Evliliğin bitmesi için bunlar yeterli mi?

Kendi hayatımdan gözlemlediğim kadarıyla şöyle açıklayabilirim.
Ev ziyareti adı altında sık sık evinize misafir geliyor.
E tabi karşılığı olarak sizi de çağırıyorlar.
Ya da çiftler olarak dışarda program yapılıyor bol bol yemekler, tatlılar eşliğinde.
Aynı zamanda kayınvalide ve sizin ailenizi ziyaret maksadıyla olan görüşmelerde sofralar donatılıyor.
Bir de eşinizin marifetlerini görmek amacıyla her gün ayrı bir isteği, sizin de yeni evli olduğunuz için yapma şevkiniz oluyor.
Böylece haftanın en az 3-4 günü ballar börekler çörekler yenip, bir güzel oturuluyor.
Hele çalışan yeni evli kadınlar bırakın spor yapmayı, bir kuaföre gidip manikür yaptırırsa kendini şanslı sanıyor.
Dolayısıyla gelsin kilolar, dolsun göbekler kalçalar modunda geziniliyor.

Bende evliyim yaza 2 senemiz dolacak. 45 kiloydum evkenirken en fazla 48 olurum. Bizim evlerde yemek yerine taş kaynatiliyor herhalde :D

Aynen öyle oluyor,ne gelen bitiyor ne giden.
Konunuza yorumuma gelince...
Yeni nesil erkeklerde böyle sıkıntıları çok duyuyorum.
Birçok arkadaşım tam da sizin bahsettiğiniz sebeplerden yakınıyor.
Evde ya da başbaşa sıfır aktivite ve iletişimsizlikle geçen zaman, ancak yanlarında başkaları olduğu zaman hayata dönen koca.
Evliliğimin ilk ayalrında başbaşa tatil planı yaptığımız zaman herkesin bize 'çok sıkılacaksınız, ne yapacaksınız ki ikiniz, erteleyin beraber gidelim' nidalarına bir anlam verememiştim, bu sorunlarını öğrenene kadar.
Ayrıca cinsel hayat anlamında da hormonlu gıdalardan mıdır nedir gencecik erkekler 'yorgunum, uykum var' bahaneleriyle ayda 2-3 kere aktifleşiyor.
Çözümü bilemiyorum fakat böyle bir hayat çok zor.
Her şeyi geçtim, bir şeyler paylaşamadığın ya da deneyimleyemediğin bir insanla ortak bir hayatı yaşamaya çabalamak, boşa kürek çekmek gibi.
Aile terapistlerinden ya da bu durumları olumlu sonuçla atlatanlardan tavsiyeler alabilirsiniz.
Aklıma tek gelen bu.

Konu fake değil birtane daha hesabım var ama cekindim böyle birşey açmaya özelden söyleyebilirim.
İlk önce bir endokronoloğa ve dahiliye uzmanına git, hormon durumuna baktır. Kilo mevzusuda yediklerine dikkat edip, biraz yürüyüş ile hallolur, hormonal sorun yoksa.
Zayıflama olayını kendin için yap, eşin için değil. Ayrılmayı düşünecek kadar ciddi sorunun varsa, mesela aşağılanmak, psikolojik baskı vs, aldatılma gibi durumlar yoksa şimdilik ötele derim. Eşin cinsel olarak tam yaklaşmıyorsada o da bir üroloğa gitsin, hormon testine bakılsın.
Sana şu kadarını söyleyeyim, bu işler ''sen olsaydın'' ile çözülmez.
Önce kendin ne istediğine karar ver..

