Evlilik belirsizliğinden çok bunaldım

Öncelikle konuyla ilgili cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Konu baya ilgi gördü. Ben de son gelişmeyi yazayim dedim. Dün ben artik dayanamadım gaza geldim ve konuştum. Bu kadar zamandır beraberiz ılişkimizi ciddi boyuta taşımayı düşünmüyor musun dedim. Sen dedi çok acelecisin. Ben dedim aceleci degilim ama sen cok yavaşsın. Ben dedim aradigimi buldugumu düşünüyorum neyi bekliyorum? Sen dedim oyle düşünmüyorsan soyle bileyim dedim. Zorla bir şeyler yapmanı istemiyorum dedim. Evlenmek istemiyorsan ayrılalım benim ailemin de beklentileri var dedim sonuçta. Benim psikolojim belirsizliği kaldırmıyor yıpranıyorum dedim. O da ciddi olmadigimi mi düşünüyorsun dedi. Ben de düşünmen yetmiyor somut adımlar atman gerekiyor dedim. Yani ona adim atmazsa gideceğimi cok net bi sekilde belli ettim. O da Ocak ayinin başında ailemle seni tanıştırayım dedi. Baharda da aileleri tanıştıralım dedi. Son durum bu şekilde. Bakalim ne olacak.
Iyi şeyler olmayacak . Farkında değilsiniz ama tamamen zorlama bir evlilik yaptiriyorsunuz adama şuan da .
Bunun sonunun iyi olma ihtimali bence yok.

Simdi konu sahibesi, size net konusun stresten kurtulun diyenlerden biri bendim.
Lakin su yazdiklarinizdan sonra alintiladigim 2.mesaja ne yazik ki katiliyorum. Adam o kadar heyecansiz ki, yani siz israr ediyorsunuz, o diriyor seklinde bu is hicbir romantizm veya ask, sevgi goremiyorum ben su yazdiklarinizda. Evlenirseniz sizin zorlamanizla evlenmis olcaksiniz, gercekten boyle bir evlilik yapmak istiyor musunuz?

Son düzenleme:
30 yasında bir kadının karsısına 34 yasınızla cıkıp, evlilik fobim var diyemezsiniz.
Hemde bir yıl sonra. Bu buyuk haksızlık.
Yirmi yasında desem haklı. Siz 20yasında olsanız acelenız ne bekleyin derim adam gene haklı cikar ama suan haksız.
Avızeyı size sorması pahalı hediyeler alması hıc önemli degıl.
Yarın bi gun terk ettıgınde, söyleyecek sozunuz yok su durumda. Evlenmek ıstemedigimi söylemiştim bile bile devam ettin diyecek size.
Oturun ciddi sekilde konusun. Gercekten seviyorsa bir adım atar. Yarın evlensin demiyorum, ailesiyle tanışırsın ailenizle tanıssın falan. Hıc zor seyler degıl bunlar.
Baktınız yapmiyor kıvırıyor verin yolu gitsin.

Simdi konu sahibesi, ize net konusun stresten kurtulun diyenlerden biri bendim.
Lakin su yazdiklarinizdan sonra alintiladigim 2.mesaja ne yazik ki katiliyorum. Adam o kadar heyecansiz ki, yani siz israr ediyorsunuz, o diriyor seklinde bu is hicbir romantizm veya ask, sevgi goremiyorum ben su yazdiklarinizda. Evlenirseniz sizin zorlamanizla evlenmis olcaksiniz, gercekten boyle bir evlilik yapmak istiyor musunuz?
Bence ayrılsın.

