Evliliğin ilk yılları, tartışmalar... Eşim değişir mi? Ne yapmalıyız?

Arkadaşlar merhaba.
Bugün itibariyle 1 yıllık evliyim. Eşime aşık olarak evlendim, aynı şekilde onunda bana karşı sevgisini iliklerime kadar hissederek.
Hala da öyle. Beni sevdiğinden zerrece şüphem yok.
ANCAK ÇOOOK TARTIŞIYORUZ. Ve bu benide onuda çok yıpratıyor. Önceleri yani bikaç ay öncesine kadar maddi sebeplerden dolayıydı, şimdi yine maddi sorunlar oluyor ama aşılamayacak şeyler olmadığından pek tartışma sebebi olmuyorlar.

Tartışma sebeplerine gelince,buna kıskançlık mı denir bilmiyorum ama bazen eşimin yerli yersiz pimpirirkliğinden, bazen aşırı asabiyetinden, kılık kıyafetten, herşeyden ama herşeyden tartışıyoruz. Nezaman ''böyle olmuyor, birbirimizi yıpratıyoruz, biraz daha dikkat etmeliYİZ'' desem hemen, ''sen kendini hiç görmüyorsun'' la bitiyor konuşmalarımız.

Evet bende sinirli bi yapıya sahibim, ama ben bilinçli olarak kendimi kontrol etmeye çalışıyorum ve başarıyorumda. Ama ben kendimi kontrol etmeye çalışırken onun anlamsız bir çıkışında bukez bende parlıyorum. Ve bazen umutsuzluğa kapılıyorum. Evliliğimizin bu şekilde devam edemeyeceğini, çok uzun sürmeden birbirimizden soğuyacağımızı, herkes mutlu mesud canım cicim şeklinde yaşlanırken bizim birbirinden uzak bir çift olarak anlamsız bi şeiklide yaşayacağımız düşüncesine kapılıyorum. Ve aslında eşime bukadar aşıkken ondan gerçekten soğuduğumu farkediyorum.Çünkü artık konuşamıyoruz bile. Her konu tartışmaya dönüyor.

Bir örnek vericem dün sabah mükemmel bi şekilde uyandık, ben kahvaltı hazırlamaya başladım bir önceki gün markete uğramak istediğimi kahvaltılık falan alınması gerektiğini söyledim market uzak dedi, tek başına gitme dedi bisürü bahane uydurdu göndermedi beni. Sonra o gece kendisi gitmiş evde bir dünya asal ihtiyaç varken ıvır zıvır almış kahvaltılıkta almış gelmiş. Melemen yapıcam acı biber almış. Bende dedim ki normal konuşma ses tonuyla '' alışverişe beni götürmüyosun her seferinde gereksiz bisürü şey alıp geliyosun. Bizde acıbiber yenmiyo ki bunu niye aldın şimdi'' dedim. Vay senmisin bunu söyleyen. Ama gerçekten torba torba çöpe atıyorum dolaptan. Her seferinde aynı şeyleri görüncede sinirleniyorum. Oda ısrarla bensiz gidip alıyo. 1-2 cümlelik bi dialog geçti aramızda, son bir bağırış koptu '' nevar aldıysam, söylemeyiver aldıysam almışım işte '' diye. Oysa ben sadece beni götürmediği herdefasında gereksiz şeyleri aldığı için söylemek istemiştim. Bende okadar büyük tepki vermesine kızdım avazımız çıktığınca bağırındık durduk.

Tabi bunu uzatmadık, kahvaltıdan sonra normaldik ama o tartışmalar bendeki herşeyi götürüyor. Çocuk düşünüyoruz bu sıralar onu bile söyledim o snirle ''böyle bi evliliğe ne diye çocuk düşünüyosak'' diye. Bende zaten anksiyete bozukluğu var, ilaca yeni başlamıştım onuda bıraktım çocuk düşünüyoruz diye. Böyle çok tartışınca evliliğimle ilgili çok umutsuzluğa kapılıyorum.

