Evliliginizin ilk aylari/yili nasil gecti..?

bence de eğer cok sornluysa evliliğin çock düzeltmez sadece o da sizinl yıpranr

10 Temmuzdan Aralık ayına kadar kabus gibiydi. Bildiğiniz kabus ama. Vazolar, çerçeveler hersey havalarda uçuştu. Ben kan kustum ona da kusturdum. Bizimki kişiliksiz bi sülükten kaynaklıydı. Neyse ama şimdi şükürler olsun rutine bindi. Son iki aydır kendimi evli gibi hissediyorum

1 sene olcak mart 14 de inş. evlendiqimiz hafta kayınpederim vefat etti o yüzden evliliğim çok kötü başladı yas evinin ortasına düştüm.zaten ailemden ayrılmışım bambaşka bi eve gelmişim evliliğe mi alışıyım evimemi alışıyım ailemden ayrı kalmaya mı alışıyım derken çok sıkıntılı günler geçirdik.o dönemde de işten ayrılmıştım evdeydim.kendi derdimizle değil de eltimlerin kavgalarıyla uğraşıyoduk bu durumların düzelmesi de yaklaşık 3 ayımıza mal oldu.ondan sonrası da işkence tabi eşimin ailesi ve oturduğumuz yerdeki akrabaları çok cahil kayınpederim vefat ettiği için senesi çıkana kdr doğru düzgün bşy yapamayız dedi eşim ailesi ve akrabalarının dili yüzünden ne balayına gidebildik ne de dışarı çıkıp gönlümüzde gezip tozabildik.bu bi sene içerisinde eşimle irili ufaklı tartışmalar yaşadık ama bunların nedeni hep ailesiydi sürekli annesinin yanında durmamı istiyodu onun haricinde bi çatışmamız yoktu.şimdi çalışıyorum çok şükür ve sorunlardan da bi nebze uzağım artk yavaş yavaş herşey yoluna girio.

ilk aylar çok zordu hep kavga görültü anneme bile göndermiyordu sonunda çektim resti 2 hafta ayrı kaldık nerdeysede boşanacaktık sonra yakın çok sevgidiğimiz bir abimiz barıştırdı. Ama çok zor günlerdi halan unutmuyorum ve 4 yıldır evliyim ikimizde çok inatçıyız arada halan kavgalar oluyor ama en önemlisi kızımızın yanında sesimizi yükselmemeye çalışıyoruz.

Son düzenleme:
estğfrllh söyleyeceksiniz tabi..ama inanın okadar minnik şeylerden kavga çıkıyorki..çoğuda benim ürettiklerim
sanırım boşluktan oluyor..adamakıllı bir sorumluluk ikimizide disipline edip daha çok bağlanmamızı sağlayacak..ben bunu hissediyorum..
yaşlarımızda geldi..hatta geçiyor
ben bebişimi mutsuz bir ortama hiç getirirmiyim?
hele bi gelsinde...ah ahhh...

Annem balayındayken aradı beni

-Şehir dışında oturan x teyzen sana gelmek istiyo.Gelince davet et dedi.
-İşim gücüm olcak çağıramam,ancak evi toparlarım zaten işe başlicam dedim.
-Ayıptır çağır gelince,teyze bizde kal diye de davet et dedi.

Eşim sordu napıyolarmış,ne dedi annem dedi.Teyzeni davet edersiniz dedi dedim.
İşte o gün bizim evliliğimizin daha 5. günü falandı ve eşim bana öööööff dedi.
Sonra aylarca bu tür akraba mevzularından küsüp durduk konuşmadık.
Ben bi sene nerdeyse hergün ağlayarak eve geldim.Keşke evlenmeseydim dedim.

Şu an bi buçuk sene oldu,akrabalarımı bi cacıktan saymadığım için eşimle gayet iyiyim ve eşimle de aram güzel.
Gezip tozuyorum,çalışıyorum kimseye gitmiyorum kimseyi de çağırmıyorum.Bu nedenle arkamdan konuştuklarını bildiğim yaklaşık 70 kişilik akrabalarım umrumda değil.
Eşimle daha mutluyum.İnşallah biraz daha zaman geçince daha da mutlu olucam

biz evlendik ve biraz benim zorlamamla İzmir'den Kıbrıs'a yerleştik. İzmir'den sonra burası ıssız bir kasaba gibi geldi. İkimiz de bunaldık, zorlandık ve maalesef birbirimize sardık. evliliğimizin ilk 3-4 ayı bu yüzden yaşanan kavgalardan işkenceye döndü. ama hiç saygısızlık yapmadık, kavgalarımızda bile özenle seçtik kelimelerimizi. çok şükür, şimdi kabullendik, geleceğe dair planlarımızı yaptık. kafamız da rahat, içimiz de. yuvamız mutlu, huzurlu. Allah bozmasın

ah iyi bari tartisirken kelimelerinize dikkat etmissiniz..biz maalesef beceremedik onu.. oyzden cok kirdik birbirimizi

Evet ilk günler gerçekten zor ama bebek olunca da yeni evelndiğiniz zamana benzer huzursuz ve stresli bir ortam geçici de olsa yaşanabiliyor.

