• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin ilk ayları

Herkese merhaba,
Ben henüz 1,5 aylık evliyim. Eşimle 1,5 senedir tanışıyoruz. ben 25 yasındayım o 28. Onun kendi firması var bende iyi bir şirkette çalışıyorum.

Ben cok duygusal duygularını çok yoğun yaşayan bir insanım. Romantik sürprizleri ansızın özel bir gün değilken gelen çiçekleri, görünce aklıma sen geldin hediyelerine yani ansızın gelen sürpizlere bayılırım. Özel günlerede cok anlam yüklerim. Sevgilimin doğum gününe 1 ay önceden hazırlanırım öyle söyleyeyim her şey alacağıma kadar nerede nasıl yapacağıma kadar ayarlarım. Neyse. Evlendik. Çevremde geçen sene bu sene falan cok evlenen arkadaşım oldu ve ilk aylarında eşlerinden gelen sürprizleri vs anlatıyorlardı herkes birbirine yakın sürprizlerden bahsediyordu aslında eve gelirken ilk zamanlar sık sık çiçek almalar yemekler kahvaltılar hazırlamalar kapıya sürpriz kücük kücük çiçekler notlar bırakmalar hediyeler vs vs bende sevinirdim ooo evliliğin ilk zamanları çiçeğe romantikliğe doyacağım o zaman diye fakat hiççç böyle olmadı . Hatta balayından döndüğümüzde ilk haftalarda baktım hiçbir şey yok ne çiçek ne sürpriz vs. telefonda bir imada bulundum herkes böyle böyle yapıyormus sende hiçbir şey yok diye akşamına buket çiçekle gelmiş... bende de böyle olunca anlamı kalmıyor. Sürekli televizyonun karşısında sürekli uyuya kalıyor uykusu var görüyorum hadi gel yatalım diyorum sen git bende hemen geliyorum diyor bir bakıyorum uyuya kalmıs tv karsısında. Zar zor uyandırıp yatağa götürüyorum bir gece hiç dokunmadım bilerek sabah 5te yanıma geldi. Böyle böyle değişik hiç ruhuma dokunulmayan 1 ay geçiriyorum... Defalarca rahatsız oldugumu anlattım ama anlamıyor. Çok sevecen biridir eşim kavga gürültü olmaz pek. Bu konuyu arkadaşlarımızın yanında da açtık. Çiftler olarak ilişkilerimizde ki problemleri tartışıyorduk bende bunlardan bahsettim arkadaşım eşime şöyle bir soru sordu: yeterince sürpriz yaptığını yeterince romantik olduğunu duygusal olarak yeterince tatmin ettiğini düşünüyor musun tarzında bir soru sordu. Oda net olarak düşünmüyorum ama benim aklıma cok fazla şey gelmiyor gibi gibi cümleler kullandı.

Kendimi yeni değilde 10 senelik evli gibi hissediyorum. Ben mi çok hassasım anlamadım. İlk zamanlar erkekler eşlerinin dibinden ayrılmazmış asla yatağa yanlız yollamazlarmış falan ben bunlara bile çok takılıyorum. Bazen benden 1 bucuk sene önce 4 senelik ilişkisi bitmiş onda her şeyi yaşayıp bitirdiğini bana hiçbir şey kalmadığını düşünüyorum :( ben mi abartıyorum çok duygusal bir gün geçiriyorum :(
Hanımefendi şunu unutmayın çevrenizdeki ler eğer ki evliliğimiz öyle çok iyi böyle çok iyi diyorlarsa emin olun öyle değildir. İçinizi ferah tutun ve daha yeni evlisiniz iki yetişkin insan biraraya gelmişsiniz biraz zaman verin herşey yol alır ama siz şimdiden beklenti içine girerseniz ve bunu başkalarının yanında ifade ederseniz karşınizdakini hem yorarsınız hem uzaklaştırırsınız herkesin fıtratı bir olmadığı gibi evlilik hayatıda bir olmaz Rabbim can sağlığı versin mutluyken neden mutsuz oluyorsunuz olsun siz yapın zamanla oda yapar yapmasa da ne olur aranızdaki saygıyı yitirmeyin herşey yol alır eşinizin huyu iyiymiş belki o çevrenizdeki insanların eşlerinin huyu iyi değildir nerden biliyorsunuz aynı evde mi yaşıyorsunuz sadece anlatılanlar ve anlık gördükleriniz ya gerisini biliyormusunuz. Hiç kimse için ve maddi değer için huzurunuzu ağzınızın tadını bozmayın

