• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik bu kadar mı önemli ?

Selam hanımlar
27 yaşında bekar bir bayanım, çevremde çoğu tanıdığım evli hatta çocuklu.. Ben buna takılmıyorum çünkü kıyas yapılacak bir konu değil kimi erken evlenebilir kimi geç bu normal bir durum. Evlenmek istiyorum ama bu başkaları evlendi diye değil kendim için ve bazı şeyler için geç kalmak istemediğimden.
Mesele şu ki insanların evliliği bu kadar abartması canımı sıkıyor. Bekar insanlara acımaları mahrumiyet altında yaşıyormuş gibi bakmaları komik gelse de bir yerden sonra sinirimi bozuyor. İşini gücünü eline almış hayatını yoluna koymuş biriyim doğru kişi karşıma çıkmadığı için evlenmedim henüz. Tanışmak için de pek çaba göstermiyorum zaten doğru kişiyi arayarak bulacağımı da sanmıyorum karşıma çıkacaksa çıkartır Allah.
Arkadaşlarımın sürekli bir şeyler yapmam gerektiği iması canımı sıkıyor hayatımı yaşarken tanırsam tanırım sırf biriyle tanışmak için bir şeyler yapmak bana göre saçma. Bekarlık bu kadar mı kötü görülüyor ki çaba göstermeli oluyorum.
Kızların kadınların evliliği rekabete ve gösterişe dönüştüren.. nişandı düğündü derken ev fotolarıyla çocuk şovlarıyla devam eden sosyal medya hesapları bana saçma geliyor.. ama bunu söylemem bile kıskançlık olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle bazen artık evleneyim de art niyetli yorumlara kapılar kapansın istiyorum acımalar, eleştirileri kıskançlık sanmalar bitsin istiyorum(istemesem de etkileniyorum sanırım yorumlardan)... ''Ya evliliği ne diye gözümde büyüteyim en salağı bile evleniyor işte'' dediğim için hoşlanmyorlar tabi benden ama işin gerçeği de bu değil mi ? Evliliğin marifet sanıldığı bir ortamda fazla mantıklı olmakla suçlandığım için üzülmeli miyim sevinmeli miyim bilmiyorum.. Evliliği asla yermiyorum hayatın bir parçası ama tek başına bir anlam ifade etmiyor.. pembe cupcake desenli tabaklara sahip olmakdan ibaret değil evlilik..
Oysa ki burada her gün bir sürü evli kadından memnuniyetsizlik ve pişmanlık dolu yazılar okuyoruz bir yerde bir şeyler ciddi manada çelişiyor olmalı masal görünümlü fotograf albümleri moda ama biraz yakından tanıma fırsatı olunca karısına horlayan erkekler görüyorum bolca. ..
Bunlar işin farklı bir boyutu konuyu dağıttım ama hal böyleyken neden bu sahte çifte standart ve bekarlara acıma.. fazla seçme evlen baskısı.. hatta suçlama ?
Ben de hep derdim evlilik havali bir sey olsa herkes evlenmezdi.
Maalesef matah da degil havali da. Rekabete donusecek bir sey de degil. Ama bazi hemcinslerim hava atmayi cok seviyor. Sadece evlilik degil sevgilileri ile de hava atar boyle tipler.
Amaan bazi kadinlarin kadinlara davranisi da cok utanc verici, sinir bozucu.

Beni de alinnn oraya. Mahalle baskısından kusucam az kaldı. Bu yaşta yaşımıdaha da küçük söylüyorum yalan söylüyorum resmen onlara. 25 geç yaş mı ya ? İnsanlar kafayı yemiş sanırım. Bana geç kaliyosun diyorlar gerçekten bunaldım. Bu konu bana iyi geldi :KK51:

Konu sahibi arkadaşım insanlar hep konuşuyor. Türkiye'de evlilik resmiyette üremek için yapılıyor gibi. Genelde bakarsan anne olmak istiyorum artık falan diyorlar. Sevmeden gerçekten ben bu adamla yaşarım demeden çok zor olur diye düşünüyorum ben de. Bir yerde alisilir seversin diyorlar aynı insanlar ama insan sevmedigine de alışıyor bazen. Ne güzel hayatınız yolundaymis, 27 çok genç bir yaş bizim mahalle baskısına göre 22 bile geç bir yaş. Pek kulak aşmamak lazım ama anlıyorum sizi aynı baskı bende de var.:anneadayı:

Gel canim... firsatin varsa cik gel.
Sinir oluyorum bu tiplere..
Neye gec kaliyormuşsun?
Net olarak kaçırdığın neymiş?