Ne yapabilirim arkadaşlar, nasıl aşabiliriz bu durumu. Birimiz sinirliyken diğeri susacak evet, ama benim eşim beni biçok konuda çok sıkboğaz ediyor. Evimle işyerimin arası yarım saat, minibüsle gidiyorum.İşten eve gidene kadar en az 5-6 kez arıyorum duraktayım, bindim, indim diye.Aramasam neden aramadın bu sefer ben kızıyorum al sana kavga. Bide yukarıda anlattığım gibi gerekli gereksiz bisürü tepki. Herşeyi tepkiyle karşılıyor.

Evliliğin ilk yılları zor olur diye okuyorum. Tartışmalar sık olurmuş ama ben çok bunaldım. Oturup konuşuyoruz 3 gün dikkat ediyoruz sonra yine aynı. Zamanla değişir mi, o değişene kadar bendeki aşk biter mi. Ne olur bizim vaziyetimiz arkadaşlar

herşey neysede
eşin fazla mı kıskanç ne:26:

siz uzlaşamıyorsunuz galiba?

markete gitmenize neden izin vermiyor?
daha doğrusu markete gitmek için eşinizden izin mi istemek zorunda kalıyorsunuz?

herşey neysede
eşin fazla mı kıskanç ne:26:

Evet malesef :( Boğulacak derecede ve saçma bir kıskançlığı var. Ramazanda arkadaşlarımla iftara gittim tek başıma akşam 11 de evime bıraktılar bayan bayana, ona sesini çıkarmadı gönderdi.
Ama k. kartım yatacak atm'ye gidicem mesele. Oradan dükkanlar varmış sanayi bölgesiymiş ben gidemezmişim. Onunda yatırmasını istemiyorum bazen karıştırıyor.
Kıyafetler mesele. Ne giydiğim önemli değil, güzel olan herşey mesele. Dikkat çekici olmicak, şık olmicak. Kapalı bile giysem eğer üzerimdeki biraz farklı bişeyse ya laf sokar ya somurtur. Oysaki insan kocasından iltifat duymak istiyo.
İşten eve gidene kadar inanamazsınız. Kurumdan çıkıyorum çıktım diye arıyorum. durağa gelince arıyorum minibüse binince arıyorum inince de karşılamaya geliyo zaten gelmezse yine indim diye arıyorum eve girincede eve girdim diye arıyorum. Püffff çok bunaldım anlatırken bile. Ve galiba ben eşimden soğuyorum artık :(

Evet malesef :( Boğulacak derecede ve saçma bir kıskançlığı var. Ramazanda arkadaşlarımla iftara gittim tek başıma akşam 11 de evime bıraktılar bayan bayana, ona sesini çıkarmadı gönderdi.
Ama k. kartım yatacak atm'ye gidicem mesele. Oradan dükkanlar varmış sanayi bölgesiymiş ben gidemezmişim. Onunda yatırmasını istemiyorum bazen karıştırıyor.
Kıyafetler mesele. Ne giydiğim önemli değil, güzel olan herşey mesele. Dikkat çekici olmicak, şık olmicak. Kapalı bile giysem eğer üzerimdeki biraz farklı bişeyse ya laf sokar ya somurtur. Oysaki insan kocasından iltifat duymak istiyo.
İşten eve gidene kadar inanamazsınız. Kurumdan çıkıyorum çıktım diye arıyorum. durağa gelince arıyorum minibüse binince arıyorum inince de karşılamaya geliyo zaten gelmezse yine indim diye arıyorum eve girincede eve girdim diye arıyorum. Püffff çok bunaldım anlatırken bile. Ve galiba ben eşimden soğuyorum artık :(

off ben de bunaldım dinlerken.
merak etmek başkadır, ama böylesi sizi merak etmekten öte.
resmen rapor veriyorsunuz her adımınızı.
güzel görünmek kendinize olan özgüveniniz için önemlidir. çalışan da bir bayanmışsınız.
alımlı olmak değil de, iyi hissettiğiniz kıyafetleri giymenin nesi kötü olabilir?

siz ona böyle kısıtlamalar getiriyor musunuz?

siz uzlaşamıyorsunuz galiba?

markete gitmenize neden izin vermiyor?
daha doğrusu markete gitmek için eşinizden izin mi istemek zorunda kalıyorsunuz?

