Evlilik baskısı

haklısınız yanlız evlenme teklif etmeden sölersem ya uZarsa araya hısey girerde ertelerse diye korkuyorm ozaman annem dicek niye gelmiyolar diye mahçup olucam

erkek arkadaşına bu duyduğun konuşmayı çıtlat ki işlerin artık ciddiye binmesi gerektiğini bilsin. 3 buçuk yıl olmuş zaten. şubata kadar kim öle kim kala...

eğer kv kp iyilerse alt katta oturmanında bi sakıncası yok bana göre. sevgiyle herşey aşılır.

Ben şuna takıldım sen 30 yaşındasın ama ne işin var ne evlisin, yani baban bunu demiş tamam ağır gelmiş olabilir de seni yıllardır hiç mi bir şey rahatsız etmedi bu konuda? ''Aman ben çalışmalıyım, aman ben evlenmeliyim'' diye hiç mi bir sorumluluk duymadın? Ben ona takıldım ...

Sen hiç takılmadıysan şimdiye kadar, bence bu söze de takılmamalısın.

ailen eski toprak muhtemelen. bizimkiler de aynı şeyi düşnüüolardır benim hakkımda hemen hemen. canını sıkma.

çok duygusalsın,baban evlenmeni istemekte haklı, ya çalışıcan ya evlenicen, adam da evde seni görmekten kahroluyordur ne evlendi ne işi gücü var diye.bir de onun açısından düşün.
bana göre gerçek bir sevgi birlikteliğin varsa yaniömür boyu olacaksa evlen ve bir meslek edin, bir erkeğe bağımlı kalma

Tabikide takldm uzun süredir iş aryorm öncesındede kpss ıcn ugrastm çok olmadı bı ara ıse girmstm ama ckmak drmnda kaldm bıdada iş bulamadm süreklı basvryorm olmuyo küçük biyer burası iş blmak oldkça zor evlenmeyı ıstedm ama erkek arkdasm maddi anlmda hazr deildi

Erkek arkdasm isteyenler oldgunu biliyo zaten adım atcanın sinyallerini veriyo sürekli sadece atmadan, söleyip mahcp olmak istemiyorum.Ailesyle yeni tanıscam belkı yanlız kalamazsak cok diye korkuyorm orda otrmaktan.Birde işe greym öle olsn istiyordum Çünkü kendime güvenim gelsin kendi ayaklarm üstünde duraym diye. çok çekngenim ailesiyle tanşmya bie çeknyorm cok heycanlanyorum kendimi ifade edememekten korkuyorm.

ailesi varken yalnız kalmazsın ki.
ne yaptın ailene soyledın mı ?

29 yaşına kadar sana hiç baskı yapmadılarsa, su lafa uzuluyorsan annen baban bir melekmis. Bana 22 yaşında hem iş hem evlilik baskısı başlamıştı. Evlendim evlendiğim halde ta oralardan is baskısı devam etti. Annenin babanın kıymetini bil.

bunun eski kafalilikla baskiyla ilgisi yokki benim suan otuz yasinda bekar kizim olsa kizim artik evlen kendi yuvani kur derim bastan atma degil hayattayken evladinin duzenini kurdugunu gorme istedigidir bu bu zamana kadar biri oldugunu bilselerdi dogal olarak bu seferde niye bu kadar uzadi diye endise ederlerdi sevgilinizi seviyorsaniz evlenmek istiyorsaniz biraz hizlandirin olaylari ama evlilige hazir degilim diyorsaniz oda ayri bir konu evlenecek olan sizsiniz zorlamayla olacak bisey degil

siz evlenme baskısı görmemşiniz kızlar ben 26 yaşındayım yaklşaık 5 yıldır annem beni evlendirmeye çalışıyor. 21 yasında devlet memuru olsum işim gücüm var allaha şükür bir engelimde yok ama nnem evde kalmısım gıbı davranıyor bana . yaşında kım kaldı artıksen değil senişeçerler diyor ve nuna benzer o kadar ağır laflar ediyorki... bide evde olsam onların yanında olsam ne yaparlardı bılmiyorum o yuzden bence ailenin kıymetini bil. bi zamn sonra acaba gerçek mi diye düşünüp olur olmadık adamlara bile evet diyecek kıvama getiriyorlar seni yeterki sussunlar diye. ama siz siz olun asla buna kulak asmayın hayat sizin anneniz babanızda olsa hayatı yaşayacak olan sizsiniz.

Annemler de soyledi zamaninda ben dinlemedim.girtim bir adama asik oldum o da baskasiyla evlendi ben kaldim.keske annemin babamin sozunu dinleseydim.

sizinkiler yine kibar bir dille söylemiş bizim buralarda
örnek veriyorum ahmet kızını niye satmıyor
ya da ahmet kızını kocaya satmış
bu arada samsunun bir ilçesinde oturmaktayım
durum daha vahim yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…