Evlilik bunu mu gerektiriyor?

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.870
57.622
798
Hakkı olan bir şeyi bile dudak büzerek, hadi aşkım aman canım diye istemek zorunda mı kadın?
Hakkım yahu hakkım benim olanı isterken bile neden kırk takla atmam gerekiyor?
Neden hakkım olanı açık, net istemem rahatsız ediyor ve beni sonuca ulaştırmıyor?
Evlilik bunu gerektirir çünkü?:KK14:

Seni haksız yere üzdüler mi, kırdılar mı?
Olsun yıllar geçse de, özür dilenmese de adım attılar ya hani, eee onlar eşinin ailesi ama
her şeyi unutup sen de onlara gönlünü tüm samimiyetinle açmalı mısın?

Evet çünkü evlilik bunu gerektiriyor..:KK14:

Eşinin hatrı için bunu yapabilirsin, erkeği ancak böyle yola getirebilirsin,
evliliğinde huzuru ancak böyle bulabilirsin..

Erkek ne yapıyor evliliğinde huzuru yakalamak için , cidden ne feda ediyorlar?

Yok yaa bana göre değil bu işler. Yapamıyorum işte beceremiyorum:işsiz:

4 yıldır bunları duymaktan bıktım.
Daha da anlamakta zorlandığım kısım bunları yine kadınlardan duyuyor olmak...
:bicak:

Son düzenleme:
Hakkı olan bir şeyi bile dudak büzerek, hadi aşkım aman canım diye istemek zorunda mı kadın?
Hakkım yahu hakkım beni olanı isterken bile neden kırk takla atmam gerekiyor?
Neden hakkım olanı açık, net istemem rahatsız ediyor ve beni sonuca ulaştırmıyor?

Olsun yıllar geçse de, özür dilenmese de adım attılar ya hani, eee onlar eşinin ailesi ama

bunun tam tersini yaşadığım bir evliliğim var. Genelde eşim alttan alır herşeyi.Eşimin annesinin kına gecemde yanlışını gördüm eşime de gösterdim bak bunu yaptı diye o gün arkamda durdu durmasa evlenmezdim inan.Ogün yaptığı tek bir hatadan ötürü şu an kv ile gerekmedikçe konuşmuyorum mesafemi çok iyi belirledim.Hakkım olan şeyi de istememe gerek kalmaz hakkımdır çünkü eşim söyletmez bile böyle şeyleri.Kötü huyları elbette olur insanların ama eş seçiminde çok dikkatli olmak gerekir.

Kim kızdırdı seni bu kadar?

bunun tam tersini yaşadığım bir evliliğim var. Genelde eşim alttan alır herşeyi.Eşimin annesinin kına gecemde yanlışını gördüm eşime de gösterdim bak bunu yaptı diye o gün arkamda durdu durmasa evlenmezdim inan.Ogün yaptığı tek bir hatadan ötürü şu an kv ile gerekmedikçe konuşmuyorum mesafemi çok iyi belirledim.Hakkım olan şeyi de istememe gerek kalmaz hakkımdır çünkü eşim söyletmez bile böyle şeyleri.Kötü huyları elbette olur insanların ama eş seçiminde çok dikkatli olmak gerekir.

Ne mutlu size maşallah..

Hakkınız olan sey ne mesela ne istiyorsunuz?

Bana verilen bir sözün tutulmasını bekliyorum mesela.
Bak söz vermiştin diye çat çat uyarıyorum.
İsteğime de bu yolla güzellikle ulaşamıyorum.
Yok çat çat yapılmazmış, nazla, aşkla alttan alttan işleyerek yaklaşmalıymışım..
Erkek milleti o şekilde yola gelirmiş.
Öyle diyor arkadaşlar.

Ne mutlu size maşallah..

Yok çat çat yapılmazmış, nazla, aşkla alttan alttan işleyerek yaklaşmalıymışım..
Öyle diyor arkadaşlar.
erkek milletiye değil eşinle evli oluyorsun huyunu bilip ona göre davranıp öyle yaptırırsın bazı erkekler öyledir şekerim karşındakinin huyu önemli her kadının bir olmadığı gibi her erkek de bir değildir.

Kim kızdırdı seni bu kadar?

Arkadaşlar..

Gece yarısına kadar bunları dinledim.
Senin hatan şu, dilin keskin, tavrın tepkili.
Haklısın ama tavrınla kendini haksız ediyorsun.
Bunları değiştirmeden huzur bulamazsın.
Kendini mutlu etmek için değiştir kendini diyoruz dediler.

