evliliğin hiç bişeyine alışamamak..

Gmznzl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
220
0
26
Bursa
1 aylık evliyi,m.. her sey o kadar zor gelıyor ki bazen.. eşimi seviyorum çok severek bir sürü sıkıntılarla evlendik.. mutluyum ama bazen sanki değilim. evde hiç bişey yapmak istemıyorum. sadece uyumak istiyorum. yatmak ve boş boş tv izlemek..ya d abaşka şeyler. bazen eşime yemek yapmk masa hazırlamak bulaşık yıkamak evi temizlemek ev işleini yapmak mutlu edıyor. ama bazen hiç bişey yapmak istemiyorum. gidip mutfaktan bişey almaya bile eriniyorum bazen. bir de cinsellik.. alılamıyorumn sanırım. bazen kendimi çok kötü hissediyorum bittikten sonra.bazen normal .. evliliğe mi alışamadım nedsen bilmiyorum.evlenmeden önce tv alışkanlığım yoktu hiç izlemezdim şimdi izliyprum.. bekarken az uyurdum şimdi çok uyuyorum.. evliyken yemek yerdim şimdi yiyemiyorum.. her sey tersiğne döndü allak bullak odum.. toparlnamıyorum.. :(

bende ilk ewlendiğimde cinsel birleşmeden sonra ağlıyodum..annem babam benim böyle şeyler yaptığımı düşünüyorlarmıdır acaba diye kendimi yiyip bitiriyodum.yüzlerine bakamıyodum hatta hamileyken büyüklerin yanına çıkmıyodum bile heeehee bunlar yattı kalktı çocuk yptı işte falan diye düşünürler diyodum.psikolojik olarak ypranıyo insan düşününce.üzülme canım sen daha çok tazesin zamanla herşey rayına oturacak.dert etme.:34:

bi psikiyatristten destek alabilirsin bence, evliliğe alışamamak gayet doğaldır.
Sorumluluklara , yeni bir eve, başka biriyle yaşamaya alışman zaman alabilir o kadar dert etmemelisin ,ha bi de bana sorarsan kendine uğraşlar bul . öyle televizyon karşısında zaman geçirmekle durumların daha da sıkıntılı hale getirebilirsin

zamanla geçer:) Uyum süreci, yeni düzene alışmak zaman alıyor. Yorgun olabilirsin, evde durmakda insanı miskin yapar. Gündüz yürüyüşe gitmeni tavsiye ederim, çok iyi gelir...Cinsellikten sonra kendini mutsuz hissediyorsan, biraz utangaç olabilirsin veya haz almıyor olabilirsin. Bence yapmak gereken kendini salmadan, yaşama katılman...O zamanda aynı şekilde olursan sorun var diyebilirsin...Kendini eve kapatmışsın gibi gözüküyor...

bende ilk ewlendiğimde cinsel birleşmeden sonra ağlıyodum..annem babam benim böyle şeyler yaptığımı düşünüyorlarmıdır acaba diye kendimi yiyip bitiriyodum.yüzlerine bakamıyodum hatta hamileyken büyüklerin yanına çıkmıyodum bile heeehee bunlar yattı kalktı çocuk yptı işte falan diye düşünürler diyodum.psikolojik olarak ypranıyo insan düşününce.üzülme canım sen daha çok tazesin zamanla herşey rayına oturacak.dert etme.:34:

ya ama kendimi çok kötü hissediyorum yaa.. tarif edemiyorum anlatamıyorum yaa :((

1 aylık evliyi,m.. her sey o kadar zor gelıyor ki bazen.. eşimi seviyorum çok severek bir sürü sıkıntılarla evlendik.. mutluyum ama bazen sanki değilim. evde hiç bişey yapmak istemıyorum. sadece uyumak istiyorum. yatmak ve boş boş tv izlemek..ya d abaşka şeyler. bazen eşime yemek yapmk masa hazırlamak bulaşık yıkamak evi temizlemek ev işleini yapmak mutlu edıyor. ama bazen hiç bişey yapmak istemiyorum. gidip mutfaktan bişey almaya bile eriniyorum bazen. bir de cinsellik.. alılamıyorumn sanırım. bazen kendimi çok kötü hissediyorum bittikten sonra.bazen normal .. evliliğe mi alışamadım nedsen bilmiyorum.evlenmeden önce tv alışkanlığım yoktu hiç izlemezdim şimdi izliyprum.. bekarken az uyurdum şimdi çok uyuyorum.. evliyken yemek yerdim şimdi yiyemiyorum.. her sey tersiğne döndü allak bullak odum.. toparlnamıyorum.. :(

cınsellık konusu dısında senın yasadıklarını ben yasadım. bunların hepsını yasayan cogu kısı de vardır sorumluluklar almak robot gıbı aynı seylerı yapmak ınsanı sıkıyor. bunu kafana takma. cınsellık konusundakı sıkıntın ıcın arastır ınternetten. esınle konus paylas.

