evliliğin artıları ? eksileri ?

böyle diyenler hep erken evlenir derler canım umarım hakkında hayırlısı olur evet sanırım bütün olumsuz özelliklerini görmüş olduk

Yok canım inan istisnası ben olurum. erkek diyince bile tüylerim diken diken oluyor. Neden biliyormusun? Ben demiyorum adamlar sevilmez evlenilmez pis kaka falan diye ama. adama aşık oluyorsun oda sana böyle salak salak dolanıyorsunuz aşık aşık buraya kadar sorun yok harika. Adam o aşk geçince adamın gerçek huylarını görüyorsun tamam çok mükemmel çok şeker ama aşk olmadığından sevgin çok bile olsa artık bazı şeyler batıyor sana.

Hem hadi bunları aştık en istisnasına denk geldim adam gerçekten 4 5lik bu seferde ev sorumluluğu var ki şu an 50 metrekare evim var öğrenciyim stüdyo. İnan varya evi ... götürüyor Usandım temizlemekten. Birde düşünüyor insan 50 metrekare ev ne kadar kirelenir diye. Yani bir gün süpürmesem eve gelen bu kız 2 aydır yer silmemiş der.

Yok anam yokkkkk ben gelemem. Okul biter fotosentez anasının evine gider. :)

ay ne güldürdün beni sabah sabahh okul bitince bende anamın evine gidiyorum canıım dooğruu zaten benimde bu evliliği sorgulama olayım feminist olmaya doğru gidiyor ya bakalım hayırlısı bende daha yurttaki odamı temizlemekten acizim ancak oturur sorgularım başka da bi halt yapamam

Kafam çok karışık evet evlenmeliydim.Yaş gereği evlenmek lazımdı.Seviyordum da ama artı bişi göremedim eskiden nasıl yaşıyorsam öyle yaşıyorum işe gidiyorum eve geliyorum.Bekarken en azından sevgilinizi görme heycanı yaşıyorsunuz o,ondan bağımsız da bir hayatınız oluyor.Gidip geleceğiniz yerlere bağımsızca kendiniz karar verebiliyorsunuz.Hergün bugün ne ymek yapıcam diye düşünme gereği duymuyorsunuz.Daha sosyalsiniz istediğiniz kursa programa katılabiliyorsunuz.Dizi izleme gereği duymuyorsunuz.Evlenince tüm bunları yapamıyorsunuz ne kadar yapıcam deseniz de .İşte yanlız değilsiniz!Öyle eskisi gibi gucuk gugucuklar da bitiyor.Bilmiyorum yani.Çok yakın bir arkadaşım bana her insan hayatında bir kere evlenmeli demişti.Oda boşanmıştı işte bir daha evlenmedi.Sen de evlen yaşa gör dedi:))Gördüm

keşke her şey yoluna girse evliliğinizde o kadar örneği var ki memnun olunmayan evliliklerin mutlu olanların sayısı epeyce az demek ki

ben bekar bir bayan olarak bu konu üzerinde bir süredir düşünüyorum ve sizlerinde fikrini almak istedim kızlaar Sizce evliliğin yaşantıya kattığı artılar ve eksiler nelerdir?

Eğer eşiniz size her konuda yardım edip (ev işi vb.), şevkat gösterip sizi kendinizi güvende hissettiryor, aldatmıyor, kötü davranmıyorsa evlilik güzel bişey. Ama ben malesef bu yazdıklarımın hiçbirini elde edemedim, doğum sonrasında bile yoğun bakımdan çıkmış olmama rağmen geçmiş olsun yerine ohh olsun, sezeryan yapsaydın böyle olmazdı diyen bir adamla evliy-dim. Böyle bir durumda evliliğin sağladığı tek güzel şey minik güzel yavrunuz oluyor. Boşandım, yaptığım aldığım en doğru karardı. Bir daha evlenir miyim, sanırım hayır, çünkü artık en iyi erkeğin bile aynı olduğunu düşünüyorum. Kadınlar için bekarlık sultanlık

evet bunlar temelleri zaten saygı ve sadakat en önemlisi güven olmadan hiç bir şey olmuyor

bana göre tek eksi tarafı sorumluluğu ve yorgunluğu çok

ailerle ilgili sorunlar yoksa eşinle isteklerin beklentilerin aynıysa birde saygı varsa tadından yenmez

