• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik arifesi sorunları

nişanlınız hiç çözüm odaklı değil, her sorunda ben napayımmı diyecek.İnşallah düğün günüde sen gelinliğini giy gel salona demez

ben böyle bir istekte bulunmazdım ama oldu ki bulundum ve sorunu nişanlıma anlattım o zaman nişanlım da o sorunu çözecek, dediğiniz gibi araba kiralasan bile 100 TL ya, düğün hazırlıkları yapan biri de bundan kaçmasın bir zahmet. ama dediğim gibi adama güvenmiyorsam da hiç konusunu açmaz, çözümü babamla bulur ve kimseye minnet etmezdim. böyle konuşan nişanlıdan da sogurdum açıkçası.

Kiz tarafina sizi de abin getirsin demesi cok ayip birkere bizim adetlerde erkek tarafi kamyon vs tutar birkac araba ile gelirler almaya icinde erkek tarafindan birkac kisi olur ve gelin evinden gelecekler binsin diye cimrilik yapiyo beyfendi hadi dugun masraf cok tamam ama sonucta okadar masrafın icinde bunlarda olmasi gereken şeyler hadi onuda gectim tanidik birinin arabasini uygun fiyata tutup getirebilirdi

Merhaba dert bitmiyor hele benim gibi hassas biri için... nişanlımla bayaaa bi uzak anadolu yakasının enn dibine gelin giyorum baba evim ise beylikdüzü şimdi evlenmeme az bi zaman kaldı çeyizlerim gidecek babam arabasını sattı ki zaten çeyiz dizmeye erkek gitmez herneyse nişanlıma diyorum ki çeyiz almaya geldiğinizde bizi annem ben kuzenlerim halam falan arabaya sıgarız dimi bana bizim arabaya sıgamazsınız sizi de abin baban getirsin diyo ya etrafımdaki herkes erkek tarafı ceyızı alırken kız taragını da alır diyo nişanlımsa aksini söylüyo al yine huzursuzluk iyi de otobüsle mi gelelim diyorum ben ne yapmalıyım taksı mı tutayım diyo Şimdi o mu haklı ben mi haklıyım çözemedim ne yapmalıyım bilmiyorum bu işler nasıl olmalı anlayamadım huzurum hevesim kalmadı tecrübelerinizle yardım rica ediyorum sizden
erkek tarafi bize ceyiz icin kasali bi araba tutmuslardi bizde arkasinda babamin arabasıyla dayimin arabasiyla konvoy olup gitmistik ama bizimki 1 saatlik yoldu. uzun mesafe olunca bence böyle seylere gerek yok. nisanliniz esyalari aldirsin sizde gerekirse otobusle gidin zorlastirmaya gerek yok

Adet yapmıyorum diyosunuz ama çeyizi erkek tarafı gelip alcak bizi de onların alması gerekiyo diyosunuz bu nasıl iş ?
Adetse evet erkek evi gelir alır çeyizi onlar gittikten sonra da tutun bir araba akrabalarınızla siz gidin her şey erkekten beklenmez ki.Mecbur değiller sizin akrabalarınıza özel araç tutmaya

Merhaba dert bitmiyor hele benim gibi hassas biri için... nişanlımla bayaaa bi uzak anadolu yakasının enn dibine gelin giyorum baba evim ise beylikdüzü şimdi evlenmeme az bi zaman kaldı çeyizlerim gidecek babam arabasını sattı ki zaten çeyiz dizmeye erkek gitmez herneyse nişanlıma diyorum ki çeyiz almaya geldiğinizde bizi annem ben kuzenlerim halam falan arabaya sıgarız dimi bana bizim arabaya sıgamazsınız sizi de abin baban getirsin diyo ya etrafımdaki herkes erkek tarafı ceyızı alırken kız taragını da alır diyo nişanlımsa aksini söylüyo al yine huzursuzluk iyi de otobüsle mi gelelim diyorum ben ne yapmalıyım taksı mı tutayım diyo Şimdi o mu haklı ben mi haklıyım çözemedim ne yapmalıyım bilmiyorum bu işler nasıl olmalı anlayamadım huzurum hevesim kalmadı tecrübelerinizle yardım rica ediyorum sizden
Tatlim dert ettigin seye bak tamam sevgili nisanl de ceyiz almaya onun annesi de gelicektir muhakak kayinvalideni anneni al arkalarindan baska bir taksiyle git kuzeninide nisanlinla yolla taksi komyonet konvoy haline eve gidersiniz bu guzel gunun hatirina sevgili nisanlinada taksi parasini odemek kalir olur biter

Haklısınız tabiki. Örf adet meselesi diye takılmayın ne var bunda diye söyleyen arkadaşlar olmuş.

Bence takılınmasi gereken bir durum .
Ararası olan bir arkadaşını alıp getirseydi yanında. Ne demek baban getirsin ?
O ev ikinizin evi çalışmıyorsan ve aile yapın buna müsait değilse paşa paşa almak zorundaydı.

Evlendikten sonra hep şunu savundum .
Ben hiç biseyim için eşime zahmet vermedim . Çeyizi bile otobüsle gittik yakınlarımla malesef. Alıştı o bu duruma .
Şimdi en lüzumsuz insanı bile Arabamızla bir yerden bir yere taşır. Bana gelince otobüsle geliver nolcak. ? Kar kış kıyamet farketmiyor.

O yüzden bendn sana tavsiye kendini sakın Ezdirmeyen rahatsız oluyorsan vereceksin tepkini köy ağırlığını. Herşeyi de ağırdan al bırak biraz senin için uğraşsın arkadaşım.!

Back
X