• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilii byle hayal etmemitim..

hiranur8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2008
796
6
96
Diğer
evleneli 1 bucuk yil olacak...ama kendimi 40 senelik evli gibi hissediyorum...evliligimizde hic bir heyecan kalmadi..evlendigimiz anda bozuldu o buyu sanki..halbuki ne hayallerle evlenmistim...tam bir hayal kirikligi..esimle tamamen karakterlerimiz farkli..ben sakinim o sinirli,o herzaman kendi istedigi olsun ister ben arayi bulmaya calisirim ikimizinde dediginin ortasi olacak derim.ben o isten gelmeden once sirf onun icin makyaj yapip suslenrken o en paspal haliyle karsima gecip oturur..hafta sonlari bilgisayar basindan kalkmaz saatleeerce onun basinda vakit gecirir.ben birsey anlatirken dinlemez konsantre olamaz ama kendi anlatrken dinlensin ister.bunlar benim canimi o kadar yakiyorki..birde daha once ki tartismalarimizda sen aileni benden daha cok seviyorsun onlara daha duskunsun deyip sitem etmisti.evet hakliydi . bunun tek nedeni o! boyle olmasini bende istemezdim..ben onu ailemden daha cok sevmeye hazirdim ama o bunun icin bir caba da bulunmadi.hala bekarlik gunlerimi ozluyorum..annem babam yanimda olsa beni dinlerlerdi diyorum.onlar benimle daha cok ilgileniyordu..bu hayatta tahammul edemeyecegim seylerden biri ilgisizlik..ona sorsam benimle oldukca cok ilgilendigini soyler.hatta o bu evlilikte bir sorun olmadigini ikimizinde cok mutlu oldugunu dusunup birde boyle guzel bir evlilik icin zaman zaman da tesekkur eduyor.esim kotu bir insan degil.bana karsi saygili.inancli icinde Allah korkusu olan bi insan .hic bi kotu aliskanligi yok.caliskan.beni sevdiginden de eminim ama birazda benim istedigim gibi olsa..cok birsey beklemiyorum sadece bana benim ona davrandigim gibi davransa yeter...aramizda 8 yas fark var..bazen buyuzden mi boyle diyorum ama bununlada bir alakasi yok.aksine benimle daha cok ilgilenmesi daha anlayisli olmasi lazim...ne yapcam bilmiyorum.halime sukrediyorum ama bazende tahammul gucum kalmiyor..

hayat malesefki senin isteklerin doğrultusunda akmıyor canım..
senin istediğin gibi niye olsun adam?sen onun istediği gibi olmayı dene madem..
evliliklerin kötü gitme nedeni bu çoğunlukla,değiştirme isteği..
bence sen onu olduğu gibi kabul etmeyi dene.o zaman bak nasıl mutlu oluyorsun..

benim de eşim 8 yaş büyük benden ama hiç böyle bi davranış sergilemedi, 2buçuk sene oldu, bigününde bile bana sormadan, ben istemeden yan odaya bile geçmedi,evlilik birlikte yaşamak demek, aynı dünyada, ortak zevklerle..bence alarm veriyor evliliğiniz sakın durumu düzeltmeden çocuk yapma canım

ne yapacagimi bilmiyorum...artik esimin ani tepkilerinden cok sikildim.sadece bana karsi degil herkese karsi oyle..sinir kupu:( kendide farkinda.artik sinirlerime hakim olmaya calisiyorum diyor.ama bana gore daha cook cabalamasi lazim

benim onun istedigi gibi olmam demek o ne derse tamam deyip herseyin onun istedigi gibi olmasi demek..bu da benim yapimda yok.oyle oldugu zaman kendimi ezilmis hissediyorum ve kadinlarin ezilmesine karsi olan bir insanim..tamam herzaman hersey benim istedigm gibi olsun demiyorum ama ortak bir noktada bulusulmali..icimde kalan o kadar cok sey varki.:(

valla ben böyleyim kızım işine gelirse diye kenara çekilemez, madem evlenmiş hamam giren terler, sen onun için özenli oluyosan o da senin için özenli olmalı
evlenmeden önce sinirli oluşunu bilmiyormuydun diye sorasım geldi, yani bu sinir olayı bana karşısındaki insanları kullanmak, isteklerini yaptırmak için bi mazeret gibi geliyor
sinirliyim, sus, sinirliyim üstüme gelme diye erkekler rahat etceklerini sanıyorlar bazen

