• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilii byle hayal etmemitim..

7 sene oldu...bazi arkadaslar sanirim yanlis anlamis..esler degistirilmez..bi insanin huyu neyse o ölene dek gider..ama esler en azindan birbirini mutlu etmek icin caba göstermeliler...tek tarafli olmaz bu isler.....lavinya arkadas sanirim senin yapacagin fazla bir sey yok...sabirla bekleyeceksin...eyer evliligini sürdürmek istiyorsan.....esinin iyi yönlerine bakmaya calis..Allah daha kötü durumdan korusun....benim esim haddinden fazla asabiydi...o sekilde devam edemeyeceyini anladi ve birazda olsa eski asabiligini birakti...öncelerden her sey icin kavga cikartiyordu...onun yaptigi tartismalari 5 yasindaki cocuk bile yapmazdi...ben zamaninda söyledim bu böyle gitmez diye cünkü tahamülüm kalmamisti artik ..insanin piskolojisini cok kötü etkiliyor ve yipratiyor sinirli bi insanla yasamak...ama simdi daha iyi...daha sabirli...belki zamanla düzelir...bizim durumumuz 3 sene sonra düzelmisti...bilmiyorum belki cocugumuz olduktan sonrada düzeldi..cünkü cocuklari cok seviyor esim....

tesekkur ederim baklava yorumlarin icin...en azindan benimle ayni seyleri yasayan biri olarak neler hissettigimi daha iyi anliyorsundur..insallah benim esimde degisir..esim bir bebegimiz olmasini cok istiyor ama bu asabiyet sorunu cozulmeden hamile kalmak istemiyorum.cunku kadinlar hamilelik doneminde daha da hassaslasiyorlar..ozaman esimin anlayisina daha cok ihtiyacim olacak ...acikcasi sirf bu yuzden cocuk yapma fikrimden vazgectm...aramizda ki problemin en buyuk nedeni de bu bebek konusu aslinda...bu konuda onu anlamadigimi dusunuyor..

bogami...hic sasirmadim benim esimin burcuda boga....

boga burclarindan olan erkek.. cocuklari cok severmis...benim bi astroloji kitabim var orda yaziyo...belki senin evliliginde cocuktan sonra düzelir...benim esimde cok istiyordu yeni evliyken...ilk günlerde baslamisti cocugumuz olsun diye...
sanirim asabilik boga burcu erkeklerin yapisinda var..CADIARZU

Son düzenleme:
hayatta hangi seyler hayal ettigimiz gibi oluyorki evlilik olsun ?

