Evliliğinizde bireysel alanınız var mı?

lastworldd

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2023
74
58
18
Merhaba hanımlar evliliğinizde eşlerinizle ayrı vakit geçirebiliyor musunuz? Ben ve eşim işten sonra hemen hemen tüm vakti birlikte geçiriyoruz. Henüz 10 aydır evliyiz ama sürekli dipdibe olmak beni sıkıyor. Bazen nefes almak için farklı şehirde yaşayan ailemin yanına gidiyorum ama oda bayağı tartışmanın sonunda oluyor. Eşime sürekli arkadaşlarınla ayrı takılabilirsin, benden ayrı olarakta zaman geçirebilirsin diyorum (bunu da kabul etmiyor) ama ondan aynı şeyi göremiyorum ve bu ne zamana kadar böyle sürecek bilmiyorum. Sizce bir süre sonra sıkılır mı. Yoksa hep mi böyle gider?

Nasıl başlarsanız öyle gider. Keşke her evlilikte insanın arada nefes alabileceği zamanı olsa. Sürekli dip dibe olmak beni de yorar şahsen,en sevmediğim şey. Evliyiz diye her şeyi beraber yapacağız diye bir kural yok aslında ama,gel de anlat bunu bazılarına.

Merhaba hanımlar evliliğinizde eşlerinizle ayrı vakit geçirebiliyor musunuz? Ben ve eşim işten sonra hemen hemen tüm vakti birlikte geçiriyoruz. Henüz 10 aydır evliyiz ama sürekli dipdibe olmak beni sıkıyor. Bazen nefes almak için farklı şehirde yaşayan ailemin yanına gidiyorum ama oda bayağı tartışmanın sonunda oluyor. Eşime sürekli arkadaşlarınla ayrı takılabilirsin, benden ayrı olarakta zaman geçirebilirsin diyorum (bunu da kabul etmiyor) ama ondan aynı şeyi göremiyorum ve bu ne zamana kadar böyle sürecek bilmiyorum. Sizce bir süre sonra sıkılır mı. Yoksa hep mi böyle gider?

Farklı planlar yapilabilir bence. Ben ilk evlendigimiz zamanda Ankara'ya taşınmıştım hiç arkadaşım yoktu eşim de yalniz biraksa uzulecegimi düşünüyordu. Sonra ona o evden çıktığında 100 kez izlediğim bi dizinin aynı bölümünü açıp dışardan yemek söyleyip iki mum yakıp duş alınca çok iyi hissettigimi söyledim. Bir iki planında da bunalri yaptığımi ve çok keyif aldığımı farketti sonra beni dert etmeyi bıraktı.

Geldiğimiz ülkeye o benden önce geldi is yerinde arkadaşlari var şimdi yine ayni şekilde takılırsin bende bunlari yaparım vs diyorum. Çünkü Cok haklısınız insanın arkadaşız eşsiz zamana ihtiyacı oluyor. Açık konuşmak en güzeli

Evli değilim ama ex nişanlıyla birlikte yaşarken benim de , karşı trafın da vardı. Benim kesinlikle ihtiyacım var, tek başıma saatlerim her gün 1-2 saatlik spor/yürüyüş saatlerim oluyordu, o sırada da karşı tarafa alan kalmış oluyordu. Sporu her zaman tek yaparım, kendimle vakit geçiririm. Spor yoksa da öğleden sonra yürüyüş yapardım öyle olurdu. O zaman ikimiz de bir süre evden çalışmıştık, saatller böyleydi. Akşam da dip dibe otururduk . :KK19: Vitrin gezmeye, mağazaya bakmaya da arkadaşlarımla veya tek giderim. Bazı aktiviteler tek veya arkadaşla olur, eşle/erkekle pek olmuyor bence o aktivitelere yönel konu sahibesi.

Ben olsam aşırı bunalırdım haklısın.

Biz eşimle 5 senedir evliyiz ve evlendiğimizden beri mutlaka ayrı ayı vakit geçiriyoruz.

Katı bir kaç kuralımız var;
Asla ayrı yatmayız, nekadar kavga olursa olsun.
Mutlaka hergün telefon tv herşeyi bırakıp beraber kahve içer sohbet ederiz.
Hergün bir kaç sayfada olsa kitap okuruz.

Onun dışında o haftada bir arkadaşıyla çıkar bende keza öyle. Bazen bu artabiliyor.
Akşamlarıda spora gideriz ayrı ayrı.