Sevgili arkadaşlar,
Evliliğin artısı eksisi kişiye göre değişiklik gösterir. Siz ne kadar fedakarsanız karşınızdakinden de onu bekleme ve bunu dile getirme hakkına sahipsinizdir.Tabiki her konuda olduğu gibi istisnalar bu konuda da mevcuttur.
Yok mu saçını süpürge edipte hayra geçmeyen.Elbette var.
Ama işin özü doğru insanı bulmak ve DOĞRU İNSAN OLMAK.Bunun aşkla sevgiyle de hiç alakası yok.
Evlilik bambaşka bir şey.Aynı evin içine girince herşey o kadar farklı bir boyut kazanıyorki. Bir adamı yada kadını sevmek aşık olmak onunla evlenebileceğiniz anlamına gelmez.
Adam çok yakışıklıdır,kariyerlidir ama sadakat sorunu vardır.Ya da çok sadıktır tam bir ev erkeğidir ama kafanız uymaz.Kafanızın uyduğunu farz edin bu seferde tipiniz olmayabilir aynı şeylerden zevk almıyor olabilirisniz.
Bu ve bu tür türevleri sonsuza kadar yazabilirisiniz.
Evlilikte artıları arttırmak istiyorsanız; karşılıklı olarak UYUMLU olacaksınız.Sadece onun doğru insan olmasını beklerseniz Seda Sayanla Gönül yazarın nikah sayıları toplamına erişmeniz işten bile değil.
Siz zeytinyağlı dolmaya fıstık ve üzüm koymayı öğrenmiş olabilirisniz annenizden; eşiniz annesinden salçalısını yemeye alıştıysa biraz damak zevkinizden feragat edeceksiniz. Sizin en sevdiğiniz dizi Fatmagül ise o da Polat Alemdarla reklamlarda görüşebilicek ancak.
Bu işin özü bu.Karşılıklı bazen fedakarlık yapmak.Her konuda...
Siz çalışmıyorsanız bile onunla kahvaltı etmek için erken uyanırsanız; o da ertesi sabah işe kalkacak olsa bile o çok uzun zamandır beklediğiniz filmi gece 2'ye kadar sizin kollarınızda izlerse inanın kişisel bir probleminiz olmaz aynı çatı altında.

Emin olun bunlardan çok daha fazla fedakarlıklarda yapmanız gerekecek ama bunu bu küçük detaylardan anlayacağınız Doğru adam için yaptığınızda sizi hiç rahatsız etmeyecek.
Yeri gelecek şehrinizi değiştireceksiniz, yeri gelicek işinizi bırakacaksınız, yeri gelecek o sizin için ülke değiştirecek.Ama bunların hepsini birbirinden emin 2 ayrı birey olarak yapmak önemli olan,güvenle,endişesiz olarak.

Sevgili Fotosentez arkadaşım.
Hayat keşke hep öğrencilik dönemindeki gibi olsa ama malesef hayatta daha ciddi şeylerde oluyor.Ve mutlu olmak istiyorsan hayatta kendinden başka EN AZ 1 kişiye daha ihtiyacın var,ve bu da büyük ihtimalle eşin olacak kişidir.

Evlilik çok güzel bir şey, bütçeni,evini,yatağını,hayatını paylaştığın,sonsuz güveneceğin,bir insan.....Bunu tabiki çok samimi dostunuzla da yapabilirisniz ama bunu ancak hem mantığı hem de aşkını göz önüne alarak evlenmiş arkadaşlar anlayabilirler.

Her birinizin evinde gerçekten huzurlu olabileceği eşlerle hayatını sürdürmesini dilerim.
Sevgilerimle.

en ıyısımı anne babayı vs tanımak ..
yetıştırene bak oglunu al:)
nasıl olacaksa...

Konu hakkında yazılanları okudum da:) ben de evlilik yaşamış ve boşanmış biri olarak deneyimlerimi belirteyim kızlar... evlilik zor gerçekten.. eşine,eşinin ailesine vs sorumlulukların var. en basiti bir hafta sonu kayınvaliden gelmek ister oturursun evinde yemek tatlı börek yapıp haftasonunu onlarla geçirirsin:9 zaten yoğun çalışan bir kadının en son isteyeceği şeydir herhalde...hele ki benim eski kayınvalide gibi sürekli sıkılıyorum modunda gelmek isteyen bir kayınvalideniz varsa çok zor çok... millete karşı da mutlu rolü yaparsın översin kocanı vs o ise en komiği:) kendine bile itiraf edemezsin TÜM GERÇEKLERİ... insanlara ya net gerçeği söylersin bu hayatta yada duymak istediklerini... o atıp tutan mutlu kadınların tamamen mutlu olduklarına inanmıyorum çünkü kendi gerçeklerimizle bile tamamen mutlu değilken aşık bile olsan o adamla hiç mi sorun olmaz ki??? bugün asla olmaz dediğin birşeyi beş yıl sonra güle oynaya yapabiliyor insan. zamanla kendimiz eşlerimiz de değişiyor ve evlilik te yaşadığın anın karşılıklı denge içinde huzurla yaşanmasını sağlayabilme başarısı belki de.. bazen eşin sevgisi azalır bazen de kadının... ve çevre faktörleri..... zor gerçekten. yani evlilik güzel yada kötü denemez... yaşananlar şekil verir diyebiliyorum sadece... evlilik düşmanı da değilim boşandığım için:) temmuzda evleniyorum ve tüm kafa karışıklıklarıma rağmen..... yaşayacaklarım yön verecek yeni evliliğime. herkesin hakkında en güzeli olması dileklerimle kızlar:) ne olursa olsun mutlu olalım inşallah......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…