Evlilik belirsizliğinden çok bunaldım

Evli olup mutsuz olacağıma sevgili olarak takılıp aşk yaşamayı tercih ederim, ama bu benim fikrim. Evlilik konusunda eşim tarafından zor ikna edildim, birlikte yaşıyorduk gerek yok dedim ama o ısrar etti. Pişman değilim, sonuçta sevdiğim adamlayım. Bana rest çekti, ya evleniriz ya da biter dedi. Asla onu kaybetmeyi göze alamazdım. Siz de resti çekin. Ay bugün de herkese rest çek diyorum, rest çekip işten ayrıldım da ondan sanırım :halay:

hiiiic bizim evimiz demesine, aldigi esyalari gösterip fikir almasina kanmayin.adam gelmis 35 yasina, sizinle ciddi bir gelecek düsünseydi bir adim atardi. teklif olsun yada seneye yaza nisan olsun dügün olsun gibi birsey. ailesiyle tanistirmasinin hic bir anlami yok bana göre. isi gücü oturmus adam, ev bark alabilecek durumda askerlik falan da yoktur artik. eee daha ne? neredeyse 1.5 yildir da birliktesiniz daha karar verememis mi sizinle evlenip evlenmek istemedigine.

cinsellik yasiyormusunuz?

Bir de yok yıllarım gidecek yok boşuna bekliyorum diye kaygılara kapılmayın derim. Evlilik odaklı yaşamayın ilişkinizi.. Olmazsa da kısmetiniz değildir, ama kayıp ya da boşuna yaşanmış bir şey değildir. Onca ilişkim oldu hepsini iyi ki yaşadım diyorum. Hepsi bana çok şey kattı. Deliler gibi aşkı da tattım, ihaneti de gördüm.. Hiç pişman değilim. İyi ki de şu anki eşimleyim diyorum. Önceki ilişkilerim beni ehlileştirdi, büyüttü. Onları yaşamasaydım eşimle defalarca boşanmanın eşiğine gelmiştim, ya da onun kıymetini bilmiyor olurdum.. Hayat böyle bir şey. Tabi ki evlenmek isteyebilirsiniz, ama sizden çıkmış olay. Bu saatten sonra sessiz kalmanız, umudunuzun kırıldığı anda da ilişkiyi bitirmeniz en doğrusu olur. Ama boşuna yaşamış saymayın kendinizi. 30 yaş hiçbir şey.. Ben de 33 yaşındayım. Ki bence siz resti çektiğiniz anda adam nikah için gün alacak. Ben öyle hissettim. Hayırlısı olsun hakkınızda.

neye dayanarak böyle bir şey söyleniyor?
elin adamı bişey yumurtladı diye körü körüne ona mı inanacaksın?
ailesiyle tanıştırmak bir evlilik göstergesi değil ayrıca burda nice aileyle tanışıp hüsrana uğramış konu sahibi var.
saçma genellemelerle olmaz bu iş.

Haklısın arkadaşım, genellemelerde olmaz bu işler. Her ilişkinin dinamiği farklıdır.
Eski sevgilimin 2. hafta ailesiyle tanıştırıldım. Kızları gibiydim. Ne oldu, aldatıldım.
Eşimle 4 sene birlikte yaşadık, ailesinden kimseyle tanışmadım. Ne oldu, evlendik. Yani demek ki bu işlerin matematiği yokmuş..

Ay aman bazı erkekler böyle, evlilikten korkuyor herhalde, bence ciddi bir konuşma yap, bir adım atmazsan artık bitireceğim de, ciddi konuş. Evlilik teklifi öyle filmlerdeki gibide olmıyor ki, plan yapılıyor evleniliyor, eşim bana evlilik teklifini evlendikten sonra etti mesela öküz, ben benimkini bir tatile götürdüm, orda 1 hafta beraber vakit geçirdik, hem romantik hem eğlenceli anlarsın yaa, ne güzel hep beraber olsak diye şirinlikler yaptım, dönüncede kendisi ailesine söyledi istemeye gidelim diye, bende 5 yıl bekledim ama benim yaşım küçük, benim yaptığımıda deneyebilirsin işe yarıyor tabi hayat görüşüne bağlı.

Fazla akillanmis, cevresindekileri gorup cendereye girecegini dusunuyir. Senle alakali degil. Bu yastan sonra senin gonluju bekleyemiycem deyip rest cek. Blki kismetin baska belki de gazlanmaya ihtiyaci var. Zaten bir care dusunmuycekse de 5 yil 4 ay gecse ayni surer.

