• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik arifesi sorunları

Aysusuay

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
49
9
1
38
Merhaba dert bitmiyor hele benim gibi hassas biri için... nişanlımla bayaaa bi uzak anadolu yakasının enn dibine gelin giyorum baba evim ise beylikdüzü şimdi evlenmeme az bi zaman kaldı çeyizlerim gidecek babam arabasını sattı ki zaten çeyiz dizmeye erkek gitmez herneyse nişanlıma diyorum ki çeyiz almaya geldiğinizde bizi annem ben kuzenlerim halam falan arabaya sıgarız dimi bana bizim arabaya sıgamazsınız sizi de abin baban getirsin diyo ya etrafımdaki herkes erkek tarafı ceyızı alırken kız taragını da alır diyo nişanlımsa aksini söylüyo al yine huzursuzluk iyi de otobüsle mi gelelim diyorum ben ne yapmalıyım taksı mı tutayım diyo Şimdi o mu haklı ben mi haklıyım çözemedim ne yapmalıyım bilmiyorum bu işler nasıl olmalı anlayamadım huzurum hevesim kalmadı tecrübelerinizle yardım rica ediyorum sizden

Tabi bu aradaki km çok olduğu zaman bu gel gitler de çok masraflı olduğu için sorun oluyor
Ama arabanız yoksa onların veya sizin akrabalardan birinin aracına yakıt doldurularak da gidilebilir
Ama nişanlinızda yardımcı olmalı ben napayım demekle olmazki

Çeyizi dizecekler ya evde yerleştirme yapılacak bütün sülale dediğiniz 5 kişi daha az gidersek bu kezde kimse gelmedi diye laf olur

Ayrıntılara bu kadar takılmayın bence. Akrabalardan yardım istenebilir, araba kiralanabilir, taksi tutulabilir gibi gibi...

Bu kadar detay içinde boğulursanız mutlu olamazsınız.

İki kişinin ortak bir yaşama adım atması saçma adetlerle nasıl zor bir süreç haline gelir güzel bir örnek.
Adet yok bizde aldıklarımı uzak olması nedenıyle o eve götüremedim baba evinde biriktirdim dolayısıyla almaya kamyonetle gelinmesi gerekiyor ailemde ceyizi yerleştirmek adına gelecek yani çeyiz cıkması adetleri falan yok oyle seyler yapmayacagım yanlıs anlasıldı galiba

Bu durumda haklı haksız aramayıp orta yolu bulmalısınız. Evlilik arefesinde kadın kadar erkeklerde geriliyor.Ki onlar gerildiklerinde bazen geri dönüşü olmayan yollara girerler:KK51:

Ne sacma sapan adetlerin laf olur soz olurlarin icinde bogulmussunuz...

Ceyizimi almaya gelen bile olmadi haftaici izin gunlerim vardi babamla birlikte sirtlandik goturduk esimin haberi bile olmadi. İs cikislarinda eve gidip kendi kendime sildim yerlestirdim evimi de. Siz simdi ceyiz parasi pazarligi da yaparsiniz...

Valla biz eşimle aynı şehrin farklı mahallelerindeniz düğünde KV o kadar ısrar etti ben kimseyi daha oturmadığım eve çeyiz falan için dolduramam dedim evlenelim düğün olsun gelecek olan buyursun gelsin dedim
Bizede dedi herkes çeyiz serilmedi diye ama uğraşamazdım
Sizde istiyorsunuz belli ama orta yolu nişanlınız bulmalı

Çeyizi dizecekler ya evde yerleştirme yapılacak bütün sülale dediğiniz 5 kişi daha az gidersek bu kezde kimse gelmedi diye laf olur

bunlar hep gereksiz tantanalar. Eşyaları gönder eve gitsin daha sonra müsait bir zamanda annen sen bir iki de yardım edecek eş dostla gider yerleştirirsiniz niye bu kadar dert ediyorsunuz? Amaç eşyaların yerleşmesi mi yoksa seramoni yapmak mı?

bu konuda bile anlaşamıyorsanız ilerisi için pek umutlu değilim
alt tarafı evinize gidip eşyalarınızı yerleştireceksiniz

Ne sacma sapan adetlerin laf olur soz olurlarin icinde bogulmussunuz...

Ceyizimi almaya gelen bile olmadi haftaici izin gunlerim vardi babamla birlikte sirtlandik goturduk esimin haberi bile olmadi. İs cikislarinda eve gidip kendi kendime sildim yerlestirdim evimi de. Siz simdi ceyiz parasi pazarligi da yaparsiniz...
Ayy ne çirkinn bir yaklasım o sedikleriniz aklına geldiğine göre içinde kalmış yapsaymıssın keske yahu adet değil dedim madem anlamadın yorum yapma yakın yer olsa aldıklarımı bende oraya götürürdüm mecburen biranda cıkacak hepsi anlamak zor mu bukadar

Yaa allah aşkına sorun aramayın şu günlerin tadını çıkartın, ne var abin götürüverse ayy gidiversin kız tarafı, Şu "herkes"i bi bırakın..

Adet yok bizde aldıklarımı uzak olması nedenıyle o eve götüremedim baba evinde biriktirdim dolayısıyla almaya kamyonetle gelinmesi gerekiyor ailemde ceyizi yerleştirmek adına gelecek yani çeyiz cıkması adetleri falan yok oyle seyler yapmayacagım yanlıs anlasıldı galiba

O zaman bu şekilde açıklayın, kamyonetin elzem olduğunu belirtin. Madem örf adet meselesi değil anlayış göstermesi şart.

bunlar hep gereksiz tantanalar. Eşyaları gönder eve gitsin daha sonra müsait bir zamanda annen sen bir iki de yardım edecek eş dostla gider yerleştirirsiniz niye bu kadar dert ediyorsunuz? Amaç eşyaların yerleşmesi mi yoksa seramoni yapmak mı?
Esyaların yerleşmesi elbette ama zor durumda kaldığım konu bambaşka

Bu kadar basit bir sorunu neden büyüttünüz ki? Kimde araba varsa o götürür bunun kız trafı erkek tarafı yoktur. Bu bi adet değil yani hayat müşterek karşılıklı fedakar olmanız gerekir.

Ayy ne çirkinn bir yaklasım o sedikleriniz aklına geldiğine göre içinde kalmış yapsaymıssın keske yahu adet değil dedim madem anlamadın yorum yapma yakın yer olsa aldıklarımı bende oraya götürürdüm mecburen biranda cıkacak hepsi anlamak zor mu bukadar
Elestiri kaldiramiyorsaniz buraya konu acmayacaksiniz

Back
X