Evliliğin ilk ayları

imminnie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
1.100
1.169
133
Herkese merhaba,
Ben henüz 1,5 aylık evliyim. Eşimle 1,5 senedir tanışıyoruz. ben 25 yasındayım o 28. Onun kendi firması var bende iyi bir şirkette çalışıyorum.

Ben cok duygusal duygularını çok yoğun yaşayan bir insanım. Romantik sürprizleri ansızın özel bir gün değilken gelen çiçekleri, görünce aklıma sen geldin hediyelerine yani ansızın gelen sürpizlere bayılırım. Özel günlerede cok anlam yüklerim. Sevgilimin doğum gününe 1 ay önceden hazırlanırım öyle söyleyeyim her şey alacağıma kadar nerede nasıl yapacağıma kadar ayarlarım. Neyse. Evlendik. Çevremde geçen sene bu sene falan cok evlenen arkadaşım oldu ve ilk aylarında eşlerinden gelen sürprizleri vs anlatıyorlardı herkes birbirine yakın sürprizlerden bahsediyordu aslında eve gelirken ilk zamanlar sık sık çiçek almalar yemekler kahvaltılar hazırlamalar kapıya sürpriz kücük kücük çiçekler notlar bırakmalar hediyeler vs vs bende sevinirdim ooo evliliğin ilk zamanları çiçeğe romantikliğe doyacağım o zaman diye fakat hiççç böyle olmadı . Hatta balayından döndüğümüzde ilk haftalarda baktım hiçbir şey yok ne çiçek ne sürpriz vs. telefonda bir imada bulundum herkes böyle böyle yapıyormus sende hiçbir şey yok diye akşamına buket çiçekle gelmiş... bende de böyle olunca anlamı kalmıyor. Sürekli televizyonun karşısında sürekli uyuya kalıyor uykusu var görüyorum hadi gel yatalım diyorum sen git bende hemen geliyorum diyor bir bakıyorum uyuya kalmıs tv karsısında. Zar zor uyandırıp yatağa götürüyorum bir gece hiç dokunmadım bilerek sabah 5te yanıma geldi. Böyle böyle değişik hiç ruhuma dokunulmayan 1 ay geçiriyorum... Defalarca rahatsız oldugumu anlattım ama anlamıyor. Çok sevecen biridir eşim kavga gürültü olmaz pek. Bu konuyu arkadaşlarımızın yanında da açtık. Çiftler olarak ilişkilerimizde ki problemleri tartışıyorduk bende bunlardan bahsettim arkadaşım eşime şöyle bir soru sordu: yeterince sürpriz yaptığını yeterince romantik olduğunu duygusal olarak yeterince tatmin ettiğini düşünüyor musun tarzında bir soru sordu. Oda net olarak düşünmüyorum ama benim aklıma cok fazla şey gelmiyor gibi gibi cümleler kullandı.

Kendimi yeni değilde 10 senelik evli gibi hissediyorum. Ben mi çok hassasım anlamadım. İlk zamanlar erkekler eşlerinin dibinden ayrılmazmış asla yatağa yanlız yollamazlarmış falan ben bunlara bile çok takılıyorum. Bazen benden 1 bucuk sene önce 4 senelik ilişkisi bitmiş onda her şeyi yaşayıp bitirdiğini bana hiçbir şey kalmadığını düşünüyorum ben mi abartıyorum çok duygusal bir gün geçiriyorum

Milleti takip etmeyi birakip kendinize odaklandiginizda mutlu olursunuz. Sosyal medyadaki Gostermelik şeylere bu kadar takilmayin...
sosyal medyadan bahsetmiyorum ki. Bizzat sürekli görüştüğümüz benimde süprizlerine yardım ettiğim arkadaşlarımın eşlerinden bahsediyorum.

Bu karakter meselesi, özü romantik olmayan insana bunları yaptıramazsınız.
Bana sorarsanız beklentileriniz çok yorucu, öyle bir hayatı ben istemezdim mesela. Kapıya küçük notlar çiçekler falan. Belli ki eşiniz de akıl edemiyor. Daha açık bir şekilde beklentilerinizi karşılıklı konuşsanız belki bir orta yol bulursunuz.

sosyal medyadan bahsetmiyorum ki. Bizzat sürekli görüştüğümüz benimde süprizlerine yardım ettiğim arkadaşlarımın eşlerinden bahsediyorum.
Arkadaşlarinizda sizin gibi o halde. Gercekten birinden surekli bi beklenti halinde olmak karsi tarafi bir sure sonra iter. Gercek hayat boyle degil maalesef. Zaten yasiyorsunuz gercekleri. Fazla beklentide olmayin.

