenmeden insanlar anlaşılmıyor...
1-çocuk
2-çocuk
3-çocuk
Yıllardır birlikte çalıştığım müdürüm ; 'evlilik insan doğasına aykırı' demişti bir gün. Hadi canım dedim olur mu öyle şey.
Üzerinden 10 yıl geçti artık haklısınız diyorumhem de evlenmediğim halde
ben eşimin masum durmasına aşık oldum ilk önce sonra beni kıskanmasına önemsemesine romantik olmasına vs. sonra bide baktımki bunlar yetmiyor ruh eşi olmak lazım aynı şeyi düşüne bilmek karşındakinin hassasiyetleriyle ilgilenmek vs.bunlar olmadımı aşkın anlamı yok bence eşimle ikimizinde 2.evliligimiz eşiminde benimde 2 oglumuz var herkezin kendisinde velayeti benim çalışmam nedeniyle annem baktı çocuklarıma eşiminkilerede annesi bakmış evlendik ben onun 2 oglunada bakıyorum bende küçük oglumu getirdim oglum eve sıgmadı herşeyi kabahat oldu çok kavgalar verdik ve annem gecen yaz oglumu aldı gitti dün anneler günüydü büyük oglum mektup yazmış çok duygulandım sürekli gözlerimden yaş döküldü beni anlamadı bile ve o 3yıldır emek verip baktıgım çocuklar bile anneler günümü kutlamadı ve bir kavga çıktı ben ben patladım oda suçlu oldugu halde altta kalmadı yani hayat zor evlenmeden insanlar anlaşılmıyor...
Aslında düşününce evlilik çok güzel ama işte aması var ,eğer azda olsa fikirleriniz uyuşuyorsa,en önemlisi önemsiyor ve aynı şekilde önemseniyorsanız,saygı görüp verebiliyorsanız,zevkleriniz birbirinize uymadığı halde uyum göstermeye karşılıklı olarak çabalıyorsanız evet evlilik eksileriylede artılarıylada güzel tabiki.Yeter ki aynı dilden konuşulsun.Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah.Benim annemin bir lafı vardır :Evlilik kumardır der,kimi oynar kazanır,kimi oynar kaybeder.Siz kazananlardan olun inş.
çok teşekkr ederim umarım sizde kazananlardan ya da kazanacaklardan birisinizdir :) evet biraz kumar ama yine de perşembenin geleceği çarşambadan biraz belli ediyordur kendini bana kalırsa
doğru insan,doğru zaman,doğru mekan... ise herşey süper.. ama bu orantı tutmadıysa ne yapsan olduramassın.
oldurdum sanarsın,kendini yersin, kendinden vazgeçersin,hissizleşirsiz...
herşey bir anda balkabağına dönüşür. artık aşkın değil alışkanlığın oluverir.
ama aşkı yaşıyorsanız doğru kişi ve doğru zaman isee herşey süperdir. kendini prenses gibi hissedersin.
Valla ben evliliğin hiç iyi olduğunu düşünmüyorum. Ama bu benim psikolojimden de kaynaklanabilir tabii.Evlilik dediklerinde tamam iyi yönleri olduğunu bende biliyorum ama o sorumluluk duygusu ve aynı adama 50 sene bağlı kalma ne kadar seversen sev inanılmaz geliyor bana. Hatta bir erkek arkadaşım sen aynı erkek mantığındasın demişti
Burda 100 tane konu var ne kadar mükemmel adam diye. O adamların (genelleme yapıyorum) çoğu ailesine ezdirir. Aynı evde yaşayınca başka başka yönlerini görürsün. Bir kere özgürlük elden gider. Önceleri herşeyi onla yapmak güzeldir ama sonra sana özel alanın kalmaz. Eve bakmak sorumluluk ister belki sana kalsa 3 gün aynı yemeği yersin ama adama yediremezsin, adama yedirsen annesi cıngar çıkartır seni sevse bile oğlu onun için daha önemlidir nasıl aynı yemeği yer 3 gün diye.
Yani sonuç olarak evli bayanlara başka dünyadan gelmiş gibi bakıyorum ve inanaılmaz saygı duyuyorum. Buna çocuk eklenince bütün bunları nasıl yapıyorlar hele birde çalışıyorlarsa. Burdan bütün annelerin de ellerinden öpüyorum. Şahsen benim için evlilik kuzey kutbu kadar uzak geliyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?