Beraber vakit geçirmek önemli ama yapışık ikiz gibi gezmek hiç sağlıklı değil.

Eşinle sakin bir zamanda konuşsan? Neden böyle yaptığını anlamaya çalışsan?

Farklı planlar yapilabilir bence. Ben ilk evlendigimiz zamanda Ankara'ya taşınmıştım hiç arkadaşım yoktu eşim de yalniz biraksa uzulecegimi düşünüyordu. Sonra ona o evden çıktığında 100 kez izlediğim bi dizinin aynı bölümünü açıp dışardan yemek söyleyip iki mum yakıp duş alınca çok iyi hissettigimi söyledim. Bir iki planında da bunalri yaptığımi ve çok keyif aldığımı farketti sonra beni dert etmeyi bıraktı.

Geldiğimiz ülkeye o benden önce geldi is yerinde arkadaşlari var şimdi yine ayni şekilde takılırsin bende bunlari yaparım vs diyorum. Çünkü Cok haklısınız insanın arkadaşız eşsiz zamana ihtiyacı oluyor. Açık konuşmak en güze

Geldiğimiz ülkeye o benden önce geldi is yerinde arkadaşlari var şimdi yine ayni şekilde takılırsin bende bunlari yaparım vs diyorum. Çünkü Cok haklısınız insanın arkadaşız eşsiz zamana ihtiyacı oluyor. Açık konuşmak en güzeli
Aslında kendisine belirttim evde tek başıma zaman geçirmek bana iyi geliyor diye ama yok anlamıyor. “Ben de kalacam”deyip duruyor

Evli değilim ama ex nişanlıyla birlikte yaşarken benim de , karşı trafın da vardı. Benim kesinlikle ihtiyacım var, tek başıma saatlerim her gün 1-2 saatlik spor/yürüyüş saatlerim oluyordu, o sırada da karşı tarafa alan kalmış oluyordu. Sporu her zaman tek yaparım, kendimle vakit geçiririm. Spor yoksa da öğleden sonra yürüyüş yapardım öyle olurdu. O zaman ikimiz de bir süre evden çalışmıştık, saatller böyleydi. Akşam da dip dibe otururduk . :KK19: Vitrin gezmeye, mağazaya bakmaya da arkadaşlarımla veya tek giderim. Bazı aktiviteler tek veya arkadaşla olur, eşle/erkekle pek olmuyor bence o aktivitelere yönel konu sahibesi.
Şuan en büyük sıkıntım bulunduğum şehirde arkadaşım yok. Öyle olunca tek başıma bir şeyler yapmamı istemiyor

Biz de 4 aydır evliyiz sürekli dip dibeyiz. Birlikte izleyip birlikte oynuyoruz. Uyku uyanma çay kahve saatlerimiz bir. Baştan ben böyle olmasını istedim ama sonra o da alıştı. Kitap okumak istiyorum mesela okuyamıyorum duşa girince bile beni bekliyor bişey yapmak için. Şu anlık bunalmıyorum ve zamanla değişiceğini düşünüyorum çünkü çok yeni.

Ben olsam aşırı bunalırdım haklısın.

Biz eşimle 5 senedir evliyiz ve evlendiğimizden beri mutlaka ayrı ayı vakit geçiriyoruz.

Katı bir kaç kuralımız var;
Asla ayrı yatmayız, nekadar kavga olursa olsun.
Mutlaka hergün telefon tv herşeyi bırakıp beraber kahve içer sohbet ederiz.
Hergün bir kaç sayfada olsa kitap okuruz.

Onun dışında o haftada bir arkadaşıyla çıkar bende keza öyle. Bazen bu artabiliyor.
Akşamlarıda spora gideriz ayrı ayrı.

Beraber vakit geçirmek önemli ama yapışık ikiz gibi gezmek hiç sağlıklı değil.

Eşinle sakin bir zamanda konuşsan? Neden böyle yaptığını anlamaya çalışsan?
Soruyorum ama net bir şey söylemiyor. Ve bende bir türlü sebebini anlayamıyorum. Kıskanç biri de değil ama bildiği tek şey evlilikte hep yan yana olunmalı her şey birlikte yapılmalı

Şuan en büyük sıkıntım bulunduğum şehirde arkadaşım yok. Öyle olunca tek başıma bir şeyler yapmamı istemiyor

Panpa evden çıkmadan nasıl arkadaş bulacaksın ... spora , kursa bir yerelere gidersen mutlaka selamlaşıyorsun konuşuyorsun insanlarla. Spor yapıyorsan yazıl gitsin.

