• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik bu kadar mı önemli ?

deretepe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
787
544
73
Selam hanımlar
27 yaşında bekar bir bayanım, çevremde çoğu tanıdığım evli hatta çocuklu.. Ben buna takılmıyorum çünkü kıyas yapılacak bir konu değil kimi erken evlenebilir kimi geç bu normal bir durum. Evlenmek istiyorum ama bu başkaları evlendi diye değil kendim için ve bazı şeyler için geç kalmak istemediğimden.
Mesele şu ki insanların evliliği bu kadar abartması canımı sıkıyor. Bekar insanlara acımaları mahrumiyet altında yaşıyormuş gibi bakmaları komik gelse de bir yerden sonra sinirimi bozuyor. İşini gücünü eline almış hayatını yoluna koymuş biriyim doğru kişi karşıma çıkmadığı için evlenmedim henüz. Tanışmak için de pek çaba göstermiyorum zaten doğru kişiyi arayarak bulacağımı da sanmıyorum karşıma çıkacaksa çıkartır Allah.
Arkadaşlarımın sürekli bir şeyler yapmam gerektiği iması canımı sıkıyor hayatımı yaşarken tanırsam tanırım sırf biriyle tanışmak için bir şeyler yapmak bana göre saçma. Bekarlık bu kadar mı kötü görülüyor ki çaba göstermeli oluyorum.
Kızların kadınların evliliği rekabete ve gösterişe dönüştüren.. nişandı düğündü derken ev fotolarıyla çocuk şovlarıyla devam eden sosyal medya hesapları bana saçma geliyor.. ama bunu söylemem bile kıskançlık olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle bazen artık evleneyim de art niyetli yorumlara kapılar kapansın istiyorum acımalar, eleştirileri kıskançlık sanmalar bitsin istiyorum(istemesem de etkileniyorum sanırım yorumlardan)... ''Ya evliliği ne diye gözümde büyüteyim en salağı bile evleniyor işte'' dediğim için hoşlanmyorlar tabi benden ama işin gerçeği de bu değil mi ? Evliliğin marifet sanıldığı bir ortamda fazla mantıklı olmakla suçlandığım için üzülmeli miyim sevinmeli miyim bilmiyorum.. Evliliği asla yermiyorum hayatın bir parçası ama tek başına bir anlam ifade etmiyor.. pembe cupcake desenli tabaklara sahip olmakdan ibaret değil evlilik..
Oysa ki burada her gün bir sürü evli kadından memnuniyetsizlik ve pişmanlık dolu yazılar okuyoruz bir yerde bir şeyler ciddi manada çelişiyor olmalı masal görünümlü fotograf albümleri moda ama biraz yakından tanıma fırsatı olunca karısına horlayan erkekler görüyorum bolca. ..
Bunlar işin farklı bir boyutu konuyu dağıttım ama hal böyleyken neden bu sahte çifte standart ve bekarlara acıma.. fazla seçme evlen baskısı.. hatta suçlama ?

teklifleri degerlendir ama evlenmis olmak icin evlenme
dogru dusunuyorsun kesinlikle.
evelnirsende bir zamet pempik gelin olma :KK70:
Bir arkadasim ben bekarken bisey demisti halen daha dusunup sasiyorum: ihtiyac duymuyomusun??

Bencede biraz abarttın ,nerdeyse boşanmak istedim.Ama kıskandım azcık:)
Neden kıskanasın ki? iyi bir evlilik çok güzel bir şey ama benim kızdığım işin rekabete ve şova dönüşürken içinin boşaltılması. yoksa mutluysanız ne güzel :)

teklifleri degerlendir ama evlenmis olmak icin evlenme
dogru dusunuyorsun kesinlikle.
evelnirsende bir zamet pempik gelin olma :KK70:
Bir arkadasim ben bekarken bisey demisti halen daha dusunup sasiyorum: ihtiyac duymuyomusun??
bir arkadaşım teklifleri kabul etmediği için beni duygusuz ilan etti.. kaldi ki çok geçerli nedenlerim vardı arkadaşım olsun da taştan olsun kafasından sanırım o tetikledi böyle bir konu açmamı :) arkadaşın ihtiyacını gidermek için evlenmiş demek ki :D

Liseden mezun olduk 2012 de. Ayni sene icinde arkadaslarim evlendi, cocuklari oldu. Onlara gore de evlilik muhtesem birseydi. İs yok, yas kucuk ama evlilik cok iyiydi.