valla ben böyleyim kızım işine gelirse diye kenara çekilemez, madem evlenmiş hamam giren terler, sen onun için özenli oluyosan o da senin için özenli olmalı
evlenmeden önce sinirli oluşunu bilmiyormuydun diye sorasım geldi, yani bu sinir olayı bana karşısındaki insanları kullanmak, isteklerini yaptırmak için bi mazeret gibi geliyor
sinirliyim, sus, sinirliyim üstüme gelme diye erkekler rahat etceklerini sanıyorlar bazen

vallahi ben de tam senin gibi dusunuyorum arkadasim.evlenmeden once de bir kac asabi hareketini gormustum aslinda ama bunlar gozumde cok buyumemisti.hakli oldugunu dusunmustum.dugunden oncede asabiydi dugun zamanindakileri de dugun stresindendir dedim.ama yok yok gecmiyor bir turlu..surekli insanlari elestiriyor.sanki dunyadaki tek dogru dusunen kendisi.bazen dusunuyorum benimle iyi evlenmis,kimseyide begenmez.insanlari oldugu gibi kabul etme ozelligi yok onda.kendi anne babasina karsi kardeslerine karsida oyle.saygi geregi cok fazla tepkisini gosteremiyor.insanlari uzuyor sonrada pisman oluyor.kendi de farkin da hatasinin..ama degismek icin daha fazla gayret etmesi lazim.birgun butun sevdilerini kaybetcek ozaman akli basina gelecek

çelişkiye bak hele çakma sarışın. Senin istediğin gibi niye olsun adam deyipte sonrasında sen onun istediği gibi ol demek doğrumu sengözlerimebaksanab

Her iki tarafta birazcık kendine çeki düzen verse, birazcık fedakarlık yapsa belki orta yol bulunur. Ama ben böyleyim, işine geliyorsa denirse işte bu evlilik yürümez.

Bence eşinizle oturun ve bize anlattıklarınızı ona da anlatın,
mutsuzluğunuzu,beklentilerinizi ve isteklerinizi...
hemen umutsuzluğa kapılmayın,daha yolun çok başındasınız ve
sadece siz yaşamıyorsunuz bu durumu,çoğu insan yaşıyor çünkü
ayrı karakterde,ayrı terbiye almış,herşeyleri ayrı olan iki kişi,
tek çatı altında yaşamaya,birbirinize alışmaya başlıyorsunuz,
eh bunun için de biraz zamana ihtiyaç var değil mi...
mutlaka konuşun derim...
sevgiler...

bende malesef ayni derten yakiniyorum....onun disinda benim esimde cok dürüst Allahdan korkusu olan inancli ve iyi bir insan....sanirim bunun bi caresi yok...gerci yeni evlendigim zamanlarda daha fazlaydi asabiligi simdi biraz daha iyi....neden böyle oldugunu soruyorum..babasi terketmis annesini 4 cocuklan koca ailenin bakimini o üstlenmis 11 yasindan beri calismis...kardeslerine babalik yapmis evlendirmis hepsini...kendine gelince ne dügün gördü ne damatlik giyindi......esinle hic konustunmu neden bu siniri diye.....belki birazda olsa bi cözüm bulabilirsiniz...

çelişkiye bak hele çakma sarışın. Senin istediğin gibi niye olsun adam deyipte sonrasında sen onun istediği gibi ol demek doğrumu sengözlerimebaksanab

Her iki tarafta birazcık kendine çeki düzen verse, birazcık fedakarlık yapsa belki orta yol bulunur. Ama ben böyleyim, işine geliyorsa denirse işte bu evlilik yürümez.

:lepi:

sinirli erkek zor gerçekten de
tek kişinin çabasıyla olmaz zaten
iki tarafında fedakarlık yapması gerekiyor
bazı erkekler evliliği tam anlayamıyorlar maalesef
inşallah düzelir demekten başka bir şey gelmiyor elimizden :sm_confused:

evlenmeden önce nasıldı da şimdi şikayetçisiniz..
en büyük hata evlenince değiştirmeye çalışmak değişmesni beklemek.
insan fedadakrlık yapınca ezilir diye birşey yok..
ama madem siz ben değişmem diyorsunuz o da değişmeyeceğine göre kabullenip katlanıcaksınız..
demek aynı evde yaşamayanlarda da büyü bozulabiliomuş bu da bazılarının kulağına küpe olsun...