Kendim yazdım sandım bir an. Aslında derdiniz tam olarak romantizm değil yanılıyor muyum? Size tek tavsiyem lütfen en az 2 sene çocuk yapmayın. Sizden 3-4 yıl önde giden bir gelecekteki siz mesajıdır bu.
beni anlayan birinin çıkmasına çok sevindim. Diğer yorumlar biraz garip geldi ve üzdü açıkçası. 2-3 sene düşünmüyorum çocuk

Ben de öyle suprizlerden nefret ederim ya mesela canlı çiçek alsa bakamam 2 güne kuruturum normal cicekler suda zaten gün be gün ölüp gidiyor nesi romantik bilemiyorum. Çıkarken de yeni evliyken de ayniydim bu düşüncelerimi duyan bir kadın akrabam "iyi bu kafayla evlenmissin "dedi.
Sözün özü adam yorgun işten çikiyordur sürekli supriz düşünmeyenler. Koltukta uyuklamasi hoş değil ama sevismeyecekseniz bırakın uyusun insan kendi evinde rahat edemeyecekse başka nerde edecek.
Sizin de ilk zamanlar hem iş hem yeni bir düzen çabasıyla meşgulken bunları kafaya takmaniz ilginç

Sevgiliyken bu suprizler cicekler yoksa evlenince beklemeniz yersiz olmuş o zaman yapmayan evlenince hiç yapmaz.

Bunlar darlayarak yapilacak şeyler değil.
Ayrica 10 senelik evlileri de gömüp durmayin devamli. 7 yillik evliyim benim adamcagiz gayet cicek bocek bir seyler alir, özel gunleri atlamaz.

Bu ne kadarlik evli oldugunuzla alakali bir şey degil.
Supriz diyince illa buyuk buyuk organizasyonlar beklemiyorsunuzdur herhalde ikide ortada özel gun yokken oyle seyler dusunmek planlamak herkese gore degil ben bile yapamam. Yorucu yani ama ufak tefek notlar, cicek, yemek vs hoşluk olue ve bence yapmasi yoran bir sey degil isteyene

beni anlayan birinin çıkmasına çok sevindim. Diğer yorumlar biraz garip geldi ve üzdü açıkçası. 2-3 sene düşünmüyorum çocuk
Kendinizi bilen birisiniz eminim. Kendinizden ödün vermeyin evliliğin ilk iki senesi uyum senesidir hem aynı evi hem tenlerinizi paylaşırken gerçek kimliklerinizi tanıyacaksınız. Asla verici olmayın ben çok yoruldum

Bence kıyaslamalar ilişkinize zarar verir .herkesin bir tarzı vardır bazen kabul etmek gerekir .hele 3.kişileri dahil etmek uluorta bunları konuşmak yanlış bence . Herkesin evinin içinde ne yaşadığını bilemezsiniz bir başkası kim ki eşinizi romantik oluşu olmayışı konusunda eleştiriyor. Müsaade etmeyin bu tarz şeylere

İlişkilerdeki en büyük hatalardan biri eşinizi/sevgilinizi başka birinin eşi/sevgilisiyle kıyaslamak. Aynı şekilde ilişkinizi de başkalarının ilişkileriyle kıyaslamak. Bunları yapmanızı tavsiye etmem. Evlenmeden önce size sürprizler yapıyor muydu? Evlenmeden önce romantik bir adam mıydı? Eğer değilse evlenince beklemeniz saçma olur.

Son düzenleme:

Bizde ilk aylarda iyi değildik. Çok beklentim vardı. Hiçbiri olmuyordu. Çok kavga ettim bu sebepten. Sonra değişti mi değişmedi. Ben alıştım.

İyi anlaşıyorum romantik değil ama istediğimi anında yapmaya çalışır. İyi niyetli. Evde her işi ortak yapmaya çalışır elinden geldiğince. Kahvaltı hazırlar ama öyle romantik falan tarzda değil ne varsa çıkarır bir omlet yapar. 5 sene geçti böyle de mutluyum.

Bu kadarı senin için yeterli değilse değişmeyecek emin ol. O çiçek sen söylediğin zaman gelecek ya da özel günlerde.

Siz daha garipsiniz bence. Adama imada bulunuyorsunuz falancanin kocasi bunu bunu yapmış sende tik yok die, e adam çiçekle gelince " söyleyince yapmanin anlami yok" diyorsunuz. Soylemeyin madem.

10 yillik evli gibi hissetmeniz normal çünkü hemen kiyaslamaya, ve bos konulardan tartisma cikarmaya baslamissiniz

Evliliğinizi kimsenin evliliği ile kıyaslamayın. Hele hele sosyal medyanın büyüsüne hiç kapılmayın. Eşinizle birbirinizi seviyor musunuz, saygı duyuyor musunuz buna bakın. Biraz abarttiginizi ve çevrenizden etkilendiginizi düşünüyorum.

Arkadaşlarınızın eşleri yapmış diye sizin eşinizde yapmak zorunda değil. Herkesin kişiliği farklı, demekki eşiniz romantik bir insan değil. Böyle şeyler içten gelir zorlama olursa eşinizde ilerde tepki gösterebilir
Evlilik romantik dizilerdeki gibi olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…