Benden buyuk kuzenlerim evlendi. Siddet gorduler ama evlilik güzeldi, boyle seyler her evlilikte oluyordu ama kimse anlatmazdi bunlari diye diye aldatilarak bosandilar.

Kulak asmayin bunlara

Selam hanımlar
27 yaşında bekar bir bayanım, çevremde çoğu tanıdığım evli hatta çocuklu.. Ben buna takılmıyorum çünkü kıyas yapılacak bir konu değil kimi erken evlenebilir kimi geç bu normal bir durum. Evlenmek istiyorum ama bu başkaları evlendi diye değil kendim için ve bazı şeyler için geç kalmak istemediğimden.
Mesele şu ki insanların evliliği bu kadar abartması canımı sıkıyor. Bekar insanlara acımaları mahrumiyet altında yaşıyormuş gibi bakmaları komik gelse de bir yerden sonra sinirimi bozuyor. İşini gücünü eline almış hayatını yoluna koymuş biriyim doğru kişi karşıma çıkmadığı için evlenmedim henüz. Tanışmak için de pek çaba göstermiyorum zaten doğru kişiyi arayarak bulacağımı da sanmıyorum karşıma çıkacaksa çıkartır Allah.
Arkadaşlarımın sürekli bir şeyler yapmam gerektiği iması canımı sıkıyor hayatımı yaşarken tanırsam tanırım sırf biriyle tanışmak için bir şeyler yapmak bana göre saçma. Bekarlık bu kadar mı kötü görülüyor ki çaba göstermeli oluyorum.
Kızların kadınların evliliği rekabete ve gösterişe dönüştüren.. nişandı düğündü derken ev fotolarıyla çocuk şovlarıyla devam eden sosyal medya hesapları bana saçma geliyor.. ama bunu söylemem bile kıskançlık olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle bazen artık evleneyim de art niyetli yorumlara kapılar kapansın istiyorum acımalar, eleştirileri kıskançlık sanmalar bitsin istiyorum(istemesem de etkileniyorum sanırım yorumlardan)... ''Ya evliliği ne diye gözümde büyüteyim en salağı bile evleniyor işte'' dediğim için hoşlanmyorlar tabi benden ama işin gerçeği de bu değil mi ? Evliliğin marifet sanıldığı bir ortamda fazla mantıklı olmakla suçlandığım için üzülmeli miyim sevinmeli miyim bilmiyorum.. Evliliği asla yermiyorum hayatın bir parçası ama tek başına bir anlam ifade etmiyor.. pembe cupcake desenli tabaklara sahip olmakdan ibaret değil evlilik..
Oysa ki burada her gün bir sürü evli kadından memnuniyetsizlik ve pişmanlık dolu yazılar okuyoruz bir yerde bir şeyler ciddi manada çelişiyor olmalı masal görünümlü fotograf albümleri moda ama biraz yakından tanıma fırsatı olunca karısına horlayan erkekler görüyorum bolca. ..
Bunlar işin farklı bir boyutu konuyu dağıttım ama hal böyleyken neden bu sahte çifte standart ve bekarlara acıma.. fazla seçme evlen baskısı.. hatta suçlama ?

evliyim ve size katiliyorum.

peki benim de size bir sorum olacak:
evli olup, isinin olmamasi mi?
isinin olup, evli olmamak mi?

beni de bu konudan bunaltti herkes.

yumurta mi tavuktan cikar, tavuk mu yumurtadan gibi oldu ama... :ıslık:

Selam hanımlar

Bir grup kadında var bu, maalesef. Takılmayın, 30 yaşında evlendim, çok mutlu olsam da asla "keşke daha erken evlenseydim" demedim. Doğru kişiyi bulduğunuza emin olana kadar evlenmeyin, acele etmeyin. Bu baskıyı yaratan, evliliklerini gözünüze sokup "senden öndeyim" imasında bulunan insanlar emin olun evliliklerinde mutlu değiller, bunu kapatma derdindeler.

