Evliliğin bitmesi için bunlar yeterli mi?

Ablalarım,kardeslerim.. İşin içinden çıkamadığım bir konu hakkında fikrinizi almak istedim.8 aylık evliyim.Eşimle severek ve daha cocukluktan flört ederek genelde benim fedakarlıklarımla ( şimdi anlıyorum ki ) evlendik.Eşimi çok seviyorum.Ama sanırım bitmenin eşiğine geldik.
Evlendikten sonra epey kilo aldım. Sürekli benim cok kilo aldığımı,bu sekilde cirkin gözüktüğümü ve acık acık olmasa da artık beğenmediğini dolaylı yollarla dile getirdi.Suan diyet yapıyorum birkaç kilo verdim,diyete devam ediyorum
Ama sorun şu ki evlendiğimizden yaklasık 2 hafta sonrasından beri eşim eve geliyor sadece tv izliyor, konusmazsam konusmuyor. Aşktan sevgiden samimiyetten bir haber. Afedersiniz ama cinsel anlamda da ben yanasmadan asla yanasmıyor. Yeni evli olmamıza ragmen 10 günde bir ben yanasmazsam o da pek oralı değil. Cevremde yeni evli cok fazla,buradan da okuduğum kadarıyla normal değil. Yürüyüş yapalım,birlikte birşeyler yapalım diyorum,sıkılıyorum diyor.Haftasonu da hep arkadaşlarımızla plan yapıyor ikimiz bişeyler yapamıyoruz. Sanırım yalnız kalmak istemiyor. Defalarca konuştum,kavga da ettim. Boşanmayı da dile getirdim.Seviyorum diyor.Cinsel problemi de dile getirdim.Söyledikten ertesi gün sonra güya istiyormus gibi yanasıyor ben konustum diye sonra yine aynı. Her yolu denedim aynı tas aynı hamam.Uzun oldu ama hakkınızı helal edin kusura bakmayın.Artık cok yoruldum ne yapacağımı bilmiyorum
tatlım tam anlamıyla kendine baksan belki eşin değişebilir. baktığın halde bu adam hala odunsa sorun var demektir

Ay o menüyle nasıl zayıf kalınır ki mümkün değil, ay yine de yapmayın boş verin, gerçekten diyorum yapmayın o kadar mantısı çöreği, sağlık sorunları da çıkacak yıllar sonra. bir de sigara kullanımı varsa damarlar cidden dayanmıyor daha 50den 60tan sonra... tansiyonu şekeri vs çıkıyor mutlaka... eskiler gibi doğal da değil yemeğe kattıklarımız:KK51:
Yemeden ve yedirmeden yapamam mümkün değil ama diğer yorumcunun dediği porsiyon hesabını dikkate alacağım artık.
Bir de ben bu kadar özeniyorum diye habire bize oturulmaya geliyor, işin o sıkıntılı bölümü de var.
Her türlü zarar galiba yemek olayı.:rolleyes:

Ben söyleyeyim sana. Bizim evde tek çeşit pişer. Sadece bir yemek. Yanına pilav makarna ıvır zıvır yapılmaz. Misafirden misafire pirinç pişer mesela. Haftada en az iki gün salata yenir akşam yemeğinde. Hafta içi kahvaltı yapılmaz onun yerine meyve sebze sularıyla hazırlanan smoothie içilir. Kahvaltı hafta sonları yapılır. Şeker kullanılmaz, kek börek kurabiye yapılmaz. Her akşam mutlaka meyve yenir.

İletişim sorununa gelince. Saat 9'a kadar tv telefon bilgisayar yasak. Sohbet ederiz, müzik dinleriz. 9'da film kanallarına bakarız güzel bişey varsa izleriz yoksa internette takılırız. Ama tamamen soyutlanmaz yine konuşuruz. 11.30-12.00 gibi eşimi yatırırım. Yatakta da sohbet ederiz, oynaşırız. Uyudumu kaçıveririm. Uyanır gelir zorla yatırır o uyur ben yine kaçarım. Uyku problemim var azcık.

Cinsellik konusunda nasıl tavsiye verilir bilmiyorum. Yani gecelikler seksi kıyafetler falan bana komik geliyor. Doğal hali seksi olmalı kadının. Ki sen kendini seksi hissedersen zaten o enerji etrafına yayılacaktır.
O halde önce kendimle ilgileneceğim. Bu aralar işime kendime daha fazla zaman ayırırsam daha iyi olacak.Ne kadar güzel alışkanlıklarınız varmış.İnşallah bizim de zamanla böyle olur.Üstüne düşmeyeceğim artık.

