Evlilik bana ağır geldi kaldıramıyorum :(

Uygun zamanı bekliyorum kpssye hazırlanıyorum. Tercih yaparken doğu batı farketmeden köy şehir hiç umurumda değil yerleştiğim an öekip gidicem açıcam boşanma davasını. Ama şu an bohçamı toplayıp babamın evine dönemiyorum ailem arkamda ama babamın çok bprcu var boşanma durumunda evde duramayacağım çalışmak zorundayım ve hayatımı asgari ücretle çalışan olarak geçirmek istemiyorum çünkü ben üniversite mezunuyum emeğimin karşılığını almak istiyorum.
Bu gerekçenizi haklı bulmadım ben.
Sırf asgari ücretle çalışmamak için kendinize bu kötülüğü yapıyor olamazsınız.
Mezuniyetinize uygun maaş almayı istemek elbette hakkınız ama insanın gururu ve onuru parayla ölçülemeyecek kadar değerli diye düşünüyorum.
Atanana ve istediğiniz maddi imkanlara kavuşana kadar asgari ücretle çalışabilirsiniz, dünyanın sonu değil.
Maaş konusunda yaptığınız gururu evliliğinizde sergilememeniz ilginç geldi bana, bununla birlikte belki bize açıklamadığınız ve kendinize göre haklı sebepleriniz vardır.
Uzaktan gazel okuyup yargılamak istemem.

onun dikkatını çekene kadar ilgini alakanı konuşmanı haata sesini bile mahrum edeceksın ona ,
belki uzun sürebilir ama enınde sonunda senin farkına varacak

heee bu arada korun lütfen

Dönecek yeriniz yok belli ki. Adamda tam bi öküz. Ben olsam parasını yer hayatıma bakarım.

Uzun bir süre çocuk yapmayın. Okumadıysanız hemen sınava girip bi okula kaydolun yada açıköğretimden okuyun, bir yandan da iş bulun.

Yetersiz bi kadın olmayın, kendinize yetin. Kendi ayaklarınızın üzerinde durduğunuzda boşanırsınız hala memnun değilseniz.

Beklentilerinizi düşürün. Evlilikler böyle. İki farklı insanın birlikteliği. O da değişemez siz de.

Bu gerekçenizi haklı bulmadım ben.
Sırf asgari ücretle çalışmamak için kendinize bu kötülüğü yapıyor olamazsınız.
Mezuniyetinize uygun maaş almayı istemek elbette hakkınız ama insanın gururu ve onuru parayla ölçülemeyecek kadar değerli diye düşünüyorum.
Atanana ve istediğiniz maddi imkanlara kavuşana kadar asgari ücretle çalışabilirsiniz, dünyanın sonu değil.
Maaş konusunda yaptığınız gururu evliliğinizde sergilememeniz ilginç geldi bana, bununla birlikte belki bize açıklamadığınız ve kendinize göre haklı sebepleriniz vardır.
Uzaktan gazel okuyup yargılamak istemem.
Ben daha önce asgari ücretle çalıştım ve hiç bi şekilde sınava hazırlanamadım. Babamın borcu önemli değil ama kardeşim yüzünden girilen bir borç ve onun borcunu ben üstlenmek istemiyorum. İşin içinde farklı durumlar olduğu için kaçıyorum. Dediğiniz çok güzel oturmuş uzaktan bakıp gazel okumak kolay herkese. Burda kalarak gurursuzluk ve onursuzluk yapmıyorum ayakları yere daha sağlam basan biri olarak yeniden başlamak istiyorum. Asıl gurursuzluk ve onursuzluk elime bohçamı alığ hayatta hiç bi işe yaramayıp babamın evinde verdiği iki ekmeğe boyun eğmek olur. Sabreden derviş muradına ermiş...

1,5 aydan telefon karıştırmaya mı başladınız, hele biraz zaman verseydiniz. sabahlara kadar ağlanacak bi durum yok.

Back
X