Ablalarım,kardeslerim.. İşin içinden çıkamadığım bir konu hakkında fikrinizi almak istedim.8 aylık evliyim.Eşimle severek ve daha cocukluktan flört ederek genelde benim fedakarlıklarımla ( şimdi anlıyorum ki ) evlendik.Eşimi çok seviyorum.Ama sanırım bitmenin eşiğine geldik.
Evlendikten sonra epey kilo aldım. Sürekli benim cok kilo aldığımı,bu sekilde cirkin gözüktüğümü ve acık acık olmasa da artık beğenmediğini dolaylı yollarla dile getirdi.Suan diyet yapıyorum birkaç kilo verdim,diyete devam ediyorum
Ama sorun şu ki evlendiğimizden yaklasık 2 hafta sonrasından beri eşim eve geliyor sadece tv izliyor, konusmazsam konusmuyor. Aşktan sevgiden samimiyetten bir haber. Afedersiniz ama cinsel anlamda da ben yanasmadan asla yanasmıyor. Yeni evli olmamıza ragmen 10 günde bir ben yanasmazsam o da pek oralı değil. Cevremde yeni evli cok fazla,buradan da okuduğum kadarıyla normal değil. Yürüyüş yapalım,birlikte birşeyler yapalım diyorum,sıkılıyorum diyor.Haftasonu da hep arkadaşlarımızla plan yapıyor ikimiz bişeyler yapamıyoruz. Sanırım yalnız kalmak istemiyor. Defalarca konuştum,kavga da ettim. Boşanmayı da dile getirdim.Seviyorum diyor.Cinsel problemi de dile getirdim.Söyledikten ertesi gün sonra güya istiyormus gibi yanasıyor ben konustum diye sonra yine aynı. Her yolu denedim aynı tas aynı hamam.Uzun oldu ama hakkınızı helal edin kusura bakmayın.Artık cok yoruldum ne yapacağımı bilmiyorum

Sen kendin için kilonu ver, tabi evlendikten sonra kilo alman onun için hayal kırıklığı olmuş olabilir ama kendin için iste eski bedenine kavuşmayı. Mümkünse bir spor salonuna yazıl, hem kafan dağılır, hem endorfin salgılanır vücudunda mutsuzluğun dağılır, yazılamazsan haftada 3-4 gün çık yürü, yalnız başına bir saat, Düşünme fırsatın da olur. Neden illa ki beraber yürüyesiniz. Belki adamın üzerine çok varıyorsundur, o da bunalıyordur, bilemedim.
Kilo alsan da bakımlı ol kendin için... Artık adamın üstüne de varma, bir çek kendini... Sen bir kendine odaklan, bir yanlış yapıyorsan da o şekilde anlarsın.Kendi aleminde ol, ama öyle surat asıp evde gezinen mutsuz bir kadın değil, kendine güvenini yeniden kazanmanın yollarını bulmalısın.
Eşin gerçekten çok çalışıyor diye yorgunsa vs de - olabilir de - sen yine bakımlı ol hep, eşofmanla oturup dizi izleme mesela, kilolu olsan da evde güzel giyin, bir dekolten vs olsun. Sporunu da yap, kendinle de baş başa vakit geçir, adamın peşinde dolaşma, kavga çıkarmayı da bırak. Mutlu ve zinde bir kadın olmayı amaçla kendine. cilvenden nazından bir şey eksiltme ama adamın peşinde değil :KK66: Cinselliği yeniden uyandırmak için afrodizyak yemekler ekle menune, kokular sür, hep tertemiz mis gibi ol, ne bileyim evdeyken hafif erotik bir film aç arada vs.
Bir de antidepresan kullanımı falan var mı, o da isteksizlik yapıyor da malesef :KK51:

Son düzenleme:
Konunuza yorumuma gelince...
Yeni nesil erkeklerde böyle sıkıntıları çok duyuyorum.
Birçok arkadaşım tam da sizin bahsettiğiniz sebeplerden yakınıyor.
Evde ya da başbaşa sıfır aktivite ve iletişimsizlikle geçen zaman, ancak yanlarında başkaları olduğu zaman hayata dönen koca.
Evliliğimin ilk ayalrında başbaşa tatil planı yaptığımız zaman herkesin bize 'çok sıkılacaksınız, ne yapacaksınız ki ikiniz, erteleyin beraber gidelim' nidalarına bir anlam verememiştim, bu sorunlarını öğrenene kadar.
Ayrıca cinsel hayat anlamında da hormonlu gıdalardan mıdır nedir gencecik erkekler 'yorgunum, uykum var' bahaneleriyle ayda 2-3 kere aktifleşiyor.
Çözümü bilemiyorum fakat böyle bir hayat çok zor.
Her şeyi geçtim, bir şeyler paylaşamadığın ya da deneyimleyemediğin bir insanla ortak bir hayatı yaşamaya çabalamak, boşa kürek çekmek gibi.
Aile terapistlerinden ya da bu durumları olumlu sonuçla atlatanlardan tavsiyeler alabilirsiniz.
Aklıma tek gelen bu.
Cevabınız için teşekkür ederim.Bir süre uzaklasarak deniyorum suan. Cok yoruldum birşeylerin cabasını vermekten,henüz 8 ay oldu ama sanki bu evde tek yaşıyor gibiyim