Hayatta en çok gördüğüm ve de kendim yaşarken de onayladığım tespit, evinde mutlu olan dışarıya ilişmiyor. Öyle instagramdan, facebooktan ona buna laf sokayım, "bakın nasıl mutluyum görün de çatlayın ay çekemeyenler çatlasın bla bla" triplerine girmiyor. Evinde eşiyle, ailesiyle mutlu mesut yaşıyor, birileri ile yarışı ya da derdi olmuyor. 30 yaşıma kadar bana da demediklerini bırakmadılar, sizin hissettiğiniz şeyi yaşadım ikileme düştüm ama inatla bekledim. Şimdi kendi kendine aile hayatını yaşayan kesimdeyim. Dediğiniz gibi hayat, tabaklardan, evlerden mobilyalardan, bebekten, kocadan ibaret değil. Kendiniz için yaşayın, kendinizi bu tip insanlardan sıyırıp ufkunuzu aşın. Aşk, evlilik gelmesi gerektiği vakitte gelip sizi buluyor kalbinizi ferah tutun.

Evlilik cok yanlis anlasiliyor bu ulkede. Bunun normali biriyle tanisirsin, biraz vakit gecirirsiniz, hayatinin geri kalanini onunla gecirmek istedigin icin evlenirsin. Ama Turkiye'de genel olarak evlilik amacli tanisiliyor. Bir kadin biriyle sevgili amacli birlikte oluyorsa hemen evlilik planlari yapiyor o kisinin kendi icin uygun olup olmadigini bile dusunmeden. Ayrica belli bir yas var, o yasta herkesin evli olmasi bekleniyor. Ornegin 35 yasinda bekar kadin resmen cop muamelesi goruyor. Yapacak bir sey yok, zihniyet hemen degismez. Evlenmek zorunda degilsiniz, cevreye kulaklarinizi kapatin.

Çok haklısın.
Bekar kızlar için evlilik gelinlik giymek tek hayalleri ne sonrası düşünülüyor ne de tartılıyor. Eğer gerçekten mutluysan evlilik gerçekten güzel ama bekarlık kesinlikle sultanlık.

Neden kıskanasın ki? iyi bir evlilik çok güzel bir şey ama benim kızdığım işin rekabete ve şova dönüşürken içinin boşaltılması. yoksa mutluysanız ne güzel :)
Şükür mutluyuz arada özgürlüğü özlesek de!O yarışı bende sevmiyorum ama içinde buluyor insan kendini:)

Selam hanımlar
aynen hak veriyorum
aşık olmadan ve mantığına da yatırmadan evlenmemek gerek ... gerçekten evlenmek istemedikçe de tabi:)

köküne kadar haklisiniz. bazı insanların tek başarısı "evlenmek"...
avrupada yaşıyorum ve tanıdığım hiçbir kadın evlenmek için çaba sarf etmiyor (ben dahil, nişanlıyım...30 yaşındayım )
-evim var, 10 yıldır...üçüncü mobilyalarımı aldım yani
-arabam var
-çevrem var
- erkek arkadaşım hep oldu
-cinsellik var
-tatil filan fişman zaten 15 senedir gitmediğim delik kalmadı

bunların hepsini ben kendime sunuyorum....

soru: niye evlenmek için yırtının demi? rahatım. bu rahatlığı kendim sağladım.daha demin konu okudum, kocası hamile karısına paket bisküvi için hakaret etmiş...

bu bence evlilik değil...

doğru insan, doğru zaman. bu iki faktör yerine gelince evlenirim.

Evlilik günümüzde toplumsal rollerin dayattığı bir statü aracı olarak görülüyor. Çoğu kadın değer algısını bu şekilde yükseltebileceğini düşünüyor. Oysaki değer içten gelir, ne sahip olduğumuz eşe bağlıdır ne de evli olma statüsüne bağlıdır.

Hayatı birlikte yüklenebileceği bir hayat arkadaşı arayışında olanların bu baskılara aldırmaması gerektiğini düşünüyorum. Acele kararlara hiç gerek yok. Önemli olan sizin ne düşündüğünüzdür. İçiniz rahat olsun hayat bir şekilde yolunu buluyor.

Bir grup kadında var bu, maalesef. Takılmayın, 30 yaşında evlendim, çok mutlu olsam da asla "keşke daha erken evlenseydim" demedim. Doğru kişiyi bulduğunuza emin olana kadar evlenmeyin, acele etmeyin. Bu baskıyı yaratan, evliliklerini gözünüze sokup "senden öndeyim" imasında bulunan insanlar emin olun evliliklerinde mutlu değiller, bunu kapatma derdindeler.

