• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin ilk ayları

Eşinizi başkalarıyla kıyaslamakla kalmayıp, arkadaşlarınızın yanında şikayet ediyorsunuz. Yaptığınız hiç hoş değil.

Evlenmeden önce de çok romantik biri değilmiş, bundan sonra da olamaz. Böyle beklentilere girip boş yere ilişkinizi yıpratmayın. Eşinizin her zaman sabırla karşılayacağını sanmıyorum.

Ben de çok romantiğimdir ama beklentileriniz bana bile fazla geldi, notlar çiçekler böcekler... Biraz rasyonel olun.
bakın başkalarının yanında şikayet ediyorum anlatıyorum gibi bir şey demiyorum ne yazdığımın farkına varın. sürekli görüştüğümüz arkadaşlarımız var onlarda çift cok özel olmayan konuları eşimde yanımda onunda eşi yanındayken hep beraber konuşuyoruz dış göz ile yorum yapıyoruz. Her şeyi anlatmıyoruz tabiki bazen komik tartışmaları bazen yanlış anlaşılmaları anlatıp farklı bakış açıları ile değerlendiriyoruz.

Duygusal bir insan oldugumu dusunurdum ama konuyu okuyunca o kadar da duygusal degilmisim. Cicek bocek beklemedim hic, cok da romantik bulmam boyle seyleri. Birinci ayin ne ozelligi var anlayamadim. Sevgisini hissediyorsaniz, anlasiyorsaniz, mutluysaniz, onunla olmaktan keyif aliyirsaniz yasadiginiz her anın tadini cikarin. Sevdiginizle berabersiniz ne guzel, ne ozel. Cok beklenti insani yorar. Cicek bocek icin kendinizi uzmeyin, onu da uzmeyin. Mutlu olmaya bakin.

Hanımlar geyiği bırakalım lütfen, espri tamam ama sayfalar dolusu olunca iş espriden çıkıyor geyiğe dönüyor.

Konu sahibesi dahil herkes lütfen üsluplarına dikkat etsin rica ediyorum.

sevgiliyken yapıyordu evet sonra nişan düğün arası covid sebebiyle cok zorlu koşturmacalı geçti kapanmalar açılmalar sebebiyle onu düşünmeye vaktimiz bile olmuyordu o dönemlerde de beklemem haksızlık olurdu sevgiliykende yine cok cok yapan birisi değildi ama beklentimi karşılıyordu diyebilirim
Sizi anladım sanırım, her akşam elinde çiçeklerle gelen bir eş değil de, henüz çok yeni evli olduğunuz için ara sıra eşiniz tarafından jestler yapılsın istiyorsunuz.

Belki haklı olabilirsiniz ama evlenince erkekler direkt sorumluluğa odaklı yaşamaya başlıyorlar, arkadaş çevrenizde eşlerine hediye alanları duyunca üzülüyorsunuz bunu da anlıyorum lakin eşinizi diğer eşlerle kıyaslamayın, bunu da eşinize yansıtmayın veya özel konuları konuşmasanız da arkadaş grubunuzda eşinizin hediye almadığı vb konuları konuşmayın, bunları ve beklentilerinizi başbaşayken konuşmanız daha iyi olur çünkü bir süre sonra eşiniz her konuyu arkadaşlarınızın yanında konuşmaya tepki göstermeye başlayacaktır, kıyaslanmak arkadaş çevreniz tarafından sorgulanmak hoşuna gitmeyecektir.

Hanımlar geyiği bırakalım lütfen, espri tamam ama sayfalar dolusu olunca iş espriden çıkıyor geyiğe dönüyor.

Sizi anladım sanırım, her akşam elinde çiçeklerle gelen bir eş değil de, henüz çok yeni evli olduğunuz için ara sıra eşiniz tarafından jestler yapılsın istiyorsunuz.

Belki haklı olabilirsiniz ama evlenince erkekler direkt sorumluluğa odaklı yaşamaya başlıyorlar, arkadaş çevrenizde eşlerine hediye alanları duyunca üzülüyorsunuz bunu da anlıyorum lakin eşinizi diğer eşlerle kıyaslamayın, bunu da eşinize yansıtmayın veya özel konuları konuşmasanız da arkadaş grubunuzda eşinizin hediye almadığı vb konuları konuşmayın, bunları ve beklentilerinizi başbaşayken konuşmanız daha iyi olur çünkü bir süre sonra eşiniz her konuyu arkadaşlarınızın yanında konuşmaya tepki göstermeye başlayacaktır, kıyaslanmak arkadaş çevreniz tarafından sorgulanmak hoşuna gitmeyecektir.
evet kesinlikle her akşam tabikide bir şey bekleyemem. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim dikkate alacağım.