Bende evliyim yaza 2 senemiz dolacak. 45 kiloydum evkenirken en fazla 48 olurum. Bizim evlerde yemek yerine taş kaynatiliyor herhalde :KK70:
Sizin evde taş mı kaynıyor bilemem ama benim evimde mantıdan içli köfteye, kebaptan mezesine her şey pişer.
Bir misafir geldiğinde 10 çeşit aşağısı yapmam, kendime yakıştırmam.
Akşamları en az 4 çeşitim olur, kahvaltımda börekler çörekler kızartmalar doludur, dolayısıyla kilolar da boldur.
Sizin yemek tercihlerinizi öğrenirsek sağlıklı yaşamanın formülünü bulmuş oluruz herhalde.
Normalinin benimki olmadığı çok açık, eşim 10 kilo aldı evet dediği günden beri.:rolleyes:

Öyle oldu biraz :) O da haklı. Bugun baslarım yarın baslarım derken 8 ay olmus. Ben o konu dısında davranıslarını kafaya takıyorum.Zaten kilo vermeye basladım yine ,uzun bir süreç ama

Iyi yapmissiniz kendiniz icin en azi dan iyi bir adim. Butun bu davranislarida kilodan degildir. Hani oda vardir ama sirf kilo degildir biraz desmek gerek.

İlk önce bir endokronoloğa ve dahiliye uzmanına git, hormon durumuna baktır. Kilo mevzusuda yediklerine dikkat edip, biraz yürüyüş ile hallolur, hormonal sorun yoksa.
Zayıflama olayını kendin için yap, eşin için değil. Ayrılmayı düşünecek kadar ciddi sorunun varsa, mesela aşağılanmak, psikolojik baskı vs, aldatılma gibi durumlar yoksa şimdilik ötele derim. Eşin cinsel olarak tam yaklaşmıyorsada o da bir üroloğa gitsin, hormon testine bakılsın.
Sana şu kadarını söyleyeyim, bu işler ''sen olsaydın'' ile çözülmez.
Önce kendin ne istediğine karar ver..
Haklısınız sanırım.En kısa zamanda hormonlarıma baktıracağım.

Maalesef evliliklerin çok büyük çoğunluğu bu şekilde. Bunun kiloyla falan da ilgisi yok adam ilgisizse bu böyle gidiyor. Benzer şeyler yaşayan biri olarak cinsellik çocuk olduktan sonra daha da azalıyor, bu da kendini daha da değersiz hissettiriyor. Bu şekilde yaşamak istemiyorum dersen bana kalırsa boşan. Çocuktan sonra buna cesaretin kırılıyor, evliliğinde ev arkadaşlığına dönüyor

Haklısınız sanırım.En kısa zamanda hormonlarıma baktıracağım.
Baktır canım, çünkü göbek etrafına kilo alıyorsan hele, kilo vermen zorlaşır, dikkat et kendine :KK66:
Emin ol ilk kendi sağlığın önemli. Eş konusu son konu.. Onu zamanla çözersiniz, yada alışırsınız, veya alışamazsınız..