evlilik zor bir zanaat, malesef herkesin harci degil kaldirabilmek .. bazen ne acilar yasaniyor .. ne gel gitler oluyor ..
biz 6. senemize girmek uzereyiz
evliligimizin ilk bir bucuk iki yili gel gitlerle gecti ..
biz cok zor evlendik .. benim ailem evlenmemi istemiyordu .. esimin annesi akrabalarindan bir kizi esim icin dusunuyordu surekli annesiyle bu konular yuzunden kavgalilarmis .. aralari kotuydu annesiyle ama bunun yuzunden oldugunu ben evlendikten sonra duydum ..
evlendigim sene unuversite birinci sinifa gidiyordum .. turkiyede oldu dugunumuz buraya donduk esim isini kaybetmis . burda kriz vardi o sene sirketi iflas etmis tazminat bile alamadan koydular kapiya ..
annemler turkiyeye kesin donus yaptigi icin ailemden kimse yoktu yanimda kayinvalidem 200 km uzakta oturuyordu
ben okuyordum nerdeyse bir sene esimin bankadaki dugunden kalan parasiyla benim burs param 400 € ile idare ettik
esim bilgisayar muhendisi basvurmadigi sirket banka kalmamisti .. surekli sinirliydi stresliydi kotu giden is gorusmelerinden sonra ben seninle bunun icinmi evlendim diyordu .. seni rezil ediyorum sana istedigin hayati veremiyorum deyip oturup agliyordu ..
ici cok doluydu esimin dugunde tek kurusa kadar kendisi odedei herseyi .. ailesinden hic destek gormedi .. inadina bozmak icin elinden geleni yapiyorlardi
turkiyede kayinvalidemin evine gelin gittim bir ayligina kalacagimiz icin sorun degildi .. bana bi yatak oda takimi alindi kayinpederim yatak odasi icin 200 lira odemis cebinden kapora mi ne deniyo sadece onu odemis tek bize dugun hediyesi o oldu
dugunde esimin aldigi bilerzikleri kayinvalidem kendisi takiyormus gibi kayinvalideden 10 burma diye ilan ettirtti .. ama bunlari bir kere bile soz konusu etmedim
ailesinin aramiza girmesine asla izin vermedim sanki hic sorun yokmus gibi davrandim
suan kayinvalidemle mukemmel anlasiyoruz ... beni cok seviyor bende onu seviyorum icimdeki kirginliklarla birlikte!
ya daha neler neler yani bitmez o ilk seneler yasadiklarimiz
o sebebsiz yere bagirip cagirmalari kirmalari .. sinirli sinirli konusmasi .. yaptigim her seyi elestirmesi .. icine kapanikligi .. beni kendinden uzaklastirmasi .. herseyime bi bahane bulmasi ... ya neler neler hatirladikca bile bogazima bi yumruk dugumleniyor
oyle kavgalarimiz olduki kac kere niyetlendim cekip getmeye ..
kac defa bavulumu aldim ciktim kapidan apartmandan cikamadim merdivenlerden inesiye aksam o eve donunce evde beni goremeyince onun ne hale gelecegi geldi gozumun onune, geri dondum kiyamadim .. ve allaha sukurler olsunki iyiki gitmemisim iyiki kiyamamisim
6 sene gecti aradana iki tane oglusum var .. esimin iyi bir isi var .. zar zorda alinmis olsada bir diplomam var .. cok guzel bir evim var .. ve gorenlere ya siz hala birbirinize nasil bu kadar asiksiniz dedirttirecek bir iliskimiz var ...

o yuzden sirf bi ilgisizlik yuzunden, siniri yuzunden ahlayip uflama .. sinirlendigi zaman uzerine gitme , zamanla yola girer
ask kolay degil agir bedel odeyeceksin ki tadi guzel olsun .. belki esini uzen birseyler vardir ..
belki asamadigi sorunlar vardir belki evlilige adapte olamamistir .. belki evlenince daha farkli hayaller kurmustur ama oda umdugunu bulamamistir ... belki belki belkiii

bide bir bebek evi oyle bir degistiriyorki anne olunca anlarsiniz .. hem siz hem esiniz hem eviniz herseyiniz degisiyor ..

Son düzenleme:
Bak bir de şu açıdan düşün lavinyacım;
Ben evlenmedim hiç ama uzun zaman sevgimi belli edemedim donuk durduk karşımda aşkım sürekli 'soğuksun, ilgisizsin...vs'' derdi.
Halbuki onu severdim belli edemezdim...
Bunun bir süreç olduğunu düşün, sorunları vardır belki...
Belki senle alakası olmayan bir durum geçiriyordur?
Bu dediklerini 'gurur' yapmadan 'kibir' yapmadan git anlat.
Kavga et gerekirse...
Ama detaylıca herşeyi konuş ki içinde birşey kalmasın.

:teselli:

hayatta hangi seyler hayal ettigimiz gibi oluyorki evlilik olsun ?