İçim kıyıldı
Sevgiliyken romantik bir adam miydi? Evlilik teklifi bol suprizli oldu mu? Durup dururken size çiçek alır miydi? Doğum günlerinde ne yapardi? 'aklima sen geldin' hediyeleri, tatlı notları, kapının önüne yazılmış notları falan var mıydı?
Varsa ve adam evlendikten sonra hayatına düz adam olarak devam etmeye karar verdiyse biraz haklısınız ama sevgililik doneminizden sayacaginiz on onbeş güzel suprizi yoksa ne demeye bu adamı buldunuz koca diye alacak?? Sevgiliyken cicim ayında yapmayan evliyken niye yapsın?
Ayrıca kiyastan nefret ederim. Hayatımdaki insan bana "milletin sevgilisi şöyle yapiyormus sen neden yapmıyorsun" dese kalp kırıcı konuşurdum mesela.
Ya senin esin de sen onun bunun kocaisni överken sana ; arkadaşlarımın karisi da şöyle söyleymis diye milletin karısını ovse ne hissederdin? İşte aynısını o da hissediyridur. Ki bence oldukça kiricisin. Evlilik Kore dizisi degildir

Benim adam da yapmadı böyle şeyler. Etrafımda yeni evlenen arkadaşlarımın eşlerinden de duymadım hiç. Biz anormaliz demek ki

Suprizleri hic sevmem. Esimle sevgiliyken surekli cicek bocek ayicik cikolata yollardi hatta cicek sepeti cok cicek gonderiyo diye kendi de yollamisti. Ev arkim cicek getirenlerle tatismaya basladi gicik bi kizdi zaten istemiyodu cicek gelmesini. Bunlar flort ve start up donemlerimizden. Sevgili olduk tam olarak yine surekli cicek cikolata terrarium filan. Bi gun dedim ki yahu ben hic sevmem boyle seyleri ayrilsak filan mahcup da olurum. Sen cicek alma supriz de yapma dedim altina yatirim yap ayrilirsak sende kalir evlenirsek taki olur 😂
5 sene sevgililikten sonra 12 bilezik 3 zincir 2 bileklik birikmis. Sozde getirdi takti adam. Hic pisman degilim. Cicek almayi hala sevmem solunca cok uzuluyorum. Ama canli ciceklerim var severek bakiyorum.
Evlendik simdi yine cicek aliyo ozel gunlerde. Dogum gunu sevgililer gunu anneler gunu tanisma yildonumu… hepsi soldu gitti ciceklerin terrariumlar da tozlaniyo. Yeniden konusucam eski duzene gecelim dicem.
ben gelip sarilip opmesini seviyorum. Cicek bocek supriz umrumda degil. Baskalarinin yaptigi suprizlere bakip hic ozenmedim, tarzim degil sanirim. Evlilik cocuk oyuncagi da degil ki sen suprizli koca olucaksin ben romantik kadin diye rol dagitalim ona gore oynayalim. Bence mic mic iliskileri degilde sevgiyi huzuru goz goze bakmayi sarilmayi arzu edelim. Ben esime masal anlatmayi varsa ogun derdimi anlatmayi ya da onu dinlemeyi cok severim mesela. Cocuk gibi gelip yatar dizime ne anlatsam dinler. Aski 15 sn lik insta story sine sigdirmayin. Sevmek gostermek degil hele arklariniz filan hic karismasin. Belki cok kirilir esiniz sizin ark ortaminda sikayet vari konusmanizi bilse ben olsam kirilirdim.