nedense en çok seven değer veren kıymeti bilinmez hep arka plana atılır onun arzuları kurduğu güzel hayalleri yaşayamaz gerçekleşmesine imkan vermez o çok sevdiği hep ihmal eder çünkü görmezden gelir bütün yapılan fedakarlıkları , ne zaman vazgeçersen ondan belki kıymetin anlarımı bilmem sanmıyorum ama ona yaptıklarını tekrar dönüş yapsanda birkaç zaman sonra bu yaşadıklarını aynı bıraktığınız yerden yaşarsınız bu benim tespitim fakat çok geç olmadan uyanmak gerçekleri görmezden gelmeden henüz çok geç olmadan ilerde keşkeleri yaşamamak için hayatınızı gözden geçirin derim artı eksi liste yapın seni üzen herneyse doğr kararı alıp çıkarmak istediğizi hayatınızdan çıkartın derim.Rabbim yar ve yardımcın olsun canım amin

Sen kendin için kilonu ver, tabi evlendikten sonra kilo alman onun için tabi hayal kırıklığı olmuş olabilir ama kendin için iste eski bedenine kavuşmayı. Mümkünse bir spor salonuna yazıl, hem kafan dağılır, hem endorfin salgılanır vücudunda mutsuzluğun dağılır, yazılamazsan haftada 3-4 gün çık yürü, yalnız başında bir saat, Düşünme fırsatın da olur. Neden illa ki beraber yürüyesiniz. Belki adamın üzerine çok varıyorsundur, o da bunalıyordur, bilemedim.
Kilo alsan da bakımlı ol kendin için... Artık adamın üstüne de varma, bir çek kendini... Sen bir kendine odaklan, bir yanlış yapıyorsan da o şekilde anlarsın.Kendi aleminde ol, ama öyle surat asıp evde gezinen mutsuz bir kadın değil, kendine güvenini yeniden kazanmanın yollarını bulmalısın.
Eşin gerçekten çok çalışıyor diye yorgunsa vs de - olabilir de - sen yine bakımlı ol hep, eşofmanla oturup dizi izleme mesela, kilolu olsan da evde güzel giyin, bir dekolten vs olsun. Sporunu da yap, kendinle de baş başa vakit geçir, adamın peşinde dolaşma, kavga çıkarmayı da bırak. Mutlu ve zinde bir kadın olmayı amaçla kendine. cilvenden nazından bir şey eksiltme ama adamın peşinde değil :KK66: Cinselliği yeniden uyandırmak için afrodizyak yemekler ekle menune, kokular sür, hep tertemiz mis gibi ol, ne bileyim evdeyken hafif erotik bir film aç arada vs.
Bir de antidepresan kullanımı falan var mı, o da isteksizlik yapıyor da malesef :KK51:
Spora yazıldım aslında ama işlerim o kadar yoğun ki gidemiyorum.1 aylık sürem kaldı orada. 1 ayı güzel değerlendirip gitmeyi düşünüyorum.Evimin yakınında yürüyüş yapılacak güzel biryer var olmadı oraya giderim her gün.Dediklerinizi tek tek uygulayacağım kendime daha fazla zaman ayıracağım, bakalım o zaman ne olacak?

Sizin evde taş mı kaynıyor bilemem ama benim evimde mantıdan içli köfteye, kebaptan mezesine her şey pişer.
Akşamları en az 4 çeşitim olur, kahvaltımda börekler çörekler kızartmalar doludur, dolayısıyla kilolar da boldur.
Sizin yemek tercihlerinizi öğrenirsek sağlıklı yaşamanın formülünü bulmuş oluruz herhalde.
Normalinin benimki olmadığı çok açık, eşim 10 kilo aldı evet dediği günden beri.:rolleyes:

Misafir geldi diye 10 cesit hic cikartmadim cidden. Bilmiyorum kultur farki demekki yaptigim yemeği gurur meselesi haline getirmedim hiç.
Ama kalkip ayy bunun kalorisi cok diyip yemedigim yemek olmadı hic hatta mantiyi gecenin biyarisi bile yedim ve yerim. :D Saglikli yasam modunda oldugum soylenemez yani. Onemli olan porsiyonu kucuk tutmak. Esimin zaten kiloya karsi bir korkusu var bikac kilo aldigini hissetsin baslar koşuya :D

Ay o menüyle nasıl zayıf kalınır ki mümkün değil, ay yine de yapmayın boş verin, gerçekten diyorum yapmayın o kadar mantısı çöreği, sağlık sorunları da çıkacak yıllar sonra. bir de sigara kullanımı varsa damarlar cidden dayanmıyor daha 50den 60tan sonra... tansiyonu şekeri vs çıkıyor mutlaka... eskiler gibi doğal da değil yemeğe kattıklarımız:KK51:

