• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik, boşanma

BlueKedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2016
429
422
103
Hepinize merhaba.
Daha öncede boşanma ile ilgili konu açmıştım. Eşimle başka bir sebepten gene kavga ettik. Ama önemli olan sanki artık bu evlilik kurulmaz gibi geliyor bana. Eminim o da öyle düşüyor . Kavgalarımız ağır, küslüğümüz uzun sürüyor. Daha da önemlisi ben ona tüm benliğimi veremiyorum. Ne bileyim bazen konuşurken sıkılıyorum. eski kavgaları hatırlıyorum . Ailesi ile aram berbat. cinsellik sorunlu.

Fakat tüm her şeyin suçlusu olarak kendimi görüyorum. Sanki ben kurtarabilirdim. Geçen seferki konumda da bahsettim. Barıştık. Zaman geçti ama gene olmadı. Kurtaramadım.

Kavgadan sonra gidip eşimin boynuna sarılıp özür dilesem diyorum ama o buna izin veriyor. Düşman gibi oluyor. Bu beni çok yordu. Kavgayı o başlatıyor o bitiriyor gibi. Hep ben onun boşanmak istemesinden korkuyorum çünkü hep ben suçlu oluyorum. Bu kadar yanlış bir insan olabilir miyim sizce.

Büyük ihtimalle her şeyi tam olduğu ve hissettiğim gibi anlatamadım. Ama boşanmak istiyorum sanırım artık. Fakat çok korkuyorum . Pişman olmaktan, onu özlemekten, boşluğa düşmekten, mutsuz olmaktan...

Karışık yazmışsıniz ama anladığım kadarıyla büyük sorunlar yok gibi oturup konuşmayı,cozmeyi deneyin. Sakin bir zamaninizda kusluğun kavgaların sizi yordugunu anlatın önce çabalayin sonra ayrılığı düşünün ama bunu yaparken de kendinize güvenin...

Eşiniz aile terapisine razı olur mu? Kimse mutsuz olduğu bir evliliği sürdürmek zorunda değil tabi ki ama karşılıklı çaba gösterilip her yol denenmeden bitmemeli. Şiddet ve aldatma hariç.

Sudan sebeplerden mi oluyor kavgalar?

Kaynağı nedir?

Tam anlayamadığım için yorumum da olmadı:)))

Birbirinizi sevdiğinize inanıyorsanız neden kurtaramayasınız
Çaba sarfet,dene.
Birbirinizin kötü huylarını değiştirmeyi,köreltmeyi deneyin beraber

Sorun ne tam olarak anlamadim.
Kavgalar tartismalar her evlilikte olur
Oturup adam akilli tekrar konusun derim
Bu evlilige son bir sans daha verin
Herkes hatalarini gorsun duzeltsin

Terapiste razı olmaz bence. Ben belki de evliliği yürütemiyorum . Onu sevdiğimden emin değilim. Aslında o sürekli benim onu sevmediğimi söylüyor . Bu da beni çok kırıyordu. Şimdi kırılmıyorım. Sıkılıyorum . İyi bir aile babası da olurdu belki ama sanki bir girdabın içine girdik. Çıkamıyoruz. Ben hatalarımı düzeltemedim. O da soğuduğundan falan bahsediyor. Artık onun için mücadele etmekte istemiyoruö sanki. Kafam çok karışık. Sadece pişman ve mutsuz olmak istemiyorum ..

Önceleri ailesi sorundu. Onu geçen sefer anlatmıştım. Aslında laçka oldu bizim evliliğimiz. Kısacası böyle. O kadar çok kavga ettik ve boşanma lafı geçti ki sayamam. Bana hakarette etti. Bu beni çok geri çekti. Onu sahiplenemedim. Benimseyemedim. Hep kafamda acaba boşanırsak nasıl olur ya da boşansak mı diye bir kurt vardı. Anlaştığımızdan ve birbirimize uygun olduğumuzdan hiç emin olamadık. Aslında bunu sürekli o dişe getirdi. Bunlar benim içimde büyüdü dağ oldu. Konuşamıyoruz da. Ya haksız çıkıp azar işitiyorum ya sa ağlayıp yalvaran oluyorum.