evlilik zor bir zanaat, malesef herkesin harci degil kaldirabilmek .. bazen ne acilar yasaniyor .. ne gel gitler oluyor ..
biz 6. senemize girmek uzereyiz
evliligimizin ilk bir bucuk iki yili gel gitlerle gecti ..
biz cok zor evlendik .. benim ailem evlenmemi istemiyordu .. esimin annesi akrabalarindan bir kizi esim icin dusunuyordu surekli annesiyle bu konular yuzunden kavgalilarmis .. aralari kotuydu annesiyle ama bunun yuzunden oldugunu ben evlendikten sonra duydum ..
evlendigim sene unuversite birinci sinifa gidiyordum .. turkiyede oldu dugunumuz buraya donduk esim isini kaybetmis . burda kriz vardi o sene sirketi iflas etmis tazminat bile alamadan koydular kapiya ..
annemler turkiyeye kesin donus yaptigi icin ailemden kimse yoktu yanimda kayinvalidem 200 km uzakta oturuyordu
ben okuyordum nerdeyse bir sene esimin bankadaki dugunden kalan parasiyla benim burs param 400 € ile idare ettik
esim bilgisayar muhendisi basvurmadigi sirket banka kalmamisti .. surekli sinirliydi stresliydi kotu giden is gorusmelerinden sonra ben seninle bunun icinmi evlendim diyordu .. seni rezil ediyorum sana istedigin hayati veremiyorum deyip oturup agliyordu ..
ici cok doluydu esimin dugunde tek kurusa kadar kendisi odedei herseyi .. ailesinden hic destek gormedi .. inadina bozmak icin elinden geleni yapiyorlardi
turkiyede kayinvalidemin evine gelin gittim bir ayligina kalacagimiz icin sorun degildi .. bana bi yatak oda takimi alindi kayinpederim yatak odasi icin 200 lira odemis cebinden kapora mi ne deniyo sadece onu odemis tek bize dugun hediyesi o oldu
dugunde esimin aldigi bilerzikleri kayinvalidem kendisi takiyormus gibi kayinvalideden 10 burma diye ilan ettirtti .. ama bunlari bir kere bile soz konusu etmedim
ailesinin aramiza girmesine asla izin vermedim sanki hic sorun yokmus gibi davrandim
suan kayinvalidemle mukemmel anlasiyoruz ... beni cok seviyor bende onu seviyorum icimdeki kirginliklarla birlikte!
ya daha neler neler yani bitmez o ilk seneler yasadiklarimiz
o sebebsiz yere bagirip cagirmalari kirmalari .. sinirli sinirli konusmasi .. yaptigim her seyi elestirmesi .. icine kapanikligi .. beni kendinden uzaklastirmasi .. herseyime bi bahane bulmasi ... ya neler neler hatirladikca bile bogazima bi yumruk dugumleniyor
oyle kavgalarimiz olduki kac kere niyetlendim cekip getmeye ..
kac defa bavulumu aldim ciktim kapidan apartmandan cikamadim merdivenlerden inesiye aksam o eve donunce evde beni goremeyince onun ne hale gelecegi geldi gozumun onune, geri dondum kiyamadim .. ve allaha sukurler olsunki iyiki gitmemisim iyiki kiyamamisim
6 sene gecti aradana iki tane oglusum var .. esimin iyi bir isi var .. zar zorda alinmis olsada bir diplomam var .. cok guzel bir evim var .. ve gorenlere ya siz hala birbirinize nasil bu kadar asiksiniz dedirttirecek bir iliskimiz var ...

o yuzden sirf bi ilgisizlik yuzunden, siniri yuzunden ahlayip uflama .. sinirlendigi zaman uzerine gitme , zamanla yola girer
ask kolay degil agir bedel odeyeceksin ki tadi guzel olsun .. belki esini uzen birseyler vardir ..
belki asamadigi sorunlar vardir belki evlilige adapte olamamistir .. belki evlenince daha farkli hayaller kurmustur ama oda umdugunu bulamamistir ... belki belki belkiii

bide bir bebek evi oyle bir degistiriyorki anne olunca anlarsiniz .. hem siz hem esiniz hem eviniz herseyiniz degisiyor ..