hayır şöyle söyleyeyim hani eşi yemek yapar kocamın ellerinden yazar fotoğraf paylaşırlar kahve yapar paylaşırlar genelde. hiç öyle şeylerim yoktur mesela instagramda fotoğraf altlarına sayfalarca yazı yazarlar tek emoji bile koymam nadiren kalp o kadar. Bide kültürel şeylerim hiç yoktur geleneksel şeyleri hiç sevmem mesela kına vb organizasyonları hiç yapmadım hiçte sevmem küçük küçük örnekler vererek anlatmaya çalışıyorum. çevremdekilere de biraz garip geldiği için bazı düşüncelerim yaptıklarım vs sen cok elitsin biz normaliz vs derler o yüzden öyle yazdım kendimi öyle gördüğümden değil. mesela benim gelinliğim bile çevremdekilerden cok farklıydı cok sadedeydi öyle kafası topuzlu kabarık gelinlik giyen bir gelin olmadım. gibi gibi gibi … buradan ne kadar anlatabilirim ki kendimi.
Ayy kafam topuzdu gelinliğim de kabarık 😲 ne kadar kezbanmışım 🙄

Kız ben işten yorgun çıkıp akşam ne yemek yapsam diye düşünmeye vakit bulamazken bir de adamdan böyle süprizler mi beklicem boşver illa solup gidiyor çiçekler güzel bir sözü, gülüşü bile yeter. Özel günleri atlamasın tabi o ayrı :halay: bu kadar dert edinmeyi bırakın hayatı yaşayın. Evlilik rio karnavalı değil ne yazık ki.

Öyle ilişkiler artık pembe yaz dizilerinde bile yok, abartıyorsun, evlilik öyle mıç mıç bir şey değil. Dünya üzerinde bu şekilde evlilik sürdüren kişiler parmakla falan sayılıyordur. Onlar da instalove falandır

evinizin içindekini kapıyı kapatınca içerde bırakmaya gayret edin, sırrınızı ilişkinizi dışarıda konuşmamaya çalışın. Arkadaş arasında kıyas yapmak ilişkinizi kötü etkileyecektir.

ben kadın olmadığımdan şüpheleniyorum.
benim için karşımdakinin beni sevmesi hayatımı ne kadar kolaylaştırdığı ile alakalıdır.
arabamın bakıma gitmesi lazımdı tatil öncesi, erkek arkadaşım kendi arabasıyla iş yerime geldi, arabamı aldı, ustaya götürdü, adamın çalışacağı aralıkta ordan taksi ile geri geldi, onun arabasıyla geri gidip benim arabamı aldık.
üzerine evine gittik en sevdiğim pizzadan sipariş etti :)

bu adam bana 3 sene çiçek almasa bugün verdiği mutluluk yeter.

Allah başka dert vermesin ..koltuktamıuyuyor bırakın uyuşun.. çiçekmi almamış almasın..yahu gerçek hayat bu kadar laylaylom değil inanın..insanlar hastalıkla ölümle k.v. k.p. 'le imtihan oluyor neler yaşıyor neler...
Fazla beklenti eşinizi yorar sizide üzer en iyisi onu olduğu gibi kabullenin

Ah canım ya sen kendini de onu da çok yoruyorsun inan bana sadakat sevgi öyle çiçekle böcekle olmuyor. Kendimden biliyorum senin şu yaşadıklarının aynısını yaşamış biri olarak söylüyorum. Şimdi senin evlilikten beklentin ne önce onu düşün bırak küçük detayları o detayları herkes sever . Asıl önemli olan ne resme büyük bak bu adam senin iyi gününde kötü gününde yanında mı birşeyler paylaşıp gulebiliyor musunuz sırdaşın mı yoldaşın mı bi bak . Ha yok benim beklentim çiçek hediye diyorsan ki öyle olduğunu sanmıyorum ama öyleyse yanlış kişi ile evlendin. Eşlerine çiçekler hediyeler alan o adamlar senin eşinden daha mı çok seviyor eşlerini buna emin olabilir misin bı tanıdığım vardı her kız arkadaşına sürprizler yapar neredeyse her birine de evlilik teklifi etmiştir öyle az buzda değil tekne kiralamı dersin sinema kapatma mı ama hani nerde o kızlar yok onun için biri gider diğeri gelir kafası var seviyorda böyle şeyler yapmayı ama kızları seviyor mu orası muamma . Her ilişki farklıdır sen şu an çok yenisin ben ilk başlarda yaslar tutuyordum bu adam beni sevmiyor ona diyorum çiçek al almıyor . Bı insanın hiç mi aklına gelmem vb. Hatta boğulacak gibi oluyordum bı tarafım sacmalama diyordu diğer tarafım sevmiyor işte ayrıl diyordu.

