gerçekten kalbimi okudun sanki öyle bi yazmışsın ki canım resmen beni de tarif etmişsin. sıkıntılarım stresim geçmediği gibi günden güne de artıyor sanki. üstelik o kavga konusunda da aynı derde sahibim hiç bir şekilde alttan almamaya başladı hatta az önce bile tartıştımumarım geçici bir durumdur Allah sana da bana da sabrını versin
Merhaba Kizlar,
Birseyi sizinle paylasmak ve sizlerin yorumunu almak istiyorum.
Nisanlimla 6 senedir sevgili dönemi gecirdik 2 senedirde nisanliyiz.. Fakat gel görelim ki Dügün tarihi yaklastikca benimde korkularim cogaliyor. Ev bakiyoruz mesela icime bir sikinti giriyor bunaliyorum.. Sizce bu evlilik psikolojisinden mi kaynaklidir? Ayrica bosanma korkusuda cok büyük icimde. Sizlerinde bildigi gibi "Dul" damgasi yemek bizim türk halkinda "Kötü Kadin" damgasi gibi görünüyor. Sevgimden süphelimiyim asla. Sevgi yönünden dün tanimisim gibi hala cok heyecanlaniyorum ve seviyorum. Ama bu icimdeki korkuyu kötü hissi atamiyorum Vesvese veya Kuruntu bilmiyorum nasil atlatacagimida bilmiyorum.. Söyle bir durumda var ayrica; Sevgili dönemindeyken hic kavga etmezdik etsekte nisanlim alttan alirdi ve kavgamiz 1 saatten fazla sürmezdi. Simdilerde yani özellikle su son senemizde Kavgasiz günümüz gecmez oldu, ve kendisi hic birsekilde alttan almaz oldu. Bu yüzden iste belkide ilerde bosanacagiz düsüncesi geliyor. Birde benim nisanlim masaya vurup ailesine lafini söyliyemeyenlerden, yani saygiya cok önem verenlerden. Kaynanam ve Kayinbabam mesela bana uymayan birsey söylemis olsa sesini kesinlikle cikarmaz ben hep kendimi korumak zorunda kalirim. Bundanda korkuyorum ilerde ya nisanlim beni ailesine karsi koruyamazda onlara karsi beni ezdirirse?
YANI UZUN LAFIN KISASI COK CELISKILIYIM COOOK:)))
Sizlerin tecrübelerine dayanarak; sizlerin düsüncesini de bilmek istiyorum.
Simdiden cok tesekkür ederim.
Merhaba
Nisanlilik doneminde boyle dusunceler olmasi cok normal, ailesi senin ailen devreye giriyor, farkli bir hsyst ve sorumluluk alıyorsunuz herseyi yeniden kuruyorsunuz, ama emin olun balayinin ilk gunu tum yorgunkuk kavgalar bitiyor o nedenle cok fazla birbirinizi yormadan tadina bakin, dugunden iki gun once ben evlenmiyorum diyen biri olarak soyluyorum evliligimde ikinci yila gidiyorum :)
Son cumleniz beni cok rahatlatti yorumunuz icin gercekten tesekkür ederim, umarim benimde sorunlarim dügünden hemen sonra düzelir. Adiniza cok sevindiim :)
Eğer eşinden yana bir sıkıntın yoksa ona güveniyor ve seviyorsan hersey zamanla geciyor, simdi senin düşüncelerini görünce o günlerimi hatırladım sende insallah benim gibi sonradan güler cok cok jutlu günler guzellikler gecirirsin
Son cumleniz beni cok rahatlatti yorumunuz icin gercekten tesekkür ederim, umarim benimde sorunlarim dügünden hemen sonra düzelir. Adiniza cok sevindiim :)
Esimden dolayi cok eminim. Ben 2 kere nisani attim, sabir tasi olsa catlar kendisi bir an olsun benden vazgecmedi.. Nisan atma sebebim hep ailesiydi birsey diyememesiydi ama artik beni kaybetmekten korkuyor olsa gerekki bir dedigimi iki etmemeye calisiyor ama yinede insan emin olamiyor. Yani bu bugun böyle tamam ama ya yarin degisirse? diye insan düsünceye kapiliyor. AMIN INSALLAH sizin gibi sonradan bende bu konuyu acar seneler sonra mutlu mesut cevaplarim. Bakalim kismet.. :) Sizde Bir ömür boyu mutlu olursunuz insAllah :)