Ben adamina göre cevap veriyorum...
Asla lafimi geri tutmam.
Ben aglicama onlar ağlasın.

Gel canim... firsatin varsa cik gel.
Sinir oluyorum bu tiplere..
Neye gec kaliyormuşsun?
Net olarak kaçırdığın neymiş?

Ben adamina göre cevap veriyorum...
Asla lafimi geri tutmam.
Ben aglicama onlar ağlasın.
Çok haklısın canım ben söyleyemiyorum laf o yüzden herkes kendine vazife görüyor bana evlen demeyi. Söylemek lazım bir daha birine o fırsatı veemiycem. Kıymetini bil oraların :KK36:

Siz evlenmiş ve mutlu olmuş olabilirsiniz ama bu işin bir standartı, garantisi yok. Ben evlendiğimde kimseye bu konuda akıl vermedim hala vermem. Özellikle sorulursa birşeyler söylerim. Onun dışında korkma, çok güzel, evlen bilmem ne gereksiz ve boş bir muhabbettir, övünmektir alttan alttan.
Zaten o kişinin, "işte bu" diyebileceği biri karşısına çıksa ve aklında soru işareti kalmasa evlenir, sizin söylemenizin bir luzumu yok. O nun evleneceği adamı siz seçmiyorsunuz ve mutlu olup olmayacağını kendi evliliğinize bakarak siz bilemezsiniz. Her evlilik çok güzel olsa bunca insan boşanmaz.

Evlenmeyi tercih etmiyorum diyenler genelde bunu savunma olarak kullanır, çevredekileri susturmak için öyle der. Kimsenin içini bilemezsiniz, ne fırtınalar kopuyor kalbinde bilemezsiniz. Belkide inancını kaybetti, belkide zamanında çok kırıldı. Bilemeyiz.
Kalkıp böyle birine "ihtiyaç duymuyor musun?" diyebilecek bir insanın tek bir kelimesinin ciddiye alınacak yanı yoktur aslında. Emin olun tek kriter cinsellik olsa herkes evlenir. Siz çok büyük birşey başarmadınız yani.

Mesajımı yanlış anlamışsınız. Ben bir şey başardım demedim, evlilikle övünecek biri de değilim.

Evlenmeden önce çekincelerimizin olduğu bazı konularda evlendikten sonra aslında böyle de değil, korkulcak bir şey yokmuş diye konuşmaktan bahsediyorum. Ki detaylı olarak hangi konular olduğundan bahsetmediğim için yorumunuz dediğim şeyi kapsamıyor aksine farklı anlama çıkıyor.

Birçok arkadaşım evlenme aşamasında, hiçbirine kalkıp yorum yapmadım. Ama "ben evliliğe karşıyım aman napıcam" diyen bir yakın arkadaşıma neden böyle hissettiğine dair yardımcı olmaya çalışmaktan, evlenmekten korkan ya da karşına iyi biri çıkmayıp kendini korumaya alan birine neylerden çekiniyorsun diye konu açmaktan bahsediyorum.

Kalkıp bileziklerimi takıp, "canım bence evlenin. Kocişler çok tatlı." havasında gezmiyorum yani.

İhtiyaç duymuyor musun konusuna gelince. Bir arkadaşım var, aynı üniversiteden mezunuz. Yakınız. Evleneceğim zaman sadece eleştirdi. Evlilik çok saçma, çocuk istiyor musun hemen diye. Bu bir tercihtir ama şimdilik çocuk fikrim yok dedim. Kendisi ise, ama çocuk istemezse bir insan niye evlenir ki bence çok saçma diyip durdu.

Ve böyle olan çok kadın gördüm. Yani bir nevi yapılanı yanlış gören (görebilir, farklı bakış açısı) , ama aynı zamanda bu düşünceyi dayatan ve kendini hormonları vücudundan alınmış ve böyle bir duygu dünyada yokmuş gibi davranan.

Bahsettiğim durum buydu. İnsan o zaman düşünüyor, hormonları yok diye bunu kastettim. Dikkat etseydiniz daha net anlayabilirdiniz.

siz art niyet taşımıyor olabilirsiniz ama iyi cesaret valla birilerine evlenin, korkmayın demek. evlilik kadar ciddi ve ağır sorumlulukları olan bir konuda teşvik vermek bana her zaman fazla gelmiştir. boşanmalara ne diyeceksiniz peki, o kadar çok boşanma neden var, hatta ve hatta insanlar neden 2.-3. evliliklerinde de başarısız oluyorlar? en önemli soru ve sorun.

