Evlilik aşamasında eşinizin ailesi için yüzük attınız mı?

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
2.082
2.014
103
Eşinizi çok sevseniz bile? Eşiniz annem kırılmasın, dediği olsun dedi mi? Yoksa böyle diyenden hayır gelmez mi dediniz? Mobilya mevzulu konuya baktım. Anne, babalar parayı verse de bence evlenecek kişiler seçmeli eşyaları. Bir kullanıcının gelinliğini de kayınvalidesi seçmiş, neyse ki, kendi dediği olmuş. Okurken ben sinir oldum.

Parayı veren düdüğü çalar diyenlerdenim ben.

Evlenirken her şeyimizi kendimiz yaptık, bütün kararlarımızı da kendimiz aldık. Çünkü evlilik olgunluğuna erişmek bunu gerektirir. Şimdi evlenen çiftlere bakıyorum ya ailesi için eşini eziyor ya eşi için ailesini. Bunun dengesini kurabilen yok gibi. Çünkü maddi manevi yeterli olgunluğa erişmeden evleniliyor, evlilik kaçıyor gibi acele ediliyor. Daha evini geçindirmekten aciz, aile kurmaktan bi haber insanlar aynı eve girip evcilik oynuyor. Doğal olarak sorunlar beraberinde geliyor.

Ailesi yüzünden eşimden ayrılır mıydım ya da evlenmekten vazgeçer miydim sorusuna gelince; yine benzer bir cevap vereceğim. Ailesi karşısında beni ezen, isteklerimi ve taleplerimi önemsemeyen, denge kuramayan bir adamla evlenmezdim. Çünkü bunlar evlilik olgunluğuna erişmemiş adam emareleri ve bu olgunluk yaşla bağlantılı değil. Böyle bir adamı gerekli olgunluğa ulaştırmak için de uğraşmazdım.

Konuda ailesinden ziyade eşim olacak kişinin tavrı daha önemli benim için.
Tabi ki kim istemez aileler de iyi olsun, herkes güzel anlaşsın geçinsin, birbirini sevsin ne güzel olur. Ama olamıyorsa da o zaman mesafeli durmak, kendini asla ezdirmemek ve de eşinin de seni ezdirmemesi lazım. Hiçbir şey yapamıyorsa da karışmasın ama kalkıp da onlar üzülmesin, onlar kızmasın, onlar mutlu olsun diye beni üzmeye, mutsuz olmaya mahkum ediyorsa bu durumda ne için kimin için evleneceğim?
Anam üzülmesin babam ağlamasın diye hep benden bir şeyler bekleyen, alttan almamı isteyen, susmamı söyleyen, idare etmemi buyuran adamla asla olmazdım. Kaldı ki benim de ailem var, beni mutsuz görünce de benim anam babam üzülecek, onun anne babasınınki can da benimkilerin patlıcan mı :işsiz:
Hem daha evlenmeden böyleyse evlendikten sonra çok daha rahatça sorun yaşatır bu durum, bu adam... Ben olsam düşünürdüm!

kimseyi kırmayın, alın mobilyaları sonra değiştirirsin ne olacak, eğer gerçekten doğru insanı bulduğunuzu düşünüyorsanız boşverin iki eşya için kırmayı, kırılmayı

Burda asıl görev erkeğe düşüyor iki tarafında gönlünü hoş tutmalı.
Tabiki de eşyaları kullanacak insanlar seçmeli aileler fikrini söyleyebilir tabiki ama

1,5 senelik evliyim
Eşim sağolsun arada kaldı belki ama çok güzel kurdu dengeyi
Mobilya borçlarını aileler ödedi ama biz seçtik gelinliği biz seçtik vs..

Diğer türlü nasıl olurdu bilmiyorum. Alışveriş zamanı araya küslük girdi mi çıkmıyor bidaha

Bugün annem kırılmasın dediği olsun diyor ve seni kırıyor ise , sadece kırılmasın dediği konu ilk değilmiş gibi geldi bana. Şahsen ben bu şekilde bir eşim olsun istemem (başımda var aynısı) . Tecrübe ile sabit oluyor maalesef bazı konular.

Back
X