ve belkı cok sorunlu bır hazırlık donemı gecırdın psıkolojını bozdu ve yenı yenı etkısını gosterıyor olabılır ılk evlendıgımde ben de aynıydım ama sımdı ısten gelıp yorgun olsam bıle ev ıle ılgılenırım ama yerı gelır yemek yapmak bıle ıcımden gelmez bu gayet normal. hayatı ve evlılıgını kendıne zından etme acaba sorunum mu var ben nıye boyleyım dıye dusunup durarak

Bak biz biran önce atanalım da evlenelim diye bekliyoruzzzz:ssz:evlenmişsin madem kıymetini bil yaaa:34:şaka bir yana,insan her yeni şeyde mutlaka bir bocalama evresi geçiriyor,üniversiteyi yeni kazandıgında,işe yeni başladıgında...vs....uyum sağlamaya çalışıyoruz hayatımızın her yeni döneeminde,bu konuda yardım almalısın bence,uğraşlar bul kendine,gez dolaş yaptıgın şeyleri de kendine eglenceli hale gettrmeye çalış..kendine iyi davran,mutlu ol...:16:

kızlar ben utangaç yapılı bi insanım normalde. kadınlar arası bile soyunmam falan. annemle adet oldum , ped ver vs buu gbi muhabbetlerimiz bile nerdeyse hiç olmadı. evlenince bende sizin gibi olurum sanıyordum. ama nedense olmadı. ben evlendim ertesi günü regl oldum. dolayısı ile bi süre bişi yaşamadım. sanırım bu açıdan rahattım. annem babamla düğünden sonra ilk karşılaşmamızda utanmadım.

birde sonradan cem yılmazın bi stand up ında sölediğine hak verdim. kadının biri tuvalate gittiğini sölemedi utandığı için. cem yılmaz da dedi ki niye insanlar sizi s.çmıyo mu biliyor dedi. yani işin özü bu aslında. sonuçta insanlar seni o işi yapmıyor bilmiyor. hamile olsan da olmasan da yaşasan da yaşamasan da yaptığını düşünüolar sonuçta.

bazen eşim birileri anladı tarzında bişiler sölediğinde ben de ona hep bunu demeye başladım . niye insanlar bizi yapmıyor diye mi biliyor. doğanın kuralı bu. ailende herkes de biliyor sonuçta. evlendirirken de bunu bliolar. hatta evlenmediğiniz de üzülürler bile. yani onlarında zoruna giden bişi değil. kasmaya gerek yok bence

ya ama kendimi çok kötü hissediyorum yaa.. tarif edemiyorum anlatamıyorum yaa :((

ben birde bu evliliğin ilk aylarındaki sıkıntıyı yeni ev yeni eşyalar olarak da yorumluyorum. benim eşyaları sonuçta yeni tiplerdi ama annemlere gittikçe ordakilere özeniyordum . çünkü onların bi yaşanmışlığı var.

hatta bi arkadaşımda vardı aynı zamanlarda evlendik. o sevgilisiyle evilik öncesi bişiler yaşıyordu zaten. yetişkin kendi işi olan bi kadındı yani. o da bana aynı şeyi söledi. eve alışamaık durmadan annemlere gidiyoruz dedi. bende demekki herkes aynı şeyi yaşıyor diye düşündüm.

ben ilk 2-3 ay çalışmadım ve gerçekten çok bunalmıştım ki normalde evde vakit geçirmeyi severim. işe başlayınca rahatlamıştım. sende bi işe falan gir istersen.

birde özel olcak ama pr. kullanmıyorsanız o seni kötü hiseetttiriyor olabilir. 1,5 yıldır çocuk istiyorum dolasıyla kullanmıyoruz o türlü şeyler. bende zaman zaman kötü hissediyorum kendimi. evlendiğimin ilk 8 ayı öle hissetmemiştim hiç. belki onun da etkisi vardır. çok açık yazmadım da anlamışındır inş.

