Evliliğin ilk yılları anlaşamayıp zamanla düzelen var mı?

Senin gibi kafalar yüzünden olur olma her insani şeye minnet duymalarınız yüzünden bizler de yanıyoruz lanet olsun bu düşünceye akıl diliyorum allahtan
Minnet duymak değil o. Evet herşey dört dörtlük olsa ne güzel ama insanlar hayatlarının belli dönemlerinde kısmak zorunda eğer yatırım yapıyorsa dar gelir grubu için söylüyorum. O da onların tercihi çok yadırganacak bir durum göremedim.

Minnet duymak değil o. Evet herşey dört dörtlük olsa ne güzel ama insanlar hayatlarının belli dönemlerinde kısmak zorunda eğer yatırım yapıyorsa dar gelir grubu için söylüyorum. O da onların tercihi çok yadırganacak bir durum göremedim.
Artık o gruplar sizin gibi düşünenler sayesinde yok iki üç var artık Zengin ve fakir Yani aşırı paralı ve çok dar gelirli sayenizde gurur kaynağınız olsun

Bomboş cümleler bana verilerle gelin gerçekler göz önünde bankaların borcu devletin borcu yönetim vs aldığı maaşlar yancıların yaşadığı hayatlar işçi sınıfının çektiği çile sosyal sıkıntıların artması bozulan toplum psk daha bir çok şey boş şeylerle gelmeyin bana kardeşim
Tamam tamam anladık muhalefet edecek yer arıyorsun da burası siyaset yeri değil onu bildirelim . Yasak ! Hükümet koymadı bu yasağı forum yönetimi şimdi oraya bağlayacaksın belli :)

Tamam tamam anladık muhalefet edecek yer arıyorsun da burası siyaset yeri değil onu bildirelim . Yasak ! Hükümet koymadı bu yasağı forum yönetimi şimdi oraya bağlayacaksın belli :)
Hükümete düşman değilim bu kafalara düşmanım artık stop

Düzeliyo canm düzeliyo 6 yıldır evliyim ilk iki sene çocuk yapmadım sırf eşimin hareketlerinden dolayı evlenmeden önce hiç kıskanmazdı evliliğin ilk gününde bana mutfak penceresini açtırmamıştı balkon yıkayamıyor çamaşırları akşam astırıyordu dışarı çıkarken kim baktı kim bakmadı kontrol ediyordu kii bende onunla gezmeye gitmiyordum sonra üstüne borca battı yeminlen iki sene önce bitti borçlar rahatladık ancak.. neyse borçta üstüne gelince bu dahada delirdi kaç kez yüzük attım boşancam dedim falan sonra aile büyükleri araya girdi düzeldi adam borç yine vardı ama çocuk oldu bi rahatlık geldi çok şükür şuan iyiyiz maşallah maddi durumda düzeldi ilk günleri bidaha yaşatmasın Allah

Ilk yilimiz kavgayla gecti sadece kiskanclik yuzunden, karsilikliydi ama esim abartan tarafti. Disari ciktigilda bin kez arardi nereye gitmek istesem ille gelmek istiyodu resmen herseyi birlikte yapar olmustuk simdide oyle aslinda.
Kizimiz olunca dikkatini artik ona verdi azaldi.
Iki yil oldu nerdeyse hic kavga etmiyoruz.

İki senelik evliyim ilk bir sene içerisinde ettiğimiz kavgaların haddi hesabı yok diyebilirim
Ne alttan alırdık ne laf esirgerdik. .
Fakat sonra sonra Alttan almayida duracagimiz yeride öğrenmeye başladık .
Birbirimizi daha iyi tanımaya başladık ve artık saçma sapan kavgalar etmiyoruz . Tartisiyoruz tabi arada ama belli bir seviye içerisinde.
Bir kavgada ben alttan alıyorsam ötekinde de o alttan alıyor. En iyisi gönül almayi öğrendik.
Hem birazda kadınlarda şu durum oluyor erkek tabiriyle dir dir onuda en aza indirdikmi tadindan yenmiyor. Artık hem Cenem yorulmuyor hemde o ne demek istediğimi anlayabiliyor.
Evliliğin ilk senesi insanda şok etkisi yaratır özellikle erkeklerin birden sorumluluk alıp evlendiğini hala idrak edememesi bundan kaynaklanıyor. Benim eşim arkadaşlarıyla hergün kahveye dışarı oraya buraya giderdi bekar gibi davraniyordu ilk senelerde birde bu yakinlarda kahve huyu tavan yapmisti . ama şimdi bir tane arkadaşıyla dahi görusmuyor. İşten geliyor yaptığım yemekleri yiyor kızımızla oynuyor sonra uyuyor sanirim artik farkinda evliligin ne oldugunu ailenin ne demek oldugunu idrak etti ... Allah yuvalarimizi şerden korusun