Biz de 4 aydır evliyiz sürekli dip dibeyiz. Birlikte izleyip birlikte oynuyoruz. Uyku uyanma çay kahve saatlerimiz bir. Baştan ben böyle olmasını istedim ama sonra o da alıştı. Kitap okumak istiyorum mesela okuyamıyorum duşa girince bile beni bekliyor bişey yapmak için. Şu anlık bunalmıyorum ve zamanla değişiceğini düşünüyorum çünkü çok yeni.
Umarım değişir yoksa ömür boyu böyle yaşanmaz

Kesinlikle bireysel alan olmalı bu kişilerin kendilerini dinlemesi, deşarj olması, partnerini özlemesi, partnerine anlatacak bir şeyler olması açısından önemli. Bazı insanlar evi çok sever dışarda vakit geçirmeyi sevmez mesela onlar için bile bazı saatler ayrı odada kendi başına vakit geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Evli olunca yapışık ikizler gibi dip dibe olunmuyor 😀 ama siz daha yeni olunca ondandır bu kadar yakınlık 😀😉

Panpa evden çıkmadan nasıl arkadaş bulacaksın ... spora , kursa bir yerelere gidersen mutlaka selamlaşıyorsun konuşuyorsun insanlarla. Spor yapıyorsan yazıl gitsin.
Aslında sürekli evde değiliz ikimizde kamu da çalışıyoruz. Onun arkadaşları benim de arkadaşlarım oldu ama yaştan mıdır yaşanmışlıktan mıdır artık insanlarla arkadaşlık kuramıyorum. Sadece daha önceden var olanlarla devam ediyorum. Tabi yaşım çokta büyük değil ama şuanki enerjim hiç kalmadı gibi

Şu an ayrı şehirlerde yaşadığımız için baya bireysel alanımız var, beraberken de en az üç dört gün ayrı takılırdık, bireysel alan her şeydir. Eşinizle konuşup bunaldığınızı anlatın

Umarım değişir yoksa ömür boyu böyle yaşanmaz
İçerde oje sürüyorum mesela hemen bağırır bebeğim nerdesin diye :rolleyes: beni şu anlık rahatsız etmiyor bir de kedimiz var ondan alıştım sanırım tuvalete en son ne zaman yalnız girdim bilmiyorum. Duşta bile beni görmek istiyor kedi evde kişisel alanım yok. Geçen bağırdım hatta yeter bi yalnız kalamıyorum diye :rolleyes:

Yeni evliyken başka odaya gecip kendimle yalniz kalma ihtiyaci hissediyordum, eşim bunu garip buluyormuş sonradan soyledi. 😀
Cunku evin icinde yalniz olmaya cok alisiktim. Kucuk bir aileyiz, tek cocuğum anne baba calisiyor bazen annemi görmedigim gunler bile oluyordu ayni evde onun iş saati benim yatma kalkma okul saati derken baya yalniz yasiyor gibi oluyordu.

Ama eşime aliştim kisa surede, yanimda olmasi nefes almami engellemiyor. 😀 Ayri takilacaksam, yaninda olmak nefessiz olmak gibi hissettirecekse evlenmezdim diye dusunuyorum ama bu tamamen benim bakiş acim. Zaten butun gun birlikte bisey yapilmiyor iş oluyor kalan zamanda birlikte.

Bu arada Willy geldi aklima , nerelerde acaba. 😃

Son düzenleme:
Evli değilim fakat evli olsam da sürekli burnumun dibinde olan bir koca istemem. İnsan biraz kendisiyle başbaşa kalmak istiyor.

evin içinde kişisel uğraşlar, hobiler, dersler vs şeklinde birbirimizden ayrı vakit geçiriyoruz. tabi birçok kişi bunu kişisel alandan saymıyor. ama ben şahsen kocama çok bağımlıyım. arkadaşlarımla da buluşuyorum o çalışırken. o da gidiyor arada. pek hoşlanmıyorum gitmesinden ama haftada 1 kere falan olunca ses etmiyorum. ama bırakıp da aileme gitmek falan hiç hoşlanmam. hiç de keyfi gitmedim. bir kez çocuğumdam dolayı mecburen 5 gün gittim, bir kez de onun babası rahatsızdı gitmesi gerekiyordu 1 hafta ayrı kaldık. korkunçtu benim için. ben eşimle olmayı her şeyi eşimle yapmayı seviyorum şahsen

Back
X