1 yıl 3 aydır bir ilişkim var. Yaşlarımız ben 30, o ise 34. Ilişkimiz bu zamana kadar cok iyi gitti. Ilk 1 yıl evlilik konusunu açmadım. Evlilik meraklısı gözükmek istemedim. 1. Yılın sonunda evlilik konusunu açtığımda evlilik korkusu olduğunu söyledi. Ben de ayrılmaya kalktım tabi. Ayrılmama izin vermedi yanlış anladigimi söyledi. Korkusu olmasi demek evlenmeyecegi anlamina gelmiyormus vs. Beni seviyormuş sadece su an hazir degilmis elbet yavas yavaş olacakmis falan filan kivirdi anlayacağınız. Ben de bi kaç aya kadar somut adim beklediğimi söyledim. Derken iş icin ayri şehirlere düşmek zorunda kaldik. Çalıştığı yer onu istanbula gönderdi. Ailesi de istanbulda yasiyor bu arada. 1 aydır istanbulda benimki. Gitmeden once ne olacak bizim durumumuz dedim. Istanbula gidince ailemle konusucam musait olduklarında seni yemeğe davet edicem seni ailemle tanistiricam dedi. Zaten ailem memleketteydi işleri vardi onlar da yeni istanbula geldiler dedi. Ama hala Beni ailesiyle tanıştırmadi. Hala ciddi hicbir adım yok. Ne bir evlilik teklifi var ne aile var. O benim ailemle tanıştı. Ben onun sadece abisiyle tanıştım. Ve artik dehset derecede sinirlerim bozuluyor. Beklemekten bunaldim. 3 hafta sonra dogum gunum var. Belki dedim teklif eder bi supriz yapar. Adam bana demez mi ne alayim sana kiyafet falan istiyor musun. Hala kafada teklif yok. Bi yandan da şu an ev isleriyle uğraşıyor. Ev aliyor kendisine. Bana evimiz olacak diyor bi sure burda yaşarız sonra daha büyük eve cikariz diyor. Avize alirken bile bana soruyor hangisini alayım diye fotograf atıyor. Sen begen diyor vs. Her hafta beni görmeye geliyor gunubirlik de olsa. Bana pahali hediyeler alıyor vs. Annem de bekle diyor. Bu cocuk seni seviyor sana çok ilgili daha iyisi mi var sanki diyor. Ama 1 yil 3 ay az bi sure değil. Daha annesiyle babasiyla bile beni tanistirmadi. Şeytan rest çek ayrıl diyor. Kafam allak bullak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum... beklemeli miyim yoksa ayrılmalı miyim? Bekleyeceksem de nereye kadar bekleyecegim? 3 aydir bi kızla olan bi kuzenim var. 3 ayda anneleri bile tanistirmislar önümüzdeki ay evlilik teklifi edicem diyor. Ben daha adamın annesiyle tanisamadim. Böyle hevesli erkekleri gorunce benimkine uyuz oluyorum. Resmen bunları düşünmekten soğumaya basladim. Cok iyi bir sevgili ama evlilik konusunda aşırı yavaş davranıyor. Ne zaman evleneceğiz ne yapacağız bu belirsizlikten cok bunaldim. Kac defa konustum onunla. Plan program yap dedim. Artik Evlilik baskısı yapan birisine dönüştüm resmen. O da elbet olacak diyor ama hicbir adım yok!!! Isi gücü yerinde olan bi adam daha neyi bekliyor? Ben ayrılmalı mıyım beklemeli miyim?

1 yıl 3 aydır bir ilişkim var. Yaşlarımız ben 30, o ise 34. Ilişkimiz bu zamana kadar cok iyi gitti. Ilk 1 yıl evlilik konusunu açmadım. Evlilik meraklısı gözükmek istemedim. 1. Yılın sonunda evlilik konusunu açtığımda evlilik korkusu olduğunu söyledi. Ben de ayrılmaya kalktım tabi. Ayrılmama izin vermedi yanlış anladigimi söyledi. Korkusu olmasi demek evlenmeyecegi anlamina gelmiyormus vs. Beni seviyormuş sadece su an hazir degilmis elbet yavas yavaş olacakmis falan filan kivirdi anlayacağınız. Ben de bi kaç aya kadar somut adim beklediğimi söyledim. Derken iş icin ayri şehirlere düşmek zorunda kaldik. Çalıştığı yer onu istanbula gönderdi. Ailesi de istanbulda yasiyor bu arada. 1 aydır istanbulda benimki. Gitmeden once ne olacak bizim durumumuz dedim. Istanbula gidince ailemle konusucam musait olduklarında seni yemeğe davet edicem seni ailemle tanistiricam dedi. Zaten ailem memleketteydi işleri vardi onlar da yeni istanbula geldiler dedi. Ama hala Beni ailesiyle tanıştırmadi. Hala ciddi hicbir adım yok. Ne bir evlilik teklifi var ne aile var. O benim ailemle tanıştı. Ben onun sadece abisiyle tanıştım. Ve artik dehset derecede sinirlerim bozuluyor. Beklemekten bunaldim. 3 hafta sonra dogum gunum var. Belki dedim teklif eder bi supriz yapar. Adam bana demez mi ne alayim sana kiyafet falan istiyor musun. Hala kafada teklif yok. Bi yandan da şu an ev isleriyle uğraşıyor. Ev aliyor kendisine. Bana evimiz olacak diyor bi sure burda yaşarız sonra daha büyük eve cikariz diyor. Avize alirken bile bana soruyor hangisini alayım diye fotograf atıyor. Sen begen diyor vs. Her hafta beni görmeye geliyor gunubirlik de olsa. Bana pahali hediyeler alıyor vs. Annem de bekle diyor. Bu cocuk seni seviyor sana çok ilgili daha iyisi mi var sanki diyor. Ama 1 yil 3 ay az bi sure değil. Daha annesiyle babasiyla bile beni tanistirmadi. Şeytan rest çek ayrıl diyor. Kafam allak bullak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum... beklemeli miyim yoksa ayrılmalı miyim? Bekleyeceksem de nereye kadar bekleyecegim? 3 aydir bi kızla olan bi kuzenim var. 3 ayda anneleri bile tanistirmislar önümüzdeki ay evlilik teklifi edicem diyor. Ben daha adamın annesiyle tanisamadim. Böyle hevesli erkekleri gorunce benimkine uyuz oluyorum. Resmen bunları düşünmekten soğumaya basladim. Cok iyi bir sevgili ama evlilik konusunda aşırı yavaş davranıyor. Ne zaman evleneceğiz ne yapacağız bu belirsizlikten cok bunaldim. Kac defa konustum onunla. Plan program yap dedim. Artik Evlilik baskısı yapan birisine dönüştüm resmen. O da elbet olacak diyor ama hicbir adım yok!!! Isi gücü yerinde olan bi adam daha neyi bekliyor? Ben ayrılmalı mıyım beklemeli miyim?
Dikkat et evli olmasın! 34 yaşındaki Bi adamın annesi babası çocuğu evlensin diye can atar ev. Tutması felan bir sıralama hatası var ya boşanma aşamasında mahkeme onu o seni oyalıyor olabilir dikkatli ol inşallah değildir anlattıkların tecrübeyle tescilli