Gideceğim market biraz ters biyerde yani minibüs mesefesiyle bi yerde. İş çıkışı gitsemmi diye aramıştım. He ama sokaktaki markete bile gitsem ben markete gidiyorum diye ararım. Yoksa niye aramıypsun evden çıkarken diye bi soruyla karşılaşabilirim.

Bigün uzaktaki bi kuzenim gelmişti evimize, onları geçirmeye aşağı indim onlarında işleri vardı dışarda durduk bi45 dk 1 saat kadar. Telimide almamışım yanıma, bi pazar öğlen saatleriydi. Adam bana ulaşamayınca kalkmış işten eve geldi bana bakmaya ya ulaşamayınca merak etmiş düştümmü kaldım mı başıma bişey mi geldi diye :(

off ben de bunaldım dinlerken.
merak etmek başkadır, ama böylesi sizi merak etmekten öte.
resmen rapor veriyorsunuz her adımınızı.
güzel görünmek kendinize olan özgüveniniz için önemlidir. çalışan da bir bayanmışsınız.
alımlı olmak değil de, iyi hissettiğiniz kıyafetleri giymenin nesi kötü olabilir?

siz ona böyle kısıtlamalar getiriyor musunuz?

Yoo. Oda arar haber verir ben şuraya gidiyorum, öğlen yemeğe giderken onu haber verir. Ama vermediği zamanlarda olur ben sıkboğaz etmem.

ay şaka gibi ya
eşinin ki kıskançlıktanda öte
bu durumudan rahatsız oldugunu ama ona haber vermekten degil
sürekli aramaktan laf sokmalarından rahatsız oldugunu söyle
yada işten çıkınca seni eşin alsın saatleriniz uyuşmuyor sanırım :44:
yazarken ben bile sıkıldım ya
eşin bence psikologa gitmeli

Gideceğim market biraz ters biyerde yani minibüs mesefesiyle bi yerde. İş çıkışı gitsemmi diye aramıştım. He ama sokaktaki markete bile gitsem ben markete gidiyorum diye ararım. Yoksa niye aramıypsun evden çıkarken diye bi soruyla karşılaşabilirim.

Bigün uzaktaki bi kuzenim gelmişti evimize, onları geçirmeye aşağı indim onlarında işleri vardı dışarda durduk bi45 dk 1 saat kadar. Telimide almamışım yanıma, bi pazar öğlen saatleriydi. Adam bana ulaşamayınca kalkmış işten eve geldi bana bakmaya ya ulaşamayınca merak etmiş düştümmü kaldım mı başıma bişey mi geldi diye :(

son paragraf benim eşiminde aynısı
kendisi gelemese bile kardeşini annesini gönderir:1:
biraz fazla düşünceliler onlara göre normal ama bize göre anormal işte:ssz:

ay şaka gibi ya
eşinin ki kıskançlıktanda öte
bu durumudan rahatsız oldugunu ama ona haber vermekten degil
sürekli aramaktan laf sokmalarından rahatsız oldugunu söyle
yada işten çıkınca seni eşin alsın saatleriniz uyuşmuyor sanırım :44:
yazarken ben bile sıkıldım ya
eşin bence psikologa gitmeli

Anlattım ama anlamıyor ki. Tartışmalar konusunda e diyorsunuz. Mesela bugün evlilik yıldönümümz ama benim içim kıpır kıpır değil.
Çünkü eşimle ilişkimizin kötü olduğunu düşünüyorum. Bence biz mutsuz bi çiftiz. Hep tartışıyoruz :(

Anlattım ama anlamıyor ki. Tartışmalar konusunda e diyorsunuz. Mesela bugün evlilik yıldönümümz ama benim içim kıpır kıpır değil.
Çünkü eşimle ilişkimizin kötü olduğunu düşünüyorum. Bence biz mutsuz bi çiftiz. Hep tartışıyoruz :(

evlilik terapistlerinin faydasını gören arkadaşlar var
deneyin derim şahsi fikrim
bi ilişkide sevgi kadar güven de önemli
eşini seviyorsan ayrılmak istemiyorsan bence bunların üstesinden gelirsiniz
bunlar aşılamayacak şeyler degil

oturun bugün güzelce konuşun bence.
o senden beklentilerini anlatsın
sen de ondan.
ikiniz de sinirinizi törpüleyin.
huzurlu olmak için evlendiniz yahu, en güzel zamanlar bence evliliğin ilk yılları.

