• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin ilk ayları/sendrom/bocalama

Arkadaşlar çıldırıcam, kimseye anlatamıyorum derdimi, ne arkadaşım var yakınımda ne de aileme anlatıp üzmek istemiyorum sizinle paylaşmak istedim.

Açtığım konu hallolur gibi olmuştu son bi kaç haftadır, eşimin değişkenlikleri törpüleniyor, daha dikkatli şevkatli ve saygılı yalnız maddi anlamda sorumluluklarını hala bilmiyor ve ben artık çok yoruldum.
Geçtiğimiz ay bahsettiğim gibi kira-faturalar-mutfak herşeyi ben karşıladım, evlenirken yaptığım borçların taksitlerini ve kredi borcumu ödemek için param kalmadı. Dün yardım istedim, yapabileceğin bişi var mı (ben ayın 10unda alıyorum maaşımı) ödeme tarihlerini kaçırmak istemiyorum dedim, 2 gün kaldı- halledicem dedi ama biliyorum unuttu bile.

En az 2 bin lira maaş alıyor bu adam, evet kendi borçları, taksitleri de var ama geçtiğimiz ay onları da ödememiş zaten... nereye gidiyor bu para dediğimde de geçiştiriyor, susturuyor, konuyu kapatıyor.
Hiç bir şekilde iletişim kuramıyoruz. Ev iş arasında gidip gelmekten, deli gibi çalışıp sadece borç ödemekten, kendime hiç vakit ayıramamaktan bıktım artık.

En son, maaşlarımızı aldığımızda birleştirelim, önce borçlarımızı,mutfak vb masrafları çıkarıp, geri kalanı harçlığımız olsun, böyle ayrı gayrı hesap yapamıyoruz, ayarlayamıyoruz bir de öyle deneyelim dedim. tamam dedi kabul etti ama onu da biliyorum unuttu, bi kulp bulup eve gelmicek o para...

Para ve harcama konusunda zamanla sorumluluk alır mı ne dersiniz?
 
eşinin kredi kartlarını dökümlerini kontrol et faturalarına tarifelerine bak nerelere harcama yapıyormuş ğren derim ama çaktırmadan eline 2 milyardan fazla para geçip adam evin geçimini düşünmüyorsa vardır bi açığı ayrı bilmediğin banka hesabı bile olabilir
 
eşinin kredi kartlarını dökümlerini kontrol et faturalarına tarifelerine bak nerelere harcama yapıyormuş ğren derim ama çaktırmadan eline 2 milyardan fazla para geçip adam evin geçimini düşünmüyorsa vardır bi açığı ayrı bilmediğin banka hesabı bile olabilir

sağolun...

kontrol ediyorum. mailine düşüyor extresi, mail şifresini bildiğimi bilmiyor, ordan takip ediyorum ama bilgim dışında birşey yok. zaten 600 tl limiti o da arabasının yakıtına yetiyor anca.
birazda alkole düşkünlüğü var,ama tüm maaşını ona yatıracak kadar değil. bir de ortamlarda asla hesap ödetmez fazla eli açık.

yinede o para bu şekilde bitmezki.. anlayamıyorum :44:
 
senin paran benim param konusu bana garip geldi evlisiniz maaşlarınızı alınca ortak bir bütçe yapıp borçlarınızı sırasıyla ödeyebilirsiniz
ama eşiniz hala bekar hayatı yaşar gibi paranın tutumluluğunu bilmiyor..
bu konuyu eşinizle konuşmalısınız..
 
Cogu erkek sorumluluk almaktan kaciyor.evlenip bekar hayati yasamaya devam etmek istiyorlar.tepkinizi koyun bence.nasil alisirsa oyle devam eder.
 
Seni uzmek istemem ama eger paranin nereye gittigini bilmiyorsan cok buyuk ihtimalle kumar oynuyordur esin. Kuzenlerimden cok var benzer problemler yasayan ordan biliyorum.

Al esini karsina acik acik konus. Sor parasini nereye harcadigini. Ne olursa olsun bilmek senin hakkin. Ailesine falan yardim etmisse ya da ne bileyim bir arkadasina borc vermisse anlayisli davranirsin, baktin kumar oynuyor, problemi cozmeye calisirsin. Ama bu boyle gitmez soyleyeyim. Saga sola borc yapmaya baslarsa, biliyorsun o borc senin de borcun olacak. Kuzenlerimden biri 5 sene odedi eski kocasinin borcunu. Aman diyeyim dikkat.
 
teşekkür ederim hepinize. ne düşüneceğimi, nasıl düşüneceğimi bilemiyordum bu konuda, birşeyler oluştu artık.