Ha hala bekliyor muyum evet bekliyorum hatta bazen kalk çiçek alacaz diyorum zorla kaldırıp çiçek aldırıyorum ki alışsın diye . Uzun süre evli olan arkadaşlarımın çoğu boşuna ağlıyorsun deyip gülüyorlardı bana. Ama benim en çok zoruma giden eşimin arkadaş çevresi eşlerine çok düşkün görünürler en yakın arkadaşı eşini yere göğe koymaz eşinin de bir saçma tripleri var Allah affetsin gıybet oluyor ama yuuuh bu adam buna rağmen nasıl evlilik harika diyor dersin. Ben eşime yalvardım bana çiçek topla diye bir gün elinde çiçekle geldi ben şok meğer arkadaşı eşi istemediği halde çiçek toplamış bizimkide görünce iki üç dal o da heves etmiş . Tabi ben bunu duyunca cinnet kavga kıyamet 😂😂😂 vay efendim ben diyorum yapmıyorsun millet karısına yapıyor sende anca millet yapınca yap . Haa hala aklıma geldikçe kızıyor muyum valla kızıyorum ama zamanla alışıyorsun. Bu da böyle napim diyorsun sanki ben dört dörtlük müyüm ama o kusurlarımı hep örtüyor görmüyor diyorum. Sende dört dörtlük değilsin zaten dört dörtlük olsa her iki tarafta birbirini tutmaz puzzle gibi düşün girintisi çıkıntısı olacak ki birbirimize geçelim eksiği tamamlayalım. Sıkmayın o güzel canınızı milleti de takmayın sürekli eşleri ile övünen insanlarla da görüşmeyin beni negatif etkilediği için ben görüşmüyorum çünkü bende maalesef hemen doluyorum mantıklı gelsin ya da gelmesin maalesef bende hemen dolan biriyim oturup düşününce saçma olduğunu fark ediyor insan ama işte o dolma zamanı gözü bişey görmüyor insanın en azından benim.

ben kadın olmadığımdan şüpheleniyorum.
benim için karşımdakinin beni sevmesi hayatımı ne kadar kolaylaştırdığı ile alakalıdır.
arabamın bakıma gitmesi lazımdı tatil öncesi, erkek arkadaşım kendi arabasıyla iş yerime geldi, arabamı aldı, ustaya götürdü, adamın çalışacağı aralıkta ordan taksi ile geri geldi, onun arabasıyla geri gidip benim arabamı aldık.
üzerine evine gittik en sevdiğim pizzadan sipariş etti :)

bu adam bana 3 sene çiçek almasa bugün verdiği mutluluk yeter.
Çünkü siz sevildiginizi fark ediyorsunuz genelde sevildiğini fark edemeyen hep sevgi isteyen insanlar böyle beklentilere giriyor maalesef bende böyleyim. Allah'tan yaşadığım şeyin mantıksız olduğunu biliyorum da ara da bu saçma duygusal isteklerine ket vuruyorum

Çünkü siz sevildiginizi fark ediyorsunuz genelde sevildiğini fark edemeyen hep sevgi isteyen insanlar böyle beklentilere giriyor maalesef bende böyleyim. Allah'tan yaşadığım şeyin mantıksız olduğunu biliyorum da ara da bu saçma duygusal isteklerine ket vuruyorum

karşıdaki kişi aslında birşeyler yapıyor ve çoğu zaman görmüyoruz.
herkesin bir sevgi dili var ve ona göre hareket ediyor.
tabi hiçbir şey yapmayan öküzcüklere denecek şey yok.

Romantik bi adam bulsaydinkeske. Adamdan bunca zaman 1 kez istemişsin. Hep içten içe dolmussun. Adam böyle bi adam değiştiremezsin. İsteklerini ima da bulunmak yerine açıkça söyle. Erkekler imadan anlamaz. Bukadar hassas olmayın yorucu olur

Merak ettiğim konu burada önemli 1,5 aylık evli olmanız mı 10 senelik evli olsanız bunları beklemeyecek misiniz?O size yapmamış siz ona yaptınız mı peki?

Back
X