Evlilik baskısı

pink152

aşkısının bitaNesi :)
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
424
38
98
İstanbul
Kızlar şuan çok snirliyim yüzüm yanıyo sinirden. Daha önceki konularımdan bilen bilir 29 yasındaym 3 bucuk yıllık bi ilişkim var fakat anne babam bilmiyo iş ciddiye binmeden sölememe taraftarıyım çünkü bizimkiler uzattırmaz.Erkek arkdaşımla aram iyi tahminimce 14 şubatta evlenme teklifi edicek zaten adım atcanı sölüyo yakn zamanda. Bugün annemle babamın konuşmalarını duydum odadan annem yaşı 30 olcak seneye gibi bişey dedi iş bulamamamdan laf açılmıştı.Babamda münasip biyere verelimde evlensin artık dedi ben şok. Tamam aileler çocuklarının evlenmesini isterde bu nasıl bi yaklaşım pskolojim bozuldu başkasına tabiki zorla vermezler ondan deil üzğntüm söleme şekilleri bakış açıları beni çok incitti, kendimi eşya gibi hissettim.Bitaraftanda evlilik korkum başladı erkek arkdaşımn annesinin altkatında oturcaz sanırım oyüzden hani başbaşa olcak olsak böle bi korku oluşmazdı belkide sanki hiç cesaretim yok evlenmeye sizede böle oldumu napmalıym bilmiyorum korkuyorum.

14 Şubat i niye bekliyor ki.. kendine özel. Bi gün seçsin teklif isteme vs başlayın siz de ailenize konuyu açmaya.. evlilik için maddi engel yoksa yaza bile olur.. ama o alt kat olmasaydı iyiydi.. onu kiraya verip başka ev olsa.. ise yakın annenize yakın vs..

Kulağınızı tıkayın. Evliliğe ne zaman hazır olduğunuza siz karar verirsiniz, diğerleri sadece çenelerini yorduklarıyla kalırlar.

Yalnız ben de alt kat meselesine takıldım. Bu olayı kabul edeceğinize dair sinyaller vermeyin erkek arkadaşınıza.

Ailenin konusmasinda bir sey yok. Bir ust neslin evlilikte konusma tarzil. Bunlari duyunca evlilik korkunuzu yada tedirginlinizi fark etmis olabilirsnz

14 subati niye bekliyo ki etsin iuygun zamanda sende annenlere aciklarasin cnm ayrica alt katta oturma

Aileniz yüzünüze karşı bir şey söylememiş. Evlenme baskısı falan yok yani. Kendi kendilerine de mi konusamayacaklar. Çok normal, anne baba olarak evlatlarının yuvası olsun istemeleri. Alınganlık yapmayın. Hadi evlen artık kaç yaşına geldin demedikleri sürece alınacak bir şey yok. Altli üstlü oturma konusu kötüymüş.

Ailen seninle konuşursa sen de uygun biri ile karşılaşınca evlilik düşündüğünü söylersin.
ayrıca sevgilinin ailesiyle aynı binada ya da evde oturursan,çok kısa sürede ya delirir ya da boşanırsın,istisnası çok azdır bu işin.

Bilmiyorum ben babamın söleyiş tarzına çook üzüldüm. Bana hep kızım bana bakıcsk evlenmıycekmıs dıye mutşu mutlu gülen adam evlensın artk gitsin der gibi konuşması üzüldüm.

Malesef erkek arkdaşım bu konuda çok katı babası hasta oyüzden bide ben kirada otrmam diyo anneside merkezde otur diyomuş bende annesiyle tanışnca birlikte ikna ederiz belki diye umuyorum

Malesef erkek arkdaşım bu konuda çok katı babası hasta oyüzden bide ben kirada otrmam diyo anneside merkezde otur diyomuş bende annesiyle tanışnca birlikte ikna ederiz belki diye umuyorum
O zaman çekeceğin var.
Hayırlı olsun inşallah hakkında.
Ailene çok takılma,üslupları öyledir.

Malesef en basta sölemstı smdıde cok katı

Senin derdin ailenin soylediklerinden daha buyukmus valla alt kat konusu hicte parlak fikir degil soyliim.
Nanayi yedin ozaman simdiden 3bucuk yillik sevgilin bu katiligi uzerinde kurmussa.. vah halinize. Ailen duysa belki ona daha cok uzulur.
Bide 14 subati ne bekliyormus sevgilin ne sacma? Oyaliyor gibi.
Senin isler yaş gibi. daha cok sorun cikacak ama ailenden degil erkek tarafindan. Aklini basina al.

oyaladgnı düşnmüyorm ben eminm ondan.Normalda katı biri deil çok yumusaktr ama ev konusnda öle cünkü babası rahatsz yanında olan tek cocuk o baya yaslılar bıde uzakta olrsam yetişemem dye duşünyo birde kirada niye oturaym evim varken diyo.Ailesi modern insanlar geri kafalı davranmazlar diye umuyorum sürekli bizle olun demezler öle olsa annesi burda oturun derdi.

Ailenize cok takılmayın eski insanlar için 29 evlilik yaşı malum kötülükten dememişlerdir.Ama bence iliskiniz oldugunu söyleyin 3,5 yıllık bi ilişki ve yaşınızı göz önünde bulundurursak geç bile kalmışsınız söylemek için.

.Ailesi modern insanlar geri kafalı davranmazlar diye umuyorum sürekli bizle olun demezler öle olsa annesi burda oturun derdi.

belki doğrudur da siz kendi anne babanızın gayet olağan konuşmasından bile alınmışsınız

ya onların da olağan konuşmalarına alınırsanız

bir de yaşınız gelmiş 30 a ilişkiniz gelmiş 3,5 yıla nedne ailenizin haberi yok

onlar da işi yok sevgilisi yok diye sizin hakkınızda endişe etmişler işte

sevgiliniz olduğunu hafiften çıtlatın bir süre idare eder bu onları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…