sen fazla alıngansın galiba :))
buralarda bak ben elin herifini 6 ayda nikah masasına oturttum diye böbürlenirken iyi ama bunun işe yaramadığını söylemek laf sokmak oluyor öyle mi?
evlenmek bir başarı değildir. kısa sürede evlenmek bir meziyet değildir. bunları anlarsan gereksiz alınganlığın da olmaz.
Senin bakış açın balım ne yapalım sevdiğinde ben bunu nikah masasına oturturum diye düşünmüyorsun kendi dünyandan yorumlamışsın kibir laf sokma alınganlık hepsi var maşallah...
Ayrıca evlilik başarı değildir kimse de keyfinden boşanmaz.

bu işler nasip kısmet meselesi bazen öyle bir an gelir ki her şey değişir, eşimle tanıştıktan bir hafta sonra evlenme teklif etti kabul ettim üç ay içinde evlendik 6 yıllık evliyiz çok şükür her gün şükrediyorum. beş yıl on yıl çıkıp yolları ayrılan insanlar var hayatın ne getireceği belli olmaz
İstisna örnekler var diye , herşeye bodazlama dalınmaz.siz şanslıydınız belliki herkes aynı olmayabilir.ölçüp tartmakta herxaman fayda vardır

Senin bakış açın balım ne yapalım sevdiğinde ben bunu nikah masasına oturturum diye düşünmüyorsun kendi dünyandan yorumlamışsın kibir laf sokma alınganlık hepsi var maşallah...
Ayrıca evlilik başarı değildir kimse de keyfinden boşanmaz.

eee biz neyden bahsediyoruz?
kimse keyfinden boşanmaz ama evleneceğin kişiyi iyi tanırsan boşanma ihtimalin azalır bu işlerin garantisi yok ama koştur koştur 6 aydır tanıdığın adamla evlenirsen sırf bak erkenden evlendi desinler diye bunun olması anormal mi?

Kaybetme korkusu olan adam şimdi tanıştırıp bahara evlenirdi,hala zaman kazanmaya çalışıyor. Sanki ülkeler arası diplomatik görüşme. Ben de evlenelim diye rest çekenlerdenim,2 Kasım’da askerden geldi aralık sonunda evlendik🤨 İstenilince bu işler iki ayda oluyor yani..

Seninle evlilik düşünmüyor bence...

sende ısrar etme değersiz olursun..

arama, sorma, bakalım ne yapacak

Ben de merak ettim konu sahibi.son durum nedir? Ocak ayi basinda ailesiyle tanistiracagini soylemisti.tanisabildin mi?

Konu sahibi ne kadar cok uzerine gitmissin ne kadar cok israr.etmissin..
Son durum ne bilmiyorum ama ben olsam asla evlilik icin bu kadar baski yapmazdim gururuma yediremezdim.
Birakin karsi taraf kossun pesinizden evlenelim diye siz degil.

Evet yaşınız sebebi ile biraz daha hızlı olsun istiyorsunuz.
Şöyle ki ısrarlı gitmeyin bence adam herşeyi hazırlayıp o şekilde adım atacak gibi geldi.
Annenizin sözünü dinleyin bence

Sakin ol şampiyon ilişkin henüz yeni sayılır hemen karamsar olma bence bu adam garantici ayrıca seni önemsiyor ve değer veriyor evlilikten korkuyor olabilir neler gördü geçirdi kim bilir belki çevresinde kötü örnek çoktu gözü korktu

1 yil 3 ay cok uzun bi sure degil ben 9. Yilin sonunda evlendim birbirinizi iyice taniyin bu kadar yilin sonunda bile esimle birbirimizin bilmedigimiz bir suru huyu cikti evlilik kacmaz yanlis yapmamak adina saglam adimlae atin

Back
X