Bence eşinizle oturun ve bize anlattıklarınızı ona da anlatın,
mutsuzluğunuzu,beklentilerinizi ve isteklerinizi...
hemen umutsuzluğa kapılmayın,daha yolun çok başındasınız ve
sadece siz yaşamıyorsunuz bu durumu,çoğu insan yaşıyor çünkü
ayrı karakterde,ayrı terbiye almış,herşeyleri ayrı olan iki kişi,
tek çatı altında yaşamaya,birbirinize alışmaya başlıyorsunuz,
eh bunun için de biraz zamana ihtiyaç var değil mi...
mutlaka konuşun derim...
sevgiler...

daha oncede konustuk bu asabiyet konusunu.o da sevmiyor bu huyunu.duzelmeye calisiyorum diyor.ben dert yaninca da haklisin diyor.dikkat edicem diyor.kimse mutsuz olmak icin evlenmez herkes huzurlu bir hayat ister diyor.bende busiralar alttan aliyorum.o sinirlenince cevap vermeyip direk mutfaga gidip ya bulasik yikiyorum yada baska bir isle mesgul oluyorum.sonra hic birsey olmamis gibi benimle konusmaya devam ediyor sakinlesiyor.sinirliykende beni asagilayacak birsey soylemiyor.ama sesinin tonunun yukselmesi bile beni rahatsiz etmeye yetiyor.dusunuyorum aslinda bu duzelmeyecek bir problem olmamali.insanlar ne kadar buyuk sorunlar yasiyorlar ve evliliklerine sahip cikiyorlar...birseyler yapilmasi lazim:(

:lepi:

sinirli erkek zor gerçekten de
tek kişinin çabasıyla olmaz zaten
iki tarafında fedakarlık yapması gerekiyor
bazı erkekler evliliği tam anlayamıyorlar maalesef
inşallah düzelir demekten başka bir şey gelmiyor elimizden :sm_confused:

insallah...bende surekli dua ediyorum...Allah kabul eder insallah...

evlenmeden önce nasıldı da şimdi şikayetçisiniz..
en büyük hata evlenince değiştirmeye çalışmak değişmesni beklemek.
insan fedadakrlık yapınca ezilir diye birşey yok..
ama madem siz ben değişmem diyorsunuz o da değişmeyeceğine göre kabullenip katlanıcaksınız..
demek aynı evde yaşamayanlarda da büyü bozulabiliomuş bu da bazılarının kulağına küpe olsun...

insanlar karsilikli olarak birbirleri icin fedakarlik yaparlarsa yucelirler,ama fedakarligi sadece bir taraf yaparsa o zaman fedakarlik yapan insan ezilir..kendini bir sure sonra aptal yerine konuluyor gibi hisseder...o yuzden fedakarlik tek tarafli olmamali...
evlenince buyunun bozulmamasi icinde ciftlerin karsilikli fedakarlik yapmasi gerekiyor...benim esim iliskimizi renklendirmek icin birseyler yapsa benim icimde ki heyecan suan bitmis olmazdi.hatta bugun birseyler yapsa o heyecan gelmeye hazir icimde bekliyor...ama anlasilan heyecan onun icin onemli degil....

bende malesef ayni derten yakiniyorum....onun disinda benim esimde cok dürüst Allahdan korkusu olan inancli ve iyi bir insan....sanirim bunun bi caresi yok...gerci yeni evlendigim zamanlarda daha fazlaydi asabiligi simdi biraz daha iyi....neden böyle oldugunu soruyorum..babasi terketmis annesini 4 cocuklan koca ailenin bakimini o üstlenmis 11 yasindan beri calismis...kardeslerine babalik yapmis evlendirmis hepsini...kendine gelince ne dügün gördü ne damatlik giyindi......esinle hic konustunmu neden bu siniri diye.....belki birazda olsa bi cözüm bulabilirsiniz...

evet konustum..onunda kucukken yasadigi bir olayla ilgili bu problemi...siz ne kadarlik evlisiniz?