Kiyafet konusunda bizde cok tartıştık evlenmeden once karismam tabiki diyodu bu arada kapali birisiyim ama pantolon tunik tarzı giyerdim evlendikten sonra pantolon giymiceksin demeye başladı bi ara hiç giymedim sonraları konuşurken konuşurken bıraktı. Simdi giyorum. banada asıl memleketimizde karisiyo. ilçede yaşıyoruz burda dedikodu çok tutucu biyer olduğu için karışıyor ama başka yere gidelim giydigime de karışmaz elimi de tutarak yürür falan. aman sıkma canını ben kaç kere boşanmayı düşündüm kaç kere kavga ettik ( kavgalarimiz sözlü olur hep şiddet yok şükür :) ) sonradan duzeliyoruz falan. ama haplarini düzenli kullanırsa kavga yok çok iyiyiz haplarini bıraktığında kafasında kuruyo dusunuyo sonra yapmışım gibi davraniyo sizde de düzelir herşey hiç sıkma canini. bi yuva kolay kurulmuyo sizin asıl sorun ne mesela
Sanırım giyim konusunda erkekler çevreye göre hareket ediyor :) Bizim memleket turizm tatil yöresi yolda yazın bikiniyle gezenler bile vardır ama şu an yaşadığım yer de halk kapalı pardesülü o yüzden dikkat çekmemi istemiyor sanırım. sizin de memleket tutucu bi şehirse o yüzden memlekette karışıyordur

Kendi evliligim adina konusayim. 5 yillik evliyim. Surada 2 senedir evliligim oturmus durumda. Biz de baslarda bircok konuda ters duserdik. Surekli bosanirdik! Sabredince o asik oldugunuz adam geri geliyor. Hatta daha iyisi. Tabi isteklerini karsi tarafa soylerken kavga eder gibi degil de. Kibar ve sakin bir sekilde ifade etmelisin. Esinden soguma. Onu asik oldugun adama donusturmek icin onun asik oldugu kadin ol..
sanırım aradığım cvp buydu. Yorum için tşkr ederim

Evli olup da bir zaman için boşanmayı düşünmeyen insan sayısı azdır bence, ama bence en doğrusu karşıdaki insanı ve kendinizi tartmak. Yani bazen hata bizde oluyor ama karşıdaki aşırı tepki gösterdiği için üzülüyoruz, bazen sorun karşıda oluyor biz düzgün anlatamadığımız için bir türlü orta yolu bulamıyoruz. Biz eşimle 5 yılın sonunda daha sakin bir çift olduk, birbirimizi tanımak anlamak zaman alıyor. Çünkü flört döneminde ciddi bir sorunla hayatın kendisiyle karşılaşmıyorsunuz, o dönemde kavgalar kıskançlık vs sebepli oluyor en fazla o da örtbas edilebiliyor. Ama evlilikte iki taraf birbiriyle yaşamak zorunda müdahale etmek durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla sorunlar artıyor. 2.5 sene benim için çok uzun bir süre değil, bir de maddi sorunlardan bahsediyorsunuz tam anlayamadım çok harcama yapılması mı problem, cimrilik mi? Yoksa borçlar vs mi? Aranızda sevgi saygı olduğu sürece pek çok şey aşılıyor. Ama evliliğin ilk yılları gerçekten sonrasına göre daha sancılı geçiyor. Bazen samimiyetsiz çiftler görüyorum onlarda da saklanıyor problemler sonra birden patlak veriyor yani çevrenizde mutlu görünen herkes de mutlu değil aslında.
Parasını alamıyor borç veriyor tekrar aynı kişiye. sigaraya veriyor... Biriyle ortak bi yatırım yaptı gereksiz borca girdik. Evlendik evleneli hep bana karşı cimri oldu. istediğim küçük şeylere bile hayır dedi. Hiç gezmeye götürmez para gidecek diye ödü kopar ama olmadık şeylere de para harcar. yani sakındıkça daha beter para çıkıyor cepten ama hep sakınılan benm

Sizin durumun evlilige alismakla alakasi yok. 2.5 sene alismak icin uzun, ilk 1 sene desen alisma sureci derdim de.

Bir de sizin sorununuz esinle para konusunda uzlasamamanizmis. Atanmayi bekleme, çalis bence. Ancak kendi parani kazanirsan rahat edersin, belki de o zaman adamin sana ne kadar deger vermedigini anlarsin.
15 aylık bebeğim var bakıcıya emanet edemem ki. Kreşler 2 yaşından sonra alıyor. Evdeyim oğlumdan ötürü zaten bende boş vakitlerde ders çalışıyorum. Önümüzde seçim var puanımı cebime koymak istiyorm.

Back
X