Evlilik borclarimiz :)

Merhaba kizçeleeeer.. :) sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Benim kasimda dugunum olacak Allah nasip ederse. Su asamada taki, esya falan filan derdindeyiz. Nisanlim Allah razi olsun istediklerimi bir sekilde yapmaya calisiyor kendi butcesince ve gonlumu kirmiyor, ben de zaten gosteris meraklisi bir insan olmadigimi dusunuyorum. Benim sizlere Sormak istedigim, evlendigimizde dugumuzden kalan borclari odeyemeyecek olursak bilezikleri vs borclarimiz icin kullanmali miyim? Annem bu dugun isleri basladi baslayali bilezikleri asla bozdurmamam icin bilinc altima islemeye calisiyor. Bense esimle arama borclarimizin girmesini istemiyorum .. Bu konuda ne dusunuyorsunuz hepinize hayirli geceler:))

Anneniz ne karışıyor? Cidden ödemeyecek duruma gelirseniz tabii ki bozdurun ama azcık zorlanmamak için bozduracaksanız bence dokunmayın, biz ev alırken bozdurduk, kendi bekarlığımdan kalma arabayı bile eve kattım, pişman değilim. Altınlar eşinle senin istediğini yaparsın. Ama kocasının borcu varken bileziğini kendinin gören ve esirgeyen kadınları anlamadım anlayamayacağım.

Keske sözlerinizde haksız olsaydınız ama haklısınız ne yazik ki cok acı bi durum dediginiz gibi kolaylastirilacagina zorlaştırılıyor ve suc genellikle.ailelelerde
Ya sanane bilmemkimin kızına takılan 5 taş tan
Sanane abinin evlenen kızının tuttugu muthis pahali otel salonundan yaptığı düğünden
Elbette senin kızında en iyisine layıktır ama nedir bu yarış
Bir de tasarımlar çoğaldı
Eskiden bi gümüş tepsi vardi nissn alyanslari konulurdu
Simdi bi bakıyorsunuz ohoooo yanindaki hediyeliklerden kullanilan balonlar helyumlu yok masa susu yok kapi süsü yok bilmemne yok bilezik yok gerdanlik
Benimde esimin eski.komsusu erkek tarafini arayip kizima 5 taş takın demiş ne ayıp bozuldu nişan mesela..
Bu bence görgüsüzlük yaa eline liste vermek
Herkesin butcesi ayrı ama suc genelde ailelerde oluyor araya girip genclere destek olcaklrina köstek oluyorlar yazik valla
Vallahi bu konuda bende haksız olmayı isterdim. Ama maalesef durum bu. Ha imkanı olan yapsın ona bir sözüm yok. Fakat imkanı aşıp borç ile kredi ile bunu yapmakda zerre mantık yok. Sırf eşe dosta hava olsun, şunun düğünü ne şatafatlıydı desinler diye üç saatlik eğlenceye büyük meblağlar ödemek akıl karı değil. Varya oraya vereceğin parayla çık üç tane farklı ülke gez bak bakalım evliliğin nasıl güzel oluyor... Ama maalesef bizde el alem ne der daha ön planda olduğu için kimse buna bakmıyor.

Birikim yapmak zor ama borçlar taksitle ödenebilir, düğünden sonra her ay eksiye düşmeyecekseniz taksitle ödeyin borcunuzu, altınlar kenarda dursun, inanın ev araba alacak olursanız çok işinize yarayacak. Biriktirip alayım deseniz hesaplar çarşıya bir türlü uymuyor

hazır yerine koyulmuyor ama borç bir şekilde ödeniyor

bence öncelikle borcu ödemek için birlikte çalışın
ama çok kısmayın kendinizi bebek olduktan sonra zaten birbirinize zaman ayıramayacaksınız
hem gezmeye hem borç bitirmye bakın
altınları paraları hesaba atın

etrafımdaki yeni evlilerin hepsine hırsız girdi
kimisi eşiyle sabah 08,00 de çıkıyor hırsız 08,05 de giriyor kapıda hazırolda bekliyor sanki
kimide öğlen markete gittiğinde giriyor

Yetisemediginiz şeyler icin bir kısmını kullanin tabi.

Annenler cogu seyi dogru soyler ama sen eşinle araniza annen dahil kimsenin girmesine izin verme.

Konusursunuz esine dersin yarisini veriririz yarısi da kalir diye. Sonucta o altinlar ikinizin.

