Evlilik borclarimiz :)

The

bir mimarım bir de anne.
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2018
7.094
16.431
248
Merhaba kizçeleeeer.. :) sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Benim kasimda dugunum olacak Allah nasip ederse. Su asamada taki, esya falan filan derdindeyiz. Nisanlim Allah razi olsun istediklerimi bir sekilde yapmaya calisiyor kendi butcesince ve gonlumu kirmiyor, ben de zaten gosteris meraklisi bir insan olmadigimi dusunuyorum. Benim sizlere Sormak istedigim, evlendigimizde dugumuzden kalan borclari odeyemeyecek olursak bilezikleri vs borclarimiz icin kullanmali miyim? Annem bu dugun isleri basladi baslayali bilezikleri asla bozdurmamam icin bilinc altima islemeye calisiyor. Bense esimle arama borclarimizin girmesini istemiyorum .. Bu konuda ne dusunuyorsunuz hepinize hayirli geceler:))

dugunu borcla yapiyorsaniz ve gercekten gosteris sevmiyorsaniz bilezik alacaginiz parayla ev esyalarinizi alabilirsiniz.

dugunu borcla yapiyorsaniz ve gercekten gosteris sevmiyorsaniz bilezik alacaginiz parayla ev esyalarinizi alabilirsiniz.
Aslinda dugunu borcla yapmiyoruz bir butcemiz var lakin biraz asabilir sanirim butcemizi.. :)

Merhaba kizçeleeeer.. :) sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Benim kasimda dugunum olacak Allah nasip ederse. Su asamada taki, esya falan filan derdindeyiz. Nisanlim Allah razi olsun istediklerimi bir sekilde yapmaya calisiyor kendi butcesince ve gonlumu kirmiyor, ben de zaten gosteris meraklisi bir insan olmadigimi dusunuyorum. Benim sizlere Sormak istedigim, evlendigimizde dugumuzden kalan borclari odeyemeyecek olursak bilezikleri vs borclarimiz icin kullanmali miyim? Annem bu dugun isleri basladi baslayali bilezikleri asla bozdurmamam icin bilinc altima islemeye calisiyor. Bense esimle arama borclarimizin girmesini istemiyorum .. Bu konuda ne dusunuyorsunuz hepinize hayirli geceler:))
ödeyemeyeceğiniz borca girmeyin... ve evet bilezikleri bozdurmayın sonra çok lazım oluyor inanın olsaydı şimdi tam zamanıydı diyeceğiniz günler gelecek... evlendiğimiz yıl 2+1 ev alabilirdik ama eşim evi ve semti beğenmedi eee sonra ne bilezik kaldı ne altın..... kimizde çok pişman olduk. ben onu dinlediğime o da beni dinlemediğine...

Biz de borc yaptik ama bilezik bozdurmadik .Cunku bozdurunca yerine koyamiyor insan .Ama borc bilinciyle insan harcamalarina dikkat ediyor .Duzenli bir geliri varsa odenip gidiyor.

Biz de borc yaptik ama bilezik bozdurmadik .Cunku bozdurunca yerine koyamiyor insan .Ama borc bilinciyle insan harcamalarina dikkat ediyor .Duzenli bir geliri varsa odenip gidiyor.
Anlıyorum haklisiniz :)

Borç illaki oluyor ve sıkıntı yaşanıyor zamanla da ödeniyor. Bunun için hazir altinlari bozdurmak hata anneni dinle kenarda dursun.

Borç bir şekilde ödeniyor. Taksitlerini bütçenize göre ayarlarsınız. Taksit taksit ödemek varken neden toplu paran (altın) gitsin ki. Ama tavsiye, herşeyi fazla fazla alıp yüklü bir borca girmeyin derim zaten evlenince de alınıyor.

Biz evin tüm ihtiyaçlarını düğün masraflarını kendimiz ustlendik haliyle epey borca girdik her ay eksiye düşüp içeriye girince bozdurduk bilezikleri, huzurumuz yoksa ne yapayım ben bileziği en azından şimdi borçlar bitti kafamız rahat strese girmiyoruz. Para bilezik yerine konulur diye düşünüyorum ben o borç psikolojisi kötü bir şey yani

Takıları bozdurmak yerine gereksiz borçlardan kaçının.
Mesela bana göre düğün ve heves adı altında çok gereksiz borçlar yapılıyor

Benim mantığınm eğer ödeme imkanı çok çok zor ise çok sıkıntıya girilecekse bozdurmak ki ben öyle yaptım

Eşim sürekli hesap kitap yapıyordu orda borç varken ben o bilezikleri takamazdjm
Pişman değilim şartlar o şekilde gelişti

Ama taksitle ödeme imkanınız var ise bence de bozdurmayın

• Beğen
Reactions: The
Mümkün olduğunca borç yapmamaya çalisin ve altinlati satmayin bi sekilde ödenir borç altinlar kalsin..

• Beğen
Bi odanız boş kalsın gerekirse ama zor günler için kenarda bi güvenceniz olsun. Bi yatak bi koltuk yeter, yeni evlenen herkesin lüks salonu olması şart degil

Butceye gore esya aldik biz, dugunden sonra borcumuz yoktu cok sukur, altinlari da ev alirken kullandik...madem gosteris sevmiyorsunz butcenize gore alin, millete gosteris olsun diye esya alan tanidiklarim hep borc oduyor simdi

borç bir şekilde ödeniyor ama nasıl ödeniyor kimisi her ay düzenli maaşından taksitle öder,kimisi düzensiz öder, kimisi kart borcu ise asgarini öder,kimisi tamamını öder,işleriniz tersinede gitti mi ödenemiyor bu seferde ne oluyor üst üste biniyor bir karttan alıp diğerine yatırılıyor.

Borcum varken o bilezikleri saklayamam onları satıp borçlarımı öderim,borcum bitincede eğer çalışıyorsam maaşımdan her ay birikim yaparım.

borç bir şekilde ödeniyor ama nasıl ödeniyor kimisi her ay düzenli maaşından taksitle öder,kimisi düzensiz öder, kimisi kart borcu ise asgarini öder,kimisi tamamını öder,işleriniz tersinede gitti mi ödenemiyor bu seferde ne oluyor üst üste biniyor bir karttan alıp diğerine yatırılıyor.

Borcum varken o bilezikleri saklayamam onları satıp borçlarımı öderim,borcum bitincede eğer çalışıyorsam maaşımdan her ay birikim yaparım.
Ben de boyle dusunuyorum.. Icim razi gelmez eşimin de benim de borc odemeye calisirken bilezik bilegimde dursun demeye ..

Damat kendi kendine evleniyor, kendi kendine evlilik borçları yapıyor ise tabi siz altıncıklarınızı bozdurmayın.
Ama "sizinle" evleniyorsa yani siz bu evliliğin bir parçası iseniz bi zahmet elinizi taşın altına koyun!
Şu altınlar gelinindir meselesi büyük bir adaletsizliktir kim ne derse desin... Evliliğin neredeyse bütün masrafları erkek tarafında ama altınlar gelinin hakkı... ne adalet ama...
Sonra kadın erkek eşittir bla bla bla.....

Düğün bütçenizi aşacaksa misal 5 değil 3 bilezik isteyin siz de.. Bana takı istemek çok saçma geliyor, onu da belirteyim.

Borçtan dolayı huzursuz olmaktansa bozdururum.Kolumda altın olsa neee olmasa ne..

• Beğen
Back
X