• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik aşkı öldürüyor mu?

zeliha52

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2011
230
20
118
canlarım evlilik aşkı öldürüyormu? bence evet öldürüyor herşey bitiyor evlendikten sonra......

ne kadar olduki evlenelii

aslında aşk ölmez
yani kısa sürede ölmez bir imza ile

anlayış ve saygı devam ettikten sonra aşk gizlide olsa varlığını devam ettiriz

sadece birbirinizi tanıyosunuz canım

aynı evin içinde yaşamaya başlama k çok farklı bişey

ikilemmde kalmanda

ne kadar olduki evlenelii

aslında aşk ölmez
yani kısa sürede ölmez bir imza ile

anlayış ve saygı devam ettikten sonra aşk gizlide olsa varlığını devam ettiriz

sadece birbirinizi tanıyosunuz canım

aynı evin içinde yaşamaya başlama k çok farklı bişey

ikilemmde kalmanda

canım ben nişanlıyım daha evlenmedim fakat çevremde deli gibi aşık olup evlenen ama sonra bu aşkı bitiren çok çift var ben de bundan korkuyorum aslında ya aynı şey benim başıma gelirse diye ... bunun için evlilik aşkı öldürüyor diyorum insanlar aynı evi paylaşmaya başladıklarında daha özensiz daha ilgisiz oluyorlar belkide

zamanla öldürüyo ne yazıkki:( heyecan falan kalmıyo rutine dönüşüyo herşey bi süre sonra...ama eşinizle de alakalı bi durum bu...ben mesela ilk zamanlar hep süprizler yapardım eşime...süslenir püslenir güzelce giyinir onu beklerdim ....küçük notlar yazardım...mumlar yakardım romantik bi ortam olsun diye...güzel yemekler hazırlardım...eşim dalga geçmeye başladı ne bu mum elektrik mi yok bilmem ne odun:( ben de ondan bi çiçek ufak bi hediye falan bekledim zaman zaman ama olmadı:( bende sıkıldım doğrusu uğraşmaktan karşılık görememekten...alay etmesinden..keşke biraz daha romantik olsaydı şu adam olmazmıydı:(

zamanla öldürüyo ne yazıkki:( heyecan falan kalmıyo rutine dönüşüyo herşey bi süre sonra...ama eşinizle de alakalı bi durum bu...ben mesela ilk zamanlar hep süprizler yapardım eşime...süslenir püslenir güzelce giyinir onu beklerdim ....küçük notlar yazardım...mumlar yakardım romantik bi ortam olsun diye...güzel yemekler hazırlardım...eşim dalga geçmeye başladı ne bu mum elektrik mi yok bilmem ne odun:( ben de ondan bi çiçek ufak bi hediye falan bekledim zaman zaman ama olmadı:( bende sıkıldım doğrusu uğraşmaktan karşılık görememekten...alay etmesinden..keşke biraz daha romantik olsaydı şu adam olmazmıydı:(

ahhhh şu duygusuz erkeklerrrr ahhhh....böyle yapiyolar bizdeki duygularıda alıp götürüyorlar vee işte o an elektrikler kesiliyor evlilikte canım...ne olur sanki onlar için heyecanla yapılan minik süprizleri görseler ve bi çiçek alsalar kadnları mutlu etseler gönlümüzü hoş tutsalar..amaaa yokk evlendik bitti o flört zamanları mantalitesi var ne yani evlenince minik süprizleri haketmiyormuyuz....işte böyle bir tarafın tek başına mücadele etmesiyle bir yere kadar gidiyor aşk..minik heyecanlar yaratmalı evlilikte...aşkın ölmesine izin verilmemeli ama nerdeeee....

evli değilim ama şu yorumu yapabilirim .şimdi eğer gerçek bir aşk varsa ölüceğini sanmıyorum çünkü sokakta hala yaşlı başlı teyzeler amcalar bilmem kaç yıllık evlilikleri var ele ele geziyorlar mesela çok tatlı aşkları ölmemiş artmış hatta .

ama eğer ortada aşk yoksa yani sadece fiziksel bir beğeni,hoşlanma varsa o zaman o bitince aşkda biter .

fala benimkinin çok hoşuna giderdidi bunlar
yapardımda

ama nedense şimdi hiç içimden gelmiyor bunları yapmak

yaşanmışlıklar etkiliyor tabii:50::50::50:

Evlilik zamanla aşkı öldürebiliyor belki ama doğru seçimi yaptıysak ,dostlukları,güzel paylaşımları verdikçe veriyor.....

Son düzenleme:
evli değilim ama şu yorumu yapabilirim .şimdi eğer gerçek bir aşk varsa ölüceğini sanmıyorum çünkü sokakta hala yaşlı başlı teyzeler amcalar bilmem kaç yıllık evlilikleri var ele ele geziyorlar mesela çok tatlı aşkları ölmemiş artmış hatta .

ama eğer ortada aşk yoksa yani sadece fiziksel bir beğeni,hoşlanma varsa o zaman o bitince aşkda biter .