Yeni ev,yeni eşyalar,yeni bir insan,yeni bir hayat

evliliğin daha sıfırıncı kilometresi...

Bence evlilik sendromuna girdin sen..

Akşam güzel bir film alın..kocanla koyun koyuna yatıp izleyin..

Iyi gelecektir eminim..:51:

Ayyy ne komiksin!!
Yani kötülemek için demiyorum çok tatlı anlatmışsın.
Alışırsın arkadaşım,merak etme.
Evlilik insanın hayatın dönüm noktalarından biri,şu an hissettiklerin çok normal.
Biraz akışına bırak,kafanda kurma,tadını çıkar en güzel zamanların bunlar.

Canım bende ilk evlendiğim zaman aynen anlattıgın gibiydim. Kolay değil birden bire hayatın değişiyo evlilik bambaşka bi dünya canım bende ilk zamanlar bunalıma girdim resmen. Yemek yiyemiyodum, hiç bişey yapmak istemiyodum sabah uyandıgımda evde kendimi yabancı gibi hissediyorum. Ailenle yaşadıgın hayatı bırakıp, sorumluluğu tamamen sana ait bi hayata geçtin. Zamanla alışacaksın canım ihtiyacın olan tek şey zaman. Zamanla evinide benimsiyor insan. Bir süre sonra bi yere gittiğinde evine dönmek istiyosun evinde rahat ediyosun çünkü. Benim 1 yılı geçti evleneli tabiki ilk zamanlara göre baya alıştım şuan. İlk zamanlar eşimde bende evi çok yadırgamıştık ama şimdi ikimizde alıştık. Eğer evde çok sıkılıyorsan işe falan gir kendine oyalanıcak bişeyler bul canım bu günlerde çok fazla yanlız kalmamaya çalış ben öyle atlattım. Yanlız kalırsan kendini dinlersin daha çok bunalırsın.

Sıkıntıdandır o. Eşin gündüzleri iştedir büyük ihtimal tek kalıyosun evde. Ne yapıcaksın sıkıntıdan uyumak isticeksin, tv izliceksin, internet falan :) Bir süre sonra işe falan gir 3-4 ay iyi gelir belki.. Bende sıkılıyorum eşim gelene kadar müzik, kk, ev işleri falan bide oğlumuzla (kedimiz) zaman geçiriyorum napıyim :) alışırsın sende..
Cinsellik konusu başka neden kötü hissediyosun ki kendini aslında iyi hissetmen lazım
:17:

Sıkıntıdandır o. Eşin gündüzleri iştedir büyük ihtimal tek kalıyosun evde. Ne yapıcaksın sıkıntıdan uyumak isticeksin, tv izliceksin, internet falan :) Bir süre sonra işe falan gir 3-4 ay iyi gelir belki.. Bende sıkılıyorum eşim gelene kadar müzik, kk, ev işleri falan bide oğlumuzla (kedimiz) zaman geçiriyorum napıyim :) alışırsın sende..
Cinsellik konusu başka neden kötü hissediyosun ki kendini aslında iyi hissetmen lazım
:17:

işe girmeyi bende düşündüm fakat işe girdiğimde bazı şeyleri yapamıyorum geri kalıyorum. eşim iş gereği yurt dışına ve şehir dışına sık çıkan biri . gittiği zaman beni de götürüyor yanında bazen. hem tatil hem iş oluyor. onun dışında d yapmk istediğim bikaç şey var onlara engel oluyor. oyüzden hangisinden vazgeçmeliyim karar veremiyorum. eşim en geç 6 de evde olur ben çalıştığım zaman o saatlerde evde olmuyorum malesef. bir de eşim 10 gibi gider işe ben 8.30 da iş başı yapmak zorundayım. bunu da istemiyorum. birbirimize zaman ayıramıycaz.daha yeni evliyiz istemıyorum bunu da.. off bilmiyorum napıcamı