Sen laf sokunca ne oldu kazanmış mı oldun biz de yanlışlığından bahsediyoruz, keyfim ister yine evlenirim ama en azından bakış açım ve kalbim şükürler olsun iyi sen de iyi ol belki pozitif olursun bacım 😁😁😁

sen fazla alıngansın galiba :))
buralarda bak ben elin herifini 6 ayda nikah masasına oturttum diye böbürlenirken iyi ama bunun işe yaramadığını söylemek laf sokmak oluyor öyle mi?
evlenmek bir başarı değildir. kısa sürede evlenmek bir meziyet değildir. bunları anlarsan gereksiz alınganlığın da olmaz.

Hisleriniz yok mu?
Yani bu kadar kolay evlilik yoksa ben de yokum diyorsanız çok da aşık değilsiniz.
Biz üçüncü yılımızda evlendik ve otuzlardaydık yani. Ama sevgisinden de emindim sevgimden de emindim. Ayrılmayı asla düşünmedim. Onla olmazsa olmasın diyordum çünkü.
Evlilik için zorlayıp ayrılmayı göze almak bana sevgisiz gelir, mantık evliliği gibi.
Duygularınızdan eminseniz bu kadar ısrarcı olmazdınız bence

Ayrılsan yeni birini bulmak, tanımaya çalışmak , bi de sevebilecek misin? bunları düşün bence... Konuşabilirsin bence gelecek hakkında o sana soruyormuş ya eve bişey alırken sende bişey al , sor bu nasıl diye...

Kuzeninin akli dengesi yerinde mi acaba bi doktora gitsin.
Hızlı koşan atın poku seyrek düşer.
bu işler nasip kısmet meselesi bazen öyle bir an gelir ki her şey değişir, eşimle tanıştıktan bir hafta sonra evlenme teklif etti kabul ettim üç ay içinde evlendik 6 yıllık evliyiz çok şükür her gün şükrediyorum. beş yıl on yıl çıkıp yolları ayrılan insanlar var hayatın ne getireceği belli olmaz

1 yıl 3 aydır bir ilişkim var. Yaşlarımız ben 30, o ise 34. Ilişkimiz bu zamana kadar cok iyi gitti. Ilk 1 yıl evlilik konusunu açmadım. Evlilik meraklısı gözükmek istemedim. 1. Yılın sonunda evlilik konusunu açtığımda evlilik korkusu olduğunu söyledi. Ben de ayrılmaya kalktım tabi. Ayrılmama izin vermedi yanlış anladigimi söyledi. Korkusu olmasi demek evlenmeyecegi anlamina gelmiyormus vs. Beni seviyormuş sadece su an hazir degilmis elbet yavas yavaş olacakmis falan filan kivirdi anlayacağınız. Ben de bi kaç aya kadar somut adim beklediğimi söyledim. Derken iş icin ayri şehirlere düşmek zorunda kaldik. Çalıştığı yer onu istanbula gönderdi. Ailesi de istanbulda yasiyor bu arada. 1 aydır istanbulda benimki. Gitmeden once ne olacak bizim durumumuz dedim. Istanbula gidince ailemle konusucam musait olduklarında seni yemeğe davet edicem seni ailemle tanistiricam dedi. Zaten ailem memleketteydi işleri vardi onlar da yeni istanbula geldiler dedi. Ama hala Beni ailesiyle tanıştırmadi. Hala ciddi hicbir adım yok. Ne bir evlilik teklifi var ne aile var. O benim ailemle tanıştı. Ben onun sadece abisiyle tanıştım. Ve artik dehset derecede sinirlerim bozuluyor. Beklemekten bunaldim. 3 hafta sonra dogum gunum var. Belki dedim teklif eder bi supriz yapar. Adam bana demez mi ne alayim sana kiyafet falan istiyor musun. Hala kafada teklif yok. Bi yandan da şu an ev isleriyle uğraşıyor. Ev aliyor kendisine. Bana evimiz olacak diyor bi sure burda yaşarız sonra daha büyük eve cikariz diyor. Avize alirken bile bana soruyor hangisini alayım diye fotograf atıyor. Sen begen diyor vs. Her hafta beni görmeye geliyor gunubirlik de olsa. Bana pahali hediyeler alıyor vs. Annem de bekle diyor. Bu cocuk seni seviyor sana çok ilgili daha iyisi mi var sanki diyor. Ama 1 yil 3 ay az bi sure değil. Daha annesiyle babasiyla bile beni tanistirmadi. Şeytan rest çek ayrıl diyor. Kafam allak bullak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum... beklemeli miyim yoksa ayrılmalı miyim? Bekleyeceksem de nereye kadar bekleyecegim? 3 aydir bi kızla olan bi kuzenim var. 3 ayda anneleri bile tanistirmislar önümüzdeki ay evlilik teklifi edicem diyor. Ben daha adamın annesiyle tanisamadim. Böyle hevesli erkekleri gorunce benimkine uyuz oluyorum. Resmen bunları düşünmekten soğumaya basladim. Cok iyi bir sevgili ama evlilik konusunda aşırı yavaş davranıyor. Ne zaman evleneceğiz ne yapacağız bu belirsizlikten cok bunaldim. Kac defa konustum onunla. Plan program yap dedim. Artik Evlilik baskısı yapan birisine dönüştüm resmen. O da elbet olacak diyor ama hicbir adım yok!!! Isi gücü yerinde olan bi adam daha neyi bekliyor? Ben ayrılmalı mıyım beklemeli miyim?
valla ben bekledim bekledim sabrettim sonra ne oldu?
o bekleme süreci o kadar soğuttu ki ondan beni
şu an evliliği erteledim
çünkü cidden soğudum artık onunla evlenme hevesim kaçmış bir kere işte gelmiyor o heves geri...