öfffff...
senin harbi beynin sulanmış kuzum..
söylemek istediğimi sen bile anlamadıysan ben mi atiyim kendimi şurdan aşağı..:bbo:
yazdığımın türkçesi yada yaşlılıkçası!!
bi taraf değişecekse sen değiş..madem değiştirmekse çözüm..
anladinko?sengözlerimebaksanab

ınsanlar birbirlerini neden değiştirmeye çalışır?
Neden olduğu gibi sevemez?
O kişi istemediğin özelliklerini değiştirince, sen onu mu sevmiş olursun yoksa hayalindeki insanı mı???
Bence sen kocanı hiç tanımamıştın...
Tanıyınca da hayal kırıklığı yaşadın...
Saruboceq in dediği gibi aslında değişmek asıl problemse sen ona ailenden daha çok ilgi göstermeyi sevmeyi dene. (Gerçi aile sevgisiyle eş sevgisi kıyas edilemez kesinlikle hastalıklı bir durum ya... Bu da ayrı mesele neyse...)

:1closedeyes:

evet konustum..onunda kucukken yasadigi bir olayla ilgili bu problemi...siz ne kadarlik evlisiniz?

7 sene oldu...bazi arkadaslar sanirim yanlis anlamis..esler degistirilmez..bi insanin huyu neyse o ölene dek gider..ama esler en azindan birbirini mutlu etmek icin caba göstermeliler...tek tarafli olmaz bu isler.....lavinya arkadas sanirim senin yapacagin fazla bir sey yok...sabirla bekleyeceksin...eyer evliligini sürdürmek istiyorsan.....esinin iyi yönlerine bakmaya calis..Allah daha kötü durumdan korusun....benim esim haddinden fazla asabiydi...o sekilde devam edemeyeceyini anladi ve birazda olsa eski asabiligini birakti...öncelerden her sey icin kavga cikartiyordu...onun yaptigi tartismalari 5 yasindaki cocuk bile yapmazdi...ben zamaninda söyledim bu böyle gitmez diye cünkü tahamülüm kalmamisti artik ..insanin piskolojisini cok kötü etkiliyor ve yipratiyor sinirli bi insanla yasamak...ama simdi daha iyi...daha sabirli...belki zamanla düzelir...bizim durumumuz 3 sene sonra düzelmisti...bilmiyorum belki cocugumuz olduktan sonrada düzeldi..cünkü cocuklari cok seviyor esim....

Son düzenleme:
İnsanlar birbirlerini neden değiştirmeye çalışır?
Neden olduğu gibi sevemez?
O kişi istemediğin özelliklerini değiştirince, sen onu mu sevmiş olursun yoksa hayalindeki insanı mı???
Bence sen kocanı hiç tanımamıştın...
Tanıyınca da hayal kırıklığı yaşadın...
Saruboceq in dediği gibi aslında değişmek asıl problemse sen ona ailenden daha çok ilgi göstermeyi sevmeyi dene. (Gerçi aile sevgisiyle eş sevgisi kıyas edilemez kesinlikle hastalıklı bir durum ya... Bu da ayrı mesele neyse...)

:1closedeyes:

kesinlikle aile ve es sevgisi birbirinden tamamen farkli seyler...ben bekarken ailem ve cevrem tarafindan cok ilgi gordum evlenmeden once esimde oyleydi...pesimden az kosmadi...ama evlendikten sonra belkide sahip olmanin da etkisiyle eskisi gibi ilgilenmemeye basladi...belkide ben cok fazla ilgi istiyorum bilmiyorum..,ben onunla zaman gecireyim gozlerimin icine baksin bana ne kadar guzel oldugumu soylesin iltifat etsin istiyorum...romantik olsun .yine eskisi gibi siirler yazsin bana istiyorum..saclarimi oksasin...yapi olarak da duygusal bir insanim...sorun belki de bundan kaynaklaniyor...ben bunlari ona nasil soyleyim:( zorla kendimle ilgilendiremem ki...bunu gururuma yediremem bir kere...offf yaaa...galiba bunlar sadece flirt ederken oluyor..hergun tv yi kapatip karisinin saclarini oksayip ona romantik sozler soyleyen erkek cok azdir diye dusunuyorum..eger boyle bir erkege sahipsenizde kiymetini bilin kizlar...

Back
X