işe girmeyi bende düşündüm fakat işe girdiğimde bazı şeyleri yapamıyorum geri kalıyorum. eşim iş gereği yurt dışına ve şehir dışına sık çıkan biri . gittiği zaman beni de götürüyor yanında bazen. hem tatil hem iş oluyor. onun dışında d yapmk istediğim bikaç şey var onlara engel oluyor. oyüzden hangisinden vazgeçmeliyim karar veremiyorum. eşim en geç 6 de evde olur ben çalıştığım zaman o saatlerde evde olmuyorum malesef. bir de eşim 10 gibi gider işe ben 8.30 da iş başı yapmak zorundayım. bunu da istemiyorum. birbirimize zaman ayıramıycaz.daha yeni evliyiz istemıyorum bunu da.. off bilmiyorum napıcamı
cinselliğe gelince..neden kötü hissettiğimi bilmiyorum ama kötü hissediyorum işte.. belki cinsel hayata alışamadım henüz..

Sanırım düğün sonrası depresyonu yaşıyorsunuz..

Balayı yapmadınız mı?

Henüz evli değilim nişanlıyım aynı şeyleri yaşar mıyım bilmiyorum? Herşeye çabuk adapte olan biriyim evliliğe de çabuk alışacakmıyım bakalım evlenince yazarım artık :) İstanbul' da isen bu İsmek in kursları var onların birine yazılabilirsin öğlen başlayıp akşam 5 gibi bitenler var. Hani hem değişiklik olur senin için hem eşinle birbirinize vakitte ayırmış olursunuz ?

kolay mi evlilige alismak??? bilmem kac yil babanin evinde dur simdi hersey yepyeni..daha yenisin merak etme 1 sene sonra bu dediklerine kendin gulersin eminim...

ya o cinsellik olayi herkeste var sanirim...iste dugunun sabahinda herkes biliyor ne yaptigini..ya da yaptigini saniyorlar :1: hahaha komik bu dusunceler ama aynisi gebeykende gecerli mesela ayy bunlar ne yapmisss :53: :1::1: millet bilse ne yazar dimi tatlim, kendileri yapmasinlar o zaman :1::1:
bir sure sonra cok dogal geliyor tatlim bunlar, inan Allah huzur versin hayirli evlatlar versin, zamanla hepsine alisiyorsun..ama iste dedigim gibi zamanla...

Son düzenleme:
kızlar ben utangaç yapılı bi insanım normalde. kadınlar arası bile soyunmam falan. annemle adet oldum , ped ver vs buu gbi muhabbetlerimiz bile nerdeyse hiç olmadı. evlenince bende sizin gibi olurum sanıyordum. ama nedense olmadı. ben evlendim ertesi günü regl oldum. dolayısı ile bi süre bişi yaşamadım. sanırım bu açıdan rahattım. annem babamla düğünden sonra ilk karşılaşmamızda utanmadım.

birde sonradan cem yılmazın bi stand up ında sölediğine hak verdim. kadının biri tuvalate gittiğini sölemedi utandığı için. cem yılmaz da dedi ki niye insanlar sizi s.çmıyo mu biliyor dedi. yani işin özü bu aslında. sonuçta insanlar seni o işi yapmıyor bilmiyor. hamile olsan da olmasan da yaşasan da yaşamasan da yaptığını düşünüolar sonuçta.

bazen eşim birileri anladı tarzında bişiler sölediğinde ben de ona hep bunu demeye başladım . niye insanlar bizi yapmıyor diye mi biliyor. doğanın kuralı bu. ailende herkes de biliyor sonuçta. evlendirirken de bunu bliolar. hatta evlenmediğiniz de üzülürler bile. yani onlarında zoruna giden bişi değil. kasmaya gerek yok bence

ama aslında sorunda burda zaten ;onlar benim eşimle birlikte olduğumu işte birleşme sonucu bi bebek sahibi olduğumu biliyorlar.bu düşünce çok rahatsız edici.doğanın kuralı bu arkadaşım haklısın ama mesela bende annemle babamı hani cinsel münasebette düşününce içim kalkıyo hele kayınwalidemle kayınpederim ayyy düşüncesi bile bi garp ikiside top gibi kilolu kısa falan falan.neyse konu sapmasın işte demek istediğim ne kadar doğanın kanunuda olsa kimse beni o şekilde düşünmesin diye günlerce ewden çıkmadım ben.şööyle gerine gerine baby downloading yazan tişörtleri bile giyemedim biri kalkarda ''bu bebek kaç aydır yükleniyo''diye sorarsa naparım diye düşündüm hep =) :1: :1:

Back
X