Evliliğinize karışan olursa ....

evliliklere dışardan karışmanın ne büyük tehlikelere sebep olduğunu biilyorum bence ne anne nede kayınvalde yada herhangi biri karışmamalı

ilk yıllarda kayınpederim (ona ne oluyorsa) karıştı onu öyle yapmayın bunu yapmayın ıvır zıvır hakkını alıp oturdu . bikaç senedir beyefendi takılmaya çalışıyor.

bende senle aynı fikirdeyim ne gibi zararları olur bu tehlikeleri söylermisin cnm

ya bizi boşanma noktasına getirdiler mesela öle bi zararı oldu ya yapçağın masrafa şunu öde bunu al parasını sanki onlar veriyo gibi karışmalar oldu çok büüyk kavgalar çıktı boşanmanın eşiğinden döndük nolursa olsun kimseyi evliğine karıştırmıycaksın bütün kararları eşin ve sen ver

hiç aldırmam.hele olumsuz şeylerse söylenenler bi kulağımdan girer öbüründen çıkar.
aslında şu da var.çoğu insan aile meselelerine kimse karışmasın ister ama gidip anne-kızkardeş vs. yakınlarına öbür tarafı ya da kocasını çekiştirir...dolayısıyla orda dinleyenlerden biri mutlaka '' e sen de şöle şöle yap,altta kalma cevap ver vs.. '' der.o yüzden kim olursa olsun 4 duvar arası özeldir.annen bile olsa meseleni açmayacaksın.kendin halledeceksin.anneme hiç eşimi anlatmadım şimdiye kadar.etrafımda kötü niyetle karışacak insan da yok çok şükür.o yüzden rahatım.ama dediğim gibi burun sokulmasına insan kendi de sebep olabilir,ki oluyor görüyorum karşı taraf düşman görülüp cephe alınıyo.bu nasıl iş diyorum birinin kızı birinin oğlu var ortada ama insanlar birbirini yeme derecesine geliyo sırf şu kemiği olmayan diller yüzünden...
Allah kimsenin yuvasının huzurunu bozdurmasınn

Özellikle evliliğin ilk yıllarında bir numaralı sorun,üçüncü şahısların müdahalesi kanaatimce.

Yeterli olgunluğa ve bağımsızlığa ulaşamayan eşin (özellikle beyefendiler) yeni bir aile kurulduğunu,o ailenin ebeveynlerden bağımsız bir aile olduğunu vb. idrak etmeleri zaman alabiliyor.Bu durum bir takım müdahalere fırsat verebiliyor.

Saygıdan ödün vermeden,sınırlar çizilmeli,dik ve net bir duruş benimsenmeli...

Evlilikte 3. şahıs olmaz. Sadece sen ve kocandır bu kadar. 3. kişi dış kapının dış mandalı olur. Ben birkaç defa 3. şahıs lafı dinledim, kocam anlayışla karşılasada ben kendime çok kızdım.

arkadaşlar evliliğinize anneniz bile olsa biri karışsa sunu yap bunu yap dese ne yapardınız..
Benim çevremde yok öyle münasebetsiz insanlar ama bir kaç kez eşimin annesi akıl vermeye kalktı tabi ben müsade etmedim yüz bulur bir daha bunu alışkanlık haline getirir falan diye.Ama kendi annem her zaman düşüncelerini,nasıl davranırsam kırmadan etmeden yapmış olurum beni bunaltmadan akıl verir o ayrı onu her zaman dinlerim.

Ben olsam karıştırtmazdım.''Sizle değil oğlunuzla evlendim bırakın da ben karar vereyim'' vs derdim herhalde..
Herkes haddini bilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…