- Konu Sahibi kediseverr
-
Biraz uzun olacak ama,
evlilik sevgili olmak gibi degil ki. geri dönme, sıkılma, bir anda ayy dur ben ayrilayim gibi şanslar tanimiyor insana. ayrilmak ya da vazgecmek icin cok daha buyuk gecerli sebepler ariyor. ve o muhtesem korku. ya dogru kisi degilse? ya ben cok buyuk bir hata yapiyorsam? ya da tam evlilik arifesinde olan sacma sapan kavgalara ben bu adamla vs. nasil yapicam eyvah hissine giriyorsan. ha bir de buna size karisan cevre faktorunu eklerseniz her an o vazgecme eşiğinde savasiyorsunuz diyebilirim.
ama o hissi asar da evlilige adim atarsaniz. ne bileyim iste garip bi his. nazinin gececegi bi anne babadan sonra baska bir insana alismasi zor geliyor. yillarin aliskanligi olan baba evine simdi bi misafir gibi mi gidecegim dusuncesi, hastalandiginda basina gelen kisinin annen olmayisi, eve geldiginde hazir yemek varken ve temizlik yapilmisken simdi bunlarin hepsinin senden beklenmesi..
Sizin de kafanızda evlenmeden önce böyle soru işaretleri var mıydı ? Onunla olunca tüm soru işaretlerim gidiyor iyi hissediyorum ama evliliği ve hazırlıklarını böyle düşününce strese giriyorum geriliyorum. Sizde de aynı şekilde miydi ? Yoksa bende mi bir sorun var?
O zaman böyle ufak sorunlar olur evlilik öncesinde çok normalYok yanlış anlaşıldı sanırımen ufak bir sorun olunca insan ister istemez düşünüyor o manada söyledim
Yok ya değildir benceböyle olunca da kendimi kötü hissediyorum sorun bende mi diye
Evde de duzenli temizlik yemek yapan biri oldugumdan, öğrenciyken de bir çok şeyi tecrübe ettigimde. Ev idare etmekte hic zorlanmadim. Diger yandan eş tamamen şans işi eger kendine uygun bi eşe denk gelirsen dünyan daha da guzelleşir. Seni anlayan, destek olan, dinleyen, sevgisini gostermekten mutluluk duyan , çabalarini gören ve destekleyen birine denk geldiginde tadindan yenmez. Aksini de Rabbim kimseye yasatmasin herkesin evine huzur mutluluk versin.Biraz uzun olacak ama,
evlilik sevgili olmak gibi degil ki. geri dönme, sıkılma, bir anda ayy dur ben ayrilayim gibi şanslar tanimiyor insana. ayrilmak ya da vazgecmek icin cok daha buyuk gecerli sebepler ariyor. ve o muhtesem korku. ya dogru kisi degilse? ya ben cok buyuk bir hata yapiyorsam? ya da tam evlilik arifesinde olan sacma sapan kavgalara ben bu adamla vs. nasil yapicam eyvah hissine giriyorsan. ha bir de buna size karisan cevre faktorunu eklerseniz her an o vazgecme eşiğinde savasiyorsunuz diyebilirim.
ama o hissi asar da evlilige adim atarsaniz. ne bileyim iste garip bi his. nazinin gececegi bi anne babadan sonra baska bir insana alismasi zor geliyor. yillarin aliskanligi olan baba evine simdi bi misafir gibi mi gidecegim dusuncesi, hastalandiginda basina gelen kisinin annen olmayisi, eve geldiginde hazir yemek varken ve temizlik yapilmisken simdi bunlarin hepsinin senden beklenmesi..
Sizin de kafanızda evlenmeden önce böyle soru işaretleri var mıydı ? Onunla olunca tüm soru işaretlerim gidiyor iyi hissediyorum ama evliliği ve hazırlıklarını böyle düşününce strese giriyorum geriliyorum. Sizde de aynı şekilde miydi ? Yoksa bende mi bir sorun var?
Ben de diyorum acaba kendi başımı mı yakıyorum evliliğe karar verdim diye ama onunla olunca her şey değişiyor
Zor gözüküyor evlilik bende çok endişeliyidim ama takınca da bir faydasını görmedim. Bunlar eğer nişanlanda varsa akışına bırak derim kendini anın tadını Nişanlilik da evlilikte çok güzel bir süreç bu süreci bunlara kafaya takıp yorma balayinizi düşün ufak bir örnek olursa. Bizde balayına gitcez çok heyecanlı bir süreç. Kendini bunlara takılıp da yorma yaşınız erkense gençliğinizin tadına cikarin gezin en çok da anı olarak kalınca oturup bahsetceginiz konular çoğalırÇok şükür dediklerinizin hepsini yapacak bir insan nişanlım. Çok rahatladım söylediklerinizden
Evet normal bence de ama diğerlerine baktığım zaman herkes çok mutlu geliyor tabii bunda sosyal medyanın da etkisi olabilir
İnsan senelerce yaşadığı evden giderken şehir değiştirirken bile endişeleri oluyorken evlilik gibi yeni bir hayata başlarken endişelenmesinden daha doğal hiç bir şey yok benceBiraz uzun olacak ama,
Kesinlikle bir insan ile sevgili olmak ayrı evli olmak ayrı aynı çatıda yaşamak bile ayrı tecrübeler. Sevgiliyken o kadar iyi anlaştığın insanla bir kaç hafta aynı evi paylaşınca sıkılma ihtimalin var. Gel gör ki bu insanla hiç bilmeden evleniyorsun bir ömür aynı çatıyı paylaşabilmek için.. Ancak malesef Türkiye aile yapısına göre çoğumuz için böyle bir deneyim yaşayabilmek çok zor..(Ben bekarım ama evlenmeden önce aynı evde yasanması taraftarıyım bi 6 ay kadar. Bir üye şey demişti arabayı bile denemeden almıyoruz. Onun haricinde evlenmeden önce beklentiler açıkça konusulursa bu endişeler minimuma inecektir
Herkesin kendi düşüncesi tabiki ben bunu savunuyorum. Mesela ben dağınık biriyim canım ne zaman isterse o zaman toplarım çok tüy döken bir köpeğim var yeri geliyor evi süpüremiyorum benimle yaşıyor bunları bir insan sevgiliyken tolere edebilir ama aynı çatı altında zormKesinlikle bir insan ile sevgili olmak ayrı evli olmak ayrı aynı çatıda yaşamak bile ayrı tecrübeler. Sevgiliyken o kadar iyi anlaştığın insanla bir kaç hafta aynı evi paylaşınca sıkılma ihtimalin var. Gel gör ki bu insanla hiç bilmeden evleniyorsun bir ömür aynı çatıyı paylaşabilmek için.. Ancak malesef Türkiye aile yapısına göre çoğumuz için böyle bir deneyim yaşayabilmek çok zor..(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?