yorumunuz icin tesekkur ederim...acikcasi evlendigimiz gunden beri esim cok yogun calisiyor is stresi de var.muhakkak onun kafasina takilan seylerde vardir...bugunlerinde gececegini umut ediyorum...zaten evliligin ilk yillarinda seytan insanlarin yuvasini bozmak icin insanlarin icine vesvese dusurur turlu turlu seyler getirirmiis akillara..seytana uymayacagim...kötükedihüso

evleneli 1 bucuk yil olacak...ama kendimi 40 senelik evli gibi hissediyorum...evliligimizde hic bir heyecan kalmadi..evlendigimiz anda bozuldu o buyu sanki..halbuki ne hayallerle evlenmistim...tam bir hayal kirikligi..esimle tamamen karakterlerimiz farkli..ben sakinim o sinirli,o herzaman kendi istedigi olsun ister ben arayi bulmaya calisirim ikimizinde dediginin ortasi olacak derim.ben o isten gelmeden once sirf onun icin makyaj yapip suslenrken o en paspal haliyle karsima gecip oturur..hafta sonlari bilgisayar basindan kalkmaz saatleeerce onun basinda vakit gecirir.ben birsey anlatirken dinlemez konsantre olamaz ama kendi anlatrken dinlensin ister.bunlar benim canimi o kadar yakiyorki..birde daha once ki tartismalarimizda sen aileni benden daha cok seviyorsun onlara daha duskunsun deyip sitem etmisti.evet hakliydi . bunun tek nedeni o! boyle olmasini bende istemezdim..ben onu ailemden daha cok sevmeye hazirdim ama o bunun icin bir caba da bulunmadi.hala bekarlik gunlerimi ozluyorum..annem babam yanimda olsa beni dinlerlerdi diyorum.onlar benimle daha cok ilgileniyordu..bu hayatta tahammul edemeyecegim seylerden biri ilgisizlik..ona sorsam benimle oldukca cok ilgilendigini soyler.hatta o bu evlilikte bir sorun olmadigini ikimizinde cok mutlu oldugunu dusunup birde boyle guzel bir evlilik icin zaman zaman da tesekkur eduyor.esim kotu bir insan degil.bana karsi saygili.inancli icinde Allah korkusu olan bi insan .hic bi kotu aliskanligi yok.caliskan.beni sevdiginden de eminim ama birazda benim istedigim gibi olsa..cok birsey beklemiyorum sadece bana benim ona davrandigim gibi davransa yeter...aramizda 8 yas fark var..bazen buyuzden mi boyle diyorum ama bununlada bir alakasi yok.aksine benimle daha cok ilgilenmesi daha anlayisli olmasi lazim...ne yapcam bilmiyorum.halime sukrediyorum ama bazende tahammul gucum kalmiyor..

şu paspallık kısmına kadar aynıyız arkadaşım napalım bizden çok daha kötü durumda olanlar var halimize şükretcez onlar kadınlar kadar derin düşünen canlılar degil maselef artık bende özel giyinmiyom ona opaspal olcak benmi yorcam kendimi sadece dışarı çıkarken aşırıderecede kendime bakıyomki anlasın elin neoldugunuakannehir

şu paspallık kısmına kadar aynıyız arkadaşım napalım bizden çok daha kötü durumda olanlar var halimize şükretcez onlar kadınlar kadar derin düşünen canlılar degil maselef artık bende özel giyinmiyom ona opaspal olcak benmi yorcam kendimi sadece dışarı çıkarken aşırıderecede kendime bakıyomki anlasın elin neoldugunuakannehir

bende genelde kendi kendimi teselli eden esimin tabiriyle polyanna gibi biriyim..herzaman kendimden daha kotu insanlari dusunup teselli bulurum ve hergunde sukrederim halime..ama bugun kk da bende icimi dokup rahatlamak istedim..simdiye kadar bu konuyu kimseye acmadim disardan 4 dortluk bir evliligimiz var.bekar tanidiklarim Allah bizede sizinki gibi bir evlilik versin diyorlar(tabi ben Allah size daha iyilerini versin diyorum (: ) esime gorede hersey guzel..ama neden daha guzel olmasin bende hergun iyiki de evlenmisim cooooo..k mutluyum demeyim icimden? ben zaten bakimli olmayi seven bir insanim.bekarken cevremde evli ve bakimsiz kadinlari gorunce kizardim.insan esi gelmeden once biraz ustune basina ceki duzen verir suslenir derdim.ama simdi hak vermeye basladim bu erkekletre mustahak ...guzel giyinsen de onlarin gozunde aynisin kotu giyinsende...tapu yu almislar nasil olsa...

