Her sohbet edelim dedigimde ee anlat diyor sadece,iletisim kurmayi faceten video gostermek veya tv izlerken dizilerden bahsetmek zannediyor.Ikimiz biseyler paylasalim dedigimde ise hep bizden mi konusacagiz diyor(surekli bizden konusuyoruz ya da bisey paylasiyormusuz gibi)
'Eee anlat' klasik erkek geçiştirme cümlesidir, anlatsın da içi rahatlasın beni rahat bıraksın modu.
Benim eşim de söyler genelde ama mesleki yeteneklerimi kullanarak illa ki onun ilgisini çekebilecek bir konuyu bulur, saçma da olsa danışır, o an keyfini bölerim.
Yani şimdi böyle size önerilerde bulunuyoruz diye her çifti bülbül gibi şakıyor, hergün beyinsel ve duygusal paylaşımlarda bulunuyorlar diye düşünmeyin.
İzlediğiniz bir diziden, okuduğunuz bir haber ya da gitmek istediğiniz bir mekandan bile sohbet konusu açabilirsiniz.
Biraz eşinizin zevklerine ve hayır diyemeyeceği şeylere yönelin.
Mesela eve geldikten sonra benim eşim hayatta dışarı çıkmaz ve hamileyim, canım bir şeyler istiyor ama almaz, üşenir.
Bunun yolunu 'evde daraldım, gel biraz yürüyüş yapalım, şuraya gidelim bir dondurma ya da kahve alalım alalım' gibi cümlelerle, işin içine kendimi ve onun sevdiği şeyi katarak yapmasını sağlıyorum aslında.
İlla ki sevdiği şeyler vardır eşinizin, bunlara odaklanın.
Ve en güzel sohbetin uyumadan önce yatak odasında geçtiğini size söylemem gerekir.
İkinizin geleceği hakkında düşüncelerini, duygularınızı burada loş ya da karanlık bir ortamda sakince konuşmak en iyi tekniklerden biridir.
Çünkü uyku öncesi zaman dilimi duyguların ortaya en net çıktığı ve beynin kolay kolay bir şeyi reddedemediği zamandır.
Akşamları tv kapatmak yerine, eşiniz erken uyusa bile onunla yatağa giderek bu anı değerlendirin, gerekirse o uyuyunca geri içeri gidersiniz benim gibi.