akşam kirayı sen öder misin, bi kaç güne maaş alırım dedi.. ben de önce tamam dedim (bir de mesaj yazdım. bu tür sorunlar olabilir, keşke bunu benimle daha önce paylaşsaydın, konuşsaydın.. senin yetişemediğin yerde ben, benimkinde sen.. bunun için evliyiz)
ama sonra düşündüm böyle alıştırırsam her ay yapabilir bunu... (kirayı o, faturaları ben ödüyorum)
bir bahane buldum ödeyemedim, ıban no. hata veriyor fln dedim. nasılsa yarın maaş alacaksın elden yatırırsın daha hızlı olur dedim.

biz hiç çok iyi dost olamadık, hani oturup saatlerce hoş sohbet eden, birbirini dinleyip, birbirleri için endişelenen, fikir veren çiftlerden değildik. ama son 1 aydır bu mesafe dahada arttı.

eşim belliki özellikle maddi konulardan çok bunaldı ama kendi hatası. benimde borçlarım var ve hesabımı yaparak harcamamı ona göre yapıyorum.
artı bir kez olsun eve bir şey lazım mı, bu buzdolabı nasıl doluyor demedi.
demediği gibi kendi sorumluluklarını, üstüne düşenleri de aksatıyor.(ki o benim 2 katım maaş alıyor)

bazen buna katlanamıyorum,
bazen biraz daha zaman ver yoluna girer zamanla, aşılır diyorum ama konuşmadan paylaşmadan sadece beklemekle olmaz farkındayım.

o birşeylerden sıkılmış bunalmış olabilir ama ben de çok yoruldum.


O zaman siz nasil 5 yil beraber kaldiniz? Asil sevgili olmanin temeli dostluk degilmidir?

Evlenmeden öncede esiniz böyle sorumsuzmuydu? Mesela randevulara geç varmak, faturalari geç ödemek,... hani bu tür konularda esiniz nasil davraniyordu?
 
O zaman siz nasil 5 yil beraber kaldiniz? Asil sevgili olmanin temeli dostluk degilmidir?

Evlenmeden öncede esiniz böyle sorumsuzmuydu? Mesela randevulara geç varmak, faturalari geç ödemek,... hani bu tür konularda esiniz nasil davraniyordu?

evlenmeden önce asla böyle değildi. o kadar yardımsever ve vefakardı ki.. 5 yıl birlikteydik ama bu sürenin çoğu ben şehirdışında okulda o istanbulda geçirdik. 3 ayda bir görüşüyorduk. 6 ay kadar da nişanlı kaldık, nişanlılık döneminde de sorunlar yaşadık hatta nişan attım ama 4 ay sonra tekrar karşıma çıkıp eskisi gibi olacağını beni sevdiğini vs söyleyip beni ikna etti.
Aslında o dönemde anlamalı öngörmeli hislerime yenik düşmemeliydim.
Çok pişmanım ve dün itibariyle boşanmayı düşünüyorum.
 
Seni uzmek istemem ama eger paranin nereye gittigini bilmiyorsan cok buyuk ihtimalle kumar oynuyordur esin. Kuzenlerimden cok var benzer problemler yasayan ordan biliyorum.

Al esini karsina acik acik konus. Sor parasini nereye harcadigini. Ne olursa olsun bilmek senin hakkin. Ailesine falan yardim etmisse ya da ne bileyim bir arkadasina borc vermisse anlayisli davranirsin, baktin kumar oynuyor, problemi cozmeye calisirsin. Ama bu boyle gitmez soyleyeyim. Saga sola borc yapmaya baslarsa, biliyorsun o borc senin de borcun olacak. Kuzenlerimden biri 5 sene odedi eski kocasinin borcunu. Aman diyeyim dikkat.

kumar oynamadığını biliyorum kardeşinin böyle bir zaafı vardı araları bozuldu bu yüzden, çok karşı çıktı.. ama kendisinin de alkole düşkünlüğü var biraz, tüm parasını yatıracak kadar değil ama..
tek problemimiz bu da değil artık. beni aldattığını düşünüyorum, eve geldiğinde çok değişken davranıyor, bazen sürekli iltifat ediyor, çok güzelsin yıllar geçtikçe güzelleşiyorsun ne olacak böyle vs.. bazen o kadar ilgisizki, koltukta kanepede uyuyor yatağa götürmeye çalıştığımda azarlıyor, her şeye bir bahane bulup sesini yükseltiyor, tv deki kadınlara sapıkça sözler söylüyor.

işi nedeniyle bazen eve gelmez sabahlar, dün gece 11 de bitti işi çok yorgunum avrupa yakasındayım bu saatte geçemem oraya diye arabada yattığını söylemiş annesini arayıp (gece biraz tartışmıştık tel.de bana gelmeyeceğini haber bile vermedi, annes,ni arayıp söylüyor sabah)
ve ben arabada kaldığına inanmıyorum.
tel.inde bir kaç mesaj görmüştüm bayramda onun kavgasını etmiştik. onunla alakalı olduğunu düşünüyorum ve boşanmayı düşünüyorum.
ama maddi açıdan vasat bir dönemdeyim nasıl olacak bilmiyorum.
 
Back
X