şimdi şöyle bir durum var, herkes kendinden sorumlu. siz duygularınızda yanılmayan bir insan olabilirsiniz, eşinizle evlenmeye karar verdiğinizde kendinizden tamamen emin olabilirsiniz ama başkaları böyle olmaz. kendi içinde daha ne istediğini bilmeyen, nasıl mutlu olabileceğinden haberi dahi olmayan o kadar çok insan var ki.. öte yandan herkesin yetiştiği aile faktörü giriyor işin içine, mesela benim anneannem boşanmış. annem boşandı babamdan. babam 2. evliliğini de yürütemedi ve boşandı. ben 24 yaşındayım, evliliğin "e"sini bile anmıyorum mesela, bazı yaşıtlarım nişanlanıyorlar falan ama ben mesafeliyim bu konuya. anne baba evliliği çok iyi olan kişiler de genelde sıcak bakarlar evliliğe, örnek alırlar. uzun lafın kısası art niyet olmayabilir ancak sizin görüşünüz bana göre havada kalıyor, boşluğu, cevaplanması gereken sorusu vs. çok.

son olarak, ihtiyaç duyma konusuna gelince... siz bence o kadınların öyle konuştuklarına, duruşlarının öyle olduğuna bakmayın. mutlaka vardır hormonları, duyguları, ilgileri ama kalkıp da "ben geçen gece şununla birlikte oldum, çok güzeldi" ya da mesela "benim seks yaptığım biri var zaten" demezler çünkü bunlar insanın özeli. ihtiyaç duymuyor mu? sorusunun yadırganma sebebi bu diye düşünüyorum, özel hayata giriyor o kadarı da.

Di
siz art niyet taşımıyor olabilirsiniz ama iyi cesaret valla birilerine evlenin, korkmayın demek. evlilik kadar ciddi ve ağır sorumlulukları olan bir konuda teşvik vermek bana her zaman fazla gelmiştir. boşanmalara ne diyeceksiniz peki, o kadar çok boşanma neden var, hatta ve hatta insanlar neden 2.-3. evliliklerinde de başarısız oluyorlar? en önemli soru ve sorun.

şimdi şöyle bir durum var, herkes kendinden sorumlu. siz duygularınızda yanılmayan bir insan olabilirsiniz, eşinizle evlenmeye karar verdiğinizde kendinizden tamamen emin olabilirsiniz ama başkaları böyle olmaz. kendi içinde daha ne istediğini bilmeyen, nasıl mutlu olabileceğinden haberi dahi olmayan o kadar çok insan var ki.. öte yandan herkesin yetiştiği aile faktörü giriyor işin içine, mesela benim anneannem boşanmış. annem boşandı babamdan. babam 2. evliliğini de yürütemedi ve boşandı. ben 24 yaşındayım, evliliğin "e"sini bile anmıyorum mesela, bazı yaşıtlarım nişanlanıyorlar falan ama ben mesafeliyim bu konuya. anne baba evliliği çok iyi olan kişiler de genelde sıcak bakarlar evliliğe, örnek alırlar. uzun lafın kısası art niyet olmayabilir ancak sizin görüşünüz bana göre havada kalıyor, boşluğu, cevaplanması gereken sorusu vs. çok.

son olarak, ihtiyaç duyma konusuna gelince... siz bence o kadınların öyle konuştuklarına, duruşlarının öyle olduğuna bakmayın. mutlaka vardır hormonları, duyguları, ilgileri ama kalkıp da "ben geçen gece şununla birlikte oldum, çok güzeldi" ya da mesela "benim seks yaptığım biri var zaten" demezler çünkü bunlar insanın özeli. ihtiyaç duymuyor mu? sorusunun yadırganma sebebi bu diye düşünüyorum, özel hayata giriyor o kadarı da.

Keşke yorumumu kısa yazacağıma daha detaylı ve uzun yazsaymışım.

Konu sahibine kötü düşünmemesini sağlamaktı niyetim, başka bakış açısının da normal olabileceğini düşünüp üzülmesin rahatlasın diye yazdım.

Ama sanırım herkesi evlendirmeye çalışan, çöpçatan biri olarak algılandım.

Benim bahsettiğim durum, çekincelerimizin olduğunu daha önce birbirimize belirttiğimiz arkadaş çevremdi mesela. Yani şu ve şu şartlar yerindeyse evlilik korkulacak değil aksine mutlulukları getirecek bir şey demekten bahsetmiştim.

Hormon konusunu da bir önceki mesajda açıkladım. Evlenmeyen birine durup dururken sekse ihtiyaç duymuyor musun diye sorduğumu mu düşündünüz ilk mesajımdan? Abartı halinden bahsettim ben. Umarım net olabilmişimdir.

Back
X