Boyle beklentiyle yaşamaniz cok patetik duruyor burdan bakinca. Değişmeye calisin baskalariyla kiyaslamayin insanlar nelerle ugrasio şükretmeyi de hiç sevmem ama insan azcik degerini bilmeli biseylerin.

Ya bi is arkadasim esine dogumgunu icin kitap yazmisti, ısıklı cilt yaptirmisti.
Kitap da her gun icin bi guzel söz gibi bisey.

O geldi aklima.

Esim yapsa buna vakit mi harcadin diye sinirlenirim 😒

Gercekten keyif veriyor mu bunlar ya? Ben mi cok odunum?

evet kesinlikle her akşam tabikide bir şey bekleyemem. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim dikkate alacağım.
İlk mesajınızda anlayamamıştım ama sonraki mesajlarınızda ne demek istediğinizi ve beklentinizi anladım, özellikle ilk ayınız dolunca eşinizin bunu özel bulması bir şeyler yapmak istediğini söylemesi ve yapmamasını yazdığınız mesaj sonrası daha net anladım, kendisi de sizi bir beklentiye sokuyor ama yapmıyor, bu da kırıcı oluyor yanlış anlamadıysam, ki henüz çok da gençsiniz evliliğiniz çok yeni arada bir özel hissettirilmek, belki biraz nazlandırılmak istiyorsunuz.

Ama dediğim gibi ne kadar özel olmasa da bu tip konuları arkadaş ortamında fazla dillendirmeyin, hem eşiniz için zorlayıcı ve kırıcı olabilir hem de bir gün arkadaşlarınızla aranız açılırsa sizi eşinizden vurmaya kalkabilirler, 49 yaşında 27 yıllık evli tecrübeli bir hemcinsiniz olarak yazıyorum, bazı şeyler tecrübeyle sabittir.

Herkese merhaba,
Ben henüz 1,5 aylık evliyim. Eşimle 1,5 senedir tanışıyoruz. ben 25 yasındayım o 28. Onun kendi firması var bende iyi bir şirkette çalışıyorum.

Ben cok duygusal duygularını çok yoğun yaşayan bir insanım. Romantik sürprizleri ansızın özel bir gün değilken gelen çiçekleri, görünce aklıma sen geldin hediyelerine yani ansızın gelen sürpizlere bayılırım. Özel günlerede cok anlam yüklerim. Sevgilimin doğum gününe 1 ay önceden hazırlanırım öyle söyleyeyim her şey alacağıma kadar nerede nasıl yapacağıma kadar ayarlarım. Neyse. Evlendik. Çevremde geçen sene bu sene falan cok evlenen arkadaşım oldu ve ilk aylarında eşlerinden gelen sürprizleri vs anlatıyorlardı herkes birbirine yakın sürprizlerden bahsediyordu aslında eve gelirken ilk zamanlar sık sık çiçek almalar yemekler kahvaltılar hazırlamalar kapıya sürpriz kücük kücük çiçekler notlar bırakmalar hediyeler vs vs bende sevinirdim ooo evliliğin ilk zamanları çiçeğe romantikliğe doyacağım o zaman diye fakat hiççç böyle olmadı . Hatta balayından döndüğümüzde ilk haftalarda baktım hiçbir şey yok ne çiçek ne sürpriz vs. telefonda bir imada bulundum herkes böyle böyle yapıyormus sende hiçbir şey yok diye akşamına buket çiçekle gelmiş... bende de böyle olunca anlamı kalmıyor. Sürekli televizyonun karşısında sürekli uyuya kalıyor uykusu var görüyorum hadi gel yatalım diyorum sen git bende hemen geliyorum diyor bir bakıyorum uyuya kalmıs tv karsısında. Zar zor uyandırıp yatağa götürüyorum bir gece hiç dokunmadım bilerek sabah 5te yanıma geldi. Böyle böyle değişik hiç ruhuma dokunulmayan 1 ay geçiriyorum... Defalarca rahatsız oldugumu anlattım ama anlamıyor. Çok sevecen biridir eşim kavga gürültü olmaz pek. Bu konuyu arkadaşlarımızın yanında da açtık. Çiftler olarak ilişkilerimizde ki problemleri tartışıyorduk bende bunlardan bahsettim arkadaşım eşime şöyle bir soru sordu: yeterince sürpriz yaptığını yeterince romantik olduğunu duygusal olarak yeterince tatmin ettiğini düşünüyor musun tarzında bir soru sordu. Oda net olarak düşünmüyorum ama benim aklıma cok fazla şey gelmiyor gibi gibi cümleler kullandı.