Evlendikten sonra biraz borcumuz vardı eşimin maaşı anca geçinmeye ve taksitlere yetiyordu. Altınların bi kısmını bozdurup borcu kapattım eşim istemeden yaptım bunu. Zaten evimizi geçindirmek için yoğun şekilde çalışıyor eşim. Bir de borç yükünün stresi altına sokamam kıyamam zaten ödeyemeyeceği de belli gelirimiz belliydi. Adam ek işe mi girsin. Evliliği ne zannediyorsunuz. Çok bencilce bence eşiniz olacak kişiye bu kadar değer vermiyorsanız evlenmeyin size de yazık. Gereksiz borca girmeyin eşinize de söylemeyin öderiz diye ama evlendikten sonra hesap yapıp konuşun ödeyelim diye. Eşinizin borcu aynı zamanda sizin borcunuz. Hayat paylaşmayı öğrenirsiniz. Anneniz de karışmasın o kadar. Sonuçta kaynananız karışsa buraya kaynanan altınlarıma karışıyor diye başlık açardınız.

Merhaba kizçeleeeer.. :) sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Benim kasimda dugunum olacak Allah nasip ederse. Su asamada taki, esya falan filan derdindeyiz. Nisanlim Allah razi olsun istediklerimi bir sekilde yapmaya calisiyor kendi butcesince ve gonlumu kirmiyor, ben de zaten gosteris meraklisi bir insan olmadigimi dusunuyorum. Benim sizlere Sormak istedigim, evlendigimizde dugumuzden kalan borclari odeyemeyecek olursak bilezikleri vs borclarimiz icin kullanmali miyim? Annem bu dugun isleri basladi baslayali bilezikleri asla bozdurmamam icin bilinc altima islemeye calisiyor. Bense esimle arama borclarimizin girmesini istemiyorum .. Bu konuda ne dusunuyorsunuz hepinize hayirli geceler:))

arkadaşım aynısını ben yaptım 50 bin birikmiş gitti keşek krediyi masımdan ödeseydim bana sorarsan eger ikinizde çalışıyorsanızı birkiminiz kalsın borç ödeniyor ama o miktarı asla biriktiremiyorsunuz

Altını ev alırken bozdur. Düğün borcu eğer abartmadıysan taksitle 1-2 sene içinde ödenir

he de geç, gönlünden geçeni yap. maksat yeni kuracağın aileye ve eşinin huzuruna yatırım yapmak olmalı. eğer gönlün de izin veriyorsa bozdur geç.. =)

Borç var borç var

Gelir 2500 iken aylık 500 borç ise dursun bilezik denir de 1500 borç ödeyip parasızlıktan birbirine saracaksan bozdur gitsin bileziği

Ama çözüm borçsuz evlenmek

Az eşya az borç

altından kalkamayacağınız bir borcunuz olursa tabiki en azından bir kısmını bozdurun
ama ödenecek bir borçsa hiç bileziklerinize dokunmayın
kötü günler için herzaman bir güvence olarak kenarda köşede birikiminiz olsun
belki yakın zamanda bebek sahibi olursunuz
hazırlıksız olmayın..

Dugunumu 6ay icinde borc harcla yaptim.karsi tarafın maddi gücü çok yoktu altın istemedim millet aaa demesin diye de sahte alalım ondan takin dedim öyle yaptık düğün sonrası takilarida borçlara yatırdık bi kısım borç kalmıştı ben anlayış gösterdiğim için kalan kısmını kayınvalide üstlendi taksit taksit ödedi. Her şey para değil huzurun mutluluğun sağlığın yerinde olsun.parayi takarsan ne mutluluk huzur ne de sağlık kalır bence.kararimdan hiç pişman degilim ayrıca düğün üstünden 3sene geçti kayinvalidemler o zamanlar durumları bozuk olmasaydı yapabilecek altınların kat ve kat fazlasını yaptılar suan zaten

bilezikler sizin özeliniz ister paylaşırsınız ister paylaşmazsınız ha dinen eşiniz bunu sizden alıyorsa daha sonra gramı gramına yapma zorunluluğu var siz yapmasın dersiniz o başka kısacası sizin paşa gönlünüz nasıl istiyorsa ama unutmayın yeri gelince çoğu şey yapmasaydın olur sadece eşiniz de demez bunu herkes söyler.

Ben de bilezikler lazım olur sakın bozma diyenleri dinleyenlerdenim.. Her paraya ihtiyaç olduğunda aklıma bilezikler geliyor sonra diyorum ki amaaan borç yiğidin kamçısıdır :halay: Hala duruyor bileziklerim arada çıkarıp seviyorum geri yerine koyuyorum:KK57:

Back
X