1 senelik evliyim..Kayınvalidemin kıskançlıkları ve yalanları yüzünden hiç cicim ayı nedir bilemedik..Çok uğraştı yalanlar söyledi iftiralar attı..Canımı çok yaktı eşimi çok sevmeme rağmen çok pişmanlıklar yaşadım hepsinin tek kaynağı kayınvalidemdi..Eşim de ilk zamanlar hep abarttığımı söylediğinde daha çok canım yandı..Boşandırmaya çalışıyordu sanırım yoksa neden yalanlar söyleyip iftira atsın ki..? yaklaşık 5 aydır evli olduğumu hissediyorum..Yeni yeni yaşıyorum o heyecanlarımı üstelik 36 haftalık hamileyim =))) Hamileliğimin 4. ayından sonra Hamd olsun ki eşim de herşeyi gördü ve hayatım diyecebileceğim bir hayatım var arttık..Kayınvalideme gelince eskisi kadar uğraşamıyor hem eşimin tavrı hem de benim dilim sayesinde artık susmuyorum..Eşit haklara sahibiz diyorum o da anne bende anne

Mrb ben evleneli 7 ay oldu ve inanın eşim melek gibi. Bugüne kadar bana tek bi tane kötü kelime söylemedi, herzaman sevecen, anlayışlı ve meleklerden de temiz. Sadece bana karşı değil çevresine ve ailesine karşıda son derece saygılı, düşünceli.. Hiç kavga etmedik. Ufacık sorunlarımız oldu ama birbirimize karşı olan saygımızı asla bozmuyoruz zaten onun en çok önem verdiği şey saygı.. Sorunlarımızıda konuşarak hallediyoruz. Çok mutluyum. Nazar değmesin Beni herzaman mutlu eden ve güler yüzle beni karşılayan canım kocacıma çok şey borçluyum..Hayatımın anlamıııııııı ooooo

evliliğimin ilk yılı asker yolu beklemekle
geçti martın 7 sinde 7 yıl olucak evleneli
ama ben kendimi son bir aydır yeni evli gibi hissediyorum

evlilikte cicim ayını kim çıkartmış anlamıyorum
ne ben nede çevremdeki birçok çiftin cicim ayı yaşadığını görmedim

2,5 yıl birliktelikten sonra evlendik. şimdi 23 aylık evliyim ilk 1 yılı gerçekten çok kötü geçti, kolay değil tabiki iki insanın biranda aynı hayata adapte olmaları

biz en şiddetli kavgalarımızda bile saygımızı bozmadık, asla kötü söz söylemedik birbirimize
ve sanıyorum şimdi mutlu olmamızın sırrı da bu
çünkü saygının olmadığı yerde sevginin yetersiz kaldığını düşünüyorum

Allah herkese huzur dolu bi yuva nasip etsin

hem iyyidi hemde kötü. kaynanam her zamanki gibi düğünümde de kavga çıkarttı olsun yinede mutluyduk eşimle. ertesi gün ne aradıalr ne sordular biz gelinliği felan kendimiz teslim ettik sonradan evlerine gittik ama kadın bizi kovmaktan beter etti. eşim kızdı evimize gittik ertesi gün kandildi zorla götürdüm bu kez s...tir git dedi eşime kaynanam. banada hakareteler etti ben ağlama krizine girdim eşime dedim hadi gidelim ben durmak istemiyorum kaynanam ne dese beğenirsin götür babasının evine bırak ve buraya gel. eşimde ne ben onu nede o beni bırakmaz biz evlendik kafayımı yedin felan demişti. sonradan her düğünlerde barışma çabaları olurdu düğünelr bitince yine kavga kıyamet. halada öyleler maalesef. yazın barışırlar kışın küserler.

ama ne olursa olsun eşimle yuvamızda çok mutluyuz şükürler olsun ki. anne baba dıaşrıda kalıyor ne kadar huzur bozmayada çalışsalar evimizde mutlu ve huzurluyuz

Bizim bol bol kavgayla ve maddi zorluklarla geçmişti tam hatırlamasam da. Keşke o günlere geri dönebilsem daha güzel geçirirdim. İlk yıllar ciddi bir sınav bence ilk birkaç yılı yarasız atlatırsan gerisi geliyor. Yaradan kastımda büyük bir kavga, hakaret, boşanmanın dile getirilmesi, ailelerin karıştığı olaylar, aldatma, şiddet v.b. şeyler olmamışsa sonraki yıllar evlilik artık rayına oturmuş, en büyük fırtınada bile sarsılmayan bir gemi oluyor bence.

3.5 yıllık evlıyım hamıle kalana kadar yanı 2 yılımız kavga gurultuyle gectı hamılelıkle bırlıkte bırbırımıze daha cok baglandık sımdı melegımızle dahada mutluyuz (arada ıstısnalar oluo)ama hersey cok daha yolunda

ilk seneleri çok güzeldi bol bol tatil yaptık müthişti herşey şu andada değişen bişey yok aslında ama şimdi kızımız var ve sorumluluklarımız olduğu için ilk yıllardaki kadar rahat değiliz ben evliliğimden eşimden çooook memnunum allahım nazarlardan korusun

ilk seneden ben birşey anlamadım. :))) hızlı geçti. uyum süreci, zor aslında ya. el bebek gül bebek büyü sonra evlen bir evde habire iş yap... Saltanatım bitti dedim ben ilk önce şimdi tabi alıştım :)))

sirines yalnız değilsin. hemen hemen herkes bunu yaşadı. peri tozuda yok ki evliliğin üstüne serpiştirelim herşey güzel olsun değil mi? Saygı dediğin gibi en kötü kavgada bile saygı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…