acı biberden kavga çıkmasın mesela.
ben eşimi alışverişe gönderiyorsam eline yazar veririm.
bunun dışında bişey alma diye de söylerim.
ıvır zıvırları beraber yaptığımız alışverişlerde alırız.
çünkü erkekler maddi açıdan biraz ipin ucunu kaçırabiliyorlar.
o yüzden çaktırmadan kontrolü elime alırım.

ben de eşime haber veririm ama her dakikamı da sorgulamaz.
kıyafetime de ben karar veririm ama ona da danışırım.
zaten benim bir sınırım vardır, yani açık giymem, kısa giymem, abartılı kıyafetler giymem.
eşim de bunu bildiğinden kıyafetlerime karışmaz.
beraber alışverişteysek giyer gösteririm, ki bu sınırlar dahilinde kıyafet seçtiğimden o da onaylar.

evlendiğimiz ilk sene kolsuz giymemi istememişti.
ben de nazikçe "seninle tanıştığımızda ne giyiyorsam şimdi de o çizgide giyiniyorum" diye hatırlattım.
evlendim diye her konuda kendimden ödün verecek değilim.
eşim de değil.

karşılıklı fedakarlıklar yaptık ama kendimin de karar verebileceği bir şeyde kimsenin direktifiyle hareket edecek değilim.

biraz sınırlarınızı çizin lütfen...
düzelmeyecek sorunlarınız yok, karşılıklı anlayış göstermeniz lazım..

belki çok alakasız olacak ama insan nasıl mükemmel şekilde uyanır ben ona takıldım

dün mükemmel şekilde uyandık:44:

belki çok alakasız olacak ama insan nasıl mükemmel şekilde uyanır ben ona takıldım

sarılarak, mutlu, huzurlu, gülümseyerek, geçen geceyi güzel geçirerek (!) :23:, uykusunu almış şekilde uyanmak olabilir.
sadece tahmin :1:

Öncelikle evlilik yıl dönümünüz kutlu olsun nice bundan sonra huzurlu mutlu yıllara:38:Evli değilim içinde yaşamadan nasıl anlatılır bilemem ama anlattıgınızdan çıkardıgım birbirinizle beklentileriniz uymuyor eşiniz farklı şeyler bekliyor siz farklı aşılmayacak şeyler değil bence yorulmuş olabilirsiniz ama çözüm için çalıştınızmı hiç acaba yoksa tartışıp kapattınızmı üzerini karşılıklı konuşmayı deneyin derim anlatın biraz daha sabır ve anlayış istiyor malesef evlilik eşiniz konuşmaktan hoşlanıyor olabilir merak ediyor aslında güzel birşey ya ilgisiz bir eşiniz olsaydı bunuda düşünün derim :23: Biri bagırırken alttan almalı yumuşatmalı karşı tarafı beceremiyorsa o odadan çıkmalı başka şeylerle meşgul olmalı:4:İnşallah çok çabuk toparlarsınız daha tartışmasız huzurlu olursunuz:16:

Bu cümleyi yazarken, herhangi bir genginliğimizin olmadığını gayet keyifli olduğumuzu vurgulamak istemiştim ama dahada detay isterseniz vereyim. Sevişerek uyandık !

işten eve kadar bu kadar sık aramanı ben okurken bunaldım valla..
ilk 1 yıl geçer gerçekten biraz sabırlı olmak lazım...
iki taraf içinde geçerli bu tabi..
sürekli alttan alıp susarsan görevin olur susmak iyice azıtır...
en iyisi kavga başlayınca uzaklaşmak o ortamdan...
biraz yatışınca ikinizde sakince konuşursunuz..
kavgaları neden ettiğimizi bile biz unutuyoruz ama yıpranıyo bu arada ilişki...

Back
X