Kafada sürekli bir boşanma düşüncesi...

Dilde sürekli boşanıcam sözcükleri...

Sizce devam etmeli mi bu evlilik?

Sorunun ne olduğunu anlamak için diğer konularınıza bir göz attım. Çok net değil ama kinci bir yapınız mı var sanki?

Eşim beni çok seviyor demişsiniz. Kavga sebepleri ne o zaman? Sürekli ailesi ile yaşadığınız sorunları gündeme mi getiriyorsunuz? O bunu dedi, sen şu cevabı vermedin muhabbeti mi yapıyorsunuz?

Ya dinlerse dinlesin ailesini, he he diyip geçiyordur. Onun bunun lafıyla sana karşı kendini doldurmuyorsa çok büyük sorun etmemelisiniz. O beni kıskanıyor, şu bunu benden kıskanıyor...çok saçma işler.

Şöyle sorayım, ev de kavgalar ilk nasıl başlıyor, kim başlatıyor? Bir kaç örnek yazın mümkünse.

Yeni evli de değilmişsiniz. Boşanma sebebiniz hakkaten saçma ve siz pişman olacaksınız gibi.

Kinci bir yapım olabilir doğrudur. Ailesi ile ilgili kinim var kendimi frenleyemiyorum.

Kavga aniden çıkıyor. Bir şeyi üstelemiş olabilirim ya da onun Önem verdiği bir şeyi es geçmiş olabilirim. Öyle durumlarda patlayıcı tarzda ve uzun süre küsmeli bir kavga oluyor.

Bide ben eşime güvenemiyorum. Ben ailesinden sonra gibiyim. Belki de paranoya yapıyorum.

Eşimi seviyorum ama kin ve inandımı yenemiyorum.

Hepinize merhaba.
Daha öncede boşanma ile ilgili konu açmıştım. Eşimle başka bir sebepten gene kavga ettik. Ama önemli olan sanki artık bu evlilik kurulmaz gibi geliyor bana. Eminim o da öyle düşüyor . Kavgalarımız ağır, küslüğümüz uzun sürüyor. Daha da önemlisi ben ona tüm benliğimi veremiyorum. Ne bileyim bazen konuşurken sıkılıyorum. eski kavgaları hatırlıyorum . Ailesi ile aram berbat. cinsellik sorunlu.

Fakat tüm her şeyin suçlusu olarak kendimi görüyorum. Sanki ben kurtarabilirdim. Geçen seferki konumda da bahsettim. Barıştık. Zaman geçti ama gene olmadı. Kurtaramadım.

Kavgadan sonra gidip eşimin boynuna sarılıp özür dilesem diyorum ama o buna izin veriyor. Düşman gibi oluyor. Bu beni çok yordu. Kavgayı o başlatıyor o bitiriyor gibi. Hep ben onun boşanmak istemesinden korkuyorum çünkü hep ben suçlu oluyorum. Bu kadar yanlış bir insan olabilir miyim sizce.

Büyük ihtimalle her şeyi tam olduğu ve hissettiğim gibi anlatamadım. Ama boşanmak istiyorum sanırım artık. Fakat çok korkuyorum . Pişman olmaktan, onu özlemekten, boşluğa düşmekten, mutsuz olmaktan...

evlilik nasıl yürütülür bilmiyoruz. bir tartışmada nasıl davranılır bilmiyoruz. ailelerle nasıl iletişim kurulur mesafe nasıl olmalıdır bilmiyoruz. böyle konularda çoğunlukla bir aile terapistinden yardım alınmasını öneriyorum yine aynı şeyi söyleyeceğim. bir uzman psikologdan aile terapisi almalısınız eşinizle birlikte. baktınız daha da olmuyor hala çözülmüyor veya kimse geri/ileri bir adım atmıyor boşanma ondan sonra düşünülecek mevzu.

Back
X