bogami...hic sasirmadim benim esimin burcuda boga....

boga burclarindan olan erkek.. cocuklari cok severmis...benim bi astroloji kitabim var orda yaziyo...belki senin evliliginde cocuktan sonra düzelir...benim esimde cok istiyordu yeni evliyken...ilk günlerde baslamisti cocugumuz olsun diye...
sanirim asabilik boga burcu erkeklerin yapisinda var..CADIARZU

Allah nasip ederde bir bebegimiz olursa boga burcu olmasini istemem..cunku cevremde nekadar boga burcu varsa asabi ve inatci oluyorlar/ arkadasimin minik kizi da boga burcu ve kucucuk yasta hircin ve inatci...arkadasim da kesinle ayarla ve boga burcu bir bebek dunyaya getirme diyor

bende genelde kendi kendimi teselli eden esimin tabiriyle polyanna gibi biriyim..herzaman kendimden daha kotu insanlari dusunup teselli bulurum ve hergunde sukrederim halime..ama bugun kk da bende icimi dokup rahatlamak istedim..simdiye kadar bu konuyu kimseye acmadim disardan 4 dortluk bir evliligimiz var.bekar tanidiklarim Allah bizede sizinki gibi bir evlilik versin diyorlar(tabi ben Allah size daha iyilerini versin diyorum (: ) esime gorede hersey guzel..ama neden daha guzel olmasin bende hergun iyiki de evlenmisim cooooo..k mutluyum demeyim icimden? ben zaten bakimli olmayi seven bir insanim.bekarken cevremde evli ve bakimsiz kadinlari gorunce kizardim.insan esi gelmeden once biraz ustune basina ceki duzen verir suslenir derdim.ama simdi hak vermeye basladim bu erkekletre mustahak ...guzel giyinsen de onlarin gozunde aynisin kotu giyinsende...tapu yu almislar nasil olsa...
ayne ncnm saçımı boyatcam hayatım diyom dogum yapalı 52günoldu degişiklik olsun kendimitoparlıyım diyom hayatım se nböyle zaten çok güselsin dio bumudu r yani şık bişi giysem bazen farkediyobaznede hayırdır aşkmıb iyeremi gidicen diyo senin için giyindim beadam nezama ngörcen benim bu halimi diyom hayatım işlerden yorgunoluyom çok cnm benim die gönlümüalmaya açlışıyo ama nafile onlar harici bizde süperiz allahaşükür ikimizde çokesprili kişileriz veo benim ruh ikizim sadece 12sat çalışıyo die yorgunum bhanesine sıgınması beni sinir ediyo hayatım sabah kalk kahvaltı yap bebege bak onla ilgile nyemek ya pev temizle tv izle akşiam eşim gelsinpcde takılrı ordan sohbet eder benle bende kızarım dizi izleri bi,rbirimizi toplasan 1saat görüyoz koca günde bazen bunun iinmi evlendim dedigim oluyo dün bunu onla paylaştım bakalım bişiler yapcakmış uyku konusunda fedakarlık ben asosyaloldum nefret ediyom böyle yaşamaktandedim haklısın dio kızım büyüsün sende böyle davranırsan tutamazsıon beni laır kızımı hergünbi,yere giderim dedim korktu adam hehe oda anası gb asosyalolmıcak dedimmkaydirigubbakcemile3

ayne ncnm saçımı boyatcam hayatım diyom dogum yapalı 52günoldu degişiklik olsun kendimitoparlıyım diyom hayatım se nböyle zaten çok güselsin dio bumudu r yani şık bişi giysem bazen farkediyobaznede hayırdır aşkmıb iyeremi gidicen diyo senin için giyindim beadam nezama ngörcen benim bu halimi diyom hayatım işlerden yorgunoluyom çok cnm benim die gönlümüalmaya açlışıyo ama nafile onlar harici bizde süperiz allahaşükür ikimizde çokesprili kişileriz veo benim ruh ikizim sadece 12sat çalışıyo die yorgunum bhanesine sıgınması beni sinir ediyo hayatım sabah kalk kahvaltı yap bebege bak onla ilgile nyemek ya pev temizle tv izle akşiam eşim gelsinpcde takılrı ordan sohbet eder benle bende kızarım dizi izleri bi,rbirimizi toplasan 1saat görüyoz koca günde bazen bunun iinmi evlendim dedigim oluyo dün bunu onla paylaştım bakalım bişiler yapcakmış uyku konusunda fedakarlık ben asosyaloldum nefret ediyom böyle yaşamaktandedim haklısın dio kızım büyüsün sende böyle davranırsan tutamazsıon beni laır kızımı hergünbi,yere giderim dedim korktu adam hehe oda anası gb asosyalolmıcak dedimmkaydirigubbakcemile3