Ama ilk duyuşum değil.

Hep bunları dinliyorum yıllardır.

Mutlu olmak için içime sinmeyen, yapıma aykırı bir yumuşak tutum mu edinmeliyim yani?
Aklım almadı gitti..

Eşin ailesiyle gerekli mesafe sağlandığında sorun kalmadığını düşünenlerdenim. O mesafe kaybolduğu an sorunlar baş gösteriyor. Bir de en önemli unsur;eş. Her evlilik ve her adam aynı olmadığı için her evlilik bunları gerektirmiyor. Bende evliyim, elbet sorunlarımız oluyor. Ama tatlı dille çözülmeyecek şey yok. Eşiminde bana her şeyi her zaman tatlı dille söylemesini istiyorum mesela. yoksa evlilik ikimize de çok zorlaşır. Sadece kabul edemeyeceğin kadar huylar davranışlar var ise tavrını sert bir şekilde belli etmelisin.

Evlilik dedikleri, kazik kadar bir adami, artik annesi yoruldugu icin, evlatlik almaktir.

Hemen saldirmayin sevgili KK ahalisi, gaza geldim su an, cünkü cok sacma seyler yasatiyorlar ama biz kadinlara!

Onun ailesi, onun gururu, onun siniri, onun anasi babasi ayisi dayisi.. Peki ya ben? Öff bu nedir ya!

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne mutlu size maşallah..

Öyle diyor arkadaşlar.
Ülkemizde genelde bu sekılde malesef
Erkekler direkt konusan kadınları pek sevmiyor
Biraz mıymıy olacaksın
Cilveli olacaksın
Azıcık salak gbi konusacaksın, saf gbi:)
Bnm de cevremde gördüğüm en mutlu kadınlar bu sekılde olanlar.
Direkt dediğiniz gbi çat çat konusunca erkekler bunalıyor , sıkılıyor ve adınız dırdırcıya , sorun cıkartan bir eşe çıkıyor

Arkadaşlar..

Ama ilk duyuşum değil.

Mutlu olmak için içime sinmeyen, yapıma aykırı bir yumuşak tutum mu edinmeliyim yani?
Aklım almadı gitti..
bence insanlar seni nasıl tanıyorsa öyle olmalısın rol yapamazsın ki..Ama çok kişi de aynı şeyi söylüyorsa biraz huylarına dikkat etmen gerekir.Kendini değiştiremezsin ama dikkat edebilirsin.

Yapılan ilk fedakarlık ikincinin garantisi olur.
İçine sinmeyen karakterine uymayan şeyleri yapma,yükü sonra çok ağır oluyor,kendinden nefret ediyorsun .

Evet bana uymayan bir şeyi gerekliliği için yaparsam karşılığında mutlu olacağım söyleniyor oysa.
Dönüt güzel olurmuş ve huzur bulurmuşum..

Hiç sanmıyorum ya..

erkek milletiye değil eşinle evli oluyorsun huyunu bilip ona göre davranıp öyle yaptırırsın bazı erkekler öyledir şekerim karşındakinin huyu önemli her kadının bir olmadığı gibi her erkek de bir değildir.

Evet arkadaşların söyledikleri de bunlar.

Ama ben eşimin huyu ne bunu önemseyen biri değilim.

Benim doğrum ne?
Buna göre davranıyorum.

Neymiş, her doğru her yerde yapılmazmış, söylenmezmişmişmiş..

Tamamen zihniyet meselesi toplum ozellikle kadinlar bunu bu sekilde zamanla kabul etmis birbirine empoze etmis boyle davranmayanlari kinamis dislamis huzursuz kadin demis gecimsiz demis dik basli demis ve ortaya koca bir yanlis algi koca kurallar kaideler zinciri seklinde olusmus.
Simdi erkegin kv denin hatta kadinin ailesinin evlenen kadindan bir takim beklentileri var , kadin evlendig gunun ertesi sanki beynine cip takilmis gibi bambaska biri olmasi bekleniyor. Kisaca bunu yasayan tek sen degilsin evet cidden cok gerizekali bir algi var ama bunlari ne derecede yasadiginda evlendigin adam cok bagli.
Ben o yuzden evlenmeden once cok zaman gecirilmesi iyice karsilikli taninmasi taraftariyim yoksa evlendikten sonra adamlarin supriz yanlari ortaya cikabiliyor.