10 numara bir yorum. Aferin sana. Nokta atisi yaptin.
Bazi seyleri tahmin etmek icin evli olmak gerekmiyormus demek ki.

aslında güzel birşey söylemişsin..bende 1.5 yıldır evliyim..benim eşim işten gelirken bi yerlerden bi çiçek koparır gelir kesin:D ama gel gör ki ev kuşu oldu o hergece dışarı çıktıgım yedigimiz içtigimiz adam...sıkıntıdan çatlıcam artık..hiçkimseyi tanımıyoırum buarada ve hergün rutin şeyler işte evliligin izahati oluyor...aşk ölmüyor sorsalar çok seviyorsun ama bu rutinlik bıkkınlık verio artık...her sabah her akşam aynı şeyler bi gününü özetle deseler hep aynı olur herhalde...iyiyi kötüye eş tutmak lazım derdi büyükler bundan bahsediyorlarmış demekki:D

evliligin aski oldurup , oldurmedigi meselesi toplumun kanayan yarasi oldu.. kadin, erkek dustuk bir askin pesine gidiyoruZ..evlenmeden oturup etraflica dusunun.. sevgi ve huzur mu aradiginiz? yoksa her 3 yilda bir daldan dala konmak mi?

askin omru toplasan 2-3 yil, bu kimya bedeninizden temizlendikten sonra evli olsanizda heyecan biter, evli olmasanizda... askin katili evlilik kurumu degil.. birini suclamayi tercih ederseniz de kendi bedeninizi suclicaksiniz..

:16:
evliligin aski oldurup , oldurmedigi meselesi toplumun kanayan yarasi oldu.. kadin, erkek dustuk bir askin pesine gidiyoruZ..evlenmeden oturup etraflica dusunun.. sevgi ve huzur mu aradiginiz? yoksa her 3 yilda bir daldan dala konmak mi?

askin omru toplasan 2-3 yil, bu kimya bedeninizden temizlendikten sonra evli olsanizda heyecan biter, evli olmasanizda... askin katili evlilik kurumu degil.. birini suclamayi tercih ederseniz de kendi bedeninizi suclicaksiniz..

Valla cok guzel yazMissin aynen onayliyorum.ask dedigimiz sey heyecandir ve bu evlensenizde evlenmesenizde birsure sonra bitecek yerini sevgiye merhamete ortak yasanmisliklara birakacak.heyecan istiyosan bir kisiyle omur geciremezsin ister evli ister sevgili.. Evlilik cok baska birsey..sevdigin insanla buyuyorsun,ogreniyorsun,yaslaniyorsun..kendi adima soyleyim evlilik sevgili olmaktan binlerce kat guzel,hic korkma sevgidir kalici olan

Evlilik aşkı öldürmez.Bazı çiftlerde evlilik olmasa bile uzun süren ilişkilerde aşk bitebiliyor.Bunun evlilikle ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Eşler ilişkide saygıyı yitirmezse
Birbirinin özel zevklerine saygı duyar ve kısıtlamaya çalışmazsa
Gereksiz kıskançlıklar yapmazsa
Birbirinin düşüncelerine saygı duyar ve her konuda ortak bir karara varma yoluna giderse
İlişkiyi canlı tutabilmek adına her konuda rahat konuşabiliyor ve gereğini yapıyorsa
Aşkın ömrü daha uzun olur diye düşünüyorum.
Biz 8. yılımızı doldurduk:nazar:Eşime ilk günkü gibi aşığım:16:Aşk heyecansa evet ben hala onun elini tutuğumdada gözgöze geldiğimdede heyecanlanıyorum:30:

Son düzenleme:
Aslında şöyle bir düşünce aldı beni şuan , bizim nesil bir önceki kuşağa göre , genelde ilişkilerine üniversitede başlayıp uzunca bir flörtten sonra evleniyor yani nerden baksan 4 5 sene hatta daha uzun süre flört edip ardından evlenenler var.

Oysa bizden önceki kuşaklar tanışıp kısa zaman sonra nişanlanıp en iyi ihtimal 1 sene nişanlı kalıp evleniyorlar. Yani aşıkken evlenip , evlendikten sonra aşkları bitiyor. Az yukarda da arkadaşların dediği gibi , aşkın süresi 2 3 en iyi ihtimal 4 yıl ; ardından saygı sevgi ve güven yerini alıyor o yüzden 5 sene sevgili kalıp evlenilen bir ilişkide aşk çoktan yerini bunlara bırakmış oluyor ve bu şekilde de devam ediyor.

Bir söz vardı kimin söylediğini tam hatırlamadım ama , 'Aşık Olduğunla Evlen, Aşıkken Evlenme' ... Gerçekten çok doğru bir söz. Bu durumdan sonra tabiki boşanmalar azalır , parçalanmış ailelerin çocukları diye bir kavram kalmaz.

Erkek arkadaşıma bukadar aşık oldugumu farketmemiştim. :30: Araya resmiyet girince bi başka hallenmeler oldu sanki.:9:
Bence öldüren evlilik değil bizleriz. Ölmeyen, bitmeyen, tükenmeyen aşklar nasip olsun hepimize. :16:

bende aynı şeyi düşünüyorum aşkın ölmesi bitmesi bayılması ayılması söz konusu degil evlilikte..aynı yerde aynı ortamda bir kız arkadaşınızla yaşayın yiner bir zaman sonra kısır döngü içerisine girersiniz...evlilige o sevdigimiz adama yükledigimiz aslında beklentilerimiz çok yüksek..yani ben dogum günlerine v.s özel günlere önem veren bi insanken onun hergünki gibi geçirmesi şevkimi kırdı ve umursamıyorum o günleri...peki dedim o bunu yaptı da ben onu nasıl degiştiremedim.. işte buarada yine biz devreye giriyoruz çabuk pes etmek yok...

Back
X