Ben söyleyeyim sana. Bizim evde tek çeşit pişer. Sadece bir yemek. Yanına pilav makarna ıvır zıvır yapılmaz. Misafirden misafire pirinç pişer mesela. Haftada en az iki gün salata yenir akşam yemeğinde. Hafta içi kahvaltı yapılmaz onun yerine meyve sebze sularıyla hazırlanan smoothie içilir. Kahvaltı hafta sonları yapılır. Şeker kullanılmaz, kek börek kurabiye yapılmaz. Her akşam mutlaka meyve yenir.

İletişim sorununa gelince. Saat 9'a kadar tv telefon bilgisayar yasak. Sohbet ederiz, müzik dinleriz. 9'da film kanallarına bakarız güzel bişey varsa izleriz yoksa internette takılırız. Ama tamamen soyutlanmaz yine konuşuruz. 11.30-12.00 gibi eşimi yatırırım. Yatakta da sohbet ederiz, oynaşırız. Uyudumu kaçıveririm. Uyanır gelir zorla yatırır o uyur ben yine kaçarım. Uyku problemim var azcık.

Cinsellik konusunda nasıl tavsiye verilir bilmiyorum. Yani gecelikler seksi kıyafetler falan bana komik geliyor. Doğal hali seksi olmalı kadının. Ki sen kendini seksi hissedersen zaten o enerji etrafına yayılacaktır.

Misafir geldi diye 10 cesit hic cikartmadim cidden. Bilmiyorum kultur farki demekki yaptigim yemeği gurur meselesi haline getirmedim hiç.
Ama kalkip ayy bunun kalorisi cok diyip yemedigim yemek olmadı hic hatta mantiyi gecenin biyarisi bile yedim ve yerim. :KK70: Saglikli yasam modunda oldugum soylenemez yani. Onemli olan porsiyonu kucuk tutmak. Esimin zaten kiloya karsi bir korkusu var bikac kilo aldigini hissetsin baslar koşuya :KK70:
Yemek yapmak ve yemek en büyük hobim olduğundan herhalde bu konuda biraz fazla titizim.
Ama dediğiniz gibi porsiyon olayını dikkate alacağım.
Malum yeni tabakların boyutları devasa ve insanın gözü doymuyor, onları eski usul bir takımla değiştireyim.
Eşimin kilo almasının bence bir zararı yok ama kendi çok sıkıntı yapıyor ve dert ediyor.
Her ne kadar sevmediğim sebze yemekleri, salatalar yapmaya başlasam da evde, hiç yararını görmedik zayıflama açısından.
Ben zaten hamile olduğumdan umrumda değil şimdilik kilolar.
Teşekkür ederim bilgilendirme için.:KK25:

nedense en çok seven değer veren kıymeti bilinmez hep arka plana atılır onun arzuları kurduğu güzel hayalleri yaşayamaz gerçekleşmesine imkan vermez o çok sevdiği hep ihmal eder çünkü görmezden gelir bütün yapılan fedakarlıkları , ne zaman vazgeçersen ondan belki kıymetin anlarımı bilmem sanmıyorum ama ona yaptıklarını tekrar dönüş yapsanda birkaç zaman sonra bu yaşadıklarını aynı bıraktığınız yerden yaşarsınız bu benim tespitim fakat çok geç olmadan uyanmak gerçekleri görmezden gelmeden henüz çok geç olmadan ilerde keşkeleri yaşamamak için hayatınızı gözden geçirin derim artı eksi liste yapın seni üzen herneyse doğr kararı alıp çıkarmak istediğizi hayatınızdan çıkartın derim.Rabbim yar ve yardımcın olsun canım amin
Gerçekten öyle oluyor.Umrunda olmuyor nasılsa seni seven biri var diye.Çok sıkıntılı bir durum.Eskiden sevgiliden ayrılmakla eşten ayrılmayı aynı zannedıyordum öyle olmuyormuş

Back
X