• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğinizde bireysel alanınız var mı?

Bu konu benim kanayan yaram.. 6 yıldır evliyiz, iki çocuğumuz var ayrı zaman geçirmek hayal, başka odada otursam eşim seslenir “Yezdaaa gelmiyor musun” diye.. Ayda bir arkadaşlarla bir yerde otururuz on defa arar. Yılmıyor, pes etmiyor.

Merhaba hanımlar evliliğinizde eşlerinizle ayrı vakit geçirebiliyor musunuz? Ben ve eşim işten sonra hemen hemen tüm vakti birlikte geçiriyoruz. Henüz 10 aydır evliyiz ama sürekli dipdibe olmak beni sıkıyor. Bazen nefes almak için farklı şehirde yaşayan ailemin yanına gidiyorum ama oda bayağı tartışmanın sonunda oluyor. Eşime sürekli arkadaşlarınla ayrı takılabilirsin, benden ayrı olarakta zaman geçirebilirsin diyorum (bunu da kabul etmiyor) ama ondan aynı şeyi göremiyorum ve bu ne zamana kadar böyle sürecek bilmiyorum. Sizce bir süre sonra sıkılır mı. Yoksa hep mi böyle gider?
Evlilikte bireyselligi abartmis birisi olarak yorum yapacagim :)
Bence bireysel davranabilmek icin once birey olmayi basarmak gerekiyor, esiniz birey olmayi tam anlamiyla basaramamis gorunuyor.
Bence bunu sebepleriyle guzelce anlatin esinize, her an her aksam birlikte her seyi birlikte yapmaniz bence hic saglikli degil.
Esiniz umarim sizi anlar yoksa isiniz cok zor :(

Bu konu benim kanayan yaram.. 6 yıldır evliyiz, iki çocuğumuz var ayrı zaman geçirmek hayal, başka odada otursam eşim seslenir “Yezdaaa gelmiyor musun” diye.. Ayda bir arkadaşlarla bir yerde otururuz on defa arar. Yılmıyor, pes etmiyor.
Merak ettigim icin sormak istedim, bu durumda siz ne yapiyorsunuz peki?
Size saygisizlik yapilmis gibi hissetmiyor musunuz?

Yeni evliyken başka odaya gecip kendimle yalniz kalma ihtiyaci hissediyordum, eşim bunu garip buluyormuş sonradan soyledi. 😀
Cunku evin icinde yalniz olmaya cok alisiktim. Kucuk bir aileyiz, tek cocuğum anne baba calisiyor bazen annemi görmedigim gunler bile oluyordu ayni evde onun iş saati benim yatma kalkma okul saati derken baya yalniz yasiyor gibi oluyordu.

Ama eşime aliştim kisa surede, yanimda olmasi nefes almami engellemiyor. 😀 Ayri takilacaksam, yaninda olmak nefessiz olmak gibi hissettirecekse evlenmezdim diye dusunuyorum ama bu tamamen benim bakiş acim. Zaten butun gun birlikte bisey yapilmiyor iş oluyor kalan zamanda birlikte.

Bu arada Willy geldi aklima , nerelerde acaba. 😃
Buradayim buradayim, selamlar :))

Sanırım beş yıl sonraki bizde böyle olacaz dkkdkd

Bazen nefes almak için farklı şehirde yaşayan ailemin yanına gidiyorum ama oda bayağı tartışmanın sonunda oluyor.
Ailenize yalnız gitmenizi de mi istemiyor? Adam resmen fukara sümüğü. Asla katlanamam.

Merak ettigim icin sormak istedim, bu durumda siz ne yapiyorsunuz peki?
Size saygisizlik yapilmis gibi hissetmiyor musunuz?
Kavga ediyorum :) Hep bir bahanesi var aramalarda “kızlar yemeklerini yedi merak etme diye aradım, bize şunu al, nasıl döneceksin, seni alayım mı” gibi gibi.

Insanlar ne yazikki yalniz kalmaktan asiri korkuyorlar, ve nasil ne yapacaklarinini kendileriyle bilmiyorlar. Bi onun tadina varsalar kendileriyle basbasa kalmanin, keyfine göre hareket etmenin. Kendi ic sesini dinleyip keyif aldigin seylerle vakit gecirmenin🥹
Evlenene kadar herkes yalnızlıktan kırılıyordu işte.o sayılmıyor mu😂😂. Sanki evli doğuyoruz.

Yapışıyor mapışıyor.ilgisiz olmasından iyidir bence.adam seviyor ki ilgileniyor.hayatını feda etmiş.
Senin için iki seçenek mi var? Ortası, normali yok mu bu işin, hiç görmedin mi böyle bir adam profili? Yapışmadan da sevebilir. Böyle ancak bıktırır kendisinden. İki taraf da arkadaşlarla sosyalleşmeli, istediğinde kafa dinlemeli, birbirine anlatacak şeyler biriktirmeli, dışarıdayken özlemeli. Diğer türlü benim için evlilik çekilmez hale gelir.

Eşim arkadaşlarıyla takılır ve sever de. Ben de öyleydim ama bebeğim olduğu için, şu sıra evde olduğum pek arkadaş aktivitem kalmadı ama çalışırken çok çıkardım ben de. Kesinlikle eşlerin ayrı alanları olmalı. Yoksa sağlıksız geliyor bana

Back
X