Evet bana uymayan bir şeyi gerekliliği için yaparsam karşılığında mutlu olacağım söyleniyor oysa.
Dönüt güzel olurmuş ve huzur bulurmuşum..

Hiç sanmıyorum ya..

Evet arkadaşların söyledikleri de bunlar.

Ama ben eşimin huyu ne bunu önemseyen biri değilim.

Benim doğrum ne?
Buna göre davranıyorum.

Neymiş, her doğru her yerde yapılmazmış, söylenmezmişmişmiş..
baya baya dolmuşsun..Öncelikle sakinleş derin nefesler al.Beraber yaşadığın insanın kim olursa olsun huyuna gitmen gerekir ama tatlım aynı şekilde eşinin de senin huyuna göre davranması lazım.Çok rahatsız olduğunu görüyorum bunu eşinle açıkça konuştun mu peki?

Söz verdiyse tutmalı, sözünü yerine getirmesi için naz niyazla ikna etmek zorunda değilsin, olmamalisin.
Bir de o kadinlar şöyle erkekler böyle gibi taktikler herkes için gecerli değil
Mesela kadınlar çoğunlukla ima yoluyla isteklerini dile getirir sana canım cicimle istemelisin diyenler ima yolunu seçen tipler olabilir ama mesela ben netimdir bir seye hayır dediysem hayirdir altta evet vardir biraz ısrarla o hayır evet olur biraz nazlaniyor diyenlere cok.kiziyorum
Erkek milleti bundan anlar diye diye çocukluktan yaşlılıga erkekleri nazlayan hemcinslerime ben de kiziyorum

Arkadaşlar..

Ama ilk duyuşum değil.

Aklım almadı gitti..

Çok mu sivrisin gerçekten? Ama karakterine aykırı davranış sergilemeni kimse isteyemez senden.

Ben yumuşak huylu sakin bir kadınım mesela. Hiç öyle çat çat bişey söylediğim olmamıştır. Ne kadar yumuşak olur, güzel dille anlatırsam isteklerimi o kadar kolay elde ediyorum. Ama bu benim huyum, kişiliğim. Başka türlü olamam ki. Senin de kişiliğin bu.

Ama evlilik gerçekten biraz böyle bişey. Sen kendini törpüleyeceksin biraz, karşındaki adam sana ayak uydurmaya çalışacak. Orta yolu bulacaksınız.

Hiç kimse höt höt bir insanla bir arada olmak istemez ki.

Eşin ailesiyle gerekli mesafe sağlandığında sorun kalmadığını düşünenlerdenim. O mesafe kaybolduğu an sorunlar baş gösteriyor. Bir de en önemli unsur;eş. Her evlilik ve her adam aynı olmadığı için her evlilik bunları gerektirmiyor. Bende evliyim, elbet sorunlarımız oluyor. Ama tatlı dille çözülmeyecek şey yok. Eşiminde bana her şeyi her zaman tatlı dille söylemesini istiyorum mesela. yoksa evlilik ikimize de çok zorlaşır. Sadece kabul edemeyeceğin kadar huylar davranışlar var ise tavrını sert bir şekilde belli etmelisin.

Tatlı dil evet.
Bende olmayan şey.
Haklıysam ve haksızlığa uğramışsam içimden canavar çıkıyor.

Evlilik dedikleri, kazik kadar bir adami, artik annesi yoruldugu icin, evlatlik almaktir.

Hemen saldirmayin sevgili KK ahalisi, gaza geldim su an, cünkü cok sacma seyler yasatiyorlar ama biz kadinlara yahu!

Onun ailesi, onun gururu, onun siniri, onun anasi babasi ayisi dayisi.. Peki ya ben? Öff bu nedir ya!

Al benden de o kadar..

Ülkemizde genelde bu sekılde malesef
Erkekler direkt konusan kadınları pek sevmiyor
Biraz mıymıy olacaksın
Cilveli olacaksın
Azıcık salak gbi konusacaksın, saf gbi:)
Bnm de cevremde gördüğüm en mutlu kadınlar bu sekılde olanlar.
Direkt dediğiniz gbi çat çat konusunca erkekler bunalıyor , sıkılıyor ve adınız dırdırcıya , sorun cıkartan bir eşe çıkıyor

Adımın neye çıktığı umrumda değil aslında.
Mutlu olmak için neden olmadığım bir karaktere bürünmeliyim?
Kaldı ki bürüneyim demekle olmuyor o iş.
Cidden çok zor..
Kimseye anlatamadığım kısım bu..

bence insanlar seni nasıl tanıyorsa öyle olmalısın rol yapamazsın ki..Ama çok kişi de aynı şeyi söylüyorsa biraz huylarına dikkat etmen gerekir.Kendini değiştiremezsin ama dikkat edebilirsin.