Hayatta en çok gördüğüm ve de kendim yaşarken de onayladığım tespit, evinde mutlu olan dışarıya ilişmiyor. Öyle instagramdan, facebooktan ona buna laf sokayım, "bakın nasıl mutluyum görün de çatlayın ay çekemeyenler çatlasın bla bla" triplerine girmiyor. Evinde eşiyle, ailesiyle mutlu mesut yaşıyor, birileri ile yarışı ya da derdi olmuyor. 30 yaşıma kadar bana da demediklerini bırakmadılar, sizin hissettiğiniz şeyi yaşadım ikileme düştüm ama inatla bekledim. Şimdi kendi kendine aile hayatını yaşayan kesimdeyim. Dediğiniz gibi hayat, tabaklardan, evlerden mobilyalardan, bebekten, kocadan ibaret değil. Kendiniz için yaşayın, kendinizi bu tip insanlardan sıyırıp ufkunuzu aşın. Aşk, evlilik gelmesi gerektiği vakitte gelip sizi buluyor kalbinizi ferah tutun.
Beni iyi anlamışsınız gerçekten
evliyim ve size katiliyorum.

peki benim de size bir sorum olacak:
evli olup, isinin olmamasi mi?
isinin olup, evli olmamak mi?

beni de bu konudan bunaltti herkes.

yumurta mi tavuktan cikar, tavuk mu yumurtadan gibi oldu ama... :ıslık:
Bana sorarsan iş daha önde geliyor ayaklarının üstünde durma açısından ama insan sevmek sevilmek üzere yaratılmış evlilik de çok önemli iyi bir eş çok kıymetli ;)

Beni iyi anlamışsınız gerçekten

Bana sorarsan iş daha önde geliyor ayaklarının üstünde durma açısından ama insan sevmek sevilmek üzere yaratılmış evlilik de çok önemli iyi bir eş çok kıymetli :KK66:
aşk iştee canlıya işe güce hayata doğaya
Allah ım fazla felsefik takılıyorum bugün ama öyle biliyor musun
tutkuyla bağlandığın neyse o aşk
evlilik değil yani:)
seni çok iyi anlıyorum ama senin dediğinin anlaşılması için bir nesil değişimi olması lazım biz ve bizden sonrakiler çünkü dediğin kafada bir tek
bizden önceki nesilde çok az dediğini düşünen farklı kültürle büyüdüler çünkü onların görmesi daha zor
bizim nesil daha açık görüşlü

böyle insanları çevremde hiç tutmam hep gereksiz insanlar olarak gelir bana insan önce çalışmalı çalıştığını keyfini çıkara çıkara yemeli sonra aşık olursa eğer evlenmeli yoksa devam...
Türkiye de aile baskısı çok olduğu için bence çoğu insan aşık olmadan kaçış yolunu evlilikte buluyor çoğu aşık olmadan evleniyor tam 24 oldum birine aşık olmasaydim asla evlilik yoluna girmezdim isterse 40 a geleyim fark etmezdi evlilik insanın sevdiği yanındaysa güzel bir şey yoksa neye yarar ki.
Sürekli orada burada pembiş pembiş sunum fotosu atan bayanların gerçekten evlilik içi sorunları olduğunu düşünüyorum bana çok itici geliyor

böyle insanları çevremde hiç tutmam hep gereksiz insanlar olarak gelir bana insan önce çalışmalı çalıştığını keyfini çıkara çıkara yemeli sonra aşık olursa eğer evlenmeli yoksa devam...
Türkiye de aile baskısı çok olduğu için bence çoğu insan aşık olmadan kaçış yolunu evlilikte buluyor çoğu aşık olmadan evleniyor tam 24 oldum birine aşık olmasaydim asla evlilik yoluna girmezdim isterse 40 a geleyim fark etmezdi evlilik insanın sevdiği yanındaysa güzel bir şey yoksa neye yarar ki.
Sürekli orada burada pembiş pembiş sunum fotosu atan bayanların gerçekten evlilik içi sorunları olduğunu düşünüyorum bana çok itici geliyor
bence küçükken barbie bebeklerden gelen alışkanlık
sevimli pembe kıyafetli kız profili taşıyan insanlar dolu her yan eheh

Back
X