Kendimi yeni değilde 10 senelik evli gibi hissediyorum. Ben mi çok hassasım anlamadım. İlk zamanlar erkekler eşlerinin dibinden ayrılmazmış asla yatağa yanlız yollamazlarmış falan ben bunlara bile çok takılıyorum. Bazen benden 1 bucuk sene önce 4 senelik ilişkisi bitmiş onda her şeyi yaşayıp bitirdiğini bana hiçbir şey kalmadığını düşünüyorum :KK43: ben mi abartıyorum çok duygusal bir gün geçiriyorum :KK43:
Bence isin ters kismi ilişkimikimse ile tartismam. Sadece aklina fikrine cok güvendiğim birisi ile esimin olmadigi yerde paylaşırım.
Ayrica herkes çiçek alarak mi romantik olur? Hep ayni seyler mi romantik olmayi ?
Ve size cok acikca birşey söyleyeceğim birbirini kisa sürede taniyan insanlar (eger uyumlularsa) evliligin ilerleyen zamanlarında cooook daha fazla eğleniyor.
Evliligin ilk zamanlari ben biraz bekledigimi bulamamis gibiydim. Hatta burada da konu aCmis olabilirim. Size tavsiyem asla pes etmeyin. Çünkü bir sure sonra birbirinize benzeyeceksiniz. Siz nasılsanız oyle davranin. O olduğu gibi davransin. Bir ortalama bulacaksiniz.

Ya bi is arkadasim esine dogumgunu icin kitap yazmisti, ısıklı cilt yaptirmisti.
Kitap da her gun icin bi guzel söz gibi bisey.

O geldi aklima.

Esim yapsa buna vakit mi harcadin diye sinirlenirim 😒

Gercekten keyif veriyor mu bunlar ya? Ben mi cok odunum?
Kişiden kişiye değişir, kimi erkek böyle şeylere zaman ayırmayı sever, kimi erkek gereksiz bulur, biz kadınlarda öyleyiz, kimimiz romantik kimimiz değil.

Ama yeni evliyken arada yapılan bazı sürprizler hoş olabiliyor, karı-koca sürekli beklenti içinde romantik insanlar değiliz lakin evliliğimizin 41. günü nereden aklına geldiyse çiçekçiden kocaman bir yuka alıp 41 tane mavi boncukla süsletmiş hoş bir sürprizdi üstelik tam da adamın karakterine uygun bir davranıştı çünkü 2 gün sonra kuruyacak güle papatyaya para vermez:)

Doğumumda bazı hoşlukları olmuştu, arada doğum günümde çiçekler içine uyandım, arada bahçedeki çimleri kalp şeklinde biçerdi🤣

Yani adam git gide para vermeden nasıl şirin gözükürüm metodlarını keşfetti, işe de yarıyor üstelik:))

Karaktere göre değişir beklentiler.
Eşim bana kapı altından not atsa " manyak mısın" der gülüp geçerim.
Belki eşiniz de hoşlanmıyordur çiçek böcek olaylarından.
Sevgiyi, mutluluğu bunlarla değerlendirmeyin.
Ben kebap çok severim, eşim özel günlerde kebap alır bana😂 Çiçek beni kebap kadar mutlu etmiyor. Eşim "bir hanzoyla evlenmişim" diye intihar etsin ozaman.

Bence sizin iyi bir tedaviye ihtiyaciniz var.. bitmek bilmeyen ozenti hayatlardan bikmadinizmi ?! evlilik toz pembe degil.. sorumluluk gerektiriyor.. siz takmissiniz bir cicege bocege bilmem neye.. amannnn buda dertmi diyesim geldi.. hayatta sevmem yok senin kocan soyle cicek aldi.. yok hediye aldi.. hayatiniz gosteristen ibaret sanki.. birde arkadas cicek surpriz vs bunlarin hepsi para gerektiren seyler oturun oturdugunuz yerde lutfen.. boyle gicik iliskilerden hic hoslanmam.. kocanizda bikmistir belki sizin blablablalarinizdan... cekilmez

Son düzenleme:

Alnından öpülesi yorum, bende konu sahibini gayet anladım ama sayfalardır üstüne geliniyor resmen uyarınız için teşekkürler

Ben evlendiğim gün salonda uyuya kaldım 😁😁 hiç romantik de degil sevgiliyken cok tatlı ve romantikti eşim halbuki. Evliliğim 1 senelik 😺😺

Herkese merhaba,
Ben henüz 1,5 aylık evliyim. Eşimle 1,5 senedir tanışıyoruz. ben 25 yasındayım o 28. Onun kendi firması var bende iyi bir şirkette çalışıyorum.