Yemek yapmak ve yemek en büyük hobim olduğundan herhalde bu konuda biraz fazla titizim.
Ama dediğiniz gibi porsiyon olayını dikkate alacağım.
Malum yeni tabakların boyutları devasa ve insanın gözü doymuyor, onları eski usul bir takımla değiştireyim.
Eşimin kilo almasının bence bir zararı yok ama kendi çok sıkıntı yapıyor ve dert ediyor.
Her ne kadar sevmediğim sebze yemekleri, salatalar yapmaya başlasam da evde, hiç yararını görmedik zayıflama açısından.
Ben zaten hamile olduğumdan umrumda değil şimdilik kilolar.
Teşekkür ederim bilgilendirme için.:KK25:

Rica ederim. Saglıkla kucaginiza alın insallah. Yemek yapmak eglenceli oluyorbazen helede begenilince şevk geliyor :KK70: evet ama cokta sey yapmamak lazim :KK70: diyet zaten sıkıcı bir durum onu yiyemem bunu yiyemem yerine az yiyip herseyden goturmek daha iyi fastfood dahil herbiseyi yerim :KK70:

tatlım tam anlamıyla kendine baksan belki eşin değişebilir. baktığın halde bu adam hala odunsa sorun var demektir
Kendime bakıyorum da daha dikkatli olmak lazım sanırm,cok ödün vermişim ama :( Önce kendm için kendime olan saygım için yapacağım. Elimden geleni yaparım olmuyorsa da yapacak birşey yok sanırım

O halde önce kendimle ilgileneceğim. Bu aralar işime kendime daha fazla zaman ayırırsam daha iyi olacak.Ne kadar güzel alışkanlıklarınız varmış.İnşallah bizim de zamanla böyle olur.Üstüne düşmeyeceğim artık.

Üstüne düşmende sıkıntı yok. İletişim konusunda üstüne düş bence. Kapat televizyonu, al elinden telefonu gel sana bugün işte olanları anlatayım de. İletişim evlilikte çok önemli. İletişebilirseniz gerisi gelecek zaten.

Rica ederim. Saglıkla kucaginiza alın insallah. Yemek yapmak eglenceli oluyorbazen helede begenilince şevk geliyor :KK70: evet ama cokta sey yapmamak lazim :KK70: diyet zaten sıkıcı bir durum onu yiyemem bunu yiyemem yerine az yiyip herseyden goturmek daha iyi fastfood dahil herbiseyi yerim :KK70:
Bi zayıflasam ben de herşeyden az yiyeceğim ama :D Almak kolay da vermek zor. Kararlıyım ama olucak bu sefer

Spora yazıldım aslında ama işlerim o kadar yoğun ki gidemiyorum.1 aylık sürem kaldı orada. 1 ayı güzel değerlendirip gitmeyi düşünüyorum.Evimin yakınında yürüyüş yapılacak güzel biryer var olmadı oraya giderim her gün.Dediklerinizi tek tek uygulayacağım kendime daha fazla zaman ayıracağım, bakalım o zaman ne olacak?

Umarım güzel olur her şey.
Unutma ki kadınsın sen, kadınlık demek kendine güven demek, hem de her yaşta, cilve demek, mis gibi olmak demek, hele ki çocuk yokken, emzirme dönemi falan tamam çok zor insan kendini bırakıyor, ona bir şey diyemiyorum da, şimdi senin bir engelin yok. Sağlıklı, zinde ve bakımlı olursan zaten kendine güvenin gelir, o zaman karar verirsin gerçekten hangi yoldan gideceğine. Sporu da zayıflamak için olduğu kadar sağlığın için yap, stresle de yapma, valla endorfin bile salgılayamaz vücudun, sporun vereceği mutluluktan da olma ;)
Kendi arkadaşlarınla da planlar da yap, ortak arkadaş grubuyla bir yerlere gidileceği zaman her zaman katılma, takılsın o da kendi başına, bunaldıysa o da rahatlasın, arada sırada kendin başka plan yap, bir süre kendine, iyileşmeye, kendini onarmaya bak. Muhtemelen zaten sonrasında daha dengeli olacak ilişkiniz. Olmazsa bile o zaman artık kendinde karar verme gücünü bulacaksın ;)