Çok kişi aynı şeyi söylüyor ama.
Çok kişi işini iyi biliyor be canım.

Haksızlığa uğramamak için daha en baştan, nasıl göründüklerine bakmayıp garantiye alıyorlar işlerini.
Pazarlıklı bir tutum sergiliyorlar.
Sonra da rahat ediyorlar gerçekten. Eee huzursuzluğa gerek kalmıyor ki.

Benim asıl sorunum iyi niyetli olduğum için herkesi kendim gibi sanarak başta çok güvenmek.
Olsun yaa senin canın sıkılmasın kıyamam demek.
Sonra işimi garantilemediğim için haksızlığa uğradığımda delirmek, kırmak dökmek.
Elimde bir avuç mutsuzluk ve etrafımdan duyduğum bu sözler oluyor sonuç.

Tamamen zihniyet meselesi toplum ozellikle kadinlar bunu bu sekilde zamanla kabul etmis birbirine empoze etmis boyle davranmayanlari kinamis dislamis huzursuz kadin demis gecimsiz demis dik basli demis ve ortaya koca bir yanlis algi koca kurallar kaideler zinciri seklinde olusmus.
Simdi erkegin kv denin hatta kadinin ailesinin evlenen kadindan bir takim beklentileri var , kadin evlendig gunun ertesi sanki beynine cip takilmis gibi bambaska biri olmasi bekleniyor. Kisaca bunu yasayan tek sen degilsin evet cidden cok gerizekali bir algi var ama bunlari ne derecede yasadiginda evlendigin adam cok bagli.
Ben o yuzden evlenmeden once cok zaman gecirilmesi iyice karsilikli taninmasi taraftariyim yoksa evlendikten sonra adamlarin supriz yanlari ortaya cikabiliyor.

Hiç kimseyi aynı evin içine girmeden tam tanıyamazsın.
Adı koca olunca her şey baştan başlıyor sanki.
Ben buna inanıyorum artık.

Tatlı dil evet.
Bende olmayan şey.
Haklıysam ve haksızlığa uğramışsam içimden canavar çıkıyor.

Al benden de o kadar..

Adımın neye çıktığı umrumda değil aslında.
Mutlu olmak için neden olmadığım bir karaktere bürünmeliyim?
Kaldı ki bürüneyim demekle olmuyor o iş.
Cidden çok zor..
Kimseye anlatamadığım kısım bu..

Çok kişi aynı şeyi söylüyor ama.
Çok kişi işini iyi biliyor be canım.

Haksızlığa uğramamak için daha en baştan, nasıl göründüklerine bakmayıp garantiye alıyorlar işlerini.
Pazarlıklı bir tutum sergiliyorlar.
Sonra da rahat ediyorlar gerçekten. Eee huzursuzluğa gerek kalmıyor ki.

Benim asıl sorunum iyi niyetli olduğum için herkesi kendim gibi sanarak başta çok güvenmek.
Olsun yaa senin canın sıkılmasın kıyamam demek.
Sonra işimi garantilemediğim için haksızlığa uğradığımda delirmek, kırmak dökmek.
Elimde bir avuç mutsuzluk ve etrafımdan duyduğum bu sözler oluyor sonuç.

Hiç kimseyi aynı evin içine girmeden tam tanıyamazsın.
Adı koca olunca her şey baştan başlıyor sanki.
Ben buna inanıyorum artık.
bende öyleyim aslına bakarsan.Ama çok fazla darbe aldım bu konuda o yüzden akıllandım kimseye güvenmiyorum artık.Acı tecrübelerle öğrendim bunu.İnşallah sen bunları yaşamadan halledersin güven meselesini.Annem hep derdi herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz saf çocuklarım benim diye ben de çok kızardım annem bizi salak sanıyor herhalde diye.Gel gör ki kadın çok haklıymış da iş işten geçti.Bence huyun değişmez ama sen kendine dikkat et bundan sonra yoksa çok kullanırlar seni üstüne bir de kötü sen olursun.

Back
X