Öncelikle konuyla ilgili cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Konu baya ilgi gördü. Ben de son gelişmeyi yazayim dedim. Dün ben artik dayanamadım gaza geldim ve konuştum. Bu kadar zamandır beraberiz ılişkimizi ciddi boyuta taşımayı düşünmüyor musun dedim. Sen dedi çok acelecisin. Ben dedim aceleci degilim ama sen cok yavaşsın. Ben dedim aradigimi buldugumu düşünüyorum neyi bekliyorum? Sen dedim oyle düşünmüyorsan soyle bileyim dedim. Zorla bir şeyler yapmanı istemiyorum dedim. Evlenmek istemiyorsan ayrılalım benim ailemin de beklentileri var dedim sonuçta. Benim psikolojim belirsizliği kaldırmıyor yıpranıyorum dedim. O da ciddi olmadigimi mi düşünüyorsun dedi. Ben de düşünmen yetmiyor somut adımlar atman gerekiyor dedim. Yani ona adim atmazsa gideceğimi cok net bi sekilde belli ettim. O da Ocak ayinin başında ailemle seni tanıştırayım dedi. Baharda da aileleri tanıştıralım dedi. Son durum bu şekilde. Bakalim ne olacak.

Öncelikle konuyla ilgili cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Konu baya ilgi gördü. Ben de son gelişmeyi yazayim dedim. Dün ben artik dayanamadım gaza geldim ve konuştum. Bu kadar zamandır beraberiz ılişkimizi ciddi boyuta taşımayı düşünmüyor musun dedim. Sen dedi çok acelecisin. Ben dedim aceleci degilim ama sen cok yavaşsın. Ben dedim aradigimi buldugumu düşünüyorum neyi bekliyorum? Sen dedim oyle düşünmüyorsan soyle bileyim dedim. Zorla bir şeyler yapmanı istemiyorum dedim. Evlenmek istemiyorsan ayrılalım benim ailemin de beklentileri var dedim sonuçta. Benim psikolojim belirsizliği kaldırmıyor yıpranıyorum dedim. O da ciddi olmadigimi mi düşünüyorsun dedi. Ben de düşünmen yetmiyor somut adımlar atman gerekiyor dedim. Yani ona adim atmazsa gideceğimi cok net bi sekilde belli ettim. O da Ocak ayinin başında ailemle seni tanıştırayım dedi. Baharda da aileleri tanıştıralım dedi. Son durum bu şekilde. Bakalim ne olacak.
Iyi şeyler olmayacak . Farkında değilsiniz ama tamamen zorlama bir evlilik yaptiriyorsunuz adama şuan da .
Bunun sonunun iyi olma ihtimali bence yok.

valla aileyle tanistirmanin benim nazarimda hiiiic bir kiymeti yok. neden bahar neden hemen ocak ayinda degil? yasi 35 degil de 25 olsa anlicam da, bu ne yani.

Back
X