Ben cok duygusal duygularını çok yoğun yaşayan bir insanım. Romantik sürprizleri ansızın özel bir gün değilken gelen çiçekleri, görünce aklıma sen geldin hediyelerine yani ansızın gelen sürpizlere bayılırım. Özel günlerede cok anlam yüklerim. Sevgilimin doğum gününe 1 ay önceden hazırlanırım öyle söyleyeyim her şey alacağıma kadar nerede nasıl yapacağıma kadar ayarlarım. Neyse. Evlendik. Çevremde geçen sene bu sene falan cok evlenen arkadaşım oldu ve ilk aylarında eşlerinden gelen sürprizleri vs anlatıyorlardı herkes birbirine yakın sürprizlerden bahsediyordu aslında eve gelirken ilk zamanlar sık sık çiçek almalar yemekler kahvaltılar hazırlamalar kapıya sürpriz kücük kücük çiçekler notlar bırakmalar hediyeler vs vs bende sevinirdim ooo evliliğin ilk zamanları çiçeğe romantikliğe doyacağım o zaman diye fakat hiççç böyle olmadı . Hatta balayından döndüğümüzde ilk haftalarda baktım hiçbir şey yok ne çiçek ne sürpriz vs. telefonda bir imada bulundum herkes böyle böyle yapıyormus sende hiçbir şey yok diye akşamına buket çiçekle gelmiş... bende de böyle olunca anlamı kalmıyor. Sürekli televizyonun karşısında sürekli uyuya kalıyor uykusu var görüyorum hadi gel yatalım diyorum sen git bende hemen geliyorum diyor bir bakıyorum uyuya kalmıs tv karsısında. Zar zor uyandırıp yatağa götürüyorum bir gece hiç dokunmadım bilerek sabah 5te yanıma geldi. Böyle böyle değişik hiç ruhuma dokunulmayan 1 ay geçiriyorum... Defalarca rahatsız oldugumu anlattım ama anlamıyor. Çok sevecen biridir eşim kavga gürültü olmaz pek. Bu konuyu arkadaşlarımızın yanında da açtık. Çiftler olarak ilişkilerimizde ki problemleri tartışıyorduk bende bunlardan bahsettim arkadaşım eşime şöyle bir soru sordu: yeterince sürpriz yaptığını yeterince romantik olduğunu duygusal olarak yeterince tatmin ettiğini düşünüyor musun tarzında bir soru sordu. Oda net olarak düşünmüyorum ama benim aklıma cok fazla şey gelmiyor gibi gibi cümleler kullandı.

Kendimi yeni değilde 10 senelik evli gibi hissediyorum. Ben mi çok hassasım anlamadım. İlk zamanlar erkekler eşlerinin dibinden ayrılmazmış asla yatağa yanlız yollamazlarmış falan ben bunlara bile çok takılıyorum. Bazen benden 1 bucuk sene önce 4 senelik ilişkisi bitmiş onda her şeyi yaşayıp bitirdiğini bana hiçbir şey kalmadığını düşünüyorum :KK43: ben mi abartıyorum çok duygusal bir gün geçiriyorum :KK43:
Cok beklentiniz var. Ve başkaları bunlari yapiyor o da yapsin mantigi kiyas iceriyor. Yeni evli diye 7/24 surpriz beklemek yormuyor mu sizi? Arada olur dogal surpriz ama yok 1 ay once sürprize odaklanmak biraz fazla

Herkese merhaba,

Ben 1 senelik evliyim. İlk aylarda da şuanda da hiç bir sürpriz görmedim. Ben yapısal olarak çok duygusal bir insanım. Eşim doğum günümde sürpriz yaptı sadece. Eşimle 1.5 yıl kadar sevgili kaldık sadece ilk tanışma da çiçek aldı. Bence bu tarz şeyler kafaya takılacak şeyler değil. Ben eşime kendim söyledim çiçek alma boşuna para çöpe gidiyor sonuçta solunca. Eşiniz ile mutlu bir evliliğiniz varsa, sizi gerçekten sevdiğine inanıyorsanız bu tarz şeyleri takmayın. Abartıyorsunuz bence. Benim de eşimin kendi işi ben çalışmıyorum ama bir dediğimi 2 etmiyor ne istersem alıyor yapıyor. Evlilik yıldönümümdü 2 gün önce. Şuan 5 haftalık hamileyim eşim et ve bana hamile elbisesi almış aşırı mutlu oldum. Mutlu olmak yerine daha fazla beklenti içine girseydim onu da kendimi de huzursuz ederdim. Mutluluk sadece hediyelerden çiçeklerden ibaret değil.

Herkese merhaba,

Kırıcı gelebilir ama yekten söylemem lazım. Sizin derdiniz tam olarak romantizm değil surprizlerini şova döken arkadaşlarinizdan eksik kalma duygusu.

Back
X