Üstüne düşmende sıkıntı yok. İletişim konusunda üstüne düş bence. Kapat televizyonu, al elinden telefonu gel sana bugün işte olanları anlatayım de. İletişim evlilikte çok önemli. İletişebilirseniz gerisi gelecek zaten.
Aynen, beni artık beğenmiyormusun, sıkılıyor musun benden, istemiyor musun vs gibi artık düşme üstüne demek istedim ben de;)

Tabi ki bu iletişimi de sakın koparma, hatta olmayan ilşetişimi böyle yavaş yavaş onar umutsuz23 umutsuz23 . Ama hayatının odağında da kendin ol.

Ben söyleyeyim sana. Bizim evde tek çeşit pişer. Sadece bir yemek. Yanına pilav makarna ıvır zıvır yapılmaz. Misafirden misafire pirinç pişer mesela. Haftada en az iki gün salata yenir akşam yemeğinde. Hafta içi kahvaltı yapılmaz onun yerine meyve sebze sularıyla hazırlanan smoothie içilir. Kahvaltı hafta sonları yapılır. Şeker kullanılmaz, kek börek kurabiye yapılmaz. Her akşam mutlaka meyve yenir.

İletişim sorununa gelince. Saat 9'a kadar tv telefon bilgisayar yasak. Sohbet ederiz, müzik dinleriz. 9'da film kanallarına bakarız güzel bişey varsa izleriz yoksa internette takılırız. Ama tamamen soyutlanmaz yine konuşuruz. 11.30-12.00 gibi eşimi yatırırım. Yatakta da sohbet ederiz, oynaşırız. Uyudumu kaçıveririm. Uyanır gelir zorla yatırır o uyur ben yine kaçarım. Uyku problemim var azcık.

Cinsellik konusunda nasıl tavsiye verilir bilmiyorum. Yani gecelikler seksi kıyafetler falan bana komik geliyor. Doğal hali seksi olmalı kadının. Ki sen kendini seksi hissedersen zaten o enerji etrafına yayılacaktır.

Özellikle ikinci paragraf benim evliliğimi anlatıyor, telefon yasağı hariç.
Çünkü zaten eşim 9 da ancak işten geliyor ve koştur koştur yemek, sohbet, dinlenme, çay tatlı, meyve faslını 12 ye kadar bitirmek için ekstra bir çaba gösteriyoruz.
Bırakın iletişimsizliği fazla iletişime geçiyoruz resmen sıkıştırılmış kur programı gibi.

Yemek öğünleri ile anlattıklarınızı aslında düşünmedim değil ama kendim doymam en başta.
Biraz pis boğaz ve yemek düşkünü olduğumdan, eşimden önce kendim için ve canım çeken yemeği yapıyorum evlendiğim günden beri.
Benim metabolizma 27 senedir böyle yaşadığından 2-3 kilo hariç bir sıkıntı yaşamadım ama eşim 10 kilo kadar zararda şuan.

Cinsellikle ile ilgili de, hamile kalmadan önce bir sıkıntım yoktu ama öyle aman aman burada forumlarda okuduğumuz gibi 'renkli ve haftanın her gecesine' de sahip değildik.
Şuanki durumumdan dolayı 6 aydır hiçbir şekilde aktifliğimiz yok, kardeş kardeş yaşıyoruz.
Doğum sonrası nasıl olur diye aklım kurcalanmıyor değil, soğukluk olacak mı ya da eski hayatımıza dönecek miyiz vs sorular var kafamda.
Bu süreç sonrası için söylediklerinizi dikkate alacağım.

Söylediğiniz şeyler konu sahibi arkadaş ve ilgili herkes için oldukça yararlı olmuş, bunun için ayrıca teşekkürler.

Gerçekten öyle oluyor.Umrunda olmuyor nasılsa seni seven biri var diye.Çok sıkıntılı bir durum.Eskiden sevgiliden ayrılmakla eşten ayrılmayı aynı zannedıyordum öyle olmuyormuş
henüz yeni evlisiniz karamsar olmayalım belki düzelir herşey zaman içinde fazla üzerine düşmeyin ...