eslerimiz cok benziyor gercekten:D okurken kendi esimi gorur gibi oldum..o da bazen farkeder bazende farketmez onun icin suslendigimi...hatta birinde o kadar hazirlanip suslenmistim o gelmeden..hic orali olmadi erkenden tv karsisinda uyudu..sinirden butun makyajimi silip en eski esofmanlarimi giyip gec saate kadar tek basima oturmustum..ertesi gunde askim sen dun gece gec yattin sabahta erkenden kalkmissin hayirdir hastamaisin niye uyuyamadin gece? dedi...bende hastayim dedim:(

allahım ya vallahi aynılar benimkide kalkar pxde olurum hayırdır kuşum uykumu tutmadı der bişi olmamış gibi içimden neolur içindeki odunu ver ateşe çıkar dışarı onu at içinden diyom adam için hehe

buarada Allah bebeginizi saglikla mutlulukla yetistirmeyi nasip etsin..uzun omurler versin..

allahım ya vallahi aynılar benimkide kalkar pxde olurum hayırdır kuşum uykumu tutmadı der bişi olmamış gibi içimden neolur içindeki odunu ver ateşe çıkar dışarı onu at içinden diyom adam için hehe

yaa erkekler kadinlar kadar ince dusunemiyorlar malesef...bu yuzden de tartisma esnasinda bile kadinlari anlamiyorlar..cok buyuttugumuzu dusunuyorlar..bize gore sorun olan seyler onlara gore cocukca sacma geliyor...en iyisi kafaya takmamak ve dediginiz gibi halimize sukretmek.. bugun icim bayaga bi rahatladi...dertlesmeye ihtiyacim varmis,,,

bu bir süreç..
alışma evresi..
sadece bir tek kefesinde ağırlık olan bir terazinin diğer kefesine de ağırlık koyduğunuzu düşünün, dengesini bulana kadar biraz iner kalkar değil mi..
evlilik de böyle , biraz zaman , biraz sabır..
evliliğin en güzel zamanları düşünüldüğünün aksine ilk zamanlar değil birbirine alıştıktan sonrası..
tadına doyulmayacak bir evliliğinizin olması dileği ile:asigim:

bu bir süreç..
alışma evresi..
sadece bir tek kefesinde ağırlık olan bir terazinin diğer kefesine de ağırlık koyduğunuzu düşünün, dengesini bulana kadar biraz iner kalkar değil mi..
evlilik de böyle , biraz zaman , biraz sabır..
evliliğin en güzel zamanları düşünüldüğünün aksine ilk zamanlar değil birbirine alıştıktan sonrası..
tadına doyulmayacak bir evliliğinizin olması dileği ile:asigim:

guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim...Allah herkese mutlu huzurlu bir yuva versin insallah...

okurken kendimi gördüm cnm bizdede farklı değil benim eşimde işten geliriz bilgisayar basında zaten h.sonumuz yok işten cıkar benim yanıma işe gelir (dükkanımız var ) cay içmeye abisinin yanına gider hep aynı tantana demekki bende cok üzülüyorum ama bi yandanda ii yönlerini düşünüp seviniyorum sükrediyorum hataa çünkü burda öle seyler okuyorumki okudukca eşimin basında bi haresi eksik diyorum kaydirigubbakcemile3
neysee cnm uzun lafın kısası hepsi aynı al birini vur ötekinee :mymeka:

Back
X