Size ailesi ile ilgili en buyum tavsiyem onlarka ilgili kotu birsey hicbir zaman söylemeyin ve ailesi ile ilgili bir konuda ne olursa olsun yorum yapmayin, anne ogul- baba ogul bir saat once kavga eder sonrasinda eski hallerine donerler ve gelin yapti olur. Esimden evlenirken istedigim tek sey hicbir konuds bizi karsi karsiya getirmemesiydi ve bu zamana kadar yaotida (ins bozulmaz) birsey oldugundz ben esime soyledim ona soylendim onla konumux neyse ben oyle istiyorum diyr kavgs ettim oda ailesine bix boyle istiyoruz siz isyiyorsunuz ama bizim dusuncemiz farkli okabilir dedi ve esim konuyu kapatti brnim ailem soz konusu oldugunda da ben aynisini yaptim eger bu dengeyi sağlarsınız, evinizin kapisindan iceri girerken 3. Kisileri disarda birakirszniz her zaman mutlh olursaniz kavgalar olmaz mi olur ama onlarda tuzu biberi :))
Evlilik arifesinde suana kadar ki surecte tecrubelerim :)) umarim faydasi olur sizede
eyvah eyvah........eşimle 6 senelik ilişkimizde küs geçirdiğimiz gün bilmem...ama ne zaman ki nişanlandık iş resmiyete döküldü ve ailesi burnunu sokmaya başladı kavgalarımız başladı...ne zaman ki nişanlandık annesi sürekli evlendin bizi bırakacaksın diye psikolojik baskı yapmaya başladı eşim bağımlı oldu çıktı...ailesinin yaptıkları karşısında ben aileme bişey söyleyemem beni silerler dedi bana yapmadığını bırakmadı...şimdi o özür dileyen adamla 1 aydır konuşmuyoruz....eğer ailesine karşı sümsük ise bir herif ardına bakma dön o yoldan zira evlenince çok daha beter günler göreceksindirMerhaba Kizlar,
Birseyi sizinle paylasmak ve sizlerin yorumunu almak istiyorum.
Nisanlimla 6 senedir sevgili dönemi gecirdik 2 senedirde nisanliyiz.. Fakat gel görelim ki Dügün tarihi yaklastikca benimde korkularim cogaliyor. Ev bakiyoruz mesela icime bir sikinti giriyor bunaliyorum.. Sizce bu evlilik psikolojisinden mi kaynaklidir? Ayrica bosanma korkusuda cok büyük icimde. Sizlerinde bildigi gibi "Dul" damgasi yemek bizim türk halkinda "Kötü Kadin" damgasi gibi görünüyor. Sevgimden süphelimiyim asla. Sevgi yönünden dün tanimisim gibi hala cok heyecanlaniyorum ve seviyorum. Ama bu icimdeki korkuyu kötü hissi atamiyorum Vesvese veya Kuruntu bilmiyorum nasil atlatacagimida bilmiyorum.. Söyle bir durumda var ayrica; Sevgili dönemindeyken hic kavga etmezdik etsekte nisanlim alttan alirdi ve kavgamiz 1 saatten fazla sürmezdi. Simdilerde yani özellikle su son senemizde Kavgasiz günümüz gecmez oldu, ve kendisi hic birsekilde alttan almaz oldu. Bu yüzden iste belkide ilerde bosanacagiz düsüncesi geliyor. Birde benim nisanlim masaya vurup ailesine lafini söyliyemeyenlerden, yani saygiya cok önem verenlerden. Kaynanam ve Kayinbabam mesela bana uymayan birsey söylemis olsa sesini kesinlikle cikarmaz ben hep kendimi korumak zorunda kalirim. Bundanda korkuyorum ilerde ya nisanlim beni ailesine karsi koruyamazda onlara karsi beni ezdirirse?
YANI UZUN LAFIN KISASI COK CELISKILIYIM COOOK:)))
Sizlerin tecrübelerine dayanarak; sizlerin düsüncesini de bilmek istiyorum.
Simdiden cok tesekkür ederim.
eyvah eyvah........eşimle 6 senelik ilişkimizde küs geçirdiğimiz gün bilmem...ama ne zaman ki nişanlandık iş resmiyete döküldü ve ailesi burnunu sokmaya başladı kavgalarımız başladı...ne zaman ki nişanlandık annesi sürekli evlendin bizi bırakacaksın diye psikolojik baskı yapmaya başladı eşim bağımlı oldu çıktı...ailesinin yaptıkları karşısında ben aileme bişey söyleyemem beni silerler dedi bana yapmadığını bırakmadı...şimdi o özür dileyen adamla 1 aydır konuşmuyoruz....eğer ailesine karşı sümsük ise bir herif ardına bakma dön o yoldan zira evlenince çok daha beter günler göreceksindir
Ailesine ses edemiyorsa..
Düşün canım, çook düşün..
Cok düsündüm canim, geceleri uyuyamaz hale geldim. 23 yasindayim sacimdaki beyazlari görmen lazim. Yani yukari tükürsem sakal asagi tükürsem biyik.. Düzelticem kendimi, artik seni kaybetmeyi göze alamam diyor.. Eminde olamiyor insanoglu iste. Sonrasinda ya olmazda hala ayni kalirsa diye kendi kendimi yemeden yapamiyorum.. Artik cidden yoruldum; Rabbimden tek dilegim.. Hayirliysa olsun Hayirsizsa olmasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?