Kilo yorgunluk vs bunlar bahane, başından beri isteksizlik varmış, bu düzelmez arkadasim maalesef düzelmez, sen manken gibi de olsan , on yılda geçse bu adam bu fazlasını bekleme.

Bu hayatı da istemem diyorsan ona göre kararını ver , kendinde kusur aramayı bırak, sorunun seninle alakası yok.

Evlendikten sonra adamlar göbek yapınca sorun yok kadın yapınca ayy hemen kilo ver seksi ol bilmem ne , niye erkek milleti ne yapıyor karısına hoş görünmek adına, istisnalar hariç hıyarlı baba gibi dolanıyorlar evin içinde.

Düştüm daha önce,tv yi kapatalım bazı zmanlar dedim.denedik iskence geliyor kendisine dinleniyormus televizyonsuz olmazmis. 7/24 benle mi konusacakmis. Bir daha da denemedim

Düştüm daha önce,tv yi kapatalım bazı zmanlar dedim.denedik iskence geliyor kendisine dinleniyormus televizyonsuz olmazmis. 7/24 benle mi konusacakmis. Bir daha da denemedim
'eşiyle konuşmayı, paylaşmayı işkence' diye nitelendiren adama, ne yapsanız fazla ve boş.
Sizin düzelteceğiniz bir şey görünmüyor şu konumda, o odunumsulaşan kocanızın acilen insani ve vicdani duygudurum ve güdülerinin yerine gelmesi gerek.
Siz o evin hizmetçisi değilsiniz, o sizin gönlünüzü hoş tutacak ki 4 duvar yuvaya dönsün.
Yoksa ömür boyu bekar bekar da tv karşısında tek başına sosyalleşebilir ve kendisine cevap veremeyen bir kitle iletişim aracıyla iletişime geçebilir.

Kilo yorgunluk vs bunlar bahane, başından beri isteksizlik varmış, bu düzelmez arkadasim maalesef düzelmez, sen manken gibi de olsan , on yılda geçse bu adam bu fazlasını bekleme.

Bu hayatı da istemem diyorsan ona göre kararını ver , kendinde kusur aramayı bırak, sorunun seninle alakası yok.

Evlendikten sonra adamlar göbek yapınca sorun yok kadın yapınca ayy hemen kilo ver seksi ol bilmem ne , niye erkek milleti ne yapıyor karısına hoş görünmek adına, istisnalar hariç hıyarlı baba gibi dolanıyorlar evin içinde.
Verdiginiz cevapta haklisiniz,sonunun ben de boyle bitecegini biliyorum ama en azindan denemedim benim yuzumden demek istemiyorum.Deneyecegim.O zaman da bir bahane bulursa ki bulacak,o zaman bakacagim artik

Yemeden ve yedirmeden yapamam mümkün değil ama diğer yorumcunun dediği porsiyon hesabını dikkate alacağım artık.
Bir de ben bu kadar özeniyorum diye habire bize oturulmaya geliyor, işin o sıkıntılı bölümü de var.
Her türlü zarar galiba yemek olayı.:rolleyes:

Çok çeşit olunca porsiyon küçültmek zor oluyor ama kilo vermek istiyorsanız küçük tabakları doldurarak yiyin, büyük tabağa az koymayın, beyin doymuyor o zaman :KK66:
mesela ben ya çorba kasesi ya da tatlı tabağı kullanırım kendime hep evde. Doymazsam ilave de alırım ama aynı tabakla. Bu çok iyi yöntemdir tavsiye ederim. Sigarayı bırakınca kilo almıştım ben de 7 - 8 kilo kadar, o zaman çok zorlandım, insülin direnci falan çıkmıştı, sorunu öğrenince çözebildim de, spor ve bu yöntemle. Birkaç kilo oynarım arada ama, çıkarsam da hemen veririm. Ama canım ne isterse kısıtlamam da, sadece bana dokunan bazı şeyler vardır ödem hazımsızlık vs yapan, onları yemem. Porsiyonlar küçük olduktan sonra ooo götürürüm canım istiyorsa:KK70: ama bir gün çok yersem ertesi gün çok yemem falan :KK51:
Ama bu durumda siz yaptığınız on çeşitten canınız en çok ne istiyorsa onu yemek durumunda kalacaksınız, çünkü her birinden bir kaşık bir dilim olsa bile aşar o porsiyonlar :KK70:

'eşiyle konuşmayı, paylaşmayı işkence' diye nitelendiren adama, ne yapsanız fazla ve boş.
Sizin düzelteceğiniz bir şey görünmüyor şu konumda, o odunumsulaşan kocanızın acilen insani ve vicdani duygudurum ve güdülerinin yerine gelmesi gerek.
Siz o evin hizmetçisi değilsiniz, o sizin gönlünüzü hoş tutacak ki 4 duvar yuvaya dönsün.
Yoksa ömür boyu bekar bekar da tv karşısında tek başına sosyalleşebilir ve kendisine cevap veremeyen bir kitle iletişim aracıyla iletişime geçebilir.
Her sohbet edelim dedigimde ee anlat diyor sadece,iletisim kurmayi faceten video gostermek veya tv izlerken dizilerden bahsetmek zannediyor.Ikimiz biseyler paylasalim dedigimde ise hep bizden mi konusacagiz diyor(surekli bizden konusuyoruz ya da bisey paylasiyormusuz gibi)

Kendime bakıyorum da daha dikkatli olmak lazım sanırm,cok ödün vermişim ama :KK43: Önce kendm için kendime olan saygım için yapacağım. Elimden geleni yaparım olmuyorsa da yapacak birşey yok sanırım

Bu dediğini yapabilirsen, kendini kendin için bedensel ve ruhsal açıdan toparlayabilirsen, ne karar alırsan al mutlu olacağına inanıyorum ;)

Her sohbet edelim dedigimde ee anlat diyor sadece,iletisim kurmayi faceten video gostermek veya tv izlerken dizilerden bahsetmek zannediyor.Ikimiz biseyler paylasalim dedigimde ise hep bizden mi konusacagiz diyor(surekli bizden konusuyoruz ya da bisey paylasiyormusuz gibi)
'Eee anlat' klasik erkek geçiştirme cümlesidir, anlatsın da içi rahatlasın beni rahat bıraksın modu.
Benim eşim de söyler genelde ama mesleki yeteneklerimi kullanarak illa ki onun ilgisini çekebilecek bir konuyu bulur, saçma da olsa danışır, o an keyfini bölerim.
Yani şimdi böyle size önerilerde bulunuyoruz diye her çifti bülbül gibi şakıyor, hergün beyinsel ve duygusal paylaşımlarda bulunuyorlar diye düşünmeyin.
İzlediğiniz bir diziden, okuduğunuz bir haber ya da gitmek istediğiniz bir mekandan bile sohbet konusu açabilirsiniz.
Biraz eşinizin zevklerine ve hayır diyemeyeceği şeylere yönelin.
Mesela eve geldikten sonra benim eşim hayatta dışarı çıkmaz ve hamileyim, canım bir şeyler istiyor ama almaz, üşenir.
Bunun yolunu 'evde daraldım, gel biraz yürüyüş yapalım, şuraya gidelim bir dondurma ya da kahve alalım alalım' gibi cümlelerle, işin içine kendimi ve onun sevdiği şeyi katarak yapmasını sağlıyorum aslında.
İlla ki sevdiği şeyler vardır eşinizin, bunlara odaklanın.

Ve en güzel sohbetin uyumadan önce yatak odasında geçtiğini size söylemem gerekir.
İkinizin geleceği hakkında düşüncelerini, duygularınızı burada loş ya da karanlık bir ortamda sakince konuşmak en iyi tekniklerden biridir.
Çünkü uyku öncesi zaman dilimi duyguların ortaya en net çıktığı ve beynin kolay kolay bir şeyi reddedemediği zamandır.
Akşamları tv kapatmak yerine, eşiniz erken uyusa bile onunla yatağa giderek bu anı değerlendirin, gerekirse o uyuyunca geri içeri gidersiniz benim gibi.

Büyük konuşmayayım diyorum ama yok, ben o hıyarlı baba gibi dolaşan adamın gerekirse pijamalarını atletlerini keser çöpe atarım, öyle dolanmasın evde diye. Ben erkeğin de aynı bakımı göstermesi gerektiğine inanıyorum. Duşuna vs dikkat edecek hele ki temizlik en büyük takıntım ;) Sevgi de bir yere kadar canım.. Ama bu dediklerim tabi evlerden uzak